Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 07:53

Υπουργική παρέμβαση ζητά ο Μ. Μπαλαούρας για το θέμα των εκτάσεων Χειμαδιού - Κουτσοχέρας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Για την υφαρπαγή της γης των κατοίκων Χειμαδιού - Κουτσοχέρας από την Εκκλησία

Το ψήφισμα-καταγγελία του Δημοτικού Συμβουλίου του Πύργου και της Λαϊκής Συνέλευσης του Χειμαδιού σχετικά με την πλειοδοτική δημοπρασία που κίνησε αιφνιδιαστικά η Ιερά Μονή Αγ. Θεοδώρων για τα κτήματα των κοινοτήτων Χειμαδιού και Κουτσοχέρας, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ζητώντας υπουργική παρέμβαση.
Ο Μ. Μπαλαούρας κατέθεσε χτες 13 Νοεμβρίου τα σχετικά ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου και της Λαϊκής Συνέλευσης της Τοπικής Κοινότητας Χειμαδιού, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ζήτησε την άμεση παρέμβασή τους.

«Με τα ψηφίσματα αυτά», σημειώνει ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αναφορά του, «οι κάτοικοι του Χειμαδιού και το ΔΣ του Δήμου Πύργου διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εν όψει της εξαγγελθείσας τροποποίησης των Συνταγματικών Διατάξεων που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας και με προφανή σκοπό τον αιφνιδιασμό των κατοίκων και τη δημιουργία τετελεσμένων, η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας κίνησε διαδικασίες πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση κτημάτων στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Χειμαδιού και Κουτσοχέρας». Τα κτήματα αυτά, συνεχίζει ο Μάκης Μπαλαούρας, «αποτελούν τμήμα έκτασης 20.000 στρεμμάτων, που, χωρίς όρια ή άλλο γεωγραφικό προσδιορισμό, η Μονή Αγίων Θεοδώρων τα δηλώνει ως δικά της, με βάση παραχωρητήριο χρυσόβουλο του Πασά Καράτουλα επί Τουρκοκρατίας, και που έχουν συμπεριληφθεί στο Προεδρικό Διάταγμα του 1933 περί ‘μοναστηριακών τσιφλικιών’. Τα ίδια κτήματα όμως καταλαμβάνουν τις εκτάσεις των χωριών Χειμαδιό, Κουτσοχέρα και Μουζάκι και οι κάτοικοι αυτών των κοινοτήτων τα καλλιεργούν και τα νέμονται επί 200 χρόνια σαν δικά τους».

Όλα αυτά σημαίνουν, σύμφωνα με το βουλευτή, ότι ενώ από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους και επί 200 χρόνια οι κάτοικοι των χωριών Χειμαδιό, Κουτσοχέρα και Μουζάκιζουνανενόχλητοι στις εστίες τους και καλλιεργούν τη γη τους, ξαφνικά γίνονται στόχος μιας σαφώς επιθετικής και αντικοινωνικής τακτικής του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρων, που αυθαίρετα, καταχρηστικά, και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσηκινεί διαδικασίες πλειοδοτικής δημοπρασίας προς εκμίσθωση 7000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή και με τον τρόπο αυτόστρέφεται ευθέως κατά της επιβίωσής τους. Οι κάτοικοι του Χειμαδιού κάνουν λόγο, όχι άδικα, για υφαρπαγή των περιουσιών τους από την εκκλησία και αναφέρουν: «Θέλουμε να καταστήσουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι επί 200 χρόνια οι πρόγονοί μας σε αυτόν τον χώρο έχουν αφήσει τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους και τα κόκαλά τους», και για αυτό «δεν εννοούμε να εγκαταλείψουμε την πατρώα μας γη επειδή σε κάποια στιγμή του απώτατου παρελθόντος και υπό το πρόσχημα δουλοκτητικών νόμων, κάποιοι αορίστως περιέλαβαν εδάφη, ψυχές και ιστορία στην ιδιοκτησία τους».

Υιοθετώντας το αίτημα της Λαϊκής Συνέλευσης της ΤΚ Χειμαδιού και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία τη θέσπιση ειδικής τροπολογίας, με την οποία θα κατοχυρωθεί το σύνολο των εκτάσεων στις οποίες ζουν και από τις οποίες βιοπορίζονταιοι κάτοικοι των χωριών Χειμαδιό, Κουτσοχέρα και Μουζάκι,αλλά και την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος του 1933 περί «μοναστηριακών τσιφλικιών», ως κατάλοιπου της οθωμανικής φεουδαρχίας, που δεν συνάδει με τους κανόνες του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτεύματος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 10:17

Σχετικά Άρθρα

  • Μπαλαούρας: Πανηγυρική αθώωση μου Και για τη Follie Follie
    Μπαλαούρας: Πανηγυρική αθώωση μου Και για τη Follie Follie
    • Ούτε με χρημάτισαν ούτε έγινε παρέμβαση μου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!
    • Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε ένα mail κάποιου ευφάνταστου χαμηλό-υπάλληλου που ήθελε να πείσει τους εργοδότες του ότι είναι ο μόνος έμπιστος για ανέλθει στην ιεραρχία, εμπλέκοντας εμένα και τη μισή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
    • Καθάρισα και τη τελευταία λάσπη που μου έριξαν!

    Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με έκρινε ομόφωνα αθώο, ενώ και η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική.

    Ένας σαθρός έλεγχος

    Ο «έλεγχος» της ελληνικής «Price Water House», δυστυχώς υπήρξε πλημμελής και μη τεκμηριωμένος, με την παράθεση «φύρδην μίγδην» στοιχείων, χωρίς διερεύνηση της βασιμότητάς τους. Επίσης παρουσίασαν email με έμφαση στα ονόματα στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που διοχετεύτηκαν άμεσα προς διαπόμπευση και πολιτική εκμετάλλευση στα αιμοδιψή φίλια ΜΜΕ, καθώς και από τη ΝΔ. Δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος και εξέταση κομβικών μαρτύρων, όπως του Ταμία της Follie!! Ο υπεύθυνος του ελέγχου Αντώνης Αντωνιάδης, αναγκάστηκε να παραδεχτεί στο δικαστήριο τις δομικές ανεπάρκειες του ελέγχου, χωρίς όμως να ζητήσει συγνώμη!

    Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι μου χλεύασαν το επερχόμενο κατηγορητήριο (Βουλή 14/4/2021):

    Κεγκέρογλου: «Βλέπω ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο μόνο ένα στήσιμο μιας ιστορίας από κάποιον για να οικονομήσει λεφτά από την διοίκηση εκμεταλλευόμενος και συκοφαντώντας άλλα άτομα»!

    Πλεύρης: «με email δεν το θεωρούμε ικανό να πούμε ότι αυτό από μόνο του είναι στοιχείο για να πάμε σε προκαταρκτική επιτροπή»!

    Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος

    Παρά ταύτα, και με μόνο στοιχείο τα emails ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου και παρά την προηγηθείσα συζήτηση στη Βουλή, η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, ούτε καν με στοιχειώδη έλεγχο, με ευκολία έκρινε ότι «προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τελέσεως του πλημμελήματος της εμπορίας επιρροής»(!), με ανύπαρκτες ενδείξεις χωρίς στοιχεία και χωρίς περαιτέρω έρευνα.

    Βέβαια το σκηνικό το προετοίμασαν Αρχιερείς και Αρχιέρειες της μαυρο-κίτρινης δημοσιογραφίας έξαλλοι/ες, ως στρατοδίκες της Χούντας με φανατισμό ιεροεξεταστών, κραύγαζαν «Άρον Σταύρωσον αυτόν», διαπομπεύοντας με καθημερινά χωρίς καν να ζητήσουν την άποψη μου.

    Πολλά «ειδησεογραφικά» σάιτ, κυρίως όμως ο εκδότης «εφημερίδας» «ΜΠΑΜ» Πέτρος Κουσουλός, ένα mononews.gr και η Ιωάννα Μάνδρου στο ΣΚΑΪ και στη «σοβαρή» «Καθημερινή», ως θηλυκός βασιλικός επίτροπος, όπως ο περιβόητος χουντικός στρατοδίκης Λιαπής. Και από πίσω, ως αναπληρώτρια βασιλική επίτροπος η Σία Κοσιώνη, που αλλοίωναν τις απόψεις μου για να στηρίξουν την «ανηθικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω εμού. Χλεύασαν ακόμα και επιστολή μου διαμαρτυρίας που ζητούσα «την τήρηση της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με την ισότιμη παρουσίαση της δικής μου θέσης»!

    Στόχος η δολοφονία χαρακτήρα μου

    Παράλληλα, η πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης στο βωμό του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου υπήρξε εντυπωσιακή. Η ΝΔ συνεπικουρούμενη από τα γνωστά ΜΜΕ- έστησε ένα κακόγουστο παιχνίδι κανιβαλικών εντυπώσεων πάνω σε μια ανύπαρκτη υπόθεση με στόχο τη δολοφονία χαρακτήρα μου.

    Εδώ ταιριάζει η ρήση της Ελένης Βλάχου: «Στην Ελλάδα η ηθική είναι ποινικό αδίκημα»….

    Η απολύτως αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου και η δικαίωση για δεύτερη φορά, όπως και στην υπόθεση σπίλωσης μου από «ΤΑ ΝΕΑ» που με είχαν κατηγορήσει- ψευδώς και καταδικάστηκαν για δυσφήμηση, όμως οι ρετσινιές τους έμειναν.

    Οι αποφάσεις των δικαστηρίων που με κράτησαν στη κοινωνία «άσπιλο και αμόλυντο» μου θύμισαν τη ρύση «Υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας»…

    Ευχαριστώ θερμά τους μάρτυρες υπεράσπισης μου: Αλέκο Φλαμπουράρη, Δημήτρη Παπαχρήστο, Σταύρο Αραχωβίτη, Αλέξη Χαρίτση, τους τότε διοικητές των Νοσοκομείων Ηλείας, Κώστα Διαμαντόπουλο- Γιάννη Λέντζα και τον Κώστα Τζαβάρα, που δε δίστασε να υπερασπιστεί με ζέση έναν πολιτικό του αντίπαλο! Αυτή του η στάση πραγματικά προάγει τη δημοκρατία και το πολιτικό ήθος.

    Τέλος, τον δικηγόρο μου Βασίλη Παπαστεργίου που με στήριζε με τη νομική επιχειρηματολογία του και την αισιόδοξη λογική του!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μπαλαούρας: Ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ - Νίκησε η πλανητική αλληλεγγύη
    Μπαλαούρας: Ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ - Νίκησε η πλανητική αλληλεγγύη

    Του Μάκη Μπαλαούρα*

    Ευτυχές τέλος έλαβε η 12ετής «Οδύσσεια» του Ασάνζ. Επτά χρόνια έγκλειστος στη πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου αναγκάστηκε να καταφύγει επί προέδρου Ραφαέλ Κορέα. Ο διάδοχος πρόεδρος Μορένο διέταξε τον Ασάνζ να εγκαταλείψει την πρεσβεία και ο δημοσιογράφος συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία και κρατείτο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του Λονδίνου, σε απαράδεκτες συνθήκες. Οι συνθήκες απομόνωσης αρκετών μηνών, από την οποία απελευθερώθηκε, αφού άλλοι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την κακοποίησή του, τον οδήγησε σε κατάθλιψη, σύμφωνα με κορυφαίους ψυχίατρους, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι ο κίνδυνος αυτοκτονίας του Ασάνζ εάν μεταφερθεί στις ΗΠΑ είναι υψηλός.

    Οι αμερικανικές διώξεις εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks κινήθηκαν από τον Τραμπ. Ο προκάτοχός του Ομπάμα, αντιπρόεδρος του οποίου ήταν ο Μπάιντεν, είχε αποφύγει να πράξει κάτι τέτοιο.

    Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της πλευράς του Ασάνζ, με τη στήριξη της Αυστραλίας που οδήγησε στην απελευθέρωση του, έδειξε ότι η αμερικάνικη πλευρά, πέραν από το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, εν όψη των επικείμενων προεδρικών εκλογών, ο Μπάιντεν που είχε χαρακτηρίσει τον Ασάνζ «τρομοκράτη υψηλής τεχνολογίας», ήθελε να «γλυκάνει» την αριστερή πτέρυγα του κόμματος του που είχε αποστασιοποιηθεί λόγω της θερμής στήριξης προς τον Νετανιάχου και τις σφαγές του!

    Θυμίζουμε ότι ο Ασάνζ, Αυστραλός δημοσιογράφος και εκδότης, αποκάλυψε εγκλήματα πολέμου αμερικανικών - και άλλων κυβερνήσεων- στο Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, που ήρθαν στο φως το 2010 από τα Wikileaks, με τη δημοσιοποίηση 700.000 απόρρητων έγγραφων σχετικά με στρατιωτικές και διπλωματικές παγκόσμιες δραστηριότητες των ΗΠΑ και των στενών συνεργατών τους, αποκαλύπτοντας ένα παγκόσμιο σύστημα κτηνωδίας, ασυδοσίας και διαφθοράς.

    Οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν την έκδοση του, με 18 κατηγορίες που περιλαμβάνουν δημοσίευση και παροχή πληροφοριών στους δημοσιογράφους, συνωμοσία και παραβίαση του νόμου για κατασκοπία που επιφέρουν ποινή κάθειρξης 175 ετών.

    «Εξόντωση» της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας

    Ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέλζερ, είχε δηλώσει: «Ο κ. Ασάνζ έχει εκτεθεί σκόπιμα, για μια περίοδο αρκετών ετών, σε σοβαρές μορφές σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, που μπορούν να περιγραφούν ως ψυχολογικά βασανιστήρια. Στα 20 χρόνια ενασχόλησης μου με θύματα πολέμου, βίας και πολιτικής καταστολής δεν είδα ποτέ, μια ομάδα "δημοκρατικών" κρατών να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να απομονώσουν, δαιμονολογήσουν και κακοποιήσουν ένα άτομο για μια μακροχρόνια περίοδο και με τόσο λίγο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και το διεθνές δίκαιο. Η συλλογική καταδίωξη του Ασάνζ πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα».

    Ο στόχος των ΗΠΑ και των προθύμων, καθώς και διεθνών οργανώσεων και ΜΜΕ σε αργό ψυχολογικό και βιολογικό θάνατο του Ασάνζ, γίνεται παράδειγμα «εξόντωσης» της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας. Πολλές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξαν το αίτημα του για μη έκδοση στις ΗΠΑ.

    Τα Wikileaks αποκάλυψαν και τη καθοδήγηση της Αμερικάνικης πρεσβείας στο πολιτικό-οικονομικό και μιντιακό πλέγμα της Ελλάδας

    Εδώ και 14 χρόνια που ήλθαν στο φως και τα έγγραφα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε η άμεση σχέση της με συγκεκριμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς. Όπως μας υπενθύμισε και πρόσφατα ο Άρης Χατζηστεφάνου στην Εφημερίδα των Συντακτών, θα διαπιστώναμε ότι τα περισσότερα αιτήματα των Αμερικανών διπλωματών προς τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ της χώρας έχουν γίνει πραγματικότητα. Μεταξύ αυτών η κατάργηση του ασύλου και η αστυνόμευση των πανεπιστημίων, αναγνώριση των (αμερικανικών) κολεγίων, αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία των «Σωμάτων Ασφαλείας», με μοντέλο FBI, επιπλήξεις για τις αμυντικές σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία. Η πρεσβεία επίσης εξήρε τις φιλοαμερικανικές παρουσιάσεις καναλιών, όπως του ΣΚΑΪ, τη διάχυση προς ΜΜΕ της γραμμής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε καίρια ζητήματα διεθνούς πολιτικής, ενώ διατηρούσε «συνδέσμους» σε σχολές δημοσιογραφίας και «τοποθετούσε πόρους» προκειμένου να κάμψει τον αντιαμερικανισμό στις επόμενες γενιές δημοσιογράφων. Δεκατέσσερα χρόνια μετά η Ελλάδα φαίνεται να έχει «πετύχει» όλους τους στόχους της αμερικανικής διπλωματίας…

    Διεθνής κινητοποίηση

    Σε όλο τον κόσμο μέχρι πρότινος είχαν δραστηριοποιηθεί εκατοντάδες κινήσεις πολιτών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, ακτιβιστών και κοινωνικών επιστημόνων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία του Τύπου, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του Ασάνζ.

    Επισημαίνονταν ταυτόχρονα, ότι κινδυνεύει και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, γιατί όπως ξέρουμε, τα περισσότερα συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν δομικούς λόγους να κρύβουν επιμελώς την αλήθεια από τους πολίτες ή να την παρουσιάζουν διαστρεβλωμένη, καθώς έχουν στενούς δεσμούς με την εξουσία. Γι’ αυτό και δεν στηρίζουν ανθρώπους όπως ο Ασάνζ γιατί έχουν διαφορετική φιλοσοφία ως προς το πώς ασκείται η δημοσιογραφία. Για τον Ασάνζ, η δημοσιογραφία είναι ερευνητική και “βίαιη”, που σημαίνει εναντίον των θεσμών, αν χρειαστεί.

    Τέλος, θυμίζω ότι οι πάμπολλες κινητοποιήσεις στην Ελλάδα για την απελευθέρωση του Ασάνζ πραγματοποιήθηκαν από συλλογικότητες, ενώ από τα κόμματα υπήρξε εμφανή στήριξη από το ΜέΡΑ25.

    Να μη ξεχάσουμε ότι η εφημερίδα μας η «Εποχή» και η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα οργάνωσαν μεγάλη εκδήλωση στις 24/1/2020, στο Θέατρο Καρέζη, με ομιλητές τους Χουάν Μπράνκο, δικηγόρο των Wikileaks-νομικό σύμβουλο του Ασάνζ, Mαξίμ Νικόλ, δημοσιογράφο και Καρτιέρ Ζενεράλ ενεργό μέλος των Κίτρινων Γιλέκων.

    *Δημοσιεύτηκε στην εφ. «Η ΕΠΟΧΗ» 29/6/2024

  • Μάκης Μπαλαούρας: Να γιατί στηρίζω τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    Μάκης Μπαλαούρας: Να γιατί στηρίζω τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    Είμαστε-είμαι υπερήφανοι που φτιάξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, που κολύμπησε μέσα στα κινήματα, που πάλεψε και έγινε κυβέρνηση, που παρά τα λάθη, τις ανεπάρκειες, κράτησε ζεστή ματιά για τους φτωχούς, τους μη έχοντες φωνή, τους νέους, τη κοινωνία όρθια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με κύρος στις διεθνείς σχέσεις. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, δεν υπάρχει πιά. Έχει υποστεί βαθιά-συντηρητική- μετάλλαξη, σε όλα…

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις πολιτικές της «κατρακυλά στου Κακού τη σκάλα». Η Ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της..

    Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προβάλει σαφή πολιτική πρόταση, αντιπαραθετική -επί της ουσίας- με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Δεξιάς και Ακροδεξιάς, όχι πολιτική του life-style ή του –ψευδεπίγραφου- αμερικάνικου ονείρου, που αποπροσανατολίζει, ευνουχίζει και αποπολιτικοποιεί τον κόσμο!

    Για να κρατήσουμε την ελπίδα και να κάνουμε εφικτό το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας στηρίζω ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    Μάκης Μπαλαούρας, πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής

  • «Υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας» - Ο Μάκης Μπαλαούρας δικαιώθηκε και στον …Άρειο Πάγο
    «Υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας» - Ο Μάκης Μπαλαούρας δικαιώθηκε και στον …Άρειο Πάγο

    Μια-μια οι λάσπες καταρρίπτονται και η στοχοποίηση γυρίζει μπούμερανγκ στους συκοφάντες

    Πάνε 6 ολόκληρα χρόνια (22.3.2018)που η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα μια μεγάλη «αποκάλυψη» με τίτλο «Φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα», «Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού». Το κείμενο συνοδευόταν από φωτογραφία του κ. Μπαλαούρα και ισχυριζόταν ότι ο ίδιος (ως συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος) ζήτησε και πέτυχε την εξαίρεση της σύνταξής του από τις περικοπές που θεσπίστηκαν.

    Κάτω από τη φωτογραφία πρόσθεταν: «Χάνεται το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»!!!

    Τα «ΝΕΑ» πριν το δημοσιεύσουν δεν ρώτησαν τον Μπαλαούρα ούτε τον αρμόδιο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, όπως επιβάλλουν οι δημοσιογραφικοί κανόνες…

    Η εφημερίδα συνέχισε αγνοώντας τις απαντήσεις των παραπάνω. Και όχι μόνο αυτό συνέχισε με ειρωνικά σχόλια και λοιδορίες, εμμένοντας στις συκοφαντίες της. Ύστερα από πλήθος εξωδίκων και αφού είχαν περάσει 72 μέρες (!) η εφημερίδα προχώρησε στην αποδοχή του σφάλματός της σε μονόστηλο στη 12η σελίδα.

    mpalaouras areios

    Ράπισμα από το Εφετείο

    Τελικά, ο Μ. Μπαλαούρας προσέφυγε στα δικαστήρια και το Τριμελές Εφετείο Αθηνών διέταξε, όπως ορίζει ο Νόμος, τη δημοσίευση περίληψης της απόφασης στην Πρώτη Σελίδα της εφημερίδας προκειμένου να υπάρξει η δέουσα αποκατάσταση. Η εφημερίδα «Τα Νέα», μολονότι δέχεται ότι το δημοσίευμα ήταν ψευδές, αρνείται την αποκατάσταση του πρώην βουλευτή, όπως επιτάσσει η εφετειακή απόφαση, και προσέφυγε στον… Άρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης, επειδή «θα πληγεί το κύρος της»!!!

    Ράπισμα και από τον Άρειο Πάγο

    Το Ήθος και το Κύρος του πρώην βουλευτή, που το έπληξαν βάναυσα «ΤΑ ΝΕΑ» και τις επιπτώσεις που υπέστηκε, γράφει στα παλιά της παπούτσια η μεγάλη αυτή εφημερίδα...

    Ας σημειώσουμε επιπλέον ότι, παρά τη δικαίωσή του αναπαράγονται ακόμα και σήμερα από πολλές ιστοσελίδες οι συκοφαντίες των «Νέων»…

    Τελικά, χθες ο Άρειος Πάγος, απέρριψε την ανακοπή των «Νέων», επιβάλλοντας την αποκατάσταση Μπαλαούρα στη πρώτη σελίδα της εφημερίδας!!!

    ΣΣ. Ευχαριστώ τις εφημερίδες «Εφ Συντακτών», «ΕΠΟΧΗ», «Αυγή», της Ηλείας, τους συντρόφους και φίλους που από την αρχή με στήριξαν και εξαιρετικό δικηγόρο και φίλο Βασίλη Παπαστεργίου, που πίστευε ότι θα κερδίσουμε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χειμαδιό: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση - Στάχτη δύο έκταση δύο στρεμμάτων
    Χειμαδιό: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση - Στάχτη δύο έκταση δύο στρεμμάτων

    Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι των Θεοφανίων στην περιοχή του Χειμαδιού κοντά στο Μαλαπάσι και ήδη βρίσκονται σε κινητοποίηση οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και επεκτάθηκε.

    Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα και 16 πυροσβέστες.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις και έκαψε έκταση δύο στρεμμάτων αναγεννημένου δάσους.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν φαίνεται να ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, αλλά από ένα σημείο στα όρια της αγροτικής με τη δασική έκταση, ενώ υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό.

  • Μεταναστευτικό ΝΔ: «Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ»*
    Μεταναστευτικό ΝΔ: «Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ»*

    Του Μάκη Μπαλαούρα

    Μπορεί, από τη γέννηση της, η Δεξιά να είχε και να έπραττε μύρια κακά, αλλά ο καιροσκοπισμός της με τη σημερινή ηγεσία της έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο.

    Ένα πλήθος τυχοδιωκτικών κινήσεων, μια στρατηγική προπαγάνδας. «Πες, πες, κάτι θα μείνει στο τέλος», προκειμένου οι πολίτες να καταπίνουν αμάσητα, ότι τους σερβίρει! Για να αποπροσανατολίσει, χειραγωγήσει και ποδηγετήσει τη κοινή γνώμη, μέχρι να εδραιωθούν στη κοινωνία θέσεις εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους.

    Ο Κ. Μητσοτάκης έχει εκμισθώσει ή εξυπηρετεί μηχανισμούς που η δουλειά τους είναι να σερβίρουν τη κυβερνητική γραμμή μέχρι εμπέδωσης. Πειθήνια ΜΜΕ, στρατευμένοι «δημοσιογράφοι», τηλεπερσόνες, και τρολ του διαδικτύου.

    Όπισθεν ολοταχώς Μητσοτάκη και για τους μετανάστες-εργάτες γης

    Τι να πρωτοθυμηθούμε;

    • Συμφωνία των Πρεσπών, «Εθνική μειοδοσία»
    • Μη περικοπή συντάξεων, «με αντάλλαγμα το Μακεδονικό»
    • Σκάνδαλο «Νοvartis», «ενορχηστρωμένη σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ»
    • Έγκλημα των Τεμπών «ανθρώπινο λάθος»
    • Φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών
    • Φαρμακευτική κάνναβη

    Η πολιτική διασυρμού των αντιπάλων της είναι ακόμα ένα όπλο της, ιδίως εναντίον αυτών που είναι μαχητικοί και διαθέτουν το ηθικό πλεονέκτημα..

    Προσωπικά έχω επανειλημμένα διασυρθεί, πότε για την ευνοϊκή ρύθμιση για τη σύνταξη μου (που επανειλημμένα δικαιώθηκα δικαστικώς), πότε για την φαρμακευτική κάνναβη «ο Μπαλαούρας θέλει να μαστουρώσει τον κόσμο για να ξεχάσει το μνημόνιο», πότε ότι εξυμνώ τη δράση της «17ης Νοέμβρη» (και προεκλογικά), ακόμα και αν τα ηχητικά ντοκουμέντα τους διαψεύδουν, σε σημείο που μεγαλοδημοσιογράφος μεγάλου καναλιού να μου απαντήσει, «ου με πείσεις καν με πείσης»!!

    Σημειώνω ότι όλα αυτά, ακόμα και με δικαστικές δικαιώσεις, ο διασυρμός εξακολουθεί να τρέχει στο διαδίκτυο..

    Μεταναστευτικό: Τελευταία, αλλά όχι έσχατη κωλοτούμπα

    Φέτος, τον περασμένο Μάρτιο, την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού», γνωρίζοντας τις κινηματικές και βουλευτικές μου δραστηριότητες για τους μετανάστες-εργάτες γης (κινητοποιήσεις για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας-διαμονής, «τροπολογία Μπαλαούρα» για το εργόσημο..) με κάλεσαν να χαιρετίσω στη Συνέλευση της Πανελλαδικής Κοινότητας των Μπαγκλαντεσιανών Εργαζομένων, στη Νέα Μανωλάδα.

    Εκεί μίλησα για τα αυτονόητα, που αφορούσαν τις ακροδεξιές εμμονές της κυβέρνησης:

    • Κατάργηση της απόδοσης ΑΜΚΑ, δηλαδή δεν μπορούνε να πάνε σε γιατρό ή νοσοκομείο.
    • Κατάργηση του άρθρου 13α του Ν. 4384/2016 (εργόσημο).

    Το 2020 ψήφισε νέα διαδικασία με συμφωνίες μετάκλησης εργατών από τρίτες χώρες. Οι εργοδότες πλήρωναν παράβολα και ζητούσαν εργάτες, που (αν) τους έπαιρναν, αυτό γινόταν μετά από 6-12 μήνες, όταν δηλαδή είχε τελειώσει η αναγκαία περίοδος! Δηλαδή διαδικασία χρονοβόρα, προβληματική, αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Δεδομένων τούτων, οι μετανάστες σηκώθηκαν και έφυγαν για Ιταλία, Ισπανία, Νότια Γαλλία. Απέτυχε παταγωδώς με τα πειράματα της, θυσιάζοντας έτσι την ανάπτυξη πρωτογενή τομέα, οικοδομής και τουρισμού με έλλειψη εργατικών χεριών που μπορεί να καλυφθεί μόνο από οικονομικούς μετανάστες…

    Το τι έγινε τότε εναντίον μου απερίγραπτο. «Εισαγγελείς» φαρισαίοι και ψάλτες, με πρωτοσύγκελο Άδωνη Γεωργιάδη μου έκαναν σφοδρή επίθεση: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, ότι πήγα για ψήφους στους μετανάστες (που όμως δε ψηφίζουν)..

    Μη ψελλίζετε ψέματα. Ο χθεσινός Νόμος σας «είναι νομιμοποίηση μεταναστών»

    Στο μεταναστευτικό και προεκλογικά ΝΔ και Άδωνης για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (και δικές μου), προχωρούσαν συνεχώς σε μισαλλόδοξες επιθέσεις, τώρα υιοθετούν θέσεις μας, κάνοντας στροφή 180°

    Δεν είναι μόνο πολιτική στροφή είναι και ιδεολογική ήττα.

    Τι θα πουλήσουν τώρα; Στενεύει ο πάγκος με τα ακροδεξιά-τρομοκρατικά φούμαρα πατριδοκαπηλίας.

    Όμως, για τον «φόβο των Ιουδαίων», και όχι μόνο των «Σαμαράδων», αλλά της βάσης τους που γαλουχήθηκε με αυτά, δε τόλμησαν να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένη λύση παίρνοντας υπόψιν τις προτάσεις παραγωγικών φορέων για τις ανάγκες της οικονομίας.

    Το μόνο που θα τους μείνει για τους ακροδεξιούς ακολούθους τους είναι να εξακολουθήσουν να φωνάζουν τη λέξη «λαθρομετανάστες»…

    *Κ. Καβάφης, «Τείχη»

  • Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας από τη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - "Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα..."
    Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας από τη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ -

    Ο Μάκης Μπαλαούρας ακολούθησε το δρόμο που χάραξαν αρκετά άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να αποχωρήσει από ένα "μεταλλαγμένο κόμμα".

    Ήδη εδώ και καιρό είχε εκφράσει την αντίθεσή του με δημόσιες τοποθετήσεις του για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία...

    Πλένο με επιστολή του προς τις Ο.Μ. Τράπεζας της Ελλάδος και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς και στις Νομαρχιακές Επιτροπές Χρηματοπιστωτικού και Ηλείας απέστειλε τα παρακάτω:

    "Συντρόφισσες και σύντροφοι,

    Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που το 2001 ξεκινήσαμε, εκπροσωπώντας την ΑΚΟΑ μαζί με τον Γιάννη Μπανιά, στον “Χώρο Διαλόγου και κοινής Δράσης της Αριστεράς”, στα γραφεία της «Εποχής», μαζί με τον Μανώλη Γλέζο- Δημήτρη Παπαχρήστο, τον Συνασπισμό με Αλαβάνο-Φλαμπουράρη, την ΚΕΔΑ με Θεωνά-Μ Κωστόπουλο κτλ για την “Επανίδρυση της Αριστεράς”.

    Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ του Χρηματοπιστωτικού- Ο.Μ Τράπεζα Ελλάδος και ως δεύτερη της Ηλείας- Ο.Μ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης , που με έκανε να αισθάνομαι υπερηφάνεια που ήμουν μέλος του και με τίμησε ως Βουλευτή στην εξαιρετικά πολύ δύσκολη περίοδο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015.

    Με οδύνη όμως αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από το σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ένα όνομα που σηματοδότησε μια από τις μεγάλες περιόδους της Αριστεράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

    Όπως, έχω γράψει επανειλημμένως δημοσίως, ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς, ανέτρεψε τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε βασικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και για ζητήματα που πλήττουν ευθέως και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως, για τα 37 δισ. και το «άρρωστο» κόμμα), καταστρατήγησε την εσωκομματική δημοκρατία, ενώ συνέβαλε έντονα στην αποπολιτικοποίηση και στον ευτελισμό των αρχών μας και του ηθικού μας φορτίου, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

    Ο ίδιος στη συνεδρίαση της ΚΕ, δε τα έβαλε μόνο με τα στελέχη, που είχαν σηκώσει το βασικό βάρος της διακυβέρνηση μας, ως «εσωτερικών εχθρών»-«5η Φάλαγγα», που κάνουν «πολιτική του Pumaro»!!!

    Δε μπορώ, επομένως να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…

    Αποχαιρετώντας σας, εύχομαι να βρεθούμε ξανά στους αγώνες και με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Δεξιάς, δίνοντας ελπίδα για ένα αύριο με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα, που μόνο η Αριστερά μπορεί να δώσει…

    Μάκης Μπαλαούρας

    Υ.Γ. . Περίμενα για να καταθέσω την απόφαση μου στις συνελεύσεις των οργανώσεων που συμμετείχα, αλλά αυτές δεν συγκλήθηκαν και κατέφυγα σε αυτή τη δημόσια δήλωση. .

  • Γάζα: Οι βόμβες πέφτουν σαν το χαλάζι και τα παιδιά ..φωτογραφίζονται
    Γάζα: Οι βόμβες πέφτουν σαν το χαλάζι και τα παιδιά ..φωτογραφίζονται

    Του Μάκη Μπαλαούρα

    Βρισκόμαστε στο τέλος της τετραήμερης εκεχειρίας. Δε γνωρίζουμε ακόμα, ότι παρά τις πιέσεις και κρατών που έχουν στηρίξει μανιωδώς την απάνθρωπη «Επιχείρηση Σιδερένια Ξίφη» του Ισραήλ, τι θα κάνει ο ακροδεξιός Νετανιάχου. Ισχυρή πίεση αισθάνεται και από τους πολίτες και αντιπολίτευση του Ισραήλ που, τουλάχιστον, επιθυμούν την απελευθέρωση όλων των ομήρων, χωρίς να υποβαθμίζουμε ένα (παλιό) ανησυχητικό ερώτημα για το μέλλον του κράτους τους, που θα βρίσκεται συνεχώς σε εμπόλεμη κατάσταση, με τα γεράκια να έχουν, προφανώς, τώρα το πάνω χέρι.

    Μακάβρια στατιστική: από τους νεκρούς το 42% είναι παιδιά και 30% γυναίκες!!!

    Η επίθεση της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς που επέφερε 1.400 νεκρούς άμαχους πολίτες και η αντεπίθεση του Ισραήλ, ενός οργανωμένου κράτους, με υπερσύγχρονα όπλα, που τα ζηλεύουν ακόμα και οι ΗΠΑ, στόχευσε νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες, υποδομές, διέκοψε ρεύμα και νερό, απαγόρευσε την εισαγωγή τροφίμων και καυσίμων για κάλυψη ζωτικών αναγκών του πληθυσμού ή την εξυπηρέτηση ιατρικής φροντίδας,. Η σφοδρότητα της επίθεσης επέφερε, μέχρι την εκεχειρία 14.854 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 6.150 παιδιών και 4.500 γυναικών. Η αποτίμηση της συμφοράς θα γίνει όταν σταματήσει η επίθεση και θα ερευνήσουν τα συντρίμμια, που υπολογίζεται ότι υπάρχουν επιπλέον 7.000 νεκροί.

    Η φρίκη που ζήσαμε στη Γάζα το 2009

    Στη μέση της μεγάλης επίθεσης του Ισραήλ {επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι» που επί 22 μέρες ορμούσε στη Γάζα 27/12 2008- 18/1/ 2009}, 19 Έλληνες-Ελληνίδες, από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σύλλογο «Ιντιφάντα, εκπροσώπους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, γιατροί-δημοσιογράφοι, καταφέραμε να μπούμε, μέσω της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. Είμαστε η πρώτη ομάδα που μπήκε μαζικά στη Γάζα..

    Στη Γάζα ζήσαμε τη φρίκη. Αντιγράφω κάποιες εμπειρίες μου που είχα δημοσιεύσει τότε σε «Εποχή» και «Ελευθεροτυπία»:

    «Μπήκαμε σε ένα λεωφορείο-σακαράκα προς τη δεύτερη μεγάλη πόλη της Λωρίδας, την Χαν Γιούνις, «Χάνι του Έλληνα». Στη διαδρομή είδαμε ένα μηχανάκι με ένα νεκρό δίπλα του και φρέσκες ραβδώσεις ερπυστριών ισραηλινού τανκ, το οποίο κτυπούσε ότι κουνιόταν. Χωρίς φώτα ο οδηγός έκανε όπισθεν σαν τρελός, προσπαθώντας να βρει διέξοδο στα χωράφια. Προσπεράσαμε ένα αυτοκίνητο σε χαντάκι με τρεις νεκρούς και ένα μηχανάκι, επίσης με νεκρό. Σε όλη τη διαδρομή τα αεροπλάνα βομβάρδιζαν. Συνοικισμοί χωρίς φως, εικόνες καταστροφής, τρόμου. Ευτυχώς, ένα πιτσιρίκι μας οδήγησε και καταφέραμε να βγούμε από τα χωράφια. Ο οδηγός κάνοντας χιούμορ είπε ότι «αν μας σκοτώσουν θα γίνετε διάσημοι»…

    Το ηθικό τους είναι ανεπανάληπτο. Στο νοσοκομείο η φρίκη δε πρόλαβε να μας καταβάλει, οι τραυματίες που έλεγαν «θα νικήσουμε», μας στύλωναν. Ο νέος με τα δυο του πόδια κομμένα ζητά να βγάλουμε μαζί φωτογραφίες κάνοντας το σήμα της νίκης. Όλοι τους κινούνται λες και δεν γίνεται σφαγή και ας πέφτουν βόμβες και ας υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

    Την ώρα που έπεφταν οι βόμβες η ζωή συνεχιζόταν κανονικά. Οι μαγαζάτορες στέκονταν στα “μαγαζιά” τους, οι “λαϊκές αγορές” των τριών – τεσσάρων πάγκων περίμεναν τους πελάτες τους. Η κυκλοφορία με τα κάρα και τις σακαράκες συνεχιζόταν κανονικά. Πού να πήγαιναν άραγε; Καταφύγια δεν υπάρχουν για να πάνε, συγκεκριμένοι στρατιωτικοί στόχοι δεν καταγράφονται για να τους αποφύγουν. Κι εμείς, που πήγαμε εκεί, την ίδια συμπεριφορά δείχναμε. Αν έπεφτε η μπόμπα πάνω μας, θα ήταν “γραφτό” μας…

    Ο κόσμος μας έδειχνε αγάπη, ευγνωμοσύνη με αγκαλιές και γλυκιές εκφράσεις. Όταν τους λέγαμε ότι είμαστε από την Ελλάδα έδειχναν ακόμη πιο έντονα τα αισθήματά τους. Μας έκανε εντύπωση ότι γνώριζαν και μας ρωτούσαν λεπτομέρειες για το κίνημα των νέων του Δεκέμβρη!

    Mpalaouras gaza paidia 2

    Τα παιδιά με αβέβαιο μέλλον θέλουν να καταγράψουν την παρουσία τους στη γη

    Στα παιδιά, πολύ περισσότερο από τους μεγάλους, έβλεπες την απαξίωση του τρόμου. Πλησίασα πιτσιρίκια που έπαιζαν σε ένα κρατήρα από βομβαρδισμό, προσφέροντας τους σοκολάτες. Αυτά αγνόησαν τη κίνηση μου, φωνάζοντας «Μίστερ, μίστερ, φωτό». Εστίασα και αυτά σπρώχνονταν για να απαθανατιστούν. Ξαφνικά, μια βόμβα πέφτει στα 500 μέτρα πιο πέρα. Σείστηκε συθέμελα η γη και τεράστιος μαύρος καπνός σηκώθηκε. Αμήχανος, έστρεψα τη μηχανή μου στον καπνό, αλλά η φωτογραφία κουνήθηκε, γιατί τα πιτσιρίκια με τράβηξαν από το μανίκι φωνάζοντας “ε, μίστερ, φώτο”!

    Τι είναι, άραγε, αυτό που τα έκανε με τόση μανία να επιζητούν τη φωτογράφιση, χωρίς καν να ζητούν τις φωτογραφίες τους; Στην επιστροφή, πιο ήρεμος, σκέφτηκα ότι ήταν μια εσωτερική τους ανάγκη να καταγράψουν την παρουσία τους στη γη, γιατί οι πιθανότητες, όπως φαίνεται και από τις στατιστικές, να μην ζουν την άλλη μέρα είναι μεγάλες.

    Το ζουν και το νιώθουν από τα χαμένα ξαδέλφια τους, γειτονόπουλά τους, συμμαθητές τους. Έλεγα αυτή την αυθαίρετη και ίσως απλοϊκή εξήγηση σε μια φίλη μου ψυχαναλύτρια, που περνούσε μεγάλη περιπέτεια με καρκίνο. Έχεις δίκιο, είπε, «θέλουμε να κρατήσουμε το παρόν»…

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch