Πολιτικά

Πιερρακάκης: 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2021, 55 λιγότερες ουρές για κάθε ενήλικο

Πιερρακάκης: 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2021, 55 λιγότερες ουρές για κάθε ενήλικο

«Η εκθετική αύξηση αντικατοπτρίζει την πρόοδο και τις δυνατότητες της χώρας» σημειώνει στο Twitter o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τα 500 εκατομμύρια έφτασαν οι ψηφιακές συναλλαγές το 2021, όπως εξάλλου είχε προβλέψει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογραμμίζει ότι οι πάνω από 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές της χρονιάς μεταφράζονται σε περίπου 55 λιγότερες ουρές για κάθε ενήλικο πολίτη, και συμπληρώνει ότι η εκθετική αύξηση αντικατοπτρίζει την πρόοδο και τις δυνατότητες της χώρας.

Οι πάνω από 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές μεταφράζονται σε περίπου 55 λιγότερες ουρές για κάθε ενήλικο πολίτη. Η εκθετική αύξηση αντικατοπτρίζει την πρόοδο και τις δυνατότητες της χώρας.@georgantasgr @th_livanios @christopoulosgr @DimosthenisAnag @staverisT @MinDigitalGr pic.twitter.com/RYpF6DLCuq

— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) December 31, 2021
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο κ. Πιερρακάκης είχε προβλέψει ότι οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπερνούσαν ως το τέλος της χρονιάς τα 500 εκατομμύρια. «Ξεκίνησαν από τα 8,8 εκατομμύρια το 2018, περνάνε στα 34 εκατομμύρια το 2019, στα 94 εκατομμύρια το 2020. Τα περισσότερα είναι διαλειτουργικότητες, αυτό σημαίνει ότι το κράτος έχει αρχίσει να λειτουργεί με έναν τρόπο ολοένα και πιο έξυπνο» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της 7ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης ΕΕΝΕ. Ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε ότι το κράτος πρέπει πλέον να σχεδιάζει πολιτοκεντρικές υπηρεσίες, όπως έγινε και στο σύστημα εμβολιασμού, στον ανασχεδιασμό των γεγονότων ζωής και υπογράμμισε ότι «στις μεταβιβάσεις θα έχουμε μια μεγάλη αλλαγή, το ψηφιακό σύστημα μεταβίβασης ακινήτων». Όπως επεσήμανε, «είναι ενδιαφέρον να δίνει κανείς τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να μπορεί να μεταβαίνει ο εργαζόμενος σε αναβάθμιση δεξιοτήτων στην πορεία της ζωής του. Θα κάνουμε περισσότερες από μια καριέρα στην ζωή μας, ιδιαίτερα η επόμενη γενιά. Το reskilling θα γίνεται αναγκαίο σε κάθε επίπεδο για αυτό και χρειάζονται οι κατάλληλες θεσμικές παρεμβάσεις».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, η ψηφιακή πολιτική είναι ένας μηχανισμός μείωσης των ανισοτήτων. «Ένα κράτος που λειτουργεί ψηφιακά και γρήγορα είναι ένα κράτος που δημιουργεί ένα πεδίο ισότητας, βοηθά τους απόδημους, τα άτομα με αναπηρία, τον εργαζόμενο γονιό» και συμπλήρωσε ότι η ψηφιοποίηση δημιουργεί ένα κράτος που θα δουλεύει καλά, για όλους κι όχι μόνο για εκείνους που θα μπορούν να το προσεγγίσουν. «Βελτιώνει την παραγωγικότητα, τις υποδομές, με ίση πρόσβαση στις υποδομές».
Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα