Πολιτικά

Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια

Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια

Η Μαριέττα Γιαννάκου είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της από τις συνεδριάσεις της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Την πρώτη «απώλεια» μετρά η Νέα Δημοκρατία επί του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια, καθώς η Μαριέττα Γιαννάκου επιβεβαίωσε ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές η ίδια δεν πρόκειται να υπερψηφίσει αύριο το σχέδιο νόμου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις συνεδριάσεις της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά προωθείται η υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Τον ίδιο δρόμο δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία με την σειρά διαφωνεί με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου.

Ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα της κυβέρνησης να προτείνει αλλαγές σε ορισμένες διατάξεις του οικογενειακού δικαίου, που έχουν διαρκέσει 38 χρόνια τώρα. Εδώ και μήνες περίμενα ένα καθαρό σχέδιο νόμου που να αποσαφηνίζει καλύτερα την αυθεντική βούληση του συντάκτη. Οι δικές μου προτάσεις ήταν πολύ πιο πριν γνωστές. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της επιτροπής τις ανέφερα αναλυτικά. Το μόνο που δεχθήκατε, από τις τροπολογίες που καταθέσαμε, ήταν μερικώς αυτό που σας αναφέραμε στην τροπολογία για το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, περί σύγχυσης στην κατοικία ανηλίκου. Τίποτα άλλο. Καμία ουσιαστική αλλαγή. Επιμένετε σε κάτι που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, από αυτά που θέλει να επιλύσει», τόνισε αρχικά.

Παράλληλα, απάντησε και στον κ. Τσιάρα: «Κατηγορήσατε όλους όσους κάναμε προτάσεις, ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το συμφέρον του παιδιού και πως παίρνουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου γονέα. Τη Δευτέρα βέβαια ήταν το αποκορύφωμα. Κατηγορήσατε εμένα και την κυρία Κεφαλογιάννη πως οι ενστάσεις μας προέρχονται από προσωπικά βιώματα. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας κύριε υπουργέ, αλλά μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Οι ενστάσεις μας προέρχονται από την κοινή λογική και τη γνώση της επιστήμης. Ως παλαιό μέλος της ΝΔ, θέλω να σας πω ότι έχω εκπλαγεί ειλικρινά. Διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας εσείς, αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους. Δεν καταθέσαμε όμως εμείς το σχέδιο νόμου κύριε υπουργέ. Εσείς το πράξατε. Το κείμενο σας φανερώνει τη γονεοκεντρική του λογική. Οι περισσότερες διατάξεις που υπάρχουν φανερώνουν πως δεν έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα και επίκεντρο το παιδί αλλά με τις επιθυμίες των γονέων. Το σημαντικό σε αυτό το σχέδιο νόμου όμως δεν πρέπει να είναι οι γονείς αλλά τα δικαιώματα των παιδιών».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ενστάσεις εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις