Με νωπές τις θετικές αναφορές του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Συμφωνία των Πρεσπών πραγματοποιείται σήμερα νωρίς το πρωί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Πρεσβεία του Βατικανού.
Η εβδομάδα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινά την ώρα που έχουν διαμορφωθεί νέα δεδομένα σε σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Οι εξελίξεις στο όμορο κόμμα του προοδευτικού χώρου ασφαλώς και θα συζητηθούν στις επιτελικές συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο η Κουμουνδούρου δεν δείχνει καμία διάθεση να εμπλακεί στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος τουλάχιστον έως τις κάλπες της επόμενης Κυριακής που θα καθορίσουν και τον αρχηγό του. Σημειωτέον πως εκκρεμεί και η επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τα σημερινά ηγετικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για να υπάρξει μία ευρύτερη συνεννόηση και μία κοινή προσπάθεια κοινωνικών φορέων και κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στην αναζήτηση λύσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανάσχεση της υγειονομικής πανδημίας.
Είναι γεγονός ότι ως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τα στελέχη του έχουν αποφύγει οποιαδήποτε δημόσια παρέμβαση που θα μπορούσε να εκληφθεί ακόμη κι ως έμμεση “εμπλοκή” στα τεκταινόμενα του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα αυτή η γραμμή έχει ακολουθηθεί και στις κομματικές συνεδριάσεις στις οποίες γίνονται ελάχιστες αναφορές που παραπέμπουν κυρίως στο τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά την εκλογή του νέου αρχηγού. Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στο ΚΙΝΑΛ θα καθοριστεί και θα αποτυπωθεί μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου καθώς τότε θα αξιολογηθεί και η πολιτική κατεύθυνση του νέου αρχηγού αλλά και η στρατηγική που θα ακολουθήσει. Ενδεχομένως ένα πρώτο δείγμα για τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ να είναι και η συζήτηση επί του προϋπολογισμού την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Την Παρασκευή στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έγινε συζήτηση κυρίως για το Συνέδριο του κόμματος αλλά και για την πορεία της πανδημίας. Στη συνεδρίαση υπήρξαν αρκετά στελέχη που έθεσαν το ζήτημα της υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες αλλά και στους άνω των 60 πολίτες χωρίς όμως αυτή να συνοδεύεται από διοικητικά πρόστιμα ή αναστολές εργασίες αλλά με κάποιας μορφής “ποινές”. Στη θέση αυτή κινήθηκαν κατά τις πληροφορίες οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Σπύρος Δανέλλης, Νίκος Φίλης.
Πηγή: Εthnos.gr