Πολιτικά

Ηλιόπουλος για Σαϊντού: Ποιος έχει δικαίωμα να είναι Έλληνας;

Ηλιόπουλος για Σαϊντού: Ποιος έχει δικαίωμα να είναι Έλληνας;

Ο 18χρονος πρόσφυγας, ο Σαϊντού Καμαρά, αριστούχος μαθητής, θα παρελάσει για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στη συνέχεια θα απελαθεί.

«Ο Σαϊντού έφτιαξε την ζωή του ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο προσφυγόπουλο προσφυγόπουλο στην Ελλάδα. Εδώ έμαθε γράμματα και έκανε φιλίες. Απέκτησε ρίζες και έβαλε τις βάσεις για μια νέα ζωή», σημειώνει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου για τον 18χρονο πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά, αριστούχο μαθητής, που θα παρελάσει για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στη συνέχεια θα απελαθεί.

«Ποιος έχει το δικαίωμα να είναι Έλληνας πολίτης;

Ο 18χρονος πρόσφυγας, ο Σαϊντού Καμαρά, αριστούχος μαθητής, θα παρελάσει για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στη συνέχεια θα απελαθεί.

Ο νεαρός μαθητής από τη Γουινέα ήρθε πριν από τρία χρόνια ως ασυνόδευτος ανήλικος στη χώρα μας.

Όπως λέει ο Νικόλας Κακλαμάνος, διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου: «Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο και στο δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

«Τα ίδια τα παιδιά είναι εκείνα που δεν θέλουν να στερηθούν τον φίλο τους, όπως και το σχολείο μας δεν θέλει να χάσει το μαθητή του».

Σε λίγες ημέρες η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό το αίτημά του για άσυλο. Δίπλα του στέκεται το σχολείο του σύσσωμο, ο διευθυντής, ο Σύλλογος Γονέων και το Δεκαπενταμελές των μαθητών, του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου, αλλά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου.

Υπάρχει όμως και ένας δυνατός συμβολισμός. Ο αριστούχος Σαϊντού θα λάβει μέρος μαζί με το σχολείο του στον εορτασμού της 25 Μαρτίου πριν την απέλαση.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από το πρώτο επαναστατικό Σύνταγμα της Επιδαύρου. Ένα Σύνταγμα συμπεριλιπτικό ως προς το ερώτημα ποιος έχει το δικαίωμα να είναι Έλληνας πολίτης, αφού έδινε την δυνατότητα πολιτογράφησης και στους ξένους που επιθυμούσαν να λάβουν μέρος στον αγώνα για την απελευθέρωση.

Ο Σαϊντού έφτιαξε την ζωή του ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο στην Ελλάδα. Εδώ έμαθε γράμματα και έκανε φιλίες. Απέκτησε ρίζες και έβαλε τις βάσεις για μια νέα ζωή.
Απέναντι στην Ελλάδα του αποκλεισμού και της απόρριψης ας διαλέξουμε την Ελλάδα της ένταξης και της συμπερίληψης. Με αυτό τον τρόπο τιμάμε πραγματικά και τον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup