«Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε σάρκα και οστά στη ρύθμιση που ψηφίσαμε», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, περιγράφοντας το στόχο της κυβέρνησης για κάλπες παντού στο εξωτερικό
Εξήγησε πως όταν αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού έπρεπε να ληφθεί η απόφαση αν η κυβέρνηση θα επιμείνει έως το τέλος στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου, «αλλά ξέραμε ότι δεν θα ψήφιζε κανένας». «Θέλαμε 200 ψήφους. Εμείς είχαμε 158, με το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, δύο κόμματα που από την αρχή είχαν θετική συνδρομή και την ίδια άποψη με εμάς, φτάναμε τις 190 ψήφους», σημείωσε ο υπουργός.
Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε την διαδικασία των διαβουλεύσεων με τα κόμματα, «πολύ επίπονη προσπάθεια», που όπως είπε, κράτησε τουλάχιστον 100 ημέρες». Πρόσθεσε ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά και η ΝΔ, επιθυμούσαν «να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πάνω στη γη», αλλά εάν δεν προχωρούσε με συναίνεση η διαδικασία κανένας δεν θα ψήφιζε και θα είχαμε τέσσερα ακόμη χρόνια χαμένα.
«Μου λένε: το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Απαντώ, ότι έχει νερό μέσα. Αν δεν το ψηφίζαμε δεν θα είχε ούτε μια σταγόνα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Σχετικά με τις επικρίσεις πως μπορεί να έγιναν υπερβολικοί συμβιβασμοί, ο υπουργός είπε ότι κατά τη γνώμη του ήταν αρκετά ικανοποιητικοί και έφερε ως παράδειγμα ότι όσοι Έλληνες είναι στο εξωτερικό έως 30 ετών, θα ψηφίσουν χωρίς προϋποθέσεις.
Σχετικά με τη διαδικασία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει τα πάντα για να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
«Θα βάλουμε παντού εκλογικά τμήματα, όπου καταφέρουμε, προσπαθώντας να είμαστε όσο το δυνατό πιο κοντά στους Έλληνες που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ψηφίσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε σάρκα και οστά στη ρύθμιση που ψηφίσαμε».
Πηγή: Skai.gr - Protothema.gr - Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ