Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 11:21

Ο Καμμένος διέγραψε Κουντουρά - Κόκκαλη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η δήλωση στήριξης της Κυβέρνησης και του έργου της, αλλά και η ψήφος κατά συνείδηση στην διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή για τον Αλέξη Τσίπρα, από την Έλενα Κουντουρά, έφερε την άμεση αντίδραση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Καμμένος διέγραψε την υπουργό Τουρισμού απο την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, κάτι που θεωρείτο αναμενόμενο μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «...Με απόφαση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, η βουλευτής Α’ Αθηνών Έλενα Κουντουρά διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος».

Νεότερη ενημέρωση:

Μετά και τις ανάλογες δηλώσεις στήριξης της Κυβέρνησης από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε και την διαγραφή του βουλευτή Λάρισας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

"Με απόφαση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση..

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 12:23

Σχετικά Άρθρα

  • Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου
    Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου

    Ο Δήμαρχος Πύργου συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμου Όλγα Κεφαλογιαννη-Παρόντες οι Διονύσιος Νικολάου Γεν. Διευθ. της «Διανεόσις» & Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Διευθ. Σύμβ. του ομίλου «Aldemar»

    Η τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου με κύριο στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής με την Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη στην Αθήνα.

    Στον τραπέζι των συζητήσεων κάθισαν εκτός από την Υπουργό και τον Δήμαρχο, ο Γενικός Διευθυντής της «Διανέοσις» κ. Διονύσιος Νικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλους του Ομίλου «Aldemar» κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

    Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Καννή στο Υπουργείο, εξετάστηκε η δυνατότητα της βελτιστοποίησης του Τουριστικού Προϊόντος της πρωτεύουσας της Ηλείας μέσω της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης του Νομού που εκπονεί η «Διανέοσις».

    Τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την στρατηγική που πρέπει να χαραχτεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός καθώς επίσης και η πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Πύργου, προκειμένου να καταστεί τόπος προορισμού.

    Από την συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν προτάσεις για την αξιοποίηση του Κατακόλου και της Κρουαζιέρας και το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

    Τέλος τέθηκε το ζήτημα της ένταξης της Μαρίνας στο διεθνή χάρτη με τους τουριστικούς προορισμούς για σκάφη αναψυχής, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τους επισκέπτες, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Νέες μορφές τουρισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ηλεία!
    Νικολακόπουλος: Νέες μορφές τουρισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ηλεία!

    Το θέμα προσέγγισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στην συνάντηση του με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

    Η αναπτυξιακή προοπτική που μπορούν να δώσουν στην Ηλεία οι νέες μορφές τουρισμού, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, τουριστική ανάπτυξη και τουριστικές επενδύσεις αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την Ηλεία, ένα νομό με συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο σε όλους τους τομείς.

    «Η Ηλεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απούσα στις μεγάλες προκλήσεις που διαμορφώνονται στο πεδίο του τουρισμού. Είμαστε ένας νομός που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε κάθε μορφή τουρισμού και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και παθογένειες του παρελθόντος και να ανοίξουμε το δρόμο για επενδύσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του νομού και ταυτόχρονα θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Νικολακόπουλος και τόνισε ότι η Ηλεία μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, ιδιαιτέρως στην περιοχή του Καϊάφα αλλά και σε κάθε άλλο σημείο του νομού που διαθέτει την δική του ξεχωριστή ομορφιά.

    Ιαματικός τουρισμός και μαρίνες σκαφών αναψυχής

    Με την κα Κεφαλογιάννη συζήτησαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, ενώ σχολιάστηκε θετικά η νέα μεγάλη επένδυση που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του συνεδριακού τουρισμού.

    Ο κ. Νικολακόπουλος επανέφερε στο προσκήνιο και το θέμα της δημιουργίας μαρινών για σκάφη αναψυχής, καθώς η Ηλεία διαθέτει λιμάνια και πληροί όλες τις προδιαγραφές για την υλοποίηση ενός τέτοιου project, τη στιγμή μάλιστα που οι Μαρίνες για σκάφη αναψυχής χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε το εγχείρημα να προχωρήσει στην πράξη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στη Λιβύη μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΥΠ - Πού εστιάζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας με τους 5 νεκρούς Έλληνες
    Στη Λιβύη μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΥΠ - Πού εστιάζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας με τους 5 νεκρούς Έλληνες

    Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας εξετάζουν οι Αρχές με τη συνδρομή της ΕΥΠ - Εξαιρετικά πολύτιμες οι καταθέσεις των επιζώντων της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής

    Απάντηση στα πολλά αναπάντητα ερωτήματα αλλά και στα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους πέντε Έλληνες, τρεις στρατιωτικούς και δύο διερμηνείς, -παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης-,που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, θα επιδιώξει να δώσει η σχετική έρευνα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από κλιμάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο μοιραίο λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στην πόλη Ντέρνα, προκλήθηκε έπειτα από τη σφοδρή σύγκρουση που είχε πλαγιομετωπικά μαζί του ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «δυστύχημα», εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα θα εξετάσει σοβαρά και το ενδεχόμενο ύπαρξης τρομοκρατικής ενέργειας.

    Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαίο δεν είναι πως στις σχετικές έρευνες θα εμπλακεί και ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ, το οποίο πρόκειται μάλιστα να μεταβεί και στον τόπο του συμβάντος προκειμένου να αξιοποιηθούν πηγές και πληροφοριακά δεδομένα από την περιοχή, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως και χωρίς άλλες υπόνοιες, ότι πρόκειται για αυτοκινητιστικό δυστύχημα, και όχι για ένοπλη επίθεση, δολιοφθορά ή ακόμη και ενέδρα που μπορεί να στήθηκε και να οργανώθηκε πιθανόν και από κέντρα εκτός Λιβύης, τα οποία επειδή διατηρούν ζωτικά συμφέροντα στη χώρα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναπτύξουν βραχίονες ακόμη και στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Πρόκειται για περιοχές που κατά βάση ελέγχονται από τις δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ, με τον οποίο η χώρα μας διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Ο ίδιος ο Χαφτάρ μάλιστα φέρεται να εγγυήθηκε στην ελληνική πλευρά την ασφάλεια των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής, παρέχοντας για το σκοπό αυτό ένοπλη συνοδεία. Πιο συγκεκριμένα, μπροστά από το μικρό λεωφορείο που μετά τη σύγκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες βρισκόταν ένα αυτοκίνητο συνοδείας ενώ ένα δεύτερο συνοδευτικό τζιπ ήταν στο τέλος της μικρής φάλαγγας. Στα δύο συνοδευτικά βρίσκονταν Λίβυοι, αφού όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν μέσα στο λεωφορείο που συγκρούστηκε με το διπλοκάμπινο φορτηγό όπου βρισκόταν η εξαμελής οικογένεια των Λίβυων, που μετρά επίσης τρεις νεκρούς από τη σφοδρή σύγκρουση.

    Καταθέσεις

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξαιρετικά πολύτιμες και διαφωτιστικές προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται πως θα είναι και οι καταθέσεις των επιζώντων της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, η οποία, να σημειώσουμε, πως απαρτίζονταν συνολικά από 19 άτομα, κυρίως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και διερμηνείς. Πρόκειται για 14 συνολικά τραυματίες εκ των οποίων ο ένας εξακολουθεί και παραμένει σε νοσοκομείο της Λιβύης καθώς φέρει τραύματα που δεν επιτρέπουν τη μετακίνησή του, ενώ οι υπόλοιποι 13 νοσηλεύονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, εκ των οποίων 10 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και 3 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δέκα τραυματίες που νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΑ είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση, ενώ ένας ακόμη αντιμετωπίζει βαριές κακώσεις στο σώμα του, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή. Να επισημάνουμε πως την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και οι προσπάθειες ταυτοποίησης των 5 νεκρών Ελλήνων, οι σωροί των οποίων βρίσκονται από χθες στο 251 ΓΝΑ, καθώς οι δύο από αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναγνωριστούν αφού απανθρακώθηκαν λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο μοιραίο λεωφορείο. Πρόκειται για μία διαδικασία που μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο, καθώς το ΓΝΑ είναι το μόνο από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τεχνογνωσία.

    Παραλείψεις, συμπτώσεις και αναπάντητα ερωτήματα

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, μια ακολουθία παραλείψεων, συμπτώσεων, αλλά και όπως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, λαθών στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης επιχείρησης από το ΓΕΕΘΑ, οδήγησαν σε ένα συμβάν το οποίο αν και χαρακτηρίζεται ως αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο μετέπειτα χειρισμός του έδωσε λαβή για τη δημιουργία πολλών ερωτημάτων, αφήνοντας ταυτόχρονα σκιές που επέτρεψαν και διευκόλυναν την κυκλοφορία ενός πλήθους θεωριών και εικασιών, που ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής κατακλύζουν διαδίκτυο και social media. Σύμφωνα με κύκλους του Πενταγώνου πάντως, το συμβάν που έλαβε χώρα περίπου στο μέσο της διαδρομής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης προς την πόλη Ντέρνα και το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 5 Έλληνες και τραυμάτισε ακόμη 14, είναι αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με την πυρκαγιά να οφείλεται στο γεγονός ότι το διπλοκάμπινο φορτηγάκι που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα καυσίμων ώστε να μπορεί να διανύει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό, σε μία χώρα που παράγει μεν πετρέλαιο, αλλά διαθέτει υποτυπώδες δίκτυο πρατηρίων καυσίμων. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως επισημαίνουν, που μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς να αφήσει περιθώριο διαφυγής στους επιβάτες που κάθονταν στα αριστερά καθίσματα, όπου ήταν και το σημείο της σφοδρής πλαγιομετωπικής σύγκρουσης με το ΙΧ αυτοκίνητο.

    Την ίδια στιγμή πάντως η έρευνα της επιτροπής θα κληθεί να ρίξει φως και σε μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα που έχουν τεθεί, αρκετά από τα οποία σχετίζονται με την προετοιμασία της αποστολής, αλλά και την άγνοια, που όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις, είχε το ΓΕΕΘΑ αναφορικά με την τύχη των μελών της αποστολής. Για αρκετές ώρες η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου εμφανιζόταν να μην έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα γεγονότα, θεωρώντας αρχικά πως από το «αυτοκινητιστικό δυστύχημα» υπήρχαν μόνο ορισμένοι ελαφρά τραυματίες. Εν συνεχεία, αφού χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 6 ώρες και εφόσον ήδη μια σειρά από διεθνή ΜΜΕ άρχισαν να κάνουν λόγο για νεκρούς Έλληνες που μετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία αποτύπωνε πλήρως το ιστορικό των σχετικών γεγονότων.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Έρχεται πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» για τη Ρόδο
    Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Έρχεται πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» για τη Ρόδο

    Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Έως τώρα το πρόγραμμα για φθηνές διακοπές με το voucher των 150 ευρώ, ακολουθούσε αυτό του «Κοινωνικού Τουρισμού» και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις άνοιγε μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο από φέτος αλλάζει αυτό και πάει για φθινόπωρο όπως είπε η υπουργός Τουρισμού.

    «Το πρόγραμμα 'Τουρισμός για Ολους' που ειναι αρμοδιότητά μας, θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους, έως τον Οκτώβριο του 2024. Ήδη το επεξεργαζομαστε και θα είναι για το καλοκαίρι του χρόνου. Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Η Ελλάδα δεν είναι προορισμός μόνο για το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα. Έχουμε καταπληκτικά μέρη ορεινά», σημείωσε χαρακτηριστικά στον AΝΤ1 η κ. Κεφαλογιάννη και συνέχισε:

    «Η πλατφόρμα θα ανοίξει τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου . Νομίζω είναι χρήσιμο και οι Έλληνες το πρόγραμμα αυτό να κάνουν χρήση όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τους χειμερινούς. Η Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο».

    Παράλληλα προανήγγγειλε Πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» για τη Ρόδο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του Τουρισμού στο νησί Ρόδο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι η Κυβέρνηση ενεργοποίησε από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό αρωγής για τους επιχειρηματίες και τους πολίτες που επλήγησαν από τις φωτιές στο νησί, ενώ παράλληλα ενισχύει την διαφημιστική καμπάνια για το νησί.

    Η υπουργός Τουρισμού εστίασε και στο γεγονός ότι έχει προβληθεί και το θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που κινδύνευαν, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

    Επίσης δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος
    Με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος

    Κοινή στόχευση η τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας

    Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην οποία υπήρξε μια εφ' όλης της ύλης ενημέρωση εκ μέρους του κ. Αβραμόπουλου για τα μείζονα ζητήματα, που αφορούν στον τουριστικό κλάδο στην Ηλεία και το υψηλό τουριστικό προϊόν του τόπου.

    Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με δεδομένο ότι η Ηλεία μπορεί να υλοποιήσει το project για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, ήταν ένα από τα θέματα της ατζέντας.

    Έγινε επίσης συζήτηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που αφορά στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Ηλείας και τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδότησης επενδυτικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Βασική προτεραιότητα αποτελεί η οριοθέτηση και εξειδίκευση των χρήσεων γης σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο και επείγουσα είναι η εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών που θα ενθαρρύνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της περιοχής στον τουριστικό κλάδο και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. (Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, Δάσος Στροφυλιάς, Λίμνη Καϊάφα).

    Για την Λίμνη Καϊάφα και την αποξηρανθείσα Λίμνη Αγουλινίτσας θα ανακοινωθεί σύντομα συνολικό σχέδιο αξιοποίησής τους, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής.

    avramop kefal 2

    Ειδική αναφορά έγινε στην Αρχαία Ολυμπία και την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που διαθέτει καθώς είναι ένα από τα κορυφαία μας brandname. Επισημάνθηκε πως ο Ακαδημαϊκός Τουρισμός πρέπει να στηριχτεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω. Σε ό,τι αφορά τον Αθλητικό Τουρισμό προτάθηκε η διοργάνωση παγκοσμίου εμβέλειας αθλητικών event – ακόμα και η διεκδίκηση διεξαγωγής ορισμένων ολυμπιακών αθλημάτων (τα οποία σχετίζονται άμεσα με τους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες) επί μονίμου βάσεως στην Αρχαία Ολυμπία. Αναγκαία προϋπόθεση η βελτίωση της προσβασιμότητας στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο.

    Επιπλέον έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των Λιμένων Κυλλήνης και Κατακόλου ενώ ειδική μνεία έγινε στην υποστήριξη της κρουαζιέρας με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο λιμάνι Κατακόλου και την οργανωμένη σύνδεση Κατακόλου - Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας για τη διάχυση του τουριστικού προϊόντος.

    Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επανέλαβε τη δέσμευσή της ότι η Ηλεία αποτελεί προτεραιότητα στη διάχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και θα τεθεί στην προμετωπίδα αύξησης των ποιοτικών τουριστικών ροών.

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο σχέδιο για την ολιστική και ριζική αναμόρφωση του τουριστικού χάρτη της Ηλείας.

    Ταυτόχρονα συμφώνησαν με την κα Υπουργό να συγκληθεί διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Φορέων, με σκοπό να υιοθετηθεί και να προωθηθεί το στρατηγικό αυτό σχέδιο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καμμένο: Κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να εξυπηρετήσει επιδιώξεις του
    Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καμμένο: Κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να εξυπηρετήσει επιδιώξεις του
    «Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει το δικαίωμα να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Σκληρή απάντηση επεφύλασσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο με αφορμή τα όσα είπε χθες, σε βραδινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τη σκληρή διαπραγμάτευση του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου διαψεύδοντας τα όσα είπε.

    «Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Καμμένος: Η 17ωρη διαπραγμάτευση και η παρέμβαση Ομπάμα - «Παγίδα οι Πρέσπες για Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ»
    Καμμένος: Η 17ωρη διαπραγμάτευση και η παρέμβαση Ομπάμα - «Παγίδα οι Πρέσπες για Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ»

    «Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο», είπε ο Πάνος Καμμένος.

    Την πρώτη του συνέντευξη μετά από 3 χρόνια έδωσε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση του 2015, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο εκτιμά ότι δεν θα επιστρέψει στο μέλλον στην Κουμουνδούρου.

    Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε αποδεχθεί την πρόταση Σόιμπλε, ο οποίος μετά το δημοψήφισμα εισηγήθηκε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας «εκβιάστηκε» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Αναφερόμενος στην 17ωρη διαπραγμάτευση που κατέληξε στη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι αυτή έγινε με παρέμβαση Ομπάμα στον Ολάντ.

    «Το 2015 η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει γεωπολιτικά και να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ», είπε και συμπλήρωσε πως ο ίδιος μετέφερε στις ΗΠΑ πως θα προχωρήσει η επέκταση της βάσης της Σούδας, θα αναβαθμιστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προχωρήσει και μία σειρά άλλων ενεργειών προκειμένου, αντί της Τουρκίας η Ελλάδα να μετατραπεί στον βασικό σύμμαχο της Αμερικής στη Μεσόγειο.

    Υποστήριξε πως Τσίπρας, Βαρουφάκης και Καμμένος συναντήθηκαν πριν από το Eurogroup στον 24ο όροφο ξενοδοχείου, όπου και άκουσε τις απόψεις Βαρουφάκη περί εξόδου από το ευρώ κι ήταν ο ίδιος που πήρε την πρωτοβουλία επικοινωνίας με τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα με την ομόλογό του, Νούλαντ, ώστε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ για να λήξει η διαπραγμάτευση, όπως και έγινε.

    «Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια», είπε ο άλλοτε πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    «Παγίδα η Συμφωνία των Πρεσπών με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης»

    Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ήταν παγίδα που μπήκε στον Αλέξη Τσίπρα, με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης.

    «Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης», τόνισε.

    Είπε, δε, πως, «ένα βράδυ στην χειμερινή κατοικία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς», βρέθηκε σε συζήτηση στην οποία οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέμεναν να προχωρήσει συμφωνία με τα Σκόπια και όχι οι Αριστεροί στην Ελλάδα. «Είπα τότε στον Αλέξη Τσίπρα πως εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση».

    Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ

    Σχολιάζοντας τη δήλωση Τσίπρα περί «αναγκαίου κακού» για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, εκτίμησε πως έχασε ψήφους, ενώ είπε πως «η συνεργασία μας ήταν άριστη με μόνη κηλίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

    Όσο για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα είπε πως έπαθε «τεράστια πολιτική ζημιά» περνώντας πολιτικές όπως η συμφωνία με τις ΗΠΑ και στη συνέχεια δεν τις στήριξε όταν συνεχίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία.

    «Με υλικά κατεδαφίσεως δεν αλλάζεις το κόμμα, πήρε στελέχη αποτυχημένα από το ΠΑΣΟΚ», είπε για τις επιλογές Τσίπρα.

    Ενώ εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «τελειώσει» και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη μεγαλύτερη νίκη μετά το 1974. Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ήταν η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα που τον οδήγησε στη συρρίκνωση και τελικά στην παραίτηση.

    Ερωτηθείς για το αν θα επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτίμησε πως δεν θα το κάνει, αλλά ακόμα κι αν το κάνει δεν θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε ερώτηση, τέλος, για το αν ο ίδιος θα επέστρεφε στην πολιτική, είπε πως, «για εμένα η πολιτική έχει τελειώσει, υπηρέτησα 28 χρόνια βουλευτής, 7 χρόνια υπουργός, υπάρχουν νεότεροι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Αν μπορέσω να βοηθήσω με την συμβολή μου, να το κάνω, αλλά έχω αποσυρθεί. Εμείς βάλαμε στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τη βγάλαμε».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Δήλωση στήριξης Ν. Κοροβέση στον Μισέλ Αμπου Χάντμπα για τις αήθεις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε από χρήστες των social media
    Δήλωση στήριξης Ν. Κοροβέση στον Μισέλ Αμπου Χάντμπα για τις αήθεις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε από χρήστες των social media

    «Η Δημοκρατία θα νικήσει»

    «Ενώνω τη φωνή μου με όλο το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο του Αμαλιαδίτη δικηγόρου και υποψήφιου βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μισέλ Αμπου Χάντμα καταδικάζοντας την αήθη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στα social media από ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία με αφορμή την Παλαιστινιακή καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του. Πέρα από κόμματα και χρώματα, τον τιμώ ως άνθρωπο για το ήθος του και τις αξίες του, ως επιτυχημένο μάχιμο νομικό και ενεργό πολίτη και η υποψηφιότητά του είναι τιμή για το κόμμα του και την Ηλεία. Στην Ολυμπιακή γη που πρεσβεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας δεν χωρούν τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις. Όχι στην ξενοφοβία και στον διαχωρισμό των ανθρώπων. Η Δημοκρατία θα νικήσει.»

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο