Για θέματα που αφορούν την Ηλεία άμεσα, ερωτήθηκε μετά το πέρας της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
“Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μία εξαιρετική παρέλαση και να συζητήσουμε με τις αρχές του τόπου για την πορεία της Ηλείας, ενος τόπου που αξίζει πολύ περισσότερα από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα” ήταν το πρώτο σχολιό του.
Ρωτήσαμε για το καυτό θέμα των πυρόπληκτων δανείων και ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι “…θα τα δούμε με τους τοπικούς, επιχειρηματικούς συλλόγους και το Επιμελητήριο στην Αθήνα. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε”.
Σε άλλη ερώτηση για το έργο της Πατρών - Πύργου ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι “…είναι απόλυτη δέσμευσή μας να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό. Είναι αρμοδιότητα του Κώστα Καραμανλή, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα παρουσιαστεί η λύση που θα προχωρήσει για το Πάτρα Πυργος”.
Τέλος απάντησε και σε σχετική ερώτηση για την τύχη του Ταμείου Μολυβιάτη. “Είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά άπτεται και άλλων υπουργείων οπότε δεν μπορώ σήμερα να σας πω περισσότερα, όμως είναι κάτι που θα πρέπει να δει η κυβέρνηση” τόνισε.
Όσο για την επισήμανση δημοσιογράφου για το αν θα έρχεται πλέον συχνότερα στην Ηλεία, ο υφυπουργός Οικονομικών απάντησε ότι έρχεται στην περιοχή πολύ συχνότερα απο ότι γνωρίζουμε.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε για την παρέμβαση που έκανε για τα θέματα αυτά ότι “… είχαμε την ευκαιρία να δούμε και τον υπουργό, του θέσαμε τα θέματα, άνοιξε κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας για τα πυρόπληκτα, για τα υπόλοιπα βεβαίως δεν είναι και ο αρμόδιος υπουργός, αλλά τουλάχιστον δώσαμε τον χαρακτηριστικό φάκελο με τα αιτήματα, με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και σύντομα θα έχουμε μία επιστροφή πληροφόρησης. Για τα πυρόπληκτα νομίζω ότι αυτό που θα ανοίξει θα είναι μία ρύθμιση 120 δόσεων, να πάει στα 10 χρόνια ένας ορίζοντας ρύθμισης, να τα κρατήσουν ζωντανά, από ότι μάθαμε πιέζουν οι θεσμοί για αυτά τα δάνεια, αν λοιπόν υπάρξει έστω στα 120 μια πρώτη δόση, καταλαβαίνετε ότι μπορούν να πάρουν μία ανάσα για κάποια χρόνια οι επιχειρήσεις, από κει και πέρα είναι και θέμα της πραγματικής οικονομίας. Αν η οικονομία δεν πάρει μπροστά όσα δάνεια και να παίρνουμε θα φαινόμαστε καταχρεωμένοι. Δεν αλλάζουμε με τα δάνεια την κατάσταση της οικονομίας, μόνο με αναπτυξιακούς όρους".