Το ερώτημα «μήπως κάποιοι θέλουν ένα νέο Γρηγορόπουλο» ακούγεται όλο και από περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκτιμήσεις και ότι με την επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ επιδιώκεται να αλλάξει η ατζέντα, καθώς με την έξαρση του προσφυγικού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλες αντιδράσεις από τους ψηφοφόρους της.
Έντονη ανησυχία και πολλά ερωτηματικά εκφράζονται από την Κουμουνδούρου για το «πού το πάει η κυβέρνηση» με τη στάση της αστυνομίας, πρωτίστως την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ, λίγο πριν τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Το ερώτημα «μήπως κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο» και αυτοί οι κάποιοι βρίσκονται στα κέντρα εξουσίας, ερώτημα που πρωτοέθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης, επαναλαμβάνεται πλέον συχνά από πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση φορτίζει τόσο έντονα το κλίμα λίγο πριν από γιορτασμούς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μια επέτειο ανέκαθεν φορτισμένη και ηλεκτρισμένη, καθώς πολλές φορές δεν αποφεύγονται τα (μικρότερα ή μεγαλύτερα) αποτελέσματα.
Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, θεωρούν και επικίνδυνη –«πέραν από αστεία» όπως χαρακτηριστικά λένε- την προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους «μπαχαλάκηδες», εκτιμώντας πως και αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο που εμφανίζει επιλογή σύγκρουσης, έστω και αν κάτι τέτοιο ενδέχεται να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατροπούς. Παράλληλα θεωρούν ότι επιχειρείται και μια προσπάθεια αλλαγής ατζέντας, καθώς η κυβέρνηση με την έξαρση του προσφυγικού και την προσπάθεια διαχείρισής του αντιμετωπίζει σοβαρές αντιδράσεις από μεγάλο μέρος των τοπικών κοινωνιών και βρίσκεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά μετά τις εκλογές με (σημαντικό, πιθανότατα) πολιτικό κόστος. Η εκτίμηση είναι πως η κυβέρνηση επιδιώκει να συσπειρώσει τη συντηρητική της βάση, προωθώντας την ατζέντα «νόμος και τάξη» και με τη στοχοποίηση κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πολιτικού χώρου που ευνοεί και στηρίζει τη βία και την ανομία, έστω και αν κατ’ αυτόν τον τρόπο «ρίχνει λάδι στη φωτιά». Η επιλογή της συσπείρωσης της συντηρητικής βάσης της ΝΔ, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, φαίνεται και από άλλες επιλογές της κυβέρνησης, όπως πχ η έφοδος της αστυνομίας σε χώρο διασκέδασης νέων στο Γκάζι, με την επαναφορά ποινών για τη βλασφημία κοκ.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην υπόθεση Novartis, καθώς οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης δεν αποσύρονται από την Προανακριτική, με το ερώτημα να είναι και το τι θα αποφασιστεί για τις εξαιρέσεις μελών της που έχει ζητήσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Πηγή: News247.gr