Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 07:22

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ διαλύει τη δημόσια υγεία στην Ηλεία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Οι τελευταίες ανακοινώσεις των ιατρικών φορέων των δημόσιων νοσοκομείων της Ηλείας είναι καταπέλτες για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας. Η Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας με ανακοίνωσή της επιτίθεται στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγω για πρακτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας στο νομό. Αν άμεσα δεν καλυφθούν τα κενά και ενισχυθούν τμήματα όπως για παράδειγμα η ΜΕΘ Πύργου, ιδιαίτερα τώρα που λόγω κορωνοϊού οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Η Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η κατάσταση παίρνει επικίνδυνη τροπή, τόσο για τη λειτουργία των δομών υγείας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές. Τα έχουμε επισημάνει με συνεχείς παρεμβάσεις μας το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες, όμως, ημέρες η κατακραυγή είναι γενικευμένη από τους ίδιους τους υγειονομικούς φορείς. Ένα πυρ ομαδόν από όλους στην υγεία, ένας καταιγισμός ανακοινώσεων και καταγγελιών:

  • Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πύργου,
  • Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Αμαλιάδας,
  • Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Πύργου,
  • Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Αμαλιάδας,
  • Επιστημονικό συμβούλιο ιατρών Αμαλιάδας,
  • Διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Αμαλιάδας,
  • Σύλλογος εργαζομένων Κέντρου Υγείας Γαστούνης,
  • Δηλώσεις επιστημονικής υπεύθυνης Κ.Υ. Γαστούνης.
  • Ακόμα και δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου, παρά τις προφανείς ευθύνες του.

Ένα σύνολο φωνών διαμαρτυρίας για την πολιτική υγείας που ακολουθεί η ΝΔ. Στη διαχείριση των κρουσμάτων. Στη διαχείριση των κέντρων υγείας. Στην προετοιμασία που ΔΕΝ έκανε το καλοκαίρι ενόψει της δύσκολης χειμερινής περιόδου.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι ανεπίτρεπτο να διώχνουν γιατρούς από τον νομό, ενώ ήδη υπάρχει οριακή λειτουργία στις δομές υγείας. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν διώξεις και εξαναγκασμοί σε παραίτηση, κλίμα εκφοβισμού και έλλειψη συμπαράστασης προς τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Είναι αδιανόητο να υπάρχει αυταρχική, εχθρική και μεροληπτική συμπεριφορά των υπευθύνων προς το ιατρικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας. Το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στις μονάδες υγείας αυξήθηκε, τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα. Δυστυχώς όμως, εν μέσω πανδημίας και χωρίς να έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς, η ΝΔ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να φέρει γιατρούς στην Ηλεία. Αντίθετα, διώχνει και τους υπάρχοντες.

Στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας, θα μας βρείτε απέναντι. Δίπλα στους γιατρούς και στους εργαζόμενους της υγείας, για τους οποίους φαίνεται πως τελείωσαν τα χειροκροτήματα και ανέλαβαν δράση τα γκλομπ του Χρυσοχοΐδη. Το επιτελικό κράτος των «αρίστων» οδηγεί την Ηλεία στα σκοτεινότερα μονοπάτια. Πού είναι, αλήθεια, οι λύσεις που υποσχεθήκατε προεκλογικά;

Υπάρχουν ευθύνες σε όλη την ιεραρχία. Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε. Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν είναι όλα επικοινωνία. Τα παπαγαλάκια της Δεξιάς και η επικοινωνιακή πολιτική των ΜΜΕ δεν φτάνουν. Η λίστα Πέτσα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Οι ψίθυροι και η μικροπολιτική δεν είναι ενημέρωση. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί, δίπλα στους εργαζόμενους στις δομές υγείας του νομού, για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που στηρίζουν τους πολίτες, σε συνθήκες πανδημίας. Έγινε τεράστια προσπάθεια, εν μέσω μνημονίων, από το 2015 για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε να το διαλύσετε".

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 10:07

Σχετικά Άρθρα

  • Αμαλιάδα: Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για το θάνατο του 15 μηνών μωρού
    Αμαλιάδα: Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για το θάνατο του 15 μηνών μωρού

    Μετά την ομοβροντία δημοσιευμάτων κυρίως των Αθηναϊκών ΜΜΕ, που λανθασμένα κάνουν λόγο για θάνατο τεσσάρων μωρών στην Αμαλιάδα, προκαλώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη, η διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας και της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με τη μόνη υπόθεση θανάτου μωρού, που αφορά την Ηλεία και την περιοχή μας, αυτή του αγοριού ηλικίας 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου 2024.

    Στην ανακοίνωση περιγράφονται όλες οι κινήσεις από την υποδοχή του περιστατικού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έως την επιβεβαίωση του θανάτου και την μεταφορά στην Πάτρα για νεκροψία - νεκροτομή.

    Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    "Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο και που αφορούν στον αιφνίδιο θάνατο βρέφους 15 μηνών, το ΓΝ Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δηλώνουν τα εξής:

    Την Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας.

    Ήταν άσφυγμο με μυδρίαση άμφω (και των δύο οφθαλμών). Ήταν άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με κυάνωση χειλέων.

    Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος βατότητας αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα. Έγινε χειρισμός Heimlich με εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος. Εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Λήφθηκε ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος. Έγινε
    ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης.

    Συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ ακόμα και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων, χωρίς καμμιά ένδειξη στα monitor παρακολούθησης, με συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή. Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό.

    Τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή. Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού.

    Ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.

    O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ Σπύρος Πολίτης

    Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΜ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Μαρία Μπαχού"

  • Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Δήμος και εργαζόμενοι σε κοινή γραμμή διεκδικήσεων για Άγονο τύπου Α
    Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Δήμος και εργαζόμενοι σε κοινή γραμμή διεκδικήσεων για Άγονο τύπου Α

    Συντονιστική επιτροπή πρότεινε ο Δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος

    Την συσστράτευση με το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με κοινή γραμμή διεκδίκησης χαρακτηρισμού του νοσοκομείου σε «Άγονο τύπου Α» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας. Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, πρότεινε επίσης την σύσταση συντονιστικής επιτροπής που θα αποφασίσει και θα δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    Η συντονιστική επιτροπή ανάληψης ενεργειών και διεκδίκησης υλοποίησης των αιτημάτων θα αποτελείται από τον κ. Χριστοδουλόπουλο, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζόμενων τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών και έναν ιατρό, του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

    Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν από κοινού, στοχεύουν στην διεκδίκηση ώστε να εξασφαλιστούν αυξημένα κίνητρα για τις προσλήψεις των ιατρών στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το οποίο, όπως τονίστηκε, θα προκύψει μόνο από τον καθορισμό τού Νοσοκομείου ως άγονη και προβληματική περιοχή Α΄ κατηγορίας, όπως ακριβώς έχει καθοριστεί η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου. Επιπλέον θα απαιτηθεί η πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

    Κενά τα 2/3 των οργανικών θέσεων

    Παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και η πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Αλεξία Κοτσαύτη, η οποία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα της Μονάδας σημειώνοντας ότι τα 2/3 των προβλεπόμενων ιατρικών οργανικών θέσεων παραμένουν κενά, με αποτέλεσμα οι ανάγκες τού πληθυσμού που αναζητά υγειονομικές υπηρεσίες, να παραμένουν ουσιαστικά ακάλυπτες. Εξέφρασε δε το φόβο ότι αυτό θα συνεχίζει να υφίσταται, καθώς δεν δίνονται τα ανάλογα, με το νοσοκομείο του Πύργου, κίνητρα. «Τονίζουμε λοιπόν το παράδοξο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο δικό μας Νομό, δύο νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση να αποφασίζεται να διαχωριστούν σε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων Α΄ και Β΄ κατηγορίας, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το έργο των γιατρών της Αμαλιάδας και να αποτρέπεται η επιλογή των κενών θέσεων από υποψήφιους… Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος να κριθούν άγονες όσες προκηρύξεις εκδοθούν για την κάλυψη ιατρικών θέσεων είναι ιδιαίτερα ορατός, καθώς τα παρεχόμενα κίνητρα δεν λειτουργούν ελκυστικά στη σημερινή εποχή που η ακρίβεια καλπάζει και ο κάθε επιστήμονας θα πρέπει να αναζητήσει στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή που θα υποβάλει την αίτησή του για πρόσληψη» κατέληξε υπογραμμίζοντας τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας των ιατρών στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών
    Νοσοκομείο Πύργου: Αυξάνονται οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρών

    Εγκρίθηκε ακόμη μια θέση ορθοπεδικού

    της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Ευχάριστα και συγχρόνως ελπιδοφόρα είναι τα νέα για το Νοσοκομείο Πύργου, καθώς με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους εγκρίθηκε η προκήρυξη για ακόμη μια θέση ιατρού, ειδικότητας ορθοπεδικού επικουρικού. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για το Νοσοκομείο Πύργου ανέρχεται στους οχτώ για νευραλγικές θέσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για την συγκεκριμένη προκήρυξη υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου όσο και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με τον κ. Θεμιστοκλέους να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των ελλείψεων και να προωθεί τις απαραίτητες διαδικασίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες προκηρύξεις για γιατρούς, μετά τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως «Άγονου Α», γεγονός που δίνει ελπίδα ότι η έκβαση αυτών θα είναι θετική και θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων.

  • Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ
    Νοσοκομείο Πύργου: “Fast track” διαδικασίες για την προκήρυξη πέντε θέσεων ιατρών ΕΣΥ

    Εγκρίθηκε το αίτημα - Στο «αέρα» η προκήρυξη

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με πολύ γρήγορες διαδικασίες προχώρησε το Υπουργείο Υγείας στην δημοσίευση της προκήρυξης πέντε οργανικών θέσεων ιατρών του ΕΣΥ για το Νοσοκομείο Πύργου, ειδικοτήτων Παθολογίας και Καρδιολογίας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας είχε αποστείλει το σχετικό αίτημα στην 6η ΥΠΕ και χθες βγήκε στον «αέρα» η προκήρυξη.

    Οι θέσεις, που προκηρύχθηκαν είναι η πρώτες μετά την ένταξη του Νοσοκομείου στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α» και αφορά τις εξής ειδικότητες:

    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    • μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    • μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έχει αναφέρει στο ilialive.gr ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Κάτι που θα επωφεληθεί η διοίκηση, αποστέλλοντας αιτήματα και για άλλες ειδικότητες που έχει ανάγκη στελέχωσης η Μονάδα.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Σε αναζήτηση συνεργασίας με ιδιώτες χειρουργούς και παθολόγους

    Παράλληλα «τρέχουν» προκηρύξεις

    Με στόχο την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, η διοίκηση προχωρά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για έναρξη συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς ειδικότητας χειρουργικής και παθολογίας, παράλληλα με τις προκηρύξεις που ήδη «τρέχουν» αλλά και τις επόμενες που πρόκειται να βγουν το αμέσως προσεχές διάστημα μέχρι και το τέλος του έτους για διάφορες ειδικότητες.

    Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για δύο χειρουργούς, και έναν παθολόγο, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Η συνεργασία με τον έναν ιδιώτη χειρουργό και τον παθολόγο, αφορά σε παροχή υπηρεσιών στο τακτικό ωράριο των Νοσοκομειακών Ιατρών και συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών, ενώ ο δεύτερος χειρουργός αναζητείται μόνο για διενέργεια εφημεριών.

  • Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους
    Νοσοκομείο Πύργου: Ετοιμάζεται προκήρυξη για παθολόγους και καρδιολόγους

    Κατέθεσε αίτημα ο Διοικητής Σπ. Πολίτης για πέντε θέσεις

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Άμεσες είναι οι ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πύργου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ένταξή του στη ζώνη χαρακτηρισμού «Άγονο τύπου Α». Με νέα δεδομένα πλέον, ελκυστικά κίνητρα για τους γιατρούς, και με αίτημα προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ζητά την έγκριση προκήρυξης πέντε κενών οργανικών θέσεων σε νευραλγικές ειδικότητες όπως η Παθολογία και η Καρδιολογία.

    Το αίτημά θα διαβιβαστεί από την 6η ΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας, και σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες. Συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Πύργου Σπύρος Πολίτης , με αίτημά του προς την 6η ΥΠΕ ζητά την έγκριση προκήρυξης των παρακάτω κενών οργανικών θέσεων ιατρών ΕΣΥ με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων:

    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Α΄
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Διευθυντή
    - μιας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας στο βαθμό του Επιμελητή Β΄, και
    - μίας κενής οργανικής θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Χειρουργικής ή Νεφρολογίας ή Χειρουργικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής για τη ΜΕΘ στο βαθμό του Επιμελητή Β΄.

    Ακολουθούν και άλλες προκηρύξεις

    «Με το που βγήκε το νομοσχέδιο και είχαμε τον χρονικό ορίζοντα μπροστά μας για τις προκηρύξεις , το πράξαμε αμέσως για να δοκιμάσουμε και τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει πλέον ο χαρακτηρισμός «Άγονο τύπου Α» με τα κίνητρα που δίνονται σε γιατρούς» δηλώνει στο ilialive.gr ο κ. Πολίτης. «Όπως έχουμε πληροφορηθεί, το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να βγάζει διαρκώς προσκλήσεις για κενές οργανικές θέσεις. Εμείς, εκτός από τις συγκεκριμένες θέσεις που ζητήσαμε τώρα, θα επαναλάβουμε τα αιτήματά μας και για διάφορες άλλες ειδικότητες. Διεκδικούμε, να επανδρωθεί το Νοσοκομείο Πύργου, με ιατρικό προσωπικό με κάθε τρόπο. Όπως διεκδικήσαμε και πετύχαμε μετά από τόσα χρόνια την ένταξή του ως «άγονο τύπου Α», πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με την ελπίδα να αποδώσει τα αναμενόμενα».

    Ο κ. Πολίτης τονίζει, για άλλη μια φορά, τις τεράστιες ανάγκες της Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Όπως σημειώνει, στο Νοσοκομείο του Πύργου προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Παθολογίας από τις οποίες η μια είναι δεσμευμένη λόγω υποβολής αιτήματος μετάθεσης ιατρού ΕΣΥ από νοσοκομείο της Πάτρας στη Ν.Μ. Πύργου και οι υπόλοιπες έξι παραμένουν κενές. Για την ΜΕΘ προβλέπονται επτά οργανικές θέσεις εκ των οποίων οι δύο είναι καλυμμένες από ιατρούς ΕΒ΄ ειδικότητας Αναισθησιολογίας και οι υπόλοιπες πέντε παραμένουν κενές. Για την ειδικότητα της Καρδιολογίας προβλέπονται έξι θέσεις εκ των οποίων οι δυο είναι καλυμμένες και οι υπόλοιπες τέσσερις παραμένουν κενές.

  • Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)
    Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της πυρκαγιάς (photos & video) (upd)

    Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι.

    Στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρεται απευθείας με ελικόπτερο από το σημείο του ατυχήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο πυροσβέστης έχει υποστεί συντριπτικο κάταγμα τρίτου βαθμού στο πόδι κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

    Δείτε το video και φωτογραφία από την μεταφορά του στο Γ.Ν. Πύργου

    pyrosvestis atyxima. 1

    Περισσότερα σε λίγο...

  • Μάχη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Διεκδίκηση χαρακτηρισμού ως Άγονο Α
    Μάχη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Διεκδίκηση χαρακτηρισμού ως Άγονο Α

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος του χαρακτηρισμού του ως "Άγονο Α" είναι οι εργαζόμενοι, οι φορείς και ο Δήμος Ήλιδας.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του νοσοκομείου, οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη σημασία της αναγνώρισης αυτής, η οποία θα οδηγήσει σε επιπλέον κίνητρα για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και θα διασφαλίσει τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας με στόχο να συζητηθεί το θέμα του νοσοκομείου και θα συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να θέσει το αίτημα του χαρακτηρισμού του νοσοκομείου ως Άγονο Α.

    nosokom amaliadas 2

    Κάλεσμα για αγώνα

    Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που οδήγησαν στην υποβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για να αλλάξει η κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός του νοσοκομείου ως Άγονο Α είναι το κλειδί για την αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισης. Η ένταξη του νοσοκομείου στην κατηγορία αυτή θα προσελκύσει νέους γιατρούς, προσφέροντάς τους σημαντικά κίνητρα.

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Θεοδόσης, υποσχέθηκε την πλήρη υποστήριξη του συλλόγου στην προσπάθεια αυτή, τονίζοντας παράλληλα ότι θα σταθούν στο πλευρό όλων όσοι θα αγωνιστούν για την αναβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας, ενώ η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσα Παναγιωτάρα, σημείωσε την επείγουσα ανάγκη για τη διεκδίκηση ιατρικού προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του νοσοκομείου.

    Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας, των βουλευτών Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη και Διονυσίας Αυγερινοπούλου αντίστοιχα και ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Κολόσακας, όπου όλοι δήλωσαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες για την ενίσχυση του νοσοκομείου.

    Η κοινή πεποίθηση που εκφράστηκε στη σύσκεψη είναι πως ο χαρακτηρισμός του νοσοκομείου ως Άγονο Α αποτελεί τη μόνη λύση για την αποτροπή της υποβάθμισης της μονάδας, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

    nosokom amaliadas 3

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο