Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του επέκρινε το νέο οικονομικό πακέτο της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί τη χώρα σε μεγαλύτερη δίνη.
«Το κράτος δεν είναι το πεδίο δοκιμών κάποιου, ούτε κάτι για να το οδηγείς στο τραπέζι του τζόγου. Το κρατικό θησαυροφυλάκιο δεν έχει χρήματα για να μπουν επάνω στο τραπέζι του τζόγου. Δεν επιτρέπεται ο τζόγος με το δημόσιο ταμείο. Χθες έδωσαν εγγύηση με χρήματα που δεν υπάρχουν καν στο ταμείο.
Με το να λένε ‘η θρησκεία το επιτάσσει’, φέρνουν τώρα ένα κρυφό επιτόκιο. Αλλά τώρα βυθίζουν την Τουρκία σε μια ακόμη μεγαλύτερη δίνη. Βυθίζουν την Τουρκία σε έναν παράλογα σκοτεινό κόσμο, όπου οι φτωχοί χρηματοδοτούν αυτούς που έχουν ξένο νόμισμα στις τράπεζες. Μάλλον ο Ερντογάν δεν είναι καλά, καθόλου καλά. Και όσοι τον υποστηρίζουν, να κάτσουν να το ξανασκεφτούν», υπογράμμισε.
«Είναι αμαρτία να αγοράζεις Mercedes»
Παράλληλα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στόχευσε και πάλι στα αεροπλάνα, τις Μερσεντές και τις σπατάλες του Τούρκου προέδρου, κάνοντας έκκληση για άλλη μια φορά για εκλογές, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη διαφθορά.
«Εάν οι κυβερνώντες δεν πολεμήσουν τη σπατάλη και τη διαφθορά σε μια χώρα, όπου η σπατάλη και η διαφθορά είναι ανεξέλεγκτη, υπάρχει πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα. Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να λειτουργήσει η δημοκρατία. Πρέπει να γίνουν εκλογές, να κυριαρχήσει η λαϊκή βούληση. Έχεις 13 αεροπλάνα, θα πουλήσεις τα 12 και αυτό που θα μείνει θα το γράψεις ως τεκμήριο στο δημόσιο ταμείο.
Όταν μιλούσαμε για σπατάλη και διαφθορά και όταν οι πολίτες ζούσαν στην αθλιότητα, οι άνθρωποι πήγαιναν και αγόραζαν 3 Mercedes προς 474 χιλιάδες 950 ευρώ. Δεν είναι αμαρτία αυτό;», αναρωτήθηκε. Ο πρόεδρος του CHP δήλωσε επίσης χαρακτηριστικά ότι: «Η προστασία της αξίας της τουρκικής λίρας είναι το ίδιο με την προστασία της Αδριανούπολης και του Καρς. Αν η τουρκική λίρα κατρακυλά, έχουμε πρόβλημα».
Ο Κιλιτσντάρογλου ευχαρίστησε, τέλος, όλους τους δημάρχους που πρόσκεινται στο CHP και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, κάνοντας έναν απολογισμό της βοήθειας που προσφέρουν στους πολίτες του κάθε δήμου. Ανέφερε μάλιστα ότι ένα παιδί πέθανε από το κρύο, γιατί κόπηκε το ρεύμα σε μια πόλη που δεν ελέγχεται από το CHP.
Πηγή: Ethnos.gr