Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει την τακτική της μετάθεσης των προβλημάτων της χώρας στο μέλλον. Με τη μόνη διαφορά ότι προβλήματα όπως η ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση του αριθμού των ανέργων δεν μπορούν να περιμένουν.
Ο κ. Πρωθυπουργός δεν είχε τίποτα να προτείνει για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις: την έλλειψη ρευστότητας.
Οι αναφορές του στο ασφαλιστικό δύσκολα αποκρύπτουν την πρόθεσή του να παραχωρήσει την κοινωνική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση συντελεστών ΦΠΑ για περιορισμένο χρόνο, αποκρύπτουν μια μεγάλη αλήθεια: ότι λόγω των συνθηκών έχει επιτραπεί στην Ελλάδα μια δημοσιονομική χαλαρότητα για το 2020, αλλά κάποια στιγμή θα απαιτηθούν μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος.
Και τότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να τα πάρει πίσω όλα αυτά αλλά ενδεχομένως να επιβάλλει και νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά ακριτικά νησιά είναι ένα θετικό μέτρο, την ίδια στιγμή που προετοιμάζεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και η οποία θα ακυρώσει ακόμα και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ του 2019.
Όσον αφορά τις απαντήσεις που έδωσε ο κ.Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά, δημιούργησαν περισσότερο προβληματισμό και ακόμα περισσότερα ερωτηματικά.
Η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση της κυβέρνησης , απαιτεί εθνική συνεννόηση και χάραξη εθνικής στρατηγικής, μέσα από συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Οι συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης και η μετάθεση των προβλημάτων στο μέλλον δεν είναι η λύση που χρειάζεται η χώρα και οι πολίτες.
Το Κίνημα Αλλαγής έχει θέσεις που αποτελούν την πρώτη ύλη μιας πολιτικής με προοδευτικό πρόσημο.
(Δελτία Τύπου)