Φόρμουλα ώστε να ακυρώσει τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή βρήκε το Μαξίμου
Δεν θα προχωρήσει ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου. Υπήρξε έντονη αντίδραση από το Μαξίμου μετά τη δημοσιοποίηση του διορισμού της και έτσι ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεν θα υπογράψει το έγγραφο για να αναλάβει τα καθήκοντα της. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να μην πραγματοποιηθεί αυτός ο διορισμός και παράλληλα δόθηκε η εντολή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός.
"Μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ (η Ελ. Ζαρούλια) δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων». Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, όλα αυτά πριν από την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Χρυσή Αυγή.
Ολόκληρη η δήλωση:
«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο. Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».
Παράλληλα, αν η κυρία Ζαρούλια καταδικαστεί στο δικαστήριο και στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα, αυτομάτως χάνει και τη θέση της στη Βουλή.
Νωρίτερα, γινόταν γνωστό πως μετακλητή υπάλληλος της Βουλής ήταν η Ελένη Ζαρούλια, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε λίγες μόνο ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η απόφαση έφερε την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος όμως φέρεται να είχε «δεμένα» τα χέρια, καθώς ο διορισμός στηρίχθηκε σε διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.
Πηγές της Βουλής αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε στη διάθεσή του, για να μπει η Ελένη Ζαρούλια.
Πηγή: Εthnos.gr