Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 16:38

ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: Ο υπουργός Ακρίβειας να μην πετάει τη μπάλα στην εξέδρα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή δηλώσεις του για το κύμα ακρίβειας.

Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο "υπουργός Ακρίβειας", όπως θα μείνει στην ιστορία, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αντί να προσφεύγει στην προσφιλή του τακτική, να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να συμπεριφέρεται λες και έδωσε από την τσέπη του τα 6,3 δισ. ευρώ της "επιστρεπτέας" προκαταβολής».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα που αφορούν την καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας:

Συγκεκριμένα αναφέρει:

  • «Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές δεν πήγαν σε όσους τις είχαν ανάγκη κάνοντας οριζόντιες παροχές και "κουρέματα" χωρίς ουσιαστικά κριτήρια και σοβαρούς ελέγχους. Ή μήπως το ακούει πρώτη φορά;
  • Για ποιον λόγο η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από καύσιμα και παρά την υπεραπόδοση των εσόδων το τελευταίο εξάμηνο του πληθωρισμού, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά αγαθά;
  • Για ποιον λόγο κ. Γεωργιάδη ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι σταθερά υψηλότερος από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη όλους τους τελευταίους μήνες;
  • Για ποιον λόγο βάσει των στοιχείων της EUROSTAT ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα είναι 45% μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι 50% μεγαλύτερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης;
  • Για ποιον λόγο η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,32 ευρώ, ενώ στην Ιταλία, που προχώρησε στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είναι περίπου 1,81 ευρώ;».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 15:48

Σχετικά Άρθρα

  • Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας με καθυστέρηση ετών – Οι δεσμεύσεις του Γεωργιάδη
    Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας με καθυστέρηση ετών – Οι δεσμεύσεις του Γεωργιάδη

    Με αρκετά χρόνια καθυστέρηση αναμένεται να δημιουργηθεί ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας τον οποίο έχουν επιχειρήσει να δημιουργήσουν αρκετές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Η σημερινή κυβέρνηση ήδη από την πρώτη της θητεία είχε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσει τον ηλεκτρονικό φάκελο για τους ασθενείς ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά τους δεδομένα ώστε να διευκολύνονται στις υπηρεσίες που θα λαμβάνουν από το σύστημα υγείας.

    Δέσμευση Γεωργιάδη για το καλοκαίρι του 2025

    Αρκετά χρόνια μετά όμως από τις δεσμεύσεις που έχουν διατυπωθεί, ο φάκελος ακόμη δεν είναι έτοιμος παρότι επιχειρείται αυτή την περίοδο να ξεκινήσει και η ψηφιοποίηση των ιατρικών δεδομένων των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία. Ο υπουργός υγείας πάντως Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύεται ότι το καλοκαίρι του 2025 ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας θα είναι πραγματικότητα.

    «Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμος ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς. Όσοι κάνουν αυτές τις προληπτικές εξετάσεις, τα στοιχεία τους θα μπαίνουν στον ηλεκτρονικό φάκελο και από εκεί και πέρα, ό,τι συμβαίνει στη ζωή τους, ο γιατρός θα μπορεί να το γνωρίζει» σημειώνει ο υπουργός Υγείας.

    Στην τελευταία προσπάθεια να δημιουργηθεί ο θεσμός του προσωπικού γιατρού ήταν υποχρεωτική η δημιουργία και του ηλεκτρονικού φακέλου των ασθενών από τους γιατρούς που θα αναλάμβαναν ρόλο στο νέο σύστημα.

    Όμως επειδή ο θεσμός του προσωπικού γιατρού «κόλλησε», μαζί του «κόλλησε» και η δημιουργία του φακέλου. Έτσι σήμερα σχεδόν οι μισοί πολίτες δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, ενώ και όσοι έχουν αποκτήσει, αυτός δεν ενημερώνεται αφού ουσιαστικά έχει «παγώσει».

    «Πάγωσε» η ψηφιοποίηση των φακέλων στα νοσοκομεία

    Στο μεταξύ μπλόκαρε και το πρόγραμμα ψηφιοποίησης των ιατρικών φακέλων των ασθενών στα νοσοκομεία, που επρόκειτο να ξεκινήσει πριν λίγο καιρό.

    Ο περιβόητος ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας των ασθενών, θα ξεκινούσε σταδιακά μέσα στα νοσοκομεία αφού θα ψηφιοποιούνταν όλα τα αρχεία με Ευρωπαϊκά κονδύλια.

    Το έργο έχει αναλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες και θα έπρεπε να ξεκινήσουν να σκανάρουν εκατομμύρια στοιχεία με φακέλους ασθενών ώστε να ψηφιοποιηθούν όλα τα δεδομένα.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, ενώ για πρώτη φορά τα νοσοκομεία είναι έτοιμα και έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει παγώσει τη διαδικασία και οι ομάδες που θα ξεκινούσαν το έργο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

    Να τονιστεί ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων είχαν ειδοποιηθεί από το υπουργείο υγείας από τον περασμένο Αύγουστο και έχουν ετοιμάσει ειδικούς χώρους συγκέντρωσης των φακέλων, όπου και θα εργαστούν τα στελέχη για την ψηφιοποίηση των ιατρικών δεδομένων των ασθενών.

    Όμως τα ειδικά κλιμάκια που έχουν συσταθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να προχωρήσουν στην ψηφιοποίηση τους, δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί.

    Αλλά το ζήτημα είναι πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. η οποία έχει θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ενώ κατά τη συνήθη τακτική η χώρα μας έχει καθυστερήσει. Με βάση το χρονοδιάγραμμα πάντως το έργο πρέπει να είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο του 2026.

    Να σημειωθεί εδώ ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών όταν θα είναι έτοιμος θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά αρχεία των ασθενών από τα φάρμακα που έλαβαν μέχρι τις νοσηλείες και τις επεμβάσεις που μπορεί να έχουν πραγματοποιήσει. Πρόσβαση θα έχουν οι ίδιοι με κωδικό αλλά και οι γιατροί τους οποίους θα πρέπει να δίνουν έγκριση προκειμένου να μπορούν να εισέλθουν στο ψηφιακό τους αρχείο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κατρίνης: Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει
    Κατρίνης: Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει

    Η έκδοση Τουρκικής ΝΑVTEX, με αφορμή την εγκατάσταση καλωδίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου, επιβεβαιώνει ότι το αφήγημα των "ήρεμων νερών" που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, πάσχει ποικιλοτρόπως.

    Η Τουρκία θεωρεί ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου ανήκει στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα. Κάνει ό,τι ακριβώς έκανε και στην Κάσο τον περασμένο Ιούλιο.

    Η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ετοιμάζεται για τη συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον κ. Φιντάν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κόντρα Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη: «Θα σας ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου να φύγετε» - «Θυμίζετε το "έλα με φόρα" της Τσαπανίδου»
    Κόντρα Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη: «Θα σας ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου να φύγετε» - «Θυμίζετε το

    Το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη σήκωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, απαντώντας στον πρωθυπουργό. «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα είναι «δυναμικά και εντός της Βουλής απέναντι σε μια αλαζονική κυβέρνηση, η οποία υποτιμά τα υπόλοιπα κόμματα.

    «Αυτή την παρέλαση αλαζονείας θα την πληρώσετε. Ο κόσμος ζητά ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή αλλά δεν τις βρίσκει. Το ύφος και η συμπεριφορά υπουργών της ΝΔ δείχνουν ότι οι μέρες της παντοδυναμίας είναι στο παρελθόν και πρέπει να ξεκαβαλήσετε από το καλάμι. Όσο συνεχίζεται την αλαζονείας επιταχύνεται την έξοδό σας από το Μέγαρο Μαξίμου και εμείς θα είμαστε εδώ να σας ανοίξουμε την πόρτα», συμπλήρωσε.

    Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στην την στήριξη των ισχυρών. «Γιατί δεν δεχτήκατε την πρότασή μας γιατί πρέπει να πάρει 1,1, εκ ένα κόμμα που η ηγεσία του βρίσκεται στη φυλακή», είπε μιλώντας για την τροπολογία των Σπαρτιατών και παράλληλα εξήγησε, σε ό,τι αφορά τον Συνήγορο του Πολίτη, ότι το ΠΑΣΟΚ είχε εσωτερικές διαδικασίες.

    «Βιάζεστε και ψάχνετε συναίνεση βαθιά τα μεσάνυχτα. Όταν θέλατε να ελέγξετε την ΑΔΑΕ και να κάνετε συγκάλυψη για το σκάνδαλο. Τότε βρήκατε τον Βελόπουλο», είπε ενώ κάλεσε να είναι φειδωλός όταν μιλά για την χρεοκοπία της χώρας. «Έχουμε διάθεση συναίνεσης για μεγάλα ζητήματα όπως είναι η κλιματική κρίση. Φέραμε προτάσεις και έχουμε δουλέψει διότι είναι μια τεράστια πρόκληση και πρέπει να αποκτήσει η χώρα ανθεκτικότητα. Πρέπει να δούμε σε ποια ζητήματα είμαστε ευάλωτοι. Αν υπάρχει διάθεση εμείς είμαστε θετικοί», κατέληξε.

    Απαντώντας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σύντομα θα φέρει σχετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα με τη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η ρύθμιση που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ είχε αδυναμίες. Μάλιστα, ύψωσε τους τόνους λέγοντας ότι όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την έξοδο του από το Μαξίμου θυμίζει το «έλα με φόρα» της Πόπης Τσαπανίδου!

    «Αν θα μας ανοίξετε την πόρτα για να μπείτε εσείς θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός σε τρία χρόνια από τώρα», είπε κλείνοντας.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Ανδρουλάκης: Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι
    Ανδρουλάκης: Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι

    «Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και το αίσθημα αυτό ενδυναμώνει την κρίση στους θεσμούς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

    «Η κυβέρνηση περνάει κάτω από το πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Η εμμονή στο λάθος κοστίζει σε φυσικό περιβάλλον και περιουσίες. Κινείστε εμμονικά στο ίδιο λάθος, περιμένοντας αλλαγή στο αποτέλεσμα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

    «Μέσα σε 8 χρόνια έχει καεί συνολικά το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις» σημείωσε.

    «Κυβερνάτε έξι χρόνια με δημοσιονομικές ευελιξίες, χωρίς μνημόνια και με την προίκα του ταμείου ανάκαμψης, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «αδιανόητη και αντιφατική» τη στάση της ΝΔ σχετικά με την τροπολογία για την χρηματοδότηση των Σπαρτιατών.

    «Η στάση σας εγείρει ερωτηματικά. Δεν ακούσαμε συγνώμη που δώσατε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα κόμμα με αρχηγό καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση. Δώστε μας ένα λόγο γιατί δώσατε 4 φορές χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα καταδικασμένο και αποκλεισμένο από τον Άρειο Πάγο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    «Εσείς τορπιλίζετε την συναίνεση. Εμείς ζητάμε συναίνεση για να μην παίρνουν οι εγκληματίες ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΠΑΣΟΚ: «Πυρά» Δούκα σε Ανδρουλάκη: «Η σύνθεση του νέου οργάνου δεν αποπνέει το αίσθημα ενότητας»
    ΠΑΣΟΚ: «Πυρά» Δούκα σε Ανδρουλάκη: «Η σύνθεση του νέου οργάνου δεν αποπνέει το αίσθημα ενότητας»

    Τα πυρά του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη σύσταση νέου «Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου» εξαπολύει ο Χάρης Δούκας.

    Μέσω… πηγών υποστηρίζει ότι η σύνθεση του νέου οργάνου δεν αποπνέει το αίσθημα ενότητας και δεν προωθεί τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι «ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση»!

    Τα «πυρά» Δούκα

    Αναλυτικά πηγές του Χάρη Δούκα υπογραμμίζουν τα εξής:

    «Ο Χάρης Δούκας αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μετέχει στο "Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο" του ΠΑΣΟΚ, αφού άλλωστε η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση.

    Επισημαίνουμε, όμως, ότι στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη.

    Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση.

    Οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις.

    Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • ΠΑΣΟΚ: Ενίσχυση και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες από τον Ανδρουλάκη - Ποιες οι αλλαγές που ετοιμάζει
    ΠΑΣΟΚ: Ενίσχυση και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες από τον Ανδρουλάκη - Ποιες οι αλλαγές που ετοιμάζει

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είχε δεσμευτεί ότι θα διορθώσει τα λάθη του. Κυρίως είχε κατηγορηθεί από τους αντιπάλους του πως είχε δημιουργήσει μια «κλειστή ομάδα» από στελέχη τα οποία εμπιστευόταν, αφήνοντας πρόσωπα με εμπειρία στον… πάγκο. Αυτό επιχειρεί, πλέον, να διορθώσει, αξιοποιώντας τόσο τη νέα γενιά όσο και την παλαιά φρουρά. Οι περισσότερες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς επίσης και στον πρωϊνό καφέ.

    Οι νέες θέσεις και τα ονόματα

    Η Ευαγγελία Λιακούλη πιθανότατα θα παραχωρήσει τη θέση του γραμματέα της ΚΟ στην Μιλένα Αποστολάκη ενώ οι Παναγιώτης Δουδωνής και Παύλος Χρηστίδης, μαζί με τον Δημήτρη Μάντζο θα αναβάλουν χρέη κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Αλλαγές θα υπάρξουν και στη σκιώδη κυβέρνηση, όπου εκεί θα παραμείνει ο Παύλος Γερουλάνος ως υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης ενώ δεν αποκλείεται ρόλο να αναλάβει και η Άννα Διαμαντοπούλου (στο Πολιτικό Γραφείο) καθώς επίσης ενδεχομένως και ο Μιχάλης Κατρίνης. Την ίδια ώρα, η σύνθεση του πρωινού καφέ θα αλλάξει, με περισσότερα πρόσωπα να συμμετέχουν, προσφέροντας την εμπειρία τους αλλά και μια διαφορετική ματιά. Ο Χάρης Δούκας, προς ώρας, πιθανότατα δεν αναλάβει κάποιο ρόλο, παραμένοντας μόνο στο θώκο του δημάρχου Αθηναίων. Ο Λευτέρης Καρχιμάκης θα έχει αυξημένες ευθύνες, πιθανών ως επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού. Οι όποιες αλλαγές θα ανακοινωθούν αρκετά σύντομα και πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

    Την ίδια ώρα, σημαντικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας ήδη τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των Σπαρτιατών. «Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους "Σπαρτιάτες" καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει.

    Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας»; Οι "Σπαρτιάτες" να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο», υπογράμμισε ο Ν. Ανδρουλάκης, με αφορμή τη σχετική τροπολογία που υπεγράφη από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Να σημειωθεί ότι αποτελεί στρατηγικό σχεδιασμό να γίνει μια σημαντική προσπάθεια στη Βουλή, δεδομένου ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρή περιδίνηση και το ΠΑΣΟΚ θέλει να αναλάβει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • «Πόλεμος» στη Βουλή ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη - Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
    «Πόλεμος» στη Βουλή ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη - Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

    Υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10) στη Βουλή η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, που ήρθε μετά από πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

    Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή Χανίων ψήφισαν 224, κατά 46 και παρών 2.

    Η εξέλιξη για τον Παύλο Πολάκη ήρθε έπειτα από έγκληση του Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση δημοσίως, μέσω internet κατ’ εξακολούθηση.

    Σύμφωνα με τον φάκελο της δικογραφίας, η μήνυση και αγωγή αφορά ανάρτηση του βουλευτή που υποστηρίζει ότι ο Υπουργός Υγείας χρηματίστηκε χαρακτηρίζοντας τον «λαδέμπορα».

    Κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη

    Νωρίτερα ξέσπασε "μάχη" ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αποκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη, λαδέμπορα και αδιευκρίνιστο. «Εγώ δεν ζητώ καμία συγγνώμη από κανέναν που διασπάθισε δημόσιο χρήμα και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να πολεμώ για να ξαναφτιάξουμε μια έντιμη Ελλάδα», σημείωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον ίδιο στη δίκη που θα γίνει με αντίδικο τον κ. Γεωργιάδη θα πρέπει να βρεθεί ένας δικαστής, «ο οποίος θα μπει στην ουσία της υπόθεσης όπως μπήκαν οι αμερικανοί δικαστές και το FBI», αναγκάζοντας τη Novartis να καταβάλλει στο αμερικανικό δημόσιο περί τα 400 εκατ. δολάρια.Ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής παρουσίασε και ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό το οποίο κοστίζει 1,5 ευρώ ενώ πριν από λίγα χρόνια κόστιζε 30 λεπτά.

    Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η μήνυση που κατέθεσε αποτελεί το έσχατο μέσο καταφυγής για να βρει το δίκαιο του και να ο πρώην Υπουργός ζητήσει συγγνώμη θα αποσύρει τη μήνυση. «Είπε ο Π. Πολάκης όσα ακούω για τη Novartis από την πρώτη μέρα. Τόσο αξιόπιστοι είναι οι μάρτυρες, ο ένας είναι στη φυλακή, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης κι ο άλλος την αναίρεσε την καταγγελία, Νίκος Μανιαδάκης», τόνισε και εξήγησε ότι η Τουλουπάκη τον έψαχνε επί 3 συναπτά έτη και δεν βρήκε τίποτα. «Αυτά τα χρόνια έγινε έλεγχος στους λογαριασμούς όλης της οικογένειάς μου, των εταιρειών μου. Κάλεσε τους πελάτες η κυρία Τουλουπάκη για να εξηγήσει γιατί αγόραζαν βιβλία από την εταιρεία μου. Δεν βρήκε κάτι να με καλέσει καν για εξηγήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε ότι όπως και σε κάθε υπόθεση που έχει αρχειοθετηθεί μπορεί να ανοίξει εκ νέου αν βρεθούν νέα στοιχεία.

    «Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο»

    Σε ότι αφορά τα αδιευκρίνιστα εισοδήματα, τόνισε ότι κάθε πηγή εισοδήματος που δεν είναι μισθοδοσία θεωρείται αδιευκρίνιστο. «Στη δική μου περίπτωση είχα εισοδήματα από τις εταιρείες μου. Που είχα φτιάξει 30 χρόνια πριν. Δεν αυξήθηκαν τα κέρδη μου όταν έγινα υπουργός, μειώθηκαν τα κέρδη μου. Έγινε έλεγχος φορολογικός και διευκρινίστηκαν στην εφορία γιατί η οικονομική εισαγγελία διερευνά ποινικά θέματα», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι έγινε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν βρέθηκαν καν ενδείξεις ενώ για τα υπόλοιπα έπρεπε να τα ψάξουν οι φορολογικές αρχές που τα έψαξαν και δεν βρήκαν τίποτα.

    «Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω για να σταματήσει ο Πολάκης να με συκοφαντεί. Ποια είναι η αντιπρότασή σας; Πείτε μου εσείς ένα άλλο τρόπο για να υπερασπιστώ την τιμή και υπόληψη μου. Υπάρχει κάτι άλλο για να σταματήσει ο Πολάκης; Πείτε μου εσείς; Εγώ λέω να πάμε στο Δικαστήριο. Εσείς τι λέτε σε αυτό. Λέτε όχι. Να συνεχίσει να με συκοφαντεί χωρίς καμία συνέπειες», τόνισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Δεν είστε υπερ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Εγώ τι είμαι ζώο; Εσείς που είστε τόσο ευαίσθητοι, για τα δικά μου έχετε ευαισθησία;»

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ανδρουλάκης: Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τη μη αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών»
    Ανδρουλάκης: Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τη μη αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών»

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη μη αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» παρά τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές.

    Χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει:

    Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους "Σπαρτιάτες" καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023.

    Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας»; Οι "Σπαρτιάτες" να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο!

    Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει εκ νέου σήμερα την τροπολογία ώστε άμεσα να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος, του οποίου πραγματικός αρχηγός κατά την κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι καταδικασμένος εγκληματίας.

    Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch