Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 13:09

Αμαλιάδα: Στο εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς ο Νίκος Παπαθανάσης

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Επιθεώρηση Παπαθανάση – Λυμπέρη στις εγκαταστάσεις στην Τριανταφυλλιά - Το καλοκαίρι παραδίδεται το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Παπαθανάσης, ξεναγήθηκε στους χώρους της εγκατάστασης, ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ήλιδας και εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρείας, για το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να απεργάζεται το σύνολο των απορριμμάτων που παράγεται στην Ηλεία.

Όπως ειπώθηκε, το εργοστάσιο βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και αναμένεται έως τα τέλη του καλοκαιριού να παραδοθεί προς χρήση.

Τον κ. Παπαθανάση συνόδευαν οι βουλευτές Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

papathanasis 2

papathanasis 3

papathanasis 4

Νικολακόπουλος: “Οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας”

“Ο Νομός Ηλείας εισέρχεται σε λίγο καιρό σε μία νέα εποχή αντιμετωπίζοντας ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε επί δεκαετίες τους κατοίκους του, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων του.

Με την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων, δίνεται λύση σε αυτό το πρόβλημα για τις επόμενες δεκαετίες, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο διαχείρισης που ακολουθείται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη. Η Ηλεία κατάφερε να δημιουργήσει την πέμπτη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα μας.

Για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα και παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού οι διαδικασίες προχώρησαν απρόσκοπτα και βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για την λειτουργία του εργοστασίου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται με μερικά χρόνια καθυστέρησης, εξαιτίας των εμποδίων που προέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έστω και αργά κατάλαβε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου είχαν ξεκινήσει με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και το έργο του ΧΥΤΥ που είχε ξεκινήσει νωρίτερα προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Δυστυχώς το 2015, και ενώ είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες και για την έναρξη κατασκευής του εργοστασίου, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ‘πάγωσε’ το έργο με διάφορα προσχήματα και κωλύματα.

Σήμερα, με κυβέρνηση πάλι της Νέας Δημοκρατίας είμαστε στην ευχάριστη θέση σε πολύ σύντομο διάστημα να εγκαινιάσουμε την Μονάδα που θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα του νομού και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος”.

«Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε»

Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε : «Επιθεωρήσαμε με τον υπουργό τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων όπου έχει αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία επιμέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού. Εναπόκειται ο συντονισμός όλων των μονάδων, από την είσοδο των απορριμμάτων, τη μηχανική διαλογή την αναερόβιο χώνεψη των οργανικών για παραγωγή βιοαερίου και ενέργειας καθώς και η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.Μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει η επεξεργασία απορριμμάτων για να ολοκληρωθεί προς το τέλος του καλοκαιριού η επεξεργασία του συνόλου των απορριμμάτων της Ηλείας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας που μας περνά στο επίπεδο των κοινωνιών της χώρας που επεξεργάζονται με φιλικό προς το περιβάλλον και πολιτισμένο τρόπο τα απορρίμματα τους. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ενεργειακό αποτύπωμα αλλά και με τη διάσημη ανάπτυξη σε οτιδήποτε σχεδιαστεί για το επιχειρείν πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα. Το σύνθημά μας συνεχίζει να είναι " ενωμένοι οι φορείς και οι παράγοντες του νομού" για να θέσουμε και να πετύχουμε στόχους σε όλους τους τομείς που υστερούμε».

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 19:40

Σχετικά Άρθρα

  • Διευρυμένα τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια στο «Σπίτι μου 2»
    Διευρυμένα τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια στο «Σπίτι μου 2»

    «Είναι ένα δυνατό πρόγραμμα, που διαπραγματεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης

    Για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης.
    Αρχικά, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως πλέον τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια είναι διευρυμένα.
    «Το προηγούμενο πρόγραμμα ήταν μέχρι 39 ετών και τώρα είναι για συμπολίτες μας έως 50 ετών. Στόχος μας είναι να καλύψουμε περισσότερο κόσμο. Είναι ένα δυνατό πρόγραμμα, που διαπραγματεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μειωμένο το επιτόκιο κατά 50%, για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους μειωμένο κατά 75%», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» θα ανοίξει τον Ιανουάριο.
    Για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω»

    Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως λύθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω».

    «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε ενεργειακά την κατοικία μας. Είναι χωρίς εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια», δήλωσε.

    Ακόμα, όπως προανήγγειλε, έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης για όσους επιθυμούν γρήγορο ίντερνετ με οπτική ίνα, το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες.

    Για τις μικρές επιχειρήσεις ανοιχτό θα είναι πρόγραμμα εγγυοδοσίας έως και 80% του δανείου.

    «Έρχεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θα ξεκινήσει εντός του έτους, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ προσανατολίζονται στις μεσαίες επιχειρήσεις, γιατί θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο των επιχειρήσεων που μπορούν να μπουν στον τραπεζικό τομέα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο κ. Παπαθανάσης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Παπαθανάσης: Υπογραφή Συμφωνίας Χρηματοδότησης για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
    Παπαθανάσης: Υπογραφή Συμφωνίας Χρηματοδότησης για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

    Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, η Συμφωνία Χρηματοδότησης για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

    Το Ταμείο, με συνολικό προϋπολογισμό δανείων 187 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται με πόρους του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του ΕΣΠΑ 2021-2027, με δυνατότητα χρηματοδότησης και από άλλους ευρωπαϊκούς, εθνικούς και πόρους άλλης προέλευσης.

    Στόχος του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης είναι η δημιουργία, σε πρώτη φάση, δύο Χρηματοδοτικών Μέσων -ως «Ειδικά Ταμεία»- για την στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, η διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη χρηματοδότηση, η ενθάρρυνση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, και η εν γένει ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών στο πλαίσιο της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου για την ομαλή και δίκαιη μετάβαση στη «μεταλιγνιτική» εποχή.

    Τα δύο Χρηματοδοτικά Μέσα που θα δημιουργηθούν μέσω του Ταμείου Χαρτοφυλακίου ΔΑΜ είναι:

    • Το ΤΑΜΕΙΟ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, το οποίο θα παρέχει δάνεια για Επενδυτικές Δαπάνες και Κεφάλαια Κίνησης, με 3ετή επιδότηση επιτοκίου ύψους 3% για την υλοποίηση επενδύσεων στις περιοχές ΔΑΜ.
    • Το ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, το οποίο θα παρέχει δάνεια για Επενδυτικές Δαπάνες, με 2ετή επιδότηση επιτοκίου ύψους 3% για την υλοποίηση επενδύσεων στις περιοχές ΔΑΜ.

    Οι παροχές των Χρηματοδοτικών Μέσων του Ταμείου Χαρτοφυλακίου ΔΑΜ θα μπορούν να συνδυαστούν με άλλα προγράμματα επιχορήγησης, που υλοποιούνται σε ξεχωριστές πράξεις του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, τηρώντας πάντα τους κανόνες των Κρατικών Ενισχύσεων που εφαρμόζονται κατά περίπτωση.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα μας, με στόχο τη διπλή σύγκλιση, τόσο με την υπόλοιπη Ευρώπη, όσο και κυρίως μεταξύ των Περιφερειών της χώρας. Απώτερος σκοπός και της συγκεκριμένης παρέμβασης, που δρομολογείται παράλληλα με την υλοποίηση του ευρύτερου Προγράμματος ΔΑΜ, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, είναι η στήριξη των επενδυτικών σχεδίων και η ανάπτυξη της οικονομίας των περιοχών που επηρεάζονται από την ενεργειακή μετάβαση, η διατήρηση των υφιστάμενων και η δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, κυρίως για νέες και νέους που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους».

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΚΔΑΥ στην Τριανταφυλλιά ανακοίνωσε ο Γραφάκος
    ΚΔΑΥ στην Τριανταφυλλιά ανακοίνωσε ο Γραφάκος

    Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος υποδέχτηκε στη Μονάδα της Τριανταφυλλιάς τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο - Η συνάντηση έβγαλε ειδήσεις για την Ηλεία

    Επίσημη επίσκεψη στην Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων της Τριανταφυλλιάς πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος, με αφορμή την παρουσία του στον Δήμο Ήλιδας για την περιβαλλοντική δράση με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου.

    Τον κύριο Γραφάκο υποδέχτηκε στο εργοστάσιο απορριμμάτων και τον ξενάγησε στους χώρους της μονάδας, ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, τον οποίο συνόδευαν μέλη της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πύργου κ. Βασίλης Φάμελος, ενώ τον κύριο Γραφάκο συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σούλης.

    Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος έβγαλε μια σειρά από ειδήσεις, με τον ίδιο να κάνει λόγο για εξαιρετική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά.

    Ο κύριος Γραφάκος σε ειδική συνάντηση που είχε στο χώρο με τους εκπροσώπους της Ηλείας και τον κύριο Χριστοδουλόπουλο μίλησε για λειτουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Μονάδα, η οποία θα γίνει -αρχικά- μέσω τροποποίησης της σύμβασης. Με αυτή την εξέλιξη, οι δήμοι της Ηλείας θα γλυτώσουν χρήματα από την υποχρεωτική μεταφορά έως σήμερα στο ΚΔΑΥ της Πάτρας.

    Σε σχέση με τα δέματα απορριμμάτων σε Ποτόκι και Κονιδέικα, ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο για δρομολόγηση λύσης, μέσω μελέτης που θα αποστείλουν ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Ήλιδας για την απομάκρυνσή τους από τις δύο περιοχές και τη μεταφορά του στη ΜΕΑ Τριανταφυλλιάς, μέσω χρηματοδότησης από το Υπουργείο.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε συζήτηση και για την εκπόνηση ειδικής μελέτης για τη δευτερογενή επεξεργασία του υπολείμματος που προκύπτει στη Μονάδα, ώστε να μειωθεί και άλλο από το περίπου 35 με 39% που είναι σήμερα, στο 10% και το υπόλοιπο να χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας.

    Σε σχέση με τον Δήμο Ήλιδας, ο κύριος Γραφάκος μίλησε για άμεση χρήση του καφέ κάδου των οργανικών, αλλά και εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανακύκλωση, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό. Με αυτόν τον τρόπο, όπως προβλέπεται στην σύμβαση, θα μειωθεί και το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΜΕΑ της Τριανταφυλλιάς και κατ’ επέκταση το κόστος για τους δημότες.

    Grafakos 2

    Grafakos 3

    Grafakos 4

    Grafakos 5

    Grafakos 6

    Grafakos 7

  • Στην Τριανταφυλλιά και το 2024 τα απορρίμματα από το Αίγιο
    Στην Τριανταφυλλιά και το 2024 τα απορρίμματα από το Αίγιο

    Με νέα απόφασή του, το Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, στις 21 Δεκεμβρίου, ενέκρινε την συνέχιση της μεταφοράς και για τη νέα χρονιά των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς.

    Ειδικότερα εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αιγιαλείας, με στόχο την προσωρινή αντιμετώπιση της διάθεσης μέρους των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων προκειμένου να προστατευθεί τόσο η δημόσια υγεία όσο όμως και το περιβάλλον.

    Σύμφωνα με την σύμβαση , ο δήμος πρόκειται να παραλαμβάνει καθημερινά και κατά τις ώρες λειτουργίας του, από τους αναδόχους – παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς των σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας, που θα υποδειχθούν σε αυτόν με σχετικό έγγραφο του Δήμου, μέρος των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας.

    Ρητά συμφωνείται ότι η μέγιστη ποσότητα σύμμεικτων αστικών αποβλήτων που μπορεί να παραλαμβάνει ο Δήμος Ήλιδας από το Δήμο Αιγιαλείας, δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τους 17.000 τόνους. Το τέλος επεξεργασίας/ταφής/εναπόθεσης ορίζεται στο ποσό των 76,49 ευρώ/τόνο πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός όλης της σύμβασης διαμορφώνεται για την διάθεση των σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας σε 1.300.330,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, δηλαδή συνολικού ποσού 1.612.409,20 ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις Χριστοδουλόπουλου και Κράλλη δήλωσαν παρών.

  • Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην Τριανταφυλλιά - Κοινή ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου και Σωματείου Εργαζομένων
    Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην Τριανταφυλλιά - Κοινή ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου και Σωματείου Εργαζομένων

    Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και το Σωματείο Εργαζομένων στην Λειτουργική Απορριμμάτων Ηλείας, όπου καταδικάζουν επίθεση της εργοδοσίας και της διοίκησης της εταιρείας που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά κατά των εργαζομένων.

    Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ !

    Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας καταγγέλλει και καταδικάζει την επίθεση της εργοδοσίας και της διοίκησης της εταιρείας που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά κατά των εργαζομένων.

    Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων με Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων έχει επιδοτηθεί αδρά από Ευρωπαϊκά προγράμματα (π.χ. ΕΣΠΑ, ΕΠΑνΕΚ), ενώ επιπλέον έχει διασφαλισμένα και εγγυημένα έσοδα λόγω του ελάχιστου εγγυημένου όγκου διαχείρισης απορριμμάτων.

    Παρόλα αυτά, με αποκλειστικό στόχο να αυξήσει τα κέρδη της, επιδιώκει να καταργήσει τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους που εργάζονται με τον κατώτερο μισθό σε πολύ δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες.

    Στο εργοστάσιο απορριμμάτων στη Τριανταφυλλιά οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει συμβάσεις που προβλέπουν σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. Συγκεκριμένα προβλέπεται 8ωρο, 5ήμερο, 40ωρο, από Δευτέρα έως Παρασκευή και με έναρξη τις 7:00 π.μ και λήξη στις 15:00 μ.μ..

    Τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη ο διευθυντής της κοινοπραξίας « Μεσόγειος» που εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο ζήτησε από κάθε ένα εργαζόμενο ξεχωριστά να πάει στα γραφεία της διοίκησης και να υπογράψει αμέσως ένα χαρτί, χωρίς να δώσει τη χρονική δυνατότητα να μελετήσουν τι υπογράφουν, « μεταβολή όρων που διέπουν την εργασιακή σχέση». Η εργοδοσία κατάργησε τη δουλειά Δευτέρα- έως Παρασκευή και το ωράριο 7 το πρωί έως 3 το μεσημέρι.

    Η εργοδοσία έχοντας «αέρα στα πανιά» από όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, ετσιθελικά προχώρησε σε βλαπτική μεταβολή ουσιαστικών όρων της σύμβασης εργασίας σε βάρος των εργαζομένων.

    Για όποιον συνάδελφο εργαζόμενο δεν δέχεται να υπογράψει ετοιμάζει απολύσεις. Έτσι έκανε με τον πρόεδρο των εργαζομένων που δεν υπέγραψε, που τον ενημέρωσε ότι ετοιμάζει την απόλυσή του. Το ίδιο κάνει και με άλλους πρωτοπόρους εργαζόμενους και εκλεγμένους συνδικαλιστές, γιατί οι εργαζόμενοι στα «σκουπίδια» στην Τριανταφυλλιά, που δουλεύουν μέσα σε τρομερά δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, δεν δέχονται να δουλεύουν όποτε θέλει η εργοδοσία, όποιες μέρες την συμφέρει (Σάββατα, Κυριακές, γιορτές), να τους ξεζουμίζει και να μην μπορούν να προγραμματίζουν καθημερινά και σταθερά τη ζωή τους.

    Με αυτό τον τρόπο τρομοκρατώντας και απειλώντας με απολύσεις ανάγκασε την πλειοψηφία των συναδέλφων ( χωρίς κανείς να συμφωνεί με τις βλαπτικές μεταβολές που επιβάλλει η σύμβαση ) να υπογράψουν, κυριολεκτικά με το μαχαίρι στο λαιμό!

    Σε αυτή την αναμέτρηση οι εργαζόμενοι στην Τριανταφυλλιά δεν είναι μόνοι τους. Μαζί τους είναι όλα εργατικά σωματεία του Νομού Ηλείας και το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

    Δεν ανεχόμαστε να γίνει η ζωή των συναδέλφων μας στη Τριανταφυλλιά λάστιχο και να επιδεινωθούν ακόμα πιο πολύ οι όροι διαβίωσης τους, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, χωρίς να γνωρίζουν μάλιστα πότε ακριβώς πληρώνονται κάθε μήνα.

    Οι απόπειρες να γίνουμε σκλάβοι τον 21ο αιώνα και η επιχείρηση εφαρμογής των αντεργατικών εκτρωμάτων των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που απογειώνουν την αντεργατική επίθεση όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων εδώ και χρόνια έχουν απέναντι τους όλο το εργατικό κίνημα της χώρας. Το λέμε ξεκάθαρα, τέτοιες πρακτικές πρέπει να σπάσουν και θα σπάσουν!

    Μπλόκο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία!

    Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τριανταφυλλιά και απαιτεί από την Κ/Ξ :

    • Να ανακαλέσει την αντεργατική βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και να παραμείνει η αρχική σύμβαση όπως έχει για τις ειδικότητες και το χρονικό πρόγραμμα εργασίας.
    • Να δώσει λύση για τα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα που έχουν γνωστοποιήσει εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείο τους (ΜΑΠ, κατάλληλες συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, καθορισμός συγκεκριμένης ημερομηνίας πληρωμής).
    • Να σταματήσει την επιχείρηση τρομοκράτησης με απειλές και επίθεσης στη συνδικαλιστική δράση.
    • Να μην προχωρήσει σε απολύσεις.

    Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργική Απορριμμάτων Ηλείας, καταγγέλλει άμεσα τις ενέργειες της κοινοπραξίας «Μεσόγειος» ως παράνομες και καταχρηστικές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ηλείας

    Αν η εταιρεία επιλέξει το δρόμο της αδιαλλαξίας, το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη και τη θέληση να απαντήσει μαζικά και αποφασιστικά.

    Η Γ.Σ. του σωματείου εξουσιοδότησε τη Διοικούσα Επιτροπή σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας να προχωρήσει σε πιο δυναμικές μορφές αγώνα, μέχρι και την προκήρυξη απεργίας.

    Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν οι συνάδελφοί μας στην Τριανταφυλλιά.

    Κανένας μόνος του! Ασπίδα μας τα σωματεία!

    Όπλο μας η αλληλεγγύη! Στον αγώνα η ελπίδα!” καταλήγει η ανακοίνωση.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παπαθανάσης: Ξεκινά νέο πρόγραμμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις με επιδότηση 50%
    Παπαθανάσης: Ξεκινά νέο πρόγραμμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις με επιδότηση 50%

    «Ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός, θα πέσουν 12 δισ. ευρώ σε επενδύσεις το 2024 στην ελληνική οικονομία, 8,5 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά προγράμματα και 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης

    Αναφερόμενος στα προγράμματα που αφορούν στις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «σε 8 ημέρες από σήμερα θα ανοίξει ένα νέο πρόγραμμα όπου ο συμπολίτης μας που θέλει να κάνει μία μικρή επένδυση, μπορεί να πάρει το 50% από το κράτος και να στηριχθεί μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να κάνουν μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό για δύο μήνες», τόνισε στον ΣΚΑΪ.

    Επισήμανε επίσης ότι «ξεκινούν και δύο προγράμματα για δύο περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Οιχαλία και Γορτυνία που αφορούν μικρές επιχειρήσεις και μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 70%».

    «Με την προσέλκυση των επενδύσεων, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με την επενδυτική βαθμίδα, θα δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας.Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργούνται θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης, επισημαίνοντας ότι «προβλέπουμε ότι το 2024 ο πληθωρισμός θα πέσει από το 3,6% στο 2,6% Βλέπουμε ότι υπάρχει μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Είμαστε από τις χώρες με τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη»

    Πηγή: cnn.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογική επίθεση στην κυβέρνηση με Παπαθανάση και Καππάτο στα «χέρια» - Πότε θα γίνει η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος
    ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογική επίθεση στην κυβέρνηση με Παπαθανάση και Καππάτο στα «χέρια» - Πότε θα γίνει η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος

    Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που χαρακτηρίζει όπως λένε και το “βαθύ κράτος” Μητσοτάκη, χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Παπαθανάση ο οποίος φέρεται να πλήρωσε μόνο 50.000 ευρώ για να κουρέψει οφειλή ύψους σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρώ!

    Στο θέμα αυτό δεν αποκλείεται να αναφερθεί απόψε και οΑλέξης Τσίπρας ο οποίος θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Ινστιτούτου “ΕΝΑ” που φέρει τον τίτλο “Για μία προοδευτική ατζέντα της επόμενης δεκαετίας: στόχοι-προτεραιότητες-πολιτικές”.

    Στην Κουμουνδούρου διερωτώνται εάν μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει στα γαλάζια ψηφοδέλτια τον υπουργό ενώ θέτει συνολικότερα ζητήματα για πώς λειτουργεί το κράτος Μητσοτάκη. Εξηγούν πως από τη μία η κυβέρνηση κουρεύει τα χρέη των βουλευτών της και από την άλλη επιτρέπει να βγαίνουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες αδύναμων δανειοληπτών ακόμη και μέσω γαλάζιων βουλευτών όπως ο κ. Καππάτος που εκπροσωπούν τράπεζες και funds.

    Σε ό,τι αφορά τον κ. Καππάτο σύμφωνα με την “Δημοκρατία” το 2021 ως εν ενεργεία βουλευτής εκπροσώπησε στο δικαστήριο fund και πέτυχε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένης καρκινοπαθούς. Ενώ ο κ. Παπαθανάσης καταγγέλλεται πως πέτυχε κούρεμα 96% για χρέη 2 εκατομμυρίων ευρώ και πλήρωσε μόλις 50.000 ευρώ.

    O επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε δηκτικά στα social media πως “βαθύ κράτος είναι: να μην υπάρχουν κανόνες για τους ισχυρου και τους φίλους τους. Νόμος Πάτση για τους πολίτες, Νόμος Παπαθανάση για τα στελέχη και τους φίλους του Μητσοτάκη”.

    Στην αξιωματική αντιπολίτευση λένε πως ο κ. Παπαθανάσης οφείλει να δώσει τον διακανονισμό για το κούρεμα της οφειλής του στη δημοσιότητα την ίδια ώρα που σχολιάζουν για τον κ. Μητσοτάκη πως έχει καταντήσει τη ΝΔ Ανώνυμη Εταιρεία που χρωστάει και φεσώνει το δημόσιο και τις τράπεζες, ενώ κυνηγάει ανελέητα μικρομεσαίες επαγγελματίες και μισθωτούς.

    Σημειωτέον πως στην Κουμουνδούρου προετοιμάζουν με εντατικούς ρυθμούς την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε ημερομηνία πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ θα ξεκινήσουν κανονικά και οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος για τον εορτασμό της εθνικής επετείου βρέθηκε στο νησί της Τήλου.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Παπαθανάσης: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για το «καλάθι της Σαρακοστής» - Τι θα περιέχει
    Παπαθανάσης: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για το «καλάθι της Σαρακοστής» - Τι θα περιέχει

    Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το «καλάθι της Σαρακοστής», δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ έκανε γνωστά και τα προϊόντα που θα περιέχει.

    «Οι τιμές στις λαϊκές αγορές είναι πολύ καλές και μάλιστα δεν επηρεάστηκαν τόσο πολύ από το χιονιά. Επομένως, ας χρησιμοποιούμε τις λαϊκές αγορές. Aν χρησιμοποιήσουμε το καλάθι για να αγοράσουμε το γάλα, το φρέσκο γάλα, μπορούμε να το βρούμε 1 ευρώ και 12 λεπτά. Και το γάλα μακράς διαρκείας 1 ευρώ και 9 λεπτά. Επομένως ας χρησιμοποιήσουμε το καλάθι. Mεσοσταθμικά μειώθηκε το κόστος του καλαθιού κατά 17,8% από τότε που ξεκίνησε 15 εβδομάδες».

    Έως τις 20 Φεβρουαρίου το Market Pass

    Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι και στα εκτός καλαθιού κάνουμε ελέγχους. «Δεν σταματάμε. Σας λέω ότι το πλαφόν είναι γενικό και οριζόντιο και όταν μιλάμε για πληθωρισμό έχει σημασία να δούμε που βρισκόμαστε και σαν Ελλάδα. Σας είπα και πάλι δεν ζούμε σε άλλον πλανήτη. Έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό και θα δείτε χώρες με 40% και 45% στα τρόφιμα. Έχουμε πράγματι ακρίβεια. Γι’ αυτό θέλουμε και προχωράμε σε αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος σε πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας και από κει και πέρα έχουμε και το ανάχωμα που έρχεται με τo Market Pass, έως τις 20 Φεβρουαρίου. Τα χρήματα θα καταβληθούν τις πρώτες ημέρες Μαρτίου. Και εδώ λέμε ότι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε αυτή την κάρτα και στις λαϊκές αγορές και στα σούπερ μάρκετ και στα κρεοπωλεία και παντού».

    Έρχεται το «καλάθι της Σαρακοστής»

    Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι το «καλάθι της Σαρακοστής» θα ανακοινωθεί την Τετάρτη με 4-5 προϊόντα. «Θα περιέχει τα λαδερά, ταραμοσαλάτα, χαλβά, αυτά τα οποία αγοράζουμε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Πέτυχε κατά τη διάρκεια των εορτών. Το κάνουμε τώρα για τη Σαρακοστή. Θα κρατήσει τις τιμές σταθερές. Σας λέω δείτε τις τιμές στο καλάθι, τρεισήμισι μήνες περίπου έχουν μείνει σταθερές. Ας αγοράζουμε από εκεί. Ας αγοράζουμε από το καλάθι που ούτως ή άλλως κρατάει σταθερές τιμές και μπορεί μία τετραμελής οικογένεια να έχει ένα όφελος 80 ευρώ τον μήνα συν 52 ευρώ που θα πάρει το 85% του πληθυσμού. Επομένως έχουμε περίπου 132 ευρώ. Αυτό είναι ένα ανάχωμα. Δεν καλύπτει όλο το κύμα ακρίβειας».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch