Φαίνεται ότι όσο θα πλησιάζει η ώρα της κάλπης θα υπάρξουν βουλευτές που θα εστιάσουν σε ένα πιο δεξιό κοινό
Το … κλείσιμο του ματιού ορισμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε ένα πιο δεξιό και συντηρητικό ακροατήριο έχει οδηγήσει σε αναρτήσεις που πυροδοτούν έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια στιγμή στο γαλάζιο στρατόπεδο επιλέγεται μία ήπια προσέγγιση ανάλογων φαινομένων, με δεδομένο άλλωστε πως δεν πρέπει να διαρραγούν οι γέφυρες επικοινωνίας με αυτό το κοινό στο δρόμο προς την κάλπη.
Χθες τα φώτα έπεσαν για μία ακόμα φορά πάνω στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει το όνομα του να «τρεντάρει» στο twitter. Ο σάλος που προκλήθηκε οφείλεται σε αναδημοσίευση κειμένου ιστοσελίδας που ανέφερε ονόματα παιδιών μεταναστών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας! Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο σάιτ ήταν ιδιοκτήτης στο παρελθόν ο βουλευτής.
Ακολούθησε ένας ορυμαγδός σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Κ. Μπογδάνο να προχωρά σε επανόρθωση της ανάρτησης. Ειδικότερα σημείωσε πως ήταν σφάλμα που έκανε retweet χωρίς να ελέγξει, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει το κύμα των αντιδράσεων. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν ο βουλευτής είχε πυροδοτήσει σχόλια με δημόσιες παρεμβάσεις που είχε κάνει για το μεταναστευτικό. Για παράδειγμα, είχε αναφερθεί στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο λέγοντας πως ο κ.Σασόλι «είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει δεκτούς πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.
Εφόσον αναφέρεται σε μερικές εκατοντάδες ή λίγες χιλιάδες διερμηνείς ή συνεργάτες της ΕΕ έχει καλώς, αλλιώς θα μου επιτραπεί η έκφραση -και συγγνώμη- να τους πάρει σπίτι του». Παράλληλα το καλοκαίρι ήταν αυτός που σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως δεν θα γινόταν η παρασημοφόρηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, διασώστη προσφύγων στο Αιγαίο. Από την “γαλάζια” πλευρά πάντως επιλέχθηκε για ακόμα μια φορά να μη δοθεί συνέχεια και κύκλοι σχολίαζαν πως ο βουλευτής αναγνώρισε το λάθος του. Μάλιστα σημείωναν ότι ο Κ. Μπογδάνος δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο άρθρο είχε ονόματα παιδιών. Ουσιαστικά στόχος ήταν να κλείσει το θέμα και να μην δοθεί έναυσμα για περαιτέρω σχόλια από την αντιπολίτευση.
Η ανάρτηση του Καλλιάνου και η στροφή σε ένα πιο δεξιό κοινό
Πάντως, φαίνεται ότι όσο θα πλησιάζει η ώρα της κάλπης θα υπάρξουν βουλευτές που θα εστιάσουν σε ένα πιο δεξιό κοινό, καθώς από εκεί αντλούν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους. Άλλωστε και στο “γαλάζιο” στρατόπεδο επικρατεί η άποψη πως δεν πρέπει να μείνει χώρος για να έρθουν ..συγκάτοικοι στη δεξιά πολυκατοικία και στόχος είναι να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η συσπείρωση. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που μία ανάρτηση γαλάζιου βουλευτή πυροδοτεί σωρεία αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πριν από δύο εβδομάδες ο Γιάννης Καλλιάνος είχε επιλέξει να αναφερθεί στην 17χρονη κοπέλα που κατήγγειλε βιασμό από γνωστό ποδοσφαιριστή. Τα σχόλια που είχε κάνει πυροδότησαν μπαράζ αντιδράσεων, με χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κατηγορούν το βουλευτή πως επιδίδεται σε victim blaming. Μάλιστα και ο Αλέξης Κούγιας- δικηγόρος της κοπέλας- είχε προαναγγείλει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του. Yπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων ο Γιάννης Καλλιάνος έσπευσε να κάνει στροφή 180 μοιρών, διαγράφοντας το σχετικό σχόλιο. Μάλιστα σημείωσε πως η προηγούμενη ανάρτηση σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα δε θα μπορούσε να μην οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην έκδοση ανακοίνωσης, όπου χαρακτηρίζεται “λάθος” η ανάρτηση του βουλευτή. “Το αναγνώρισε και ο ίδιος γι’ αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση” ήταν η χαρακτηριστική αναφορά από την Πειραιώς. Αυτή την εβδομάδα τα … φώτα στράφηκαν και στην ευρωβουλή , όπου ένα ψήφισμα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ προκάλεσε «γαλάζιες» διαφοροποιήσεις. Χθες η Άννα Μισελ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην αποχή της στο ψήφισμα, λέγοντας πως στα θέματα αυτά εκφράζει τους ανθρώπους που την εξέλεξαν και οι οποίοι έχουν τις επιφυλάξεις τους για τον ρυθμό μέσω τον οποίο γίνεται αυτή η συζήτηση. Να σημειωθεί πως στη διαδικασία δεν παρέστη ο Μ. Κεφαλογιάννης, ενώ οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές υπερψήφισαν.
Πηγή: Ethnos.gr