«Κάνουν σημαία την ΠΑΣΟΚολαγνεία αυτοί που μέχρι χθες ζητούσαν την διάλυση του ΠΑΣΟΚ» είπε από το βήμα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου - Απών από τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ ο Νίκος Ανδρουλάκης
Η Φώφη Γεννηματά δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την ανοιχτή κριτική που δέχεται. «Νιώθω τεράστια οργή για αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το συναίσθημα των αγνών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ. Ένα συναίσθημα που μας ενώνει όλους εμάς, που είμαστε σήμερα εδώ. Και που μείναμε. Μείναμε εδώ και δώσαμε, δίνουμε και θα δίνουμε τη μάχη».
Οι οποίες αποφάσεις είναι -κατά την κυρία Γεννηματά- να μην εγκαταλειφθεί η στρατηγική επιλογή συγκρότησης του Κινήματος Αλλαγής. «Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, παραμένει ζωντανό, μέσα από το Κίνημα Αλλαγής και το ζητούμενο σήμερα είναι ο τρόπος προσαρμογής του καταστατικού και της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ στην απόφαση, για την λειτουργική ενοποίηση του Κινήματος Αλλαγής», είπε η κυρία Γεννηματά, σημειώνοντας πως αυτή είναι και η επιλογή όσων ψήφισαν για εκλογή Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. «Αυτή την εντολή δεν θα την προδώσουμε. Είναι η εντολή των 220.000 πολιτών που προσήλθαν πριν δυο χρόνια στη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής των 65.000 μελών που ψήφισαν για εκλογή συνέδρων και των 4.500 δημοκρατικά εκλεγμένων μελών που συμμετείχαν στο Συνέδριο», τόνισε η κυρία Γεννηματά.
Απευθυνόμενη στους διαφωνούντες – ο κυριότερος «εκφραστής» των οποίων Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν παρών στην συνεδρίαση– η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει σε δυισμό και αυτοϋπονόμευση. «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με δυο παράλληλους κομματικούς μηχανισμούς σε τοπικό, νομαρχιακό, περιφερειακό, κεντρικό επίπεδο. Είναι διαλυτικό από κάθε άποψη. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά και μετατρέπουν τις αυτονόητες επιλογές σε τεχνητή κρίση. Όλοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον δημόσιο διάλογο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ», συνέστησε σε βουλευτές και στελέχη η κυρία Γεννηματά και συνέχισε: «Κάποιοι που μέχρι χθες μιλούσαν για διάλυση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα κάνουν σημαία την ΠΑΣΟΚολαγνεία. Πόσες θέσεις θα αλλάξουν ακόμα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους; Είναι προσωπικοί; Είναι πολιτικοί; Ποιους εκφράζουν στην παράταξη; Ταυτίζονται με την πλειοψηφία της λαϊκής μας βάσης; Προφανώς όχι»