Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 22:00

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Αναδίπλωση Παπανδρέου: Δεν μίλησα για νοθεία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ανακοίνωση αναδίπλωσης απέστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την έκταση που πήρε η είδηση πως θέτει ζήτημα για το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών του ΚΙΝΑΛ με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ. Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, σημειώνει με ανακοίνωσή του πως δεν μίλησε ποτέ νοθεία ούτε προχώρησε σε καταγγελία.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο. Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου αμφισβήτησε την διαδικασία των εκλογών σε μία κίνηση που αιφνιδίασε την Χαριλάου Τρικούπη. Συγκεκριμένα, έστειλε επιστολή στην επιτροπή που είναι αρμόδια για την εκλογική διαδικασία (ΕΔΕΚΑΠ) με την οποία οποία έθεσε ζήτημα αμφισβήτησης του αδιάβλητου.

Μέλη της ομάδας του μελέτησαν καταγγελίες που πραγματοποιήθηκαν και διαπίστωσαν ότι σε 164 από τα 841 συνολικά εκλογικά τμήματα βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια στις κάλπες από τα ονόματα των ψηφοφόρων που είχαν καταγραφεί στα tablets. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα Παπανδρέου καταγράφηκαν τουλάχιστον 2.700 περισσότερα ψηφοδέλτια από ψηφοφόρους.

Όπως μετέδωσε στο OPEN η Κάτια Φωτιάδου, το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου δεν ζητεί επανάληψη του πρώτου γύρου των εκλογών λόγω νοθείας, αλλά ζητούν από την ΕΔΕΚΑΠ να εξετάσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες και να διασφαλίσει ότι η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θα εξελιχθεί χωρίς προβλήματα.

Η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον Ανδρουλάκη

Για την συγκεκριμένη καταγγελία υπάρχει και μία πρώτη αντίδραση από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία αναφέρει: «Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ανακοινώνεται σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποία η πλειοψηφία υπόκειται στην πλευρά Παπανδρέου, ενώ έκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα όπως αυτό κοινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη».

Η πλευρά Ανδρουλάκη καταλήγει «ότι σε μία κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους πάνω μας, απαιτείται ευθύνη από όλους».

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Παπανδρέου: Υπάρχουν καταγγελίες από διάφορα μέρη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη «τορπίλη» για νοθεία στον α’ γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως «υπάρχουν καταγγελίες από διάφορα μέρη της χώρας, έχω ζητήσει να διερευνηθούν, για να γίνουν οι εκλογές στον β’ γύρο με διαφανείς διαδικασίες».

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 23:40

Σχετικά Άρθρα

  • Κοινή δήλωση Γ. Παπανδρέου και Μ. Κατρίνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αχαϊα - Ηλεία
    Κοινή δήλωση Γ. Παπανδρέου και Μ. Κατρίνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αχαϊα - Ηλεία

    ‘’Η Αχαΐα και η Ηλεία δοκιμάστηκαν, για μία ακόμα φορά, από καταστροφικές πυρκαγιές.

    Η δοκιμασία αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη πλέον, με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές, με την κλιματική αλλαγή να παράγει επώδυνα αποτελέσματα.

    Η κυβέρνηση, έμπρακτα και ουσιαστικά, οφείλει να σταθεί δίπλα στους πολίτες που είδαν να καταστρέφεται η περιουσία τους, οι σταβλικές εγκαταστάσεις, οι κόποι μιας ζωής.

    Να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων για όλους, χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

    Πέρα από το αυτονόητο, ότι θα πρέπει άμεσα να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Ερυμάνθου, θα πρέπει να υπάρξει και έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους από την κεντρική κυβέρνηση.

    Οι επισημάνσεις αυτές είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες, αφού τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών δεν είναι θετικά.

    Το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας που είχε εξαγγείλει ο κ.Μητσοτάκης το 2021 έμεινε στα λόγια και αγνοείται η τύχη του.

    Καιρός να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις.

    Γεώργιος Παπανδρέου πρ.Πρωθυπουργόςπρ.Πρωθυπουργός

    Μιχάλης Κατρίνης κοιν. εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ Βουλευτής Ηλείας

  • Σκιαδαρέσης: Συνάντηση με τον πρ. πρωθυπουργό, βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου 
    Σκιαδαρέσης: Συνάντηση με τον πρ. πρωθυπουργό, βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου 

    Συνάντηση με τον πρ. πρωθυπουργό, βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου είχε το πρωί της Πέμπτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε», Σπύρος Σκιαδαρέσης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ο κ. Παπανδρέου αναγνωρίζοντας

    τη δυναμική που αναπτύσσει η παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή του στη συλλογική προσπάθεια για την αλλαγή που έχει ανάγκη η Δυτική Ελλάδα, αλλαγή που θα οδηγήσει σε υπερβατικές αξιόπιστες πολιτικές ανάπτυξης με προοδευτικό πρόσημο, με στόχο να οδηγηθεί η περιοχή σε ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον.

    Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου και τον διαβεβαίωσε πως όλη η ομάδα, ενωμένη, θα αγωνιστεί για μία ισχυρή και αυτόνομη Περιφέρεια που θα απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις και στις ανάγκες των πολιτών της.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γ. Παπανδρέου από τον Πύργο: "Η ΝΔ ζητά την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, αλλά δεν εμπιστεύεται το λαό"
    Γ. Παπανδρέου από τον Πύργο:

    «Είμαστε υπερήφανοι και γιατί η παράταξή μας, είναι η μόνη που ιστορικά, έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, που τη διαφοροποιεί από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Γιατί είναι μια πρόταση δημιουργική, είναι μια πρόταση που αλλάζει δομές και οικοδομεί δημοκρατικούς θεσμούς, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, υπέρ του πολίτη, και γι' αυτό δρα απελευθερωτικά για την κοινωνία, για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις. Είναι μια πρόταση που ενισχύει τη συλλογική λειτουργία και την κοινωνική συνοχή».

    Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης, σε εκδήλωση που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, στο κατάμεστο από κόσμο, συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.

    Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, βαθαίνει ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, επιφέρει συνεχή πλήγματα στη δημοκρατία, όπως απέδειξαν οι υποκλοπές, υποβαθμίζει δικαιώματα, όπως στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, το περιβάλλον, και μετά, με πολιτικές ελεημοσύνης, με πελατειακή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, επιχειρεί να εξαγοράσει τις ψήφους του ανασφαλούς ψηφοφόρου».

    pasok papandr 14

    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «διακατέχεται από μια αντίληψη κομματικής νομενκλατούρας που θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων, γι΄αυτό και αδυνατεί να εκφράσει μια πειστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».
    Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η προοδευτική διακυβέρνηση θέλει πολίτη συμμέτοχο και κυρίαρχο, όχι υποταγμένο στα κελεύσματα μιας κομματικής ηγεσίας που θεωρεί ότι είναι μια αριστερή και επαναστατική αυθεντία», συμπληρώνοντας: «Αλλά, μήπως αυτό δεν έπραξαν και ως κυβέρνηση; Υιοθετώντας παράλληλα, όλη την αφήγηση της δεξιάς, για τις αιτίες της κρίσης».

    Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να πιστέψει στις δυνάμεις του, να πιστέψει ότι μπορούμε να χτίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που εγγυάται για όλους ανεξαιρέτως αξιοπρέπεια και ασφάλεια, όχι μέσω της αστυνομοκρατίας, αλλά μέσω της κοινωνικής συνοχής, με σιγουριά για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την κατοικία, τις μεταφορές, το περιβάλλον».

    Αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του ilialive.gr για Δούκα - Λιβανό

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ένα βασικό σημείο της ομιλίας του θυμήθηκε την αποκάλυψη του ilialive.gr για τα όσα είχαν πει σε μια “κλειστή” σύσκεψη για το πως μοίραζαν τριχίλιαρα στην Ηλεία μετά τις πυρκαγιές του 2007.

    “Θυμηθείτε τον Δήμαρχο Σπάρτης και τον κ. Λιβανό, τότε υπουργό, όταν πριν από ένα χρόνο, Φεβρουάριο του 2022, καυχιόντουσαν δημοσίως για το πώς μοιράζανε το 2007 τα 3χιλιάρα, προκειμένου να αποσιωπήσουν τις ευθύνες τους για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε και ετούτη εδώ την όμορφη περιοχή με δεκάδες θύματα.

    Καυχιόταν ο Δήμαρχος, για το πώς άλλαξαν το παιχνίδι, για να εισπράξει τον θαυμασμό του παριστάμενου υπουργού: «έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά που κάνατε» και αμέσως μετά «ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα, υπολειπόμεθα»!

    Τον Υπουργό τον έπαυσε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε κάτι λάθος; Όχι κύριοι, τον έπαυσε γιατί αποκάλυψε, άθελά του πιθανά, αλήθειες. Αυτή την αντίληψη πλήρωσε ο Ελληνικός λαός. Αυτή η αντίληψη μας οδήγησε στην κρίση του 2009. Η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου, διαφάνειας, λογοδοσίας και διαβούλευσης, μας οδήγησε στην κρίση του 2009"...

    Η υποδοχή Κατρίνη - Βάλαρη

    Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας Δημήτρης Βάλαρης υποδέχθηκαν από το βήμα, τον κ. Παπανδρέου.

    pasok papandr 4

    Στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι “… η συγκλονιστική σας παρουσία αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο βαθιές ρίζες, ένδοξη ιστορία και βαριά παρακαταθήκη σε αυτό τον τόπο, αλλά κυρίως έχει λαμπρό μέλλον και προοπτική να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου.

    Γιατί όπως και τότε, έτσι και τώρα, το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να αλλάξει την μοίρα αυτού του τόπου και να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών που ζουν σε αυτή τη χώρα. Σε μια χώρα που παραβιάζονται και αμφισβητούνται οι αρχές του κράτους δικαίου. Σε μια χώρα που τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα , αφού το ιδιωτικό χρέος υπερβαίνει τα 270 δις ευρώ, οι πλειστηριασμοί αυξάνονται και δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Προστασία της πρώτης κατοικίας που μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2010 διασφάλισε, μέσα στην δίνη του μνημονίου και απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα.

    pasok papandr 11

    Σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και είναι δύναμη αποτρεπτικής ισχύος, αλλά που πρέπει να καθιστά σαφές σε όποιον αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ότι η Ελλάδα δεν παραχωρεί τίποτα, όπως μας δίδαξε ο ιδρυτής μας ο Ανδρέας Παπανδρέου.Σε μια χώρα που η δημόσια και δωρεάν υγεία, μια εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό, δυστυχώς απειλείται από τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας. Σε μια χώρα που οι επαγγελματίες και οι έμποροι παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αγωνίζονται κόντρα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια, με την κυβέρνηση να αδρανεί, να αδιαφορεί, να τους αφήνει ανυπεράσπιστους. Σε μια χώρα που οι ανισότητες διευρύνονται συνεχώς, οι αγρότες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους και οι νέοι, παρά τα πολλά προσόντα που διαθέτουν, επιλέγουν να μη ζουν εδώ και να συμβάλλουν στην αναγκαία αλλαγή που πρέπει να δούμε”.

    Ο Μιχάλης Κατρίνης συνέχισε λέγοντας πως “… η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Και την αλλαγή αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, εδώ, από την Ηλεία των δημοκρατικών αγώνων, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανατροπής των συσχετισμών, με ένα ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή, όπως το ονειρεύτηκε η Φώφη Γεννηματά και το οραματίζεται ο πρόεδρός μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης.Από την Ηλεία, το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης, όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει ανελλιπώς βουλευτή από το 1974 ως σήμερα, την Ηλεία με τα μεγαλύτερα πανελλαδικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Πάμε όλοι μαζί, να σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο ψηλά, να δώσουμε ελπίδα, αισιοδοξία και χαμόγελο στους πολίτες, να σηκώσουμε την Ηλεία ψηλά, την Ελλάδα ψηλά” ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

    pasok papandr 2

    pasok papandr 3

    pasok papandr 5

    pasok papandr 6

    pasok papandr 7

    pasok papandr 8

    pasok papandr 9

    pasok papandr 10

    pasok papandr 12

    pasok papandr 13

    pasok papandr 15

    pasok papandr 16

    pasok papandr 17

    pasok papandr 18

  • Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πύργου του πρώην Πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  Γιώργου Παπανδρέου
    Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πύργου του πρώην Πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  Γιώργου Παπανδρέου

    Το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ήταν ο πρώτος σταθμός του πρώην Πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργου Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην Ηλεία, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και τοπικά στελέχη του κόμματος.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πύργου είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα προβλήματα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Τόνισε τη σύνδεση σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο με την Αρχαία Ολυμπία, και ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για την πρόταση της «Διανέοσις» για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνακόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας να μας επισκεφτεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και μια ευκαιρία να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για κεντρικά αλλά κυρίως για τοπικά ζητήματα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ένας σύγχρονος πολιτικός που ξέρει να προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΠΔΕ και ιδιαίτερα της Ηλείας, καθώς ως Υπουργός Εξωτερικών είχε κυριαρχήσει στην παγκόσμια σκηνή η άποψή του για τον Φορέα της Εκεχειρίας.

    Μιλήσαμε για τα προβλήματα του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα. Είμαστε μια οικονομική και πολιτιστική ενότητα με την Αρχαία Ολυμπία. Εμείς πάντα υμνούμε την Ολυμπία και τις αξίες της που σήμερα λείπουν από τον σύγχρονο κόσμο για να ζει εν ειρήνη. Ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτιμώ ότι είναι ο καλύτερος υποστηρικτής αυτών των απόψεων. Του δώσαμε την πρόταση της «Διανέοσις» που αφορά την ανασυγκρότηση της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής. Οι πρωτοβουλίες του θα είναι πολύ σημαντικές στη βελτίωση ή στην επίσπευση υλοποίησης αυτών των προτάσεων.

    Για μας πάντα ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας πολύ καλός φίλος, ένας πολιτικός παγκόσμιου κύρους. Είναι ευκαιρία για τη χώρα μας που έχει έναν τέτοιο πολιτικό, ο οποίος επισκέπτεται όλο τον πλανήτη και προβάλλει την Ελλάδα».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε δηλώνοντας «Ξέρω πολύ καλά τον αγώνα που δίνεις για την περιοχή και είμαι εδώ γιατί αγαπώ και πιστεύω σ’ αυτόν τον τόπο και στους πολίτες της Ηλείας. Τις μεγάλες δυνατότητες που έχει, και πράγματι γυρνώντας ανά τον κόσμο, όταν μιλάω για την Ολυμπία όλοι εκφράζονται με θαυμασμό και ενθουσιασμό. Είναι η ταυτότητα της χώρας. Και μου κάνει εντύπωση πώς δεν έχουμε επενδύσει να αναδειχθεί ο τόπος και η περιοχή. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι εγώ, έχω αγωνιστεί και, θα αγωνιστώ με όποια ιδιότητα με την τοπική αυτοδιοίκηση, να αναδείξουμε και να παλέψουμε για την περιοχή».

    Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα σημαντικά προβλήματα της περιοχής που αφορούν την υγεία και την εκπαίδευση, τα αγροτικά θέματα, καυτηριάζοντας ότι δεν έχει στηριχθεί η περιοχή.

    Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσφερε στον κ. Παπανδρέου ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου και τις ιστορικές εκδόσεις για την Επανάσταση της Ηλείας το 1821 και την Αρχαία Φειά.

    papanderou latseio 2

    papanderou latseio 3

    papanderou latseio 4

    papanderou latseio 5

    papanderou latseio 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοπής πίτας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηλείας
    Κοπής πίτας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηλείας

    Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 17:45, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, η κοπή πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    pasok kinal kopi pitas papandr 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας ο Μιχάλης Κατρίνης
    Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας ο Μιχάλης Κατρίνης

    Την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηλείας και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να συζητήσει για θέματα που αφορούν την υπηρεσία και τους αστυνομικούς στο νομό.

    Είχε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο Μιχάλη Οικονομόπουλο και άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς της Ηλείας.

    "Σε μία περίοδο γενικευμένης ανασφάλειας των πολιτών, λόγω της υψηλής ακρίβειας και της γενικότερης οικονομικής δυσκολίας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Αίσθηση ασφάλειας, που με φιλοπατρία, με συνείδηση και με υψηλή αίσθηση καθήκοντος προσφέρουν οι αστυνομικοί εδώ στο νομό Ηλείας.

    Σήμερα είχα την χαρά να συζητήσω με τον διευθυντή, με τον ταξίαρχο τον κ. Οικονομόπουλο, να του ευχηθώ καλή δύναμη για τα καθήκοντά του και βεβαίως να ενημερωθώ για την κατάσταση που βρίσκεται ο νομός Ηλείας όσον αφορά το επίπεδο και των αστυνομικών που χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση αλλά και τον εξοπλισμό και την ανάγκη μεταστέγασης κάποιον τμημάτων, ώστε να είναι πιο προσιτά και πιο λειτουργικά. Η Ηλεία, ο πληθυσμός της οποίας μεγαλώνει πάρα πολύ το καλοκαίρι, χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση σε προσωπικό και αυτή θα είναι και η επόμενη πρωτοβουλία που θα πάρω στη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό" ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κατρίνης.

    katrinis elas 2

    katrinis elas 3

    katrinis elas 4

  • Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: Οι Ηλείοι που εξελέγονται και η πρωτιά του Θοδωρή Λώλου
    Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: Οι Ηλείοι που εξελέγονται και η πρωτιά του Θοδωρή Λώλου

    Ο Θοδωρής Λώλος αναδείχθηκε πρώτος από τους Ηλείους στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής για τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής που αριθμεί συνολίκά 301 άτομα.

    Ο Θοδωρής Λώλος κατετάγει 8ος ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα του κόμματος. Συνολικά η Ηλεία θα έχει δέκα εκπρόσωπους στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

    Οι οκτώ είναι πρόσωπα που αναδείχθηκαν μέσα από τις κομματικές διαδικασίες στο νομό και οι δύο πρόσωπα που κατάγονται από το νομό αλλά δραστηριοποιούνται μόνιμα στην Αθήνα.

    Από την Ηλεία εκλέγονται οι (με σειρά εκλογής): Θοδωρής Λώλος, Γιάννης Κουτσούκος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Μανδαράκης, Ρόη Αντωνοπούλου, Εύη Βεργοπούλου, Δήμητρα Λοϊζου, Βασιλική (Λίλα) Μπίκου.

    Οι δύο με Ηλειακή καταγωγή στην Κεντρική Επιτροπή είναι ο Γιώργος Μπουλουμπασάκος και ο Δημήτρης Δρακόπουλος.

    Φωτογραφία: Eurokinissi

  • Κατρίνης: ’’Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, αλλάζει, πρωταγωνιστεί, νικά’’
    Κατρίνης: ’’Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, αλλάζει, πρωταγωνιστεί, νικά’’

    ‘’ Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή.

    Με τη δύναμη των συμβόλων και της ιστορικής προσφοράς του, που όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν ζωντανά στη ψυχή και την καρδιά των δημοκρατικών πολιτών.
    Με νέα, φρέσκα πρόσωπα.

    Με σύγχρονες προγραμματικές προτάσεις που κάνουν ξανά την πολιτική αυτό που πρέπει να είναι: τον καταλύτη των μεγάλων αλλαγών.’’ τόνισε στην ομιλία του στο Συνέδριο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ , Μιχάλης Κατρίνης.

    Επισήμανε ότι οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, τονίζοντας ότι αξίζει στους Έλληνες πολίτες μια καλύτερη μοίρα, ένας καλύτερος και πιο όμορφος δρόμος.

    ‘’’’ Το δρόμο αυτό θα τον ανοίξουμε και θα τον περπατήσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας, τους νέους ανθρώπους, τις νέες και ζωντανές δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, τους αγρότες, τους μη προνομιούχους που πλέον γίνονται ολοένα και περισσότεροι από ένα άδικο, πελατειακό και κομματικό κράτος.’’

    Έθεσε ως τον επόμενο μεγάλο στόχο τη διαμόρφωση της νέας προγραμματικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, μιας πρότασης που θα ενώσει τους δημοκρατικούς πολίτες και τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου στον κοινό στόχο για ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, για μια Ελλάδα ισχυρή, περήφανη, ισότιμο μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας.

    Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε:

    ‘’Καλούμαστε να προσδιορίσουμε με ξεκάθαρο τρόπο, τι σημαίνει να ανήκει κανείς σήμερα στην πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

    Τι σημαίνει να είναι κανείς εργαζόμενος, επιχειρηματίας, άνεργος, φοιτητής, επιστήμονας, απόμαχος της ζωής και της δουλειάς.

    Τι σημαίνει να είμαστε και να νιώθουμε Ευρωπαίοι πολίτες, διαχωρίζοντας την αδύναμη και σε παραλυτική ισορροπία Ευρώπη, από την Ευρώπη της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας που βασίζεται στην κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

    Σε αυτά τα ερωτήματα καλούμαστε σήμερα να δώσουμε απάντηση. Και η απάντηση αυτή θα πρέπει να γίνει η προγραμματική πρόταση διακυβέρνησης του αύριο.’’

    Ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι ‘’η Ελλάδα δεν μπορεί να αρκείται στο να εφαρμόζει εντολές και αποφάσεις που παίρνουν άλλοι.

    Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα ξεπερασμένο αναπτυξιακό πρότυπο που τη θέλει χώρα υπηρεσιών και μόνο.Να μην παράγει τίποτα, να μην διεκδικεί τίποτα, να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

    Αυτή η φοβική, αυτή η μικρή Ελλάδα που σπρώχνει στο περιθώριο τα παιδιά της, τους νέους ανθρώπους, τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, δεν είναι η δική μας Ελλάδα.

    Είναι η Ελλάδα που έχουν φέρει στα μέτρα τους η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπορούν να τη διαχειριστούν.

    Με αυτή τη μικρή και αδύναμη Ελλάδα εμείς δεν συμβιβαζόμαστε.’’

    O κ. Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά στην αυτονομία της πολιτικής από τα οργανωμένα συμφέροντα, επισημαίνοντας:

    "Η πολιτική είναι αυτή που πρέπει να θέτει τους κανόνες. Η πολιτική είναι αυτή που πρέπει να αναδεικνύει τις προτεραιότητες της χώρας και όχι τα οικονομικά συμφέροντα.

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου πολεμήθηκε από αυτά τα συμφέροντα. Γιατί είχε διαλέξει πλευρά, ήταν με το λαό.

    Όπως πλευρά έχουμε διαλέξει και εμείς. Είμαστε με τους πολίτες, με τους μη προνομιούχους Έλληνες.’’

    Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για να αποτελέσει τη συμπληρωματική δύναμη σε μια κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα εκτός από τα συμφέροντα των πολιτών.

    ‘’ Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την αυτονομία και την ανεξαρτησία της πολιτικής.

    Με τη λειτουργία των θεσμών.

    Με κανόνες που πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να εφαρμόζονται.’’ επισήμανε.

    Ο Μιχάλης Κατρίνης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

    ‘’Επιστρέψαμε.

    Περήφανοι για την ιστορία μας.

    Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την παρουσία μας.

    Με νέες στρατηγικές επιλογές για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία.

    Με ισχυρή δέσμευση για μεγάλες αλλαγές και ανατροπές.

    Με φαντασία στη διαμόρφωση της νέας, προοδευτικής, πρότασης διακυβέρνησης .

    Είμαστε εδώ με το ΠΑΣΟΚ που επέστρεψε, αλλάζει, πρωταγωνιστεί και νικά.’’

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο