Πολιτικά

Αλέξης Τσίπρας: Βλέπει πρόωρες εκλογές το 2022 – Η αποκωδικοποίηση της συνέντευξης στο OPEN

Αλέξης Τσίπρας: Βλέπει πρόωρες εκλογές το 2022 – Η αποκωδικοποίηση της συνέντευξης στο OPEN

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες λόγω της αδυναμίας του να συγκρατήσει την κυβερνητική φθορά

Για πρόωρες εκλογές από την άνοιξη του 2022 κι έπειτα προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάτι που άφησε να εννοηθεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή αποκλειστική του συνέντευξη στο OPEN.

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες λόγω της αδυναμίας του να συγκρατήσει την κυβερνητική φθορά που έχει αρχίσει ήδη και γίνεται ορατή.

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν ρωτήθηκε από την Πόπη Τσαπανίδου για ποιο λόγο το κόμμα του δεν ζητάει εκλογές εξήγησε πως η πολιτική του εμπειρία τον κάνει να μην καθοδηγείται από “εξάρσεις της στιγμής” και να αντιλαμβάνεται επίσης ότι καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν οδήγησε την χώρα σε εκλογές επειδή το ζήτησε ο πολιτικός του αντίπαλος.

Αυτό που έγινε κατανοητό από την συνέντευξη είναι ότι δεν πλησιάζει η στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση θα αξιώσει από τον κ. Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές για λόγους πολιτικής υπευθυνότητας και επιπροσθέτως γιατί πολύ σύντομα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κατανοήσει ότι αδυνατώντας να συγκρατήσει τις απώλειές του θα πάει σε εκλογές.

Σ’ αυτήν την περίπτωση όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανεξαρτήτως από όσα δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές “και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης του τόπου”. Προσώρας, όπως ανέφερε η στάση ευθύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ασκεί εποικοδομητική κριτική, αναδεικνύοντας κι εναλλακτικές προτάσεις από αυτές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ήταν μία συνέντευξη κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δείξει ότι πορεύεται με αυτοπεποίθηση -”καθόλου δεν φοβάμαι”- αλλά και με την αίσθηση πως η πολιτική αλλαγή θα εκδηλωθεί ως αίτημα από την ίδια την κοινωνία “αίτημα λύτρωσης και προοπτικής”.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του θύμισε πως ο Κ. Μητσοτάκης εξελέγη με τρία βασικά συνθήματα “ξεγελώντας” όπως είπε τη μεσαία τάξη: Το πρώτο σύνθημα ήταν ότι θα φέρει λιγότερους φόρους (έφερε όμως ανατιμήσεις και ακρίβεια), το δεύτερο σύνθημα ότι θα φέρει ασφάλεια (βλέπουμε τους πολίτες να ζουν σε καθεστώς πρωτοφανούς ανασφάλειας) και το τρίτο σύνθημα ήταν οι καλύτερες δουλειές (όμως έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων σ’ έναν εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση του 8ωρου και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι προφανώς υπάρχει μία τάση σε παγκόσμια κλίμακα όμως η Ελλάδα είναι πρώτη στην τιμή του ρεύματος προς τους καταναλωτές στην Ευρώπη. Θύμισε πως το κόμμα του ήδη από το Μάιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα αλλά “ο κ. Γεωργιάδης μάς λέει ότι οι αγορές αυτορρυθμίζονται μόνες τους”.

Υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο ο ίδιος κατέθεσε πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κατανοήσει πώς ζουν οι εισοδηματίες και οι μισθωτοί με 1.500 ευρώ καθώς προσφάτως συνειδητοποίησε ότι κάποιοι πολίτες είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους.

Βεβαίως η juicy “είδηση” της συνέντευξης Τσίπρα ήταν η αποκάλυψή του για τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη στα Χανιά.

Η εξέλιξη αυτή γίνεται σαφές ότι προκαλεί ιδιαίτερη ανακούφιση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην ηγεσία του κόμματος καθώς η εκκρεμότητα του εμβολιασμού του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας συντηρούσε την κριτική της κυβέρνησης και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου προς την αξιωματική αντιπολίτευση με αιτιάσεις πως έχει “θολή” γραμμή και ότι δεν στηρίζει ανεπιφύλακτα την εμβολιαστική προσπάθεια.

Στην ίδια συνέντευξη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ λέγοντας ότι ήταν “αναγκαίο κακό” και η επισήμανσή του ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 απευθύνθηκε και στο ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι για συνεργασία ωστόσο τα δύο κόμματα-όπως είπε- έθεσαν ως προϋπόθεση την αποπομπή του κόμματος του κ. Καμμένου. “Τούς είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω έδειξε έντιμη στάση” ανέφερε και σημείωσε πως “ιστορικά αυτό το πληρώσαμε όταν επιλέξαμε την μεγάλη τομή για την πορεία της χώρας, να κλείσει ένα εθνικό θέμα, η Συμφωνία των Πρεσπών”.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup