Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 08:33

Κουντουρά: Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τη στήριξή της στην κυβέρνηση εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τονίζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε αποκλειστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία προσθέτει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κουντουρά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.

Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.

Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.

Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Πηγή: cnn.gr - Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 09:06

Σχετικά Άρθρα

  • Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου
    Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου

    Ο Δήμαρχος Πύργου συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμου Όλγα Κεφαλογιαννη-Παρόντες οι Διονύσιος Νικολάου Γεν. Διευθ. της «Διανεόσις» & Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Διευθ. Σύμβ. του ομίλου «Aldemar»

    Η τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου με κύριο στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής με την Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη στην Αθήνα.

    Στον τραπέζι των συζητήσεων κάθισαν εκτός από την Υπουργό και τον Δήμαρχο, ο Γενικός Διευθυντής της «Διανέοσις» κ. Διονύσιος Νικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλους του Ομίλου «Aldemar» κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

    Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Καννή στο Υπουργείο, εξετάστηκε η δυνατότητα της βελτιστοποίησης του Τουριστικού Προϊόντος της πρωτεύουσας της Ηλείας μέσω της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης του Νομού που εκπονεί η «Διανέοσις».

    Τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την στρατηγική που πρέπει να χαραχτεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός καθώς επίσης και η πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Πύργου, προκειμένου να καταστεί τόπος προορισμού.

    Από την συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν προτάσεις για την αξιοποίηση του Κατακόλου και της Κρουαζιέρας και το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

    Τέλος τέθηκε το ζήτημα της ένταξης της Μαρίνας στο διεθνή χάρτη με τους τουριστικούς προορισμούς για σκάφη αναψυχής, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τους επισκέπτες, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Νέες μορφές τουρισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ηλεία!
    Νικολακόπουλος: Νέες μορφές τουρισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ηλεία!

    Το θέμα προσέγγισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στην συνάντηση του με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

    Η αναπτυξιακή προοπτική που μπορούν να δώσουν στην Ηλεία οι νέες μορφές τουρισμού, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, τουριστική ανάπτυξη και τουριστικές επενδύσεις αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την Ηλεία, ένα νομό με συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο σε όλους τους τομείς.

    «Η Ηλεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απούσα στις μεγάλες προκλήσεις που διαμορφώνονται στο πεδίο του τουρισμού. Είμαστε ένας νομός που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε κάθε μορφή τουρισμού και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και παθογένειες του παρελθόντος και να ανοίξουμε το δρόμο για επενδύσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του νομού και ταυτόχρονα θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Νικολακόπουλος και τόνισε ότι η Ηλεία μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, ιδιαιτέρως στην περιοχή του Καϊάφα αλλά και σε κάθε άλλο σημείο του νομού που διαθέτει την δική του ξεχωριστή ομορφιά.

    Ιαματικός τουρισμός και μαρίνες σκαφών αναψυχής

    Με την κα Κεφαλογιάννη συζήτησαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, ενώ σχολιάστηκε θετικά η νέα μεγάλη επένδυση που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του συνεδριακού τουρισμού.

    Ο κ. Νικολακόπουλος επανέφερε στο προσκήνιο και το θέμα της δημιουργίας μαρινών για σκάφη αναψυχής, καθώς η Ηλεία διαθέτει λιμάνια και πληροί όλες τις προδιαγραφές για την υλοποίηση ενός τέτοιου project, τη στιγμή μάλιστα που οι Μαρίνες για σκάφη αναψυχής χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε το εγχείρημα να προχωρήσει στην πράξη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Έρχεται πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» για τη Ρόδο
    Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Έρχεται πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» για τη Ρόδο

    Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Έως τώρα το πρόγραμμα για φθηνές διακοπές με το voucher των 150 ευρώ, ακολουθούσε αυτό του «Κοινωνικού Τουρισμού» και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιγε μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο από φέτος αλλάζει αυτό και πάει για φθινόπωρο όπως είπε η υπουργός Τουρισμού.

    «Το πρόγραμμα 'Τουρισμός για Ολους' που ειναι αρμοδιότητά μας, θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους, έως τον Οκτώβριο του 2024. Ήδη το επεξεργαζομαστε και θα είναι για το καλοκαίρι του χρόνου. Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Η Ελλάδα δεν είναι προορισμός μόνο για το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα. Έχουμε καταπληκτικά μέρη ορεινά», σημείωσε χαρακτηριστικά στον AΝΤ1 η κ. Κεφαλογιάννη και συνέχισε:

    «Η πλατφόρμα θα ανοίξει τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου . Νομίζω είναι χρήσιμο και οι Έλληνες το πρόγραμμα αυτό να κάνουν χρήση όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τους χειμερινούς. Η Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο».

    Παράλληλα προανήγγγειλε Πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» για τη Ρόδο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του Τουρισμού στο νησί Ρόδο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι η Κυβέρνηση ενεργοποίησε από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό αρωγής για τους επιχειρηματίες και τους πολίτες που επλήγησαν από τις φωτιές στο νησί, ενώ παράλληλα ενισχύει την διαφημιστική καμπάνια για το νησί.

    Η υπουργός Τουρισμού εστίασε και στο γεγονός ότι έχει προβληθεί και το θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που κινδύνευαν, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

    Επίσης δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος
    Με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος

    Κοινή στόχευση η τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας

    Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην οποία υπήρξε μια εφ' όλης της ύλης ενημέρωση εκ μέρους του κ. Αβραμόπουλου για τα μείζονα ζητήματα, που αφορούν στον τουριστικό κλάδο στην Ηλεία και το υψηλό τουριστικό προϊόν του τόπου.

    Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με δεδομένο ότι η Ηλεία μπορεί να υλοποιήσει το project για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, ήταν ένα από τα θέματα της ατζέντας.

    Έγινε επίσης συζήτηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που αφορά στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Ηλείας και τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδότησης επενδυτικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Βασική προτεραιότητα αποτελεί η οριοθέτηση και εξειδίκευση των χρήσεων γης σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο και επείγουσα είναι η εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών που θα ενθαρρύνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της περιοχής στον τουριστικό κλάδο και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. (Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, Δάσος Στροφυλιάς, Λίμνη Καϊάφα).

    Για την Λίμνη Καϊάφα και την αποξηρανθείσα Λίμνη Αγουλινίτσας θα ανακοινωθεί σύντομα συνολικό σχέδιο αξιοποίησής τους, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής.

    avramop kefal 2

    Ειδική αναφορά έγινε στην Αρχαία Ολυμπία και την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που διαθέτει καθώς είναι ένα από τα κορυφαία μας brandname. Επισημάνθηκε πως ο Ακαδημαϊκός Τουρισμός πρέπει να στηριχτεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω. Σε ό,τι αφορά τον Αθλητικό Τουρισμό προτάθηκε η διοργάνωση παγκοσμίου εμβέλειας αθλητικών event – ακόμα και η διεκδίκηση διεξαγωγής ορισμένων ολυμπιακών αθλημάτων (τα οποία σχετίζονται άμεσα με τους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες) επί μονίμου βάσεως στην Αρχαία Ολυμπία. Αναγκαία προϋπόθεση η βελτίωση της προσβασιμότητας στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο.

    Επιπλέον έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των Λιμένων Κυλλήνης και Κατακόλου ενώ ειδική μνεία έγινε στην υποστήριξη της κρουαζιέρας με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο λιμάνι Κατακόλου και την οργανωμένη σύνδεση Κατακόλου - Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας για τη διάχυση του τουριστικού προϊόντος.

    Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επανέλαβε τη δέσμευσή της ότι η Ηλεία αποτελεί προτεραιότητα στη διάχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και θα τεθεί στην προμετωπίδα αύξησης των ποιοτικών τουριστικών ροών.

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο σχέδιο για την ολιστική και ριζική αναμόρφωση του τουριστικού χάρτη της Ηλείας.

    Ταυτόχρονα συμφώνησαν με την κα Υπουργό να συγκληθεί διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Φορέων, με σκοπό να υιοθετηθεί και να προωθηθεί το στρατηγικό αυτό σχέδιο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήλωση στήριξης Ν. Κοροβέση στον Μισέλ Αμπου Χάντμπα για τις αήθεις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε από χρήστες των social media
    Δήλωση στήριξης Ν. Κοροβέση στον Μισέλ Αμπου Χάντμπα για τις αήθεις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε από χρήστες των social media

    «Η Δημοκρατία θα νικήσει»

    «Ενώνω τη φωνή μου με όλο το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο του Αμαλιαδίτη δικηγόρου και υποψήφιου βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μισέλ Αμπου Χάντμα καταδικάζοντας την αήθη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στα social media από ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία με αφορμή την Παλαιστινιακή καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του. Πέρα από κόμματα και χρώματα, τον τιμώ ως άνθρωπο για το ήθος του και τις αξίες του, ως επιτυχημένο μάχιμο νομικό και ενεργό πολίτη και η υποψηφιότητά του είναι τιμή για το κόμμα του και την Ηλεία. Στην Ολυμπιακή γη που πρεσβεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας δεν χωρούν τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις. Όχι στην ξενοφοβία και στον διαχωρισμό των ανθρώπων. Η Δημοκρατία θα νικήσει.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τουρισμός για Όλους: Έγινε η νέα κλήρωση – Πόσοι δικαιούχοι θα λάβουν ψηφιακή κάρτα
    Τουρισμός για Όλους: Έγινε η νέα κλήρωση – Πόσοι δικαιούχοι θα λάβουν ψηφιακή κάρτα

    Συνολικά 125.000 νέοι δικαιούχοι κληρώθηκαν και αποκτούν άμεσα την ψηφιακή κάρτα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, οι νέοι δικαιούχοι προστίθενται στους ήδη 275.000, φτάνοντας συνολικά τους 400.000.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για δικαιούχους ΑΜΕΑ.

    Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα υλοποιείται με ψηφιακή κάρτα για εύκολες και γρήγορες πληρωμές, περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας, ενώ η καταβολή γίνεται άμεσα σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών.

    Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Με την κλήρωση επιπλέον 125.000 άυλων ψηφιακών καρτών στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν ή δεν έχουν, δίνοντας τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις ομορφιές της πατρίδας μας, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση των καρτών σε μήνες off season, ενισχύει σημαντικά τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων αλλά και γενικότερα τις τοπικές οικονομίες (εστίαση, εμπόριο, πρωτογενή τομέα) στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τουρισμό και τις 356 ημέρες του έτους.

    Με το «Τουρισμός για Όλους» βοηθήσαμε συνολικά έως τώρα 400.000 οικογένειες να κάνουν διακοπές ή ολιγοήμερες εξορμήσεις, ενώ διασφαλίσαμε τη συνέχεια του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το 2025».

    Η αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Μία ακόμα δέσμευση του Υπουργείου Τουρισμού γίνεται πράξη. Με τους νέους 125.000 δικαιούχους που κληρώθηκαν, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» φτάνει πλέον τους 400.000 δικαιούχους, στηρίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών σε διακοπές. Είναι ένα μέρισμα από την περσινή επιτυχία του ελληνικού τουρισμού, το οποίο επιστρέφουμε στους συμπολίτες μας, στο ξεκίνημα μιας ακόμα πιο δυναμικής χρονιάς για τη χώρα.

    Το πρόγραμμα στηρίζει όλους τους ελληνικούς προορισμούς όλο το χρόνο, υπηρετώντας τη βασική μας στόχευση για επέκταση της τουριστικής περιόδου, και συμμετοχή όλων των προορισμών μας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

    Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι 125.000 δικαιούχοι θα μπορούν να ενεργοποιήσουν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους τους μόλις λάβουν το σχετικό μήνυμα ενεργοποίησης. Οι κάρτες του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • «Τουρισμός για όλους» - Κικίλιας: Ενισχύθηκαν οι εναλλακτικοί προορισμοί - Οι δημοφιλείς περιοχές
    «Τουρισμός για όλους» - Κικίλιας: Ενισχύθηκαν οι εναλλακτικοί προορισμοί - Οι δημοφιλείς περιοχές

    Το στοίχημα που έχει θέσει το υπουργείο Τουρισμού είναι η Ελλάδα να αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλους τους μήνες του έτους

    Τη δυναμική που εμφάνισε ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2022, αλλά και τις θετικές προβλέψεις για περαιτέρω ανάπτυξή του και το 2023, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενίσχυσε του εναλλακτικούς προορισμούς.

    Όπως είπε ο κ. Κικίλιας στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, η δυναμική του ελληνικού τουρισμού, αποδεικνύεται από όλα τα επίσημα στοιχεία, αλλά και από τα έσοδα που έφερε, τα οποία ενίσχυσαν σημαντικά την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες.

    'Αλλο ένα μεγάλο στοίχημα, που έχει θέσει το Υπουργείο Τουρισμού είναι η Ελλάδα να αποτελεί δημοφιλή προορισμό όλους τους μήνες του έτους. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο στόχος αυτός υλοποιείται ήδη, καθώς η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη.

    Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι, πέραν από τους προορισμούς που διαχρονικά αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, πλέον έχουν ενισχυθεί και εναλλακτικοί προορισμοί και η μη νησιωτική Περιφέρεια. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει συμβάλει καθοριστικά και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

    Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται ότι, στο τέλος Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση για 125.000 voucher στο πλαίσιο του προγράμματος. Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε επίσης και για τα κρίσιμα έργα που θα υλοποιηθούν το 2023, αξιοποιώντας πόρους από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη τουριστική αναβάθμιση.

    Ποιες περιοχές βρέθηκαν υψηλά στην προτίμηση

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, οι περιφέρειες που βρέθηκαν υψηλά στην προτίμηση των ταξιδιωτών είναι η Κεντρική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Αττική και η Θεσσαλία, ενώ τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες κατέγραψαν η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο. Από προορισμούς, ιδιαίτερα ξεχώρισαν μεγάλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, αλλά και πιο εναλλακτικές επιλογές, όπως το Τολό, τα Ιωάννινα, η Αιδηψός, η Θάσος, τα Καλάβρυτα και η Καστοριά.

    Αναφορικά με την απορρόφηση κονδυλίων ανά Περιφέρεια, με βάση τον αριθμό των συναλλαγών, πρώτη είναι η Κεντρική Μακεδονία, ακολουθούν η Πελοπόννησος, η Αττική, η Θεσσαλία και η Ήπειρος. Εξειδικεύοντας, κορυφαίοι προορισμοί στην Κεντρική Μακεδονία αναδείχθηκαν η Θεσσαλονίκη και έπονται η Αριδαία και η Χαλκιδική.

    Στην Αττική, τα σκήπτρα στην προτίμηση των ταξιδιωτών κρατά η Αθήνα και ακολουθούν η Αίγινα και ο Πειραιάς.

    Το Τολό και το Ναύπλιο αποτελούν κορυφαίους προορισμούς στην Πελοπόννησο.

    Ο Βόλος και η Πορταριά ξεχώρισαν στον νομό της Θεσσαλίας, ενώ η Νάξος και η Τήνος αναδείχθηκαν κορυφαίοι προορισμοί στο Νότιο Αιγαίο.

    Στην Στερεά Ελλάδα, υψηλά στην προτίμηση βρέθηκαν η Αιδηψός και η Αράχωβα, ενώ, στην Ήπειρο, τα Ιωάννινα και η Πάργα.

    Τα Χανιά και το Ρέθυμνο αναδείχθηκαν κορυφαίοι προορισμοί στην Κρήτη, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεχώρισαν η Θάσος και η Καβάλα.

    Κορυφαίοι προορισμοί στο Ιόνιο αναδείχθηκαν η Λευκάδα και η Ζάκυνθος, ενώ, στη Δυτική Ελλάδα, τα Καλάβρυτα και η Πάτρα.

    Τέλος, στη Δυτική Μακεδονία, υψηλά στην προτίμηση βρέθηκαν η Καστοριά και η Φλώρινα, ενώ, στο Βόρειο Αιγαίο, η Λέσβος και η Χίος.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Το L’ÉTAPE Greece by Tour de France έρχεται για πρώτη φορά στη Δυτ. Ελλάδα και την Αρχ. Ολυμπία στις 1-2 Απριλίου 2023
    Το L’ÉTAPE Greece by Tourde France έρχεται για πρώτη φορά στη Δυτ. Ελλάδα και την Αρχ. Ολυμπία στις 1-2 Απριλίου 2023

    Η ΕΥ ΖΗΝ Greeceκαι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν τον 1ο ποδηλατικό αγώνα L’ÉTAPE Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία , 1-2 Απριλίου 2023! Ενόψει του αγώνα διεξήχθη Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες του αγώνα-θρύλου!

    ToTour de France είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο και ένα από τα γνωστότερα αθλητικά θεάματα. Κάθε χρόνο τον παρακολουθούν με πάθος φίλαθλοι από όλον τον πλανήτη. Με αφορμή την δημοφιλία του αγώνα προέκυψε η δημιουργία του L’ÉtapebyTour de France, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες ποδηλάτες να ζήσουν τη συγκίνηση του ποδηλατικού θεσμού, σε μικρότερη κλίμακα. Με τον καιρό, η σειρά έχει επεκταθεί σε 22 διεθνείς προορισμούς, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα.

    Η Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας αγκάλιασε με ενθουσιασμό τη διοργάνωση, ενώ η επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη, μέγιστης πολιτιστικής κληρονομιάς, μοναδικής φύσης, έναν προορισμό γεμάτο μύθους και ιστορίες της ελληνικής αρχαιότητας.

    Το L’ÉTAPE Greece by Tour de France συνδυάζει σωματική αλλά και ψυχική δύναμη, ταχύτητα, υπομονή, επιμονή, προετοιμασία αλλά πάνω από όλα αγάπη για την ποδηλασία, προσκαλεί όλους τους ερασιτέχνες ποδηλάτες να ξεπεράσουν τα όρια τους επιλέγοντας μία από τις τέσσερις L’ÉTAPE εμπειρίες:The Race 150km, The Ride 75km, Family Ride 35km, Kids Race. Η φετινή εγγραφής είναι σημαντική και γεμάτη προνόμια. Με την εγγραφή στον αγώνα 2023, οι ποδηλάτες αποκτούν ειδική μεταχείριση και προνομιακή τιμή εγγραφής στους επόμενους αγώνες.

    Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε η σπουδαιότητα του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας, λεπτομέρειες του πολυήμερου αθλητικού γεγονότος και στοιχεία της διαδρομής που την καθιστούν μοναδική.

    Συγκεκριμένα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

    «Πρόκειται για ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας σε έναν προορισμό παγκόσμιας αναγνώρισης. Το πρώτο L’ EtapeGreecebyTourDeFrance βάζει την Ελλάδα στο κέντρο του ποδηλατικού και αθλητικού τουρισμού. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πρωτοβουλία. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για την προβολή του ‘brand’ της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα από αυτό τον αγώνα. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ θα στηρίξουν αυτή τη δράση.»

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε τον χαιρετισμό του: «Στέκομαι στην δραστήρια και δυναμική δράση της ΕΥ ΖΗΝ Greece, που μέσω των ποικίλων δραστηριοτήτων αθλητισμού προσφέρει τη μέγιστη στρατηγική ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην χώρα μας. Το L'EtapeGreecebyTourdeFrance μαζί με τα μαγευτικά τοπία της Αρχαίας Ολυμπίας συνιστά επιτυχία του ποδηλατικού κινήματος στην Ελλάδα.»

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε:

    «Η γη του Ολυμπισμού ενώνεται και πάλι με ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Αποτελεί μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που συνδιοργανώνει μαζί με την ΕΥ ΖΗΝ Greece το πρώτο L’ÉΤΑPEGreecebyTourdeFrance και θα φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί όπου οι κορυφαίες συναντήσεις αθλητισμού και πολιτισμού δίνουν πνοή και αξία στις διαχρονικές αξίες του σύγχρονου κόσμου και της ποδηλατικής κοινότητας. Τον Απρίλιο του 2023 δίνουμε ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία για να υποδεχτούμε ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, στη γέννηση ενός σπουδαίου ποδηλατικού γεγονότος για όλη την Ελλάδα. Αυτή η εκδήλωση παράλληλα αποτελεί μία αθλητική γιορτή.»

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος, τόνισε:

    «Είμαστε χαρούμενοι που μια τέτοια εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από την Αρχαία Ολυμπία και την Δυτική Ελλάδα. Παράλληλα θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις μέσω της συνδιοργάνωσης μας με την ΕΥ ΖΗΝ Greece που θα πλαισιώσουν τόσο τον ίδιο τον αγώνα αλλά και τις οικογένειες και τα παιδιά. Από σήμερα που πραγματοποιήθηκε η υπέροχη συνέντευξη τύπου πιστεύω πως η διοργάνωση θα μεγαλώσει και στην περιοχή μας όλο και πιο πολύ! »

    ΟCEO της εταιρείας ΕΥ ΖΗΝ GreeceΘανάσης Παπαδημητρίου σημείωσε ότι ο αγώνας L’EtapeGreece, ByTourDeFrance, ήρθε στην Ελλάδα, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι ιδανικός τόπος για τον αθλητικό τουρισμό.

    Τέλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece Βάσια Μπιρλιράκη δήλωσε:

    «Η ομάδα της ΕΥ ΖΗΝ Greece με την εμπειρία της στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων νιώθει μεγάλη τιμή όχι μόνο γιατί το L’ÉTAPE GreecebyTour de Franceθα βρίσκεται στην παλέτα των events μας αλλά γιατί συνεργαζόμαστε με μία Περιφέρεια που αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξη της σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Το πρόγραμμα του διημέρου 1-2 Απριλίου 2023 θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αθλητές με μαγευτικές διαδρομές, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και πολλές εκπλήξεις».

    letape greece ol 2

    letape greece ol 3

    letape greece ol 4

    letape greece ol 5

    letape greece ol 6

    letape greece ol 7

    Οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται στο [email protected]για τυχόν ερωτήσεις ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται τα:

    Website: https://greece.letapebytourdefrance.com/

    Registrations: https://ezgreece.gr/book/product/registration/

    Instagram: https://www.instagram.com/letapegreece/

    Facebook: https://www.facebook.com/letapegreece

    Strava: https://www.strava.com/athletes/letapegreece

    Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

    η Ομάδα L’ÉTAPE Greece by Tour de France.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο