Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 19:34

Ορκίστηκε δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης: Θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

«Θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Η Αθηνά είναι μια πόλη ιδέα» είπε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων - Πλήθος κόσμου και αρκετοί πολιτικοί παρόντες - Χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου η ορκωμοσία στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το απόγευμα της Κυριακής την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας έφτασε λίγο πριν τις 6 στον χώρο της ορκωμοσίας, μαζί με την σύζυγό του και τον γιο τους, ενώ στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην ομιλία του μίλησε για «σεβασμός στην Αθήνα και στον πολιτισμό μας» αλλά και «δέος απέναντι στην πρόκληση και στο στοίχημα να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων».

bakogiannis_omilia_pic
«Δεσμεύομαι ότι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων. Προορισμός μας είναι μια Αθήνα που θα αίρεται για όλα όσα είναι σήμερα και συνεχίζει να δημιουργεί. Όσο υπερήφανους μπορεί να μας κάνεις το ιστορικό αυτής της πόλης τόσο μας στεναχωρεί το παρόν της. Να σηματοδοτήσουμε και να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά. Θέλουμε μια πόλη, όχι απλά να προσπαθείς να επιβιώσεις, αλλά να θέλεις να ζήσεις. Δεν δέχομαι να βγαίνω λειψός, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω με το βλέμμα ψηλά. Με σκληρή δουλειά, με σχέδιο, θα τα καταφέρουμε. Δεν ξεχνάμε ότι χρωστάμε στον καθένα και στην καθεμία που μας εμπιστεύτηκε», είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος.

Παρόντες στην τελετή της ορκωμοσίας ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Βούτσης και οι συνυποψήφιοι του Κώστα Μπακογιάννη, Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος.
Η ομιλία του Κώστα Μπακογιάννη έχει ως εξής:

«Σεβασμός και δέος. Αυτά είναι τα συναισθήματα που γεννά η σημερινή μέρα.

Σεβασμός στην Αθήνα, στην ιστορία και τον πολιτισμό της. Όπως μας δίδαξε, άλλωστε, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, υπάρχουν πόλεις πλούσιες, υπάρχουν πόλεις ισχυρές, υπάρχουν και πόλεις ιδέες. Και η Αθηνά είναι μια πόλη ιδέα.

Και δέος. Δέος απέναντι στη πρόκληση, στο έργο που μας περιμένει, στο μεγάλο στοίχημα να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων. Για ένα Δήμο Αθηναίων, συμπαραστάτη στις ανάγκες των Δημοτών αλλά και σύμμαχο στα όνειρα τους.

Την βραδιά των εκλογών είπα, ότι δεν θα είμαι ο πρώτος πολίτης της πόλης, αλλά ο τελευταίος. Σήμερα είχα τη τιμή ζωής να ορκιστώ ως ο τεσσαρακοστός έκτος Δήμαρχος Αθηναίων. Και δεσμεύομαι ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είμαι ο άρχων αλλά ο υπηρέτης των Αθηναίων.

Και αυτό το βαρύ ηθικό συμβόλαιο επιλέξαμε να το συνυπογράψουμε, η νέα δημοτική αρχή και εσείς οι πολίτες της πρωτεύουσας της χώρας σε έναν χώρο ιερό όπως η Ακαδημία Πλάτωνος. Στον τόπο που ο Κικέρωνας περιέγραψε ως «τον ευγενέστερο όλων». Και συγκεντρωθήκαμε εδώ για λόγους συμβολικούς αλλά κυρίως για λόγους ουσίας.

Για λόγους συμβολικούς, διότι εδώ, ο σπουδαιότερος εξερευνητής ανά τους αιώνες, της ιδανικής πολιτείας: της πολιτείας της δικαιοσύνης, της σωφροσύνης, ο Πλάτωνας, επέλεξε να ιδρύσει την Ακαδημία του. Για να διδάξει τους άρχοντες και τους κυβερνήτες την Ιδέα του Αγαθού. Να τους θυμίσει, δηλαδή, ότι η γνώση και η εξουσία έχουν αξία μόνο όταν υπηρετούν το κοινό καλό.

Στην ουσία της επιλογής του ιστορικού αυτού τόπου. Χιλιάδες χρόνια ιστορίας μας κοιτάζουν. Όχι για να μας βαρύνουν. Όχι για να εξαντληθούμε στον καθρέφτη της μνήμης ξεχνώντας να ζήσουμε. Αλλά για να δημιουργήσουμε τη δική μας ξεχωριστή, σύγχρονη, μοναδική, νέα σελίδα στην ιστορία τούτης της πόλης.

Και ο προορισμός για μας, είναι μία Αθήνα που δεν θα αιωρείται αλλά θα αίρεται. Θα αίρεται στο ύψος που απαιτεί η ιστορία της. Και θα επαίρεται. Θα επαίρεται όχι μόνο για όσα προσέφερε στον κόσμο αλλά και για όσα συνεχίζει να δημιουργεί, για όλα όσα σήμερα είναι.

Το 387 π.χ. που ιδρύθηκε το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου η περιοχή αυτή, που περιγράφεται ως ένας ήσυχος, κατάφυτος, ειδυλλιακός τόπος με αηδόνια και άφθονα νερά ήταν ένα προάστιο της Αθήνας. Σήμερα όμως είναι στο κέντρο της. Είναι μία από τις πολλές γειτονιές της Αθήνας που σφύζει από ιστορία αλλά και δοκιμάζεται από προβλήματα. Είναι μία από τις πολλές γειτονιές της Αθήνας η οποία έχει τη δική της, ξεχωριστή δυναμική αλλά είναι αιχμάλωτη στα δεσμά της αδιαφορίας και της αδράνειας. Και όσο υπερήφανους μας κάνει το ιστορικό παρελθόν αυτής της πόλης τόσο μας στενοχωρεί το παρόν της. Γιατί η Αθήνα, για μας, είναι το όλον.

Γιατί η Αθήνα, για μας είναι και οι εγκαταλελειμμένες και παραμελημένες γειτονιές της. Γιατί η Αθήνα, για μας, είναι οι άνθρωποί της που αισθάνονται ξεχασμένοι και αόρατοι. Και είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς.
Να αναδείξουμε την Αθήνα ως μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Μια πόλη ασφαλή, καθαρή και πράσινη. Μια πόλη φωτεινή και φιλική. Μια πόλη δίκαιη και δημοκρατική. Μια πόλη στην οποία δεν θα προσπαθείς να επιζήσεις αλλά θα θες να ζήσεις. Μια πόλη που να μας χωράει και να μας ενώνει. Όλους. Όσους ζουν. Όσους εργάζονται. Όσους την επισκέπτονται. Αλλά και όσους την αγαπάνε.

Η νέα δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε πλέον να μετριόμαστε με το ένδοξο παρελθόν και να βγαίνουμε λειψοί. Δεν το δέχομαι για την γενιά μου, δεν το δέχομαι για την εποχή μου, δεν το δέχομαι για την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ξεκινάμε, λοιπόν. Ξεκινάμε, όπως υποσχεθήκαμε από κάτω προς τα πάνω. Με όλα τα πρακτικά αληθινά προβλήματα που μας δυσκολεύουν τη καθημερινότητα. Αλλά θα το κάνουμε με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και ψηλά, για να έχουμε χώρο και όρεξη για τα μεγάλα.

Όλοι μας. Δημοτική αρχή και δημότες. Για να βρουν να πατήσουν στα σπουδαία της δικής μας εποχής. Με σχέδιο και σκληρή δουλειά. Με αντιπάλους όχι ο ένας τον άλλον αλλά τα κακώς κείμενα. Με διαρκή λογοδοσία και διαφάνεια. Γιατί οι Αθηναίοι θέλουν τον καλύτερο εαυτό όλων μας. Το απαιτούν και το δικαιούνται.

Και κάτι τελευταίο. Δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε ότι χρωστάμε. Σ’ όσους πέρασαν θα έρθουν, θα περάσουν όπως λέει ο ποιητής αλλά και στη τιμή και στα όνειρα μας. Στην Πόλη αυτή που έχουμε την τύχη να ζούμε. Στον καθένα και στη καθεμιά από σας που μας εμπιστευτήκατε.

Καλή μας αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας».
Είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ορκίζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, αλλά στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ήθελε ουσιαστικά και συμβολικά να δείξει ότι από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων του θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά Δημοτικών Κοινότητων της Αθήνας.

Κι επίσης γιατί η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς, σύγχρονους αλλά και ιστορικούς, που στόχος είναι αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλη.
bakogiannis_orkos_pic
mpak1
mpak6
pik
IMG_2660
mpakk2
pik2
alexia_kaminis_pic
IMG_2635
IMG_2637
mpak7
mpakk3
pavlos-geroulanos
mpakk6
theodorikakos_pikramenos_pic
mpakk5
mpakk4
mpakk1
mpak3
Αποδοκιμασίες από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας και μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Μπακογιάννη, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο αποδοκίμασαν τον νέο δήμαρχο και ύψωσαν πανό.

adarsia-pano-dyo
adarsia-pano-ena

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 20:13

Σχετικά Άρθρα

  • Μία ακόμα συνάντηση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα
    Μία ακόμα συνάντηση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

    Μία ακόμα συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα είχε στην Πάτρα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και μέλη της Δημοτικής του αρχής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη Δυτική Ελλάδα για τις επικείμενες εκλογές της ΚΕΔΕ.

    Στη συνάντηση της Πάτρας, ο δήμαρχος Ήλιδας συνοδευόταν από τον αναπληρωτή δημάρχου και αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας, Προσέλκυσης Επενδύσεων και Εξωστρέφειας κ. Μάκη Παπαγιαννόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστα Τσεριώνη, οι οποίοι είναι και εκ των εκπροσώπων του Δήμου Ήλιδας στις επικείμενες εκλογές της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

    Ο κύριος Δούκας ανέλυσε στους παριστάμενους το πλάνο του για την επόμενη πενταετία στο κορυφαίο συλλογικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την απόφασή του να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της ΚΕΔΕ, ενώ αντάλλαξε με όλους απόψεις για τα φλέγοντα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι σήμερα.

    doukas xristod sun patra 2

    doukas xristod sun patra 3

    doukas xristod sun patra 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η πρώτη επίσημη συνάντηση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με το Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα
    Η πρώτη επίσημη συνάντηση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με το Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

    Μία ξεχωριστή συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα είχε στην Αθήνα στο δημοτικό μέγαρο του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

    Οι δύο άνδρες που διατηρούν άριστες φιλικές σχέσεις, συνομίλησαν στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαπίστωσαν πολλές κοινές θέσεις και απόψεις.

    Επιπλέον, δεσμεύτηκαν για συχνές επαφές και συνέχιση της συνεργασίας τους σε μία σειρά από θέματα, τα οποία αφορούν στους Δήμους τους και συνολικά στους ΟΤΑ της χώρας, αλλά και στην επόμενη ημέρα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

    xristod doukas sun 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εκλογές στον δήμο Αθηναίων: Συμφωνούν για debate Μπακογιάννης - Δούκας
    Εκλογές στον δήμο Αθηναίων: Συμφωνούν για debate Μπακογιάννης - Δούκας

    Συμφωνούν για διεξαγωγή debate ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών, οι δύο υποψήφιοι για τον δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας. Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 41,35% των ψήφων με τον Δούκα να έρχεται δεύτερος με 14,20%.

    Σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε, άλλωστε, δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης στην ανάρτησή του.

    Από την πλευρά του ο κ. Δούκας εκφράζει την ικανοποίησή του που ο κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε την πρόταση για διεξαγωγή τηλεμαχίας, «έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων - Πάει για δεύτερο γύρο με Δούκα (upd)
    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων - Πάει για δεύτερο γύρο με Δούκα (upd)

    Έκλεισαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών με τους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών να αναμένουν τα αποτελέσματα.

    Τα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων

    Στον Δήμο Αθηναίων στο 13,74% της ενσωμάτωσης, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    Κώστας Μπακογιάννης 41,09%

    Χρυσόστομος Δούκας 14,78%

    Κώστας Ζαχαριάδης 12,97%

    Νίκος Σοφιαννός 12,48%

    Ηλίας Κασιδιάρης 8,49%

    Κώστας Παπαδάκης 6,30%

    Ελένη Παπαδοπούλου 3,88%

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στηρίζει Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη η Νέα Δημοκρατία
    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στηρίζει Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη η Νέα Δημοκρατία

    Τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη, του Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Γιάννη Μώραλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα, ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

    Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

    «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά».

    Τα «χρίσματα» της ΝΔ στις 13 περιφέρειες της χώρας

    Την Παρασκευή γνωστοποιήθηκαν και τα πρόσωπα που θα στηρίξει η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές:

    • Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Χρήστος Μέτιος
    • Αττικής: Νίκος Χαρδαλιάς
    • Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
    • Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
    • Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
    • Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
    • Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
    • Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
    • Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
    • Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης
    • Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
    • Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
    • Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Κως: Προφυλακιστέος ο 32χρονος – Κατηγορείται για αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή
    Κως: Προφυλακιστέος ο 32χρονος – Κατηγορείται για αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Αλυκές.

    Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

    Από την πλευρά του, ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αναφέρει ότι όντως έγιναν έτσι τα πράγματα και ότι όταν γύρισε στο σπίτι, την άλλη μέρα, είδε τον 32χρονο αναστατωμένο και γεμάτο χώματα. Επίσης, ο συγκάτοικος του 32χρονου λέει ότι δεν ήξερε πως είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει για την Ιταλία.

    Στο «μικροσκόπιο» τα μηνύματα της 27χρονης

    Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα η Αναστάζια πέθανε από ασφυξία. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα τελευταία μηνύματα της κοπέλας με τον σύντροφό της.

    Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

    Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

    Στην Πολωνία θα μεταφερθεί η σορός της 27χρονης Αναστάζια, ενώ η μητέρα και ο σύντροφος της κοπέλας αναχώρησαν ήδη για Πολωνία, για να «ετοιμάσουν τα της ταφής της», όπως ανέφεραν. Νωρίτερα οι Αρχές τους έδωσαν την άδεια να φύγουν, ζητώντας τους παράλληλα να βρίσκονται στη διάθεσή τους, όταν τους ζητηθεί.

    Πατέρας Αναστάζια: Αθώος ο Μικάλ

    Την ίδια ώρα, βέβαιοι ότι ο σύντροφος της Αναστάζια αποκλείεται να έχει παίξει οποιονδήποτε ρόλο στη δολοφονία της είναι επίσης ο αδελφός και ο πατέρας της Αναστάζια.

    Ο πατέρας της κοπέλας μιλώντας στο Mega είπε: «Ο σύντροφος της Αναστάζια είμαι σίγουρος πως είναι αθώος. Αποκλείεται να έχει κάποια σχέση ο σύντροφός της, επειδή εργαζόταν. Είχαν δέκα χρόνια σχέση. Αποκλείεται. Δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε αυτό. Δεν είναι λογικό. Τις ώρες που έγινε αυτό, εκείνος εργαζόταν».

    Ο αδελφός της δήλωσε ότι 100% σίγουρος για τη μη εμπλοκή του συντρόφου της στην δολοφονία της. Ο ίδιος είπε ότι «κόβω το χέρι μου, είμαι σίγουρος 100%. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση (να εμπλέκεται ο σύντροφός της στη δολοφονία). Αν αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο ο Μιχάλ, και πέντε άτομα να ήταν, θα πάλευε με τα ίδια του τα χέρια και τους πέντε».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Οι εκδόσεις Κάκτος τρολάρουν Μπακογιάννη για την Πολιτεία του Πλάτωνα
    Οι εκδόσεις Κάκτος τρολάρουν Μπακογιάννη για την Πολιτεία του Πλάτωνα

    Όσο κι αν ο δήμαρχος Αθηναίων επιχειρεί να φορτώσει στον... ΣΥΡΙΖΑ τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες, δεν μπορεί να σταματήσει το τρολάρισμα πίσω από το επικό μαργαριτάρι που εκστόμισε.

    «Μην ψάχνετε την Πολιτεία του Πλάτωνα σε ανασκαφές. Την έχουμε εμείς εδώ, στις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, καθαρή και καθόλου επιχωματωμένη».

    Με αυτόν τον τρόπο έσπευσαν οι εκδόσεις Κάκτος να τρολάρουν με τον δικό τους τρόπο τον δήμαρχο Αθηναίων μετά την επική του γκάφα και το βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.

    Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι ο λόγος για τον οποίο ξηλώνεται το πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνος είναι επειδή από κάτω είναι…. μπαζωμένη η Πολιτεία του Πλάτωνα.

    ... στον Κολωνό αυτά. στην Ακαδημία Πλάτωνος.
    ...αδιάφορο αν η Πολιτεία του Πλάτωνα είναι βιβλίο. pic.twitter.com/qsK41asMPV

    — flâneutariat (@flaneutariat) May 15, 2023

    Το βίντεο προκάλεσε γέλιο και έφερε πλήθος επικριτικών και χιουμοριστικών σχολίων από χρήστες των μέσων ενημέρωσης.

    Ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα φορτώνοντας την κριτική στον… ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή: Εfsyn.gr

  • Φρίκη στην Κω: Πακιστανός παραδέχθηκε ότι βίασε 8χρονο πριν από τέσσερα χρόνια σε χωράφι
    Φρίκη στην Κω: Πακιστανός παραδέχθηκε ότι βίασε 8χρονο πριν από τέσσερα χρόνια σε χωράφι

    «Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω» είπε ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 15 ετών

    Αποτροπιασμό προκαλεί στην Κω η υπόθεση βιασμού του 2019 με 8χρονο αγόρι να πέφτει θύμα 23χρονου Πακιστανού, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, όπου βρέθηκε ο 23χρονος αλλοδαπός, κατά την απολογία του, αποδέχθηκε τις πράξεις του και παραδέχτηκε πως διέπραξε τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει.
    Η υπόθεση θα δικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, όμως η πρώτη καταγγελία έγινε στην αστυνομία της Κω το καλοκαίρι του 2019.
    Συγκεκριμένα ο δράστης κατηγορείτο για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 χρόνια, πράξεις για τις οποίες στις 12 Ιανουαρίου του 2021 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, «υιοθετώντας» την εισαγγελική πρόταση, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό.
    Έτσι επιβλήθηκε στον 23χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε πράξη (οι δικαστές μειοψήφησαν ζητώντας να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για την κάθε κατηγορία), δηλαδή κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 23χρονος άσκησε έφεση σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rodiaki.gr.
    Ο 23χρονος Πακιστανός κατηγορείται ότι στις 19 Ιουλίου του 2019 οδήγησε τον ανήλικο σε άγνωστη τοποθεσία μέσα σε χωράφι κοντά στο ΚΥΤ του νησιού και τον απείλησε για τη ζωή του. Στη συνέχεια, τον έριξε στο έδαφος μπρούμυτα, τον ακινητοποίησε και τον βίασε σφίγγοντάς του τα χέρια και κλείνοντάς του το στόμα.
    Ο πακιστανικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch