Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 16:47

ΝΟΔΕ Ηλείας: «Κύριε Κατσιφάρα, «η ανάγκη δεν έκανε ποτέ καλά παζαρέματα»

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση της επίσημης στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ.Κατσιφάρα, εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Συγκρότησης Προοδευτικού Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Σχήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», μια μόλις μέρα μετά την εμφατική δήλωση του τελευταίου περί ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής υποψηφιότητας σε εκδήλωση στην Πάτρα.

Μάλλον πρόκειται για επίδειξη ισχύος του κυβερνώντος κόμματος προς τον κ.Κατσιφάρα, ο οποίος αφού είχε λάβει το επίσημο χρίσμα του ΚΙΝΑΛ, έσπευσε να δηλώσει στην Πάτρα την «ανεξαρτησία» του, σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Άμεσα λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε στον κ.Κατσιφάρα τις «υποχρεώσεις» του και φρόντισε να υπενθυμίσει το κυβερνητικό χρίσμα. Ένα χρίσμα που, όσο κι αν ο κ.Περιφερειάρχης δεν θέλει να το επιδεικνύει , υπάρχει.

Και υπάρχει όχι μόνο σαν χρίσμα αλλά σαν στίγμα, αφού είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο περιφερειάρχης συναλλάχθηκε πολιτικά με τον πολιτικό χώρο που ευθύνεται για την κατάσταση της Περιφέρειάς μας αλλά και της Ηλείας συγκεκριμένα. Αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η διεκδίκηση των Ηλείων για την Πατρών – Πύργου και τόσων άλλων θεμάτων που ταλαιπωρούν την Ηλεία, παζαρεύτηκαν στο ανταλλακτήριο των διαπραγματεύσεων ώστε να πάρει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο απερχόμενος περιφερειάρχης. Γι’ αυτό ο Βενιαμίν Φραγκλίνος έλεγε: «Η ανάγκη δεν έκανε ποτέ καλά παζαρέματα». Και γι’ αυτό οι Ηλείοι δεν θα τον συγχωρήσουν ποτέ!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 22:18

Σχετικά Άρθρα

  • Λαμπρόπουλος: Σταθερά και αξιόπιστα χωρίς το άγχος της εποπτείας
    Λαμπρόπουλος: Σταθερά και αξιόπιστα χωρίς το άγχος της εποπτείας

    Η ΣΥΝΕΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΚΛΙΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ - Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Η λήξη και τυπικά του καθεστώτος της ενισχυμένης εποπτείας, αναμένεται να ενισχύσει τις ανεξάρτητες κινήσεις εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής και να βγάλει – επιτέλους- τον τόπο από την επιτήρηση, στην μεταμνημονιακή εποχή.

    Αναμφίβολα, είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που θα βοηθήσει την χώρα μας που όλα αυτά τα χρόνια ήταν υποχρεωμένη να δίνει αναλυτικά αναφορά της επικρατούσας κατάστασης στους δανειστές της και παράλληλα να αντιμετωπίζει όσο πιο ανώδυνα μπορούσε κάθε μέτρο με δημοσιονομικό κόστος…

    Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος προσθέτοντας ότι βγαίνοντας από ένα τέτοιο καθεστώς η Ελλάδα πλέον θα κρίνεται όχι μέτρο το μέτρο που έκανε σαφώς την ζωή μας δύσκολη, αλλά από την επίτευξη ή όχι των στόχων μέσω του προϋπολογισμού της. Και αυτό είναι κάτι που ισχύει όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

    Ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε ακόμη: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν και το ίδιο περιμένουμε να κάνει και τώρα, ότι η αξιολόγηση επί των στόχων έχει επιτευχθεί με το ανάλογο επιτυχημένο αποτέλεσμα. Με σοβαρότητα και συνέπεια, μακριά από τις αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση άφηνε βασικά στοιχεία οικονομικής πολιτικής στον … «αυτόματο πιλότο» έχτισε βήμα-βήμα την σχέση εμπιστοσύνης με την Ευρώπη, επανέφερε το κύρος της χώρας σε υπολογίσιμο επίπεδο από τους Εταίρους, και παράλληλα άσκησε στο εσωτερικό της χώρας, συνεχή διαχείριση με κοινωνικά και ευέλικτα χαρακτηριστικά…

    Αυτή η πολιτική μας κάνει και πάλι υπερήφανους, αισιόδοξους, και έτοιμους χωρίς πλέον την εποπτεία και έχοντας κερδίσει θέσεις στις διεθνείς αγορές, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και πάλι και να προχωρήσουμε πιο μπροστά, σταθερά και αξιόπιστα!»

  • ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας: Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος
    ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας: Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος

    Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π) Ηλείας, που αντικαθιστά τον απερχόμενο Χρήστο Γαβρά. Η απόφαση ορισμού του νέου προέδρου, η οποία εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, υπογράφεται από τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Στυλιανό Κονταδάκη.

    Ο κ. Λαμπρόπουλος είναι έμπειρο κομματικό στέλεχος με ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες του κόμματος από τα φοιτητικά του χρόνια, ως μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ αλλά και ως μέλος της ΟΝΝΕΔ Πύργου.

    Στις εκλογές του 2016 στήριξε για την αρχηγία του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του προέδρου του κόμματος, από την εποχή της προεδρίας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο ίδιος, γνωρίζει καλά τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία, καθώς ήταν πάντα ενεργό κομματικό στέλεχος, μολονότι δεν κατείχε μέχρι σήμερα κάποια κομματική θέση.

    Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος του Άγγελου, γεννήθηκε το 1978, φοίτησε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού. Από το 2005 – έχοντας ολοκληρώσει τη Στρατιωτική του θητεία – διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στον Πύργο Ηλείας. Από τον Ιούλιο του 2020 έως τον περασμένο Μάρτιο, εργάστηκε και ως Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, με αντικείμενο την παρακολούθηση των Τεχνικών Έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΝΟΔΕ (ΔΕΕΠ) Ηλείας: Αναστολή καθηκόντων για τον πρόεδρο Χ. Γαβρά
    ΝΟΔΕ (ΔΕΕΠ) Ηλείας: Αναστολή καθηκόντων για τον πρόεδρο Χ. Γαβρά

    Την προσωρινή αναστολή των καθηκόντων του προέδρου της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστου Γαβρά, αποφάσισε η γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.

    Η απόφαση αυτή προέκυψε ύστερα από καταγγελίες σε βάρος του, για αδυναμία άσκησης με επάρκεια των καθηκόντων του, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν διαμένει μόνιμα στην Ηλεία, αφού μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

    Ο κ. Γαβράς έχοντας στο πλευρό του και άλλους πολιτικούς να του συμπαραστέκονται, αντέδρασε με επιστολή προς τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν και πολλά πολιτικά στελέχη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γαβράς στην επιστολή του, καταρρίπτει το επιχείρημα περί πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του και υπολειτουργίας της κομματικής οργάνωσης εξαιτίας της εργασίας του και διαμονής του στην Αθήνα, τονίζοντας ότι εκ των γεγονότων αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

  • ΔΕΕΠ Ηλείας: Βιώσιμες λύσεις για να σωθούν οι ΤΟΕΒ και οι αγρότες 
    ΔΕΕΠ Ηλείας: Βιώσιμες λύσεις για να σωθούν οι ΤΟΕΒ και οι αγρότες 

    Η παρέμβαση των προέδρου και αντιπροέδρου της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστου Γαβρά και Μενέλαου Παπασωτηρίου - Τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν και να σταματήσουν το σημερινό οικονομικό χάος...

    «Δώστε λύσεις βιώσιμες για τους ΤΟΕΒ πριν να είναι αργά...»

    Την έκκληση αυτή κάνουν σε τέσσερις συναρμόδιους Υπουργούς και ειδικότερα σε Σταϊκούρα (Οικονομικών), Σκρέκα (Περιβάλλοντος- Ενέργειας) Γεωργαντά (Αγροτικής ανάπτυξης) και Τριαντόπουλο (Υφυπουργό) τα μέλη της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Ηλείας μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου Χρήστου Γαβρά και του αντιπροέδρου Μενέλαου Παπασωτηρίου.

    Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων, με επιστολή τους, η οποία κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα με τους οργανισμούς έχουν διογκωθεί σε βαθμό αξεπέραστο κυρίως δε, μετά την σκληρή στάση που κρατά η ΔΕΗ απέναντί τους.

    ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ

    Βιώνουμε καθημερινά ένα τεράστιο πρόβλημα ενώ από την άλλη πλευρά είναι πραγματικά θλιβερό συνάνθρωποί μας, που έχουν αναλάβει τις τύχες των Οργανισμών στην Ηλείας, να βρίσκονται μαζί με τους δικηγόρους στα δικαστήρια, προσπαθώντας, να... προλάβουν τα χειρότερα με τις διακοπές ηλεκτροδότησης, αναφέρουν οι κ.κ. Γαβράς και Παπασωτηρίου, προσθέτοντας τα εξής:

    «Τα χρήματα που οφείλονται στη ΔΕΗ είναι υπέρογκα και μέχρι τώρα η συναινετική λύση φαντάζει δύσκολη. Η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική και έχει επιδεινωθεί από διαδοχικά λάθη του παρελθόντος. Αυτά τα λάθη έρχονται σήμερα να τα πληρώσουν οι αγρότες μας που κυριολεκτικά είναι σε απόγνωση και οδηγούνται σε καταστροφή. Αυτό αναμφισβήτητα θα επιφέρει όχι μόνο οικονομική δυσπραγία αλλά και κοινωνική αναταραχή...»

    Τα κορυφαία στελέχη της ΔΕΕΠ προχωρούν και σε συγκεκριμένες προτάσεις που μεταξύ άλλων έχουν να κάνουν και με τα εξής:

    Να γίνει όπου σήμερα έχουν απενεργοποιηθεί τα δίκτυα επανασύνδεση ρεύματος. Να προχωρήσει επίσης γρήγορα διαδικασία για την ένταξη οφειλών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ σε ρύθμιση 120 δόσεων, να υπάρξει μείωση τόκων στις καταβολές και της εκκρεμείς υποχρεώσεις και ένταξη στο 80% επιδότησης όπως συμβαίνει και σε άλλους κοινωνικούς φορείς.

    Μόνο έτσι και εφόσον υπάρξει και το ανάλογο «νοικοκύρεμα» θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οι οργανισμού στις υποχρεώσεις τους. Είναι κάτι που η πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία να δουν τάχιστα και να δώσουν λύσεις που θα έχουν σχέση με την βιωσιμότητα του δικτύου και κατ’ επέκταση την ορθολογική αγροτική παραγωγή και την στήριξη της τοπικής μας οικονομίας...

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατσανιώτης από τον Πύργο: Απρόβλεπτη κάθε εξέλιξη στην Ουκρανία - Ανησυχούμε για τους ομογενείς μας
    Κατσανιώτης από τον Πύργο: Απρόβλεπτη κάθε εξέλιξη στην Ουκρανία - Ανησυχούμε για τους ομογενείς μας

    “Αν με ρωτούσατε την ημέρα που αναβλήθηκε η εκδήλωση της ΝΟΔΕ από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα σας έλεγα ότι δε νομίζω τον 21ο αιώνα να έχουμε μία πόλη όπως η Μαριούπολη που να ζει αποκλεισμό από τις βασικές υποδομές, που να βομβαρδίζονται άμαχοι, που να μην μπορούν να βγουν οι άμαχοι από τα καταφύγια και να έχει ισοπεδωθεί πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις”. Με αυτή τη δήλωση ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, θέλησε να απαντήσει τόσο για όσα έχουν συμβεί στον πόλεμο της Ουκρανίας με σαφές το ενδιαφέρον για τους Έλληνες ομογενείς.

    Στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Ηλείας στο καφέ Plateia στην κεντρική πλατεία Πύργου, ο κ. Κατσανιώτης, αναφέρθηκε πρωτίστως στο φλέγον ζήτημα της Ουκρανίας. “Σήμερα (σ.σ. χθες) στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ σε μία εποχή που δεν μπορεί να μας κάνει χαρούμενους με αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία, με αυτή την επίθεση με βόμβες σε αμάχους που ζούμε τον 21ο αιώνα. Από την άλλη πλευρά, το να έρχομαι στην Ηλεία, για μένα είναι πολύ σημαντικό, ένα μέρος που δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι από δω ξεκίνησε την πολιτική μου διαδρομή, άρα όταν με καλούν οι άνθρωποι της παράταξης της Ηλείας, θα είμαι πάντα δίπλα τους” ήταν το πρώτο του σχόλιο.

    katsaniot 8

    “Αν με ρωτούσατε την ημέρα που αναβλήθηκε η εκδήλωση της ΝΟΔΕ από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα σας έλεγα ότι δε νομίζω τον 21ο αιώνα να έχουμε μία πόλη όπως η Μαριούπολη που να ζει αποκλεισμό από τις βασικές υποδομές, που να βομβαρδίζονται άμαχοι, που να μην μπορούν να βγουν οι άμαχοι από τα καταφύγια και να έχει ισοπεδωθεί πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε την συνέχεια αλλά από την άλλη είμαστε υποχρεωμένοι σαν χώρα, να προετοιμαζόμαστε και αυτό κάνουμε. Από τη μία να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες και να κάνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον, άλλωστε εμείς είμαστε αυτοί που υποδεχθήκαμε και στο παρελθόν πρόσφυγες και έχουμε δείξει τον ανθρωπισμό μας. Από την άλλη κάνουμε τα πάντα, ο κ. Δένδιας πρότεινε να έχει την ευθύνη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους ομογενείς μας στην Μαριούπολη. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι οι χιλιάδες Έλληνες ομογενείς στην Μαριούπολη. Η Μαριούπολη είναι μία πόλη που φτιάχτηκε από Έλληνες για Έλληνες πριν από αρκετούς αιώνες” είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

    Ο κ. Κατσανιώτης συνέχισε λέγοντας ότι “… δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν υποδομές στην Μαριούπολη, δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας, άρα αντιλαμβάνεστε ότι η εικόνα που έχουμε είναι πολύ συγκεχυμένη. Μάλιστα από στιγμή σε στιγμή, η πρόεδρος του συλλόγου μας από την Ουκρανία, που ήταν αποκλεισμένη στην Μαριούπολη θα είναι στην Ελλάδα. Έχοντας μιλήσει μαζί της η εικόνα που μετέφερε είναι πραγματικά τραγική. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι οι Έλληνες στην Μαριούπολη, δυστυχώς είναι ταυτισμένοι με την τύχη της πόλης την οποία έχτισαν πριν από πολλούς αιώνες.
    Δεν ξέρουμε το μέγεθος της καταστροφής, όλοι θα το δούμε στην πορεία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πολλοί Έλληνες από την ομογένεια ήθελαν να αποχωρήσουν από την Μαριούπολη πριν ξεσπάσει αυτός ο εφιάλτης που οι Ρώσοι έχουν φέρει”.

    Ρωτήσαμε τον κ. Κατσανιώτη και για την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και σημείωσε πως η περίοδος που διανύουμε απαιτεί σταθερότητα. “Αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποδείξει ότι η συνέπεια από την μία και το εθνικό καθήκον από την άλλη είναι ο βασικός γνώμονας. Το εθνικό καθήκον επιβάλλει σταθερότητα. Μία κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή έχει εντολή να κυβερνήσει σχεδόν άλλα δύο χρόνια εν μέσω αυτής της μεγάλης γεωπολιτικής κρίσης, το να προκηρύξει εκλογές, όπως ζητάει η αντιπολίτευση είναι τουλάχιστον επικίνδυνο για την χώρα”.

    Σε ένα τελευταίο του σχόλιο αναφέρθηκε στην Πατρών - Πύργου. “Είναι ξεκάθαρο, ότι αυτός ο δρόμος καρμανιόλα, που έχει δοθεί μεγάλος φόρος αίματος ξεκινά. Βρέθηκαν τα κονδύλια, βρέθηκε η διαδικασία, για πρώτη φορά από το ´15 και μετά μπορούμε να πούμε ότι ξεκινά. Δυστυχώς, αν είχε ακολουθηθεί αυτό που τότε είχε δρομολογηθεί, σήμερα θα είχαμε δρόμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κατάτμηση ο κ. Σπίρτζης, δυστυχώς δεν επέτρεψαν στην Ηλεία να μπει στον χάρτη των υποδομών. Αυτή τη στιγμή αυτή η κυβέρνηση αφενός ξεκινάει τον δρόμο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αφετέρου έρχεται και ρίχνει πολλά χρήματα για την συντήρηση του υπάρχοντος δρόμου, ο οποίος θα πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί παράλληλα με τον καινούριο δρόμο”…

    Στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ παραβρέθηκαν στελέχη της και φίλοι του κόμματος και χαιρετισμό απεύθυναν δια ζώσης ο πρόεδρος Χρήστος Γαβράς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ αναγνώστηκαν μηνύματα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη και της βουλευτή Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

    katsaniot 3

    Ο κ. Νικολακόπουλος στάθηκε στη διετία της διακυβέρνησης της ΝΔ σε σχέση με την Ηλεία, την επανεκκίνηση της Πατρών - Πύργου, τη συντήρηση του υπάρχοντος δρόμου, την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, τα έργα στον Καϊάφα, τη συντήρηση στο δρόμο Πύργος - Καλό Νερό.

    katsaniot 4

    Ο κ. Φαρμάκης περισσότερο ρεαλιστής τόνισε πως η διετία αυτή κύλησε με πολλά προβλήματα όπως η πανδημία, η ακρίβεια και ο πόλεμος, σημείωσε πως τα δύσκολα είναι μπροστά, αλλά τόνισε πως με αισιοδοξία θα αντιμετωπιστούν όλα.

    katsaniot 2

    Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Β. Γιαννόπουλος, Πολιτισμού και Τουρισμού Ν. Κοροβέσης, Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών για την Π.Ε. Ηλείας Χ. Μπιλίρης, η πρόεδρος του Π.Σ. Δυτ. Ελλάδας Μαρία Μπίλια, η πολιτευτής Μ. Σταθοπούλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κ. Νικολούτσος, ο πρώην δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Θανάσης Κοτταράς κ.α.

    katsaniot 5

    katsaniot 6

  • Την Κυριακή με Ανδρέα Κατσανιώτη η πολιτική εκδήλωση από την ΔΕΕΠ Ηλείας
    Την Κυριακή με Ανδρέα Κατσανιώτη η πολιτική εκδήλωση από την ΔΕΕΠ Ηλείας
    Στην κεντρική πλατεία Πύργου (καφέ “Plateia”) στις 6.30 μ.μ.
    Πραγματοποιείται την Κυριακή το απόγευμα στις 06.30 και στο καφέ – εστιατόριο «Plateia» της κεντρικής πλατείας Πύργου η μεγάλη καθιερωμένη πλέον πολιτική εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ηλείας (πρώην ΝΟΔΕ) στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να γίνει αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις αλλά λκαι σε θέματα που απασχολούν το Νομό μας.
    Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόταση της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στην Ηλεία και του Προέδρου της Χρήστου Γαβρά με τον οποίο και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία.
    Η παρουσία του συγκεκριμένου κυβερνητικού παράγοντα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ξεριζωμένος από τον πόλεμο Ελληνισμός στην Μαριούπολη και σε άλλες εκεί Ελληνικές πόλεις Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του κ. Κατσανιώτη ο οποίος θα σταθεί κυρίαρχα στο θέμα αυτό, στην στάση της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί όπως και στο ζήτημα φιλοξενίας Ομογενών μας από τα μέτωπα του πολέμου στην περιοχή μας.
    Θυμίζουμε άλλωστε ότι η ίδια εκδήλωση επρόκειτο να γίνει πολύ νωρίτερα αλλά αναβλήθηκε εκτάκτως λόγω της έντασης και των συνθηκών που επικρατούσαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στα Ουκρανικά εδάφη.
    ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ «ΕΝΤΟΛΗ»!
    Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χρήστος Γαβράς ο οποίος θα επικεντρωθεί και στο έργο της πρόσφατα εκλεγμένης νέας διοίκησης της Νομαρχιακής που επιβραβεύθηκε από τα μέλη της κομματικής βάσης ενώ μνεία θα γίνει σε θέματα που αποτελούν «ανοικτή ατζέντα» για τον τόπο μας…
    Θα παρευρεθούν οι βουλευτές του κόμματος οι πολιτευτές και τα πολιτικά στελέχη τα μέλη ΔΗΜΤΟ από διάφορες περιοχές του Νομού κλπ Σημειώνεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΔΕΕΠ έχει αναπτύξει μια μεγάλη δραστηριότητα με επαφές και συναντήσεις πάνω στα προβλήματα του Νομού αλλά και με παρεμβάσεις προς τα μέλη της κυβέρνησης για λύσεις που απαιτούνται στην Ηλεία.
    (Δελτίο Τύπου)
  • ΝΟΔΕ Ηλείας: Τομεάρχης Εγγείων Βελτιώσεων –Υδάτινων Πόρων ο Τ. Αλτάνης
    ΝΟΔΕ Ηλείας: Τομεάρχης Εγγείων Βελτιώσεων –Υδάτινων Πόρων ο Τ. Αλτάνης

    Την εμπειρία του με τρείς θητείες στο τιμόνι της διοίκησης του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων καθώς επίσης και το υπηρεσιακό έργο του ως Εποπτικού υπαλλήλου στην αρμόδια Διεύθυνση (ΥΕΒ) στην Περιφερειακή Ενότητα αξιολόγησε η Δ.Ε.Ε.Π. Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας τον Τάσο Αλτάνη και τον όρισε Τομεάρχη Εγγείων Βελτιώσεων –Υδάτινων Πόρων και Ορυκτού Πλούτου. Ο σχεδιασμός και η αποτελεσματικότητα κυρίαρχα στοιχεία του κ Αλτάνη ενόψει και της νέας κρίσιμης για το εγγειοβελτιωτικό έργο αρδευτικής περιόδου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας έβαλαν το θέμα Οικονομικού «στραγγαλισμού» των αγροτών μας
    Τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας έβαλαν το θέμα Οικονομικού «στραγγαλισμού» των αγροτών μας

    Ζήτησαν το μεγάλο ποσοστό επιδότησης για το ρεύμα και την ένταξη για τις οφειλές στις 120 δόσεις - Η συνάντηση με τους βουλευτές Ανδρέα Νικολακόπουλο και Δημήτρη Μαρκόπουλο για την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών - Διαμόρφωση πλαισίου δράσης με την καθολική συμμετοχή των κοινοβουλευτικών από όλους τους αγροτικούς νομούς της χώρας

    Συνάντηση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου του Πειραιά και Ανδρέα Νικολακόπουλου του Νομού μας και στελεχών της ΝΟΔΕ Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αμαλία HOTEL» στη Κουρούτα.

    Έγινε συζήτηση που αφορούσε το δρόμο, την ενέργεια, τα καύσιμα, κλπ, και βασικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στον πρωτογενή τομέα. Η ενεργειακή κρίση που πλήττει νοικοκυριά επιχειρήσεις λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης στην Ευρωζώνη και οι συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία, βυθίζουν και τους Τ Ο Ε Β και κατά συνέπεια την αγροτική οικονομία, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί για το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνουν στην εξαγγελία για την επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής σε ποσοστό 80% καθώς και στη γενναία ρύθμιση των 120 δόσεων για τις παλιές τους οφειλές.

    Οι Ο. Ε. Β αποτελούν Συλλογικά δίκτυα άρδευσης, εξυπηρετούν εκατοντάδες έως και χιλιάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λογίζονται ως μια μεμονωμένη αγροτική εκμετάλλευση αλλά ως πολλαπλές.

    Στη συγκεκριμένη συζήτηση για τους Τ Ο Ε Β συμμετείχαν και ενημερωθηκαν για τα νέα δεδομένα οι δύο προαναφερόμενοι βουλευτές από τους Παπασωτηρίου Μενέλαο, Μπρεζα Δημήτρη, Χριστόπουλο Γιάννη, Παπαδόπουλο Βασίλη Χριστοφόρου Παναγιώτη και Σιαψάλη Νίκο . Επίσης αντάλλαξαν απόψεις και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες πού δρομολογούνται άμεσα για την διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν την επιδότηση ρήτρας και την εφαρμογή του μέτρου των 120 δόσεων.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch