Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 10:44

Οικονόμου: Συμφωνία με την Αίγυπτο για 5.000 εργάτες γης εποχιακής απασχόλησης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

τη Συμφωνία με την Αίγυπτο για την εποχιακή απασχόληση εργατών γης στην Ελλάδα, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Με σχέδιο για πρώτη φορά υπογράφτηκε Συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο που προβλέπει την είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα εργατικού δυναμικού, 5.000 εργάτες γης, από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, με σκοπό την εποχική απασχόληση στον γεωργικό τομέα»

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 10:26

Σχετικά Άρθρα

  • Απίστευτο βίντεο: Σκύλος βρέθηκε στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας
    σε Viral
    Απίστευτο βίντεο: Σκύλος βρέθηκε στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας

    Σκύλος «κατέκτησε» τη δική του… πυραμίδα. Δείτε το βίντεο που έγινε viral.

    Έτριβε τα μάτια του ένας άνδρας την ώρα που έκανε «παρά πέντε» στην Αίγυπτο, όταν αντίκρισε ότι στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας βρισκόταν ένας… σκύλος.

    Οι πτήσεις «παρά πέντε» πάνω από τις 118 πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούν έναν δημοφιλή τρόπο περιήγησης, καθώς η αναρρίχηση στα μνημεία φυσικά απαγορεύεται.

    Την ώρα, λοιπόν, που ο Άλεξ Λανγκ πετούσε πάνω τη μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας, παρατήρησε κίνηση στην κορυφή της. Ζουμάροντας στον μικρό χώρο που καταλαμβάνει η κορυφή της πυραμίδας είδε έναν σκύλο που… κυνηγούσε πουλιά.

    Αν και παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε ο σκύλος να σκαρφαλώσει σε μία τόσο ψηλή πυραμίδα, τα σχόλια στα social media πήραν «φωτιά».

    «Δεν είναι σκύλος. Αυτός είναι ο αιγυπτιακός θεός Anubis Θεωρείται ο οδηγός των νεκρών στη μετά θάνατον ζωή και ο προστάτης των τάφων. Γι’ αυτό και βρίσκεται πάνω από την πυραμίδα», έγραψε με χιούμορ χρήστης του Χ.

    «Αυτή είναι η δική του πυραμίδα τώρα. Την κατέκτησε» αστειεύτηκε άλλος.

    «Αυτοί οι κυβόλιθοι είναι τεράστιοι. Είναι μια τρελή ανάβαση για έναν σκύλο. Δεν έχω πειστεί», σημείωσε ένας τρίτος.

    Δείτε το βίντεο:

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Κ. Αχαγιά: Αλλοδαπός συνελήφθη για παράνομη διακίνηση εργατών γης - Δρούσε σε Ηλεία και Αχαΐα
    Κ. Αχαγιά: Αλλοδαπός συνελήφθη για παράνομη διακίνηση εργατών γης - Δρούσε σε Ηλεία και Αχαΐα

    Ένας αλλοδαπός συνελήφθη χθες στην Κάτω Αχαγιά με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης εργατών γης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

    Ο αλλοδαπός φέρεται να προωθούσε σε ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων αλλοδαπούς εργάτες γης, στην Ηλεία και την Αχαΐα.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακρατούσε για την αμοιβή των υπηρεσιών του μέρος των χρημάτων που ελάμβαναν οι εργάτες ως αμοιβή.

    Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο χώρο που διέμενε ο κατηγορούμενος, εντόπισαν χρηματικό ποσό, διαβατήρια και άλλα έγγραφα, εργόσημα κ.α. που σχετίζονται με την υπόθεση.

    Ο αλλοδαπός επί της ουσίας είχε συστήσει ένα άτυπο γραφείο ευρέσεως εργασίας εξυπηρετώντας τόσο τους καλλιεργητές όσο και τους αλλοδαπούς εργάτες γης που έφταναν στη χώρα μας με κάθε τρόπο, αναζητώντας το μεροκάματο.

  • Η Αίγυπτος δεν δέχεται την παρουσία ισραηλινού στρατού στα σύνορά της με τη Γάζα
    Η Αίγυπτος δεν δέχεται την παρουσία ισραηλινού στρατού στα σύνορά της με τη Γάζα

    Το Κάιρο, σύμφωνα με επίσημες πηγές, δεν θα δεχτεί να υπάρχει ισραηλινός στρατός στον αποκαλούμενο Διάδρομο της Φιλαδέλφειας, στα νότια σύνορα της Γάζας

    Η Αίγυπτος επανάλαβε σήμερα ότι δεν θα αποδεχθεί την παρουσία ισραηλινών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Qahera News Tv, που πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών.
    Η Αίγυπτος είναι μεσολαβήτρια χώρα στις προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.
    Σύμφωνα με μια υψηλόβαθμη πηγή, την οποία επικαλείται το κανάλι, το Κάιρο διαμήνυσε «σε όλες τις πλευρές» ότι δεν θα δεχθεί την ισραηλινή παρουσία στον αποκαλούμενο Διάδρομο της Φιλαδέλφειας, μια στενή λωρίδα γης μήκους 14,5 χιλιομέτρων στα νότια σύνορα της Γάζας.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER
  • Μνήμες «Μανωλάδας» στην Αχαΐα: Αποκαλύφθηκε «σκλαβοπάζαρο» με εργάτες σε χωράφια με φράουλες
    Μνήμες «Μανωλάδας» στην Αχαΐα: Αποκαλύφθηκε «σκλαβοπάζαρο» με εργάτες σε χωράφια με φράουλες

    Η αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Sherpa» έφερε στο φως σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο» στην Αχαΐα.

    Σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο» αποκάλυψε έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε περιοχές κοντά στο χωριό Λάππα της δυτικής Αχαΐας, όπου μετανάστες από το Νεπάλ έπεσαν θύματα σκληρού κυκλώματος εκμετάλλευσης εργατών γης σε καλλιέργειες φράουλας.

    Η αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Sherpa» (Σέρπα), λόγω της καταγωγής τόσο κάποιων εκ των δραστών όσο και σχεδόν του συνόλου των θυμάτων. Οι Σέρπα είναι ορεινός λαός του Νεπάλ, που έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως οδηγοί στα Ιμαλάια. Η δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει δύο συλλήψεις υπηκόων Νεπάλ, όπως και εφτά ασύλληπτους κατηγορούμενους. Ανάμεσά τους δύο Έλληνες που δεν ταυτοποιήθηκαν και ήταν γνωστοί ο ένας ως «Δράκος» και ο άλλος ως «Νίκος».

    Από την έρευνα προέκυψε ότι 29χρονη από το Νεπάλ, η οποία συνελήφθη, είχε μεταφέρει σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες κοντά στο χωριό Λάππα της Δυτικής Αχαΐας εργάτες, τους οποίους παρέδωσε σε συνεργό της. Ο τελευταίος εργαζόταν ως επιστάτης σε εποχικές καλλιέργειες φράουλας της περιοχής και για την επίβλεψη και επιτήρηση των εργατών χρησιμοποιούσε δύο βοηθούς του.

    Η 29χρονη παραλάμβανε χρηματικά ποσά τα οποία προέρχονταν από την εργασία των διακινούμενων μεταναστών, προβάλλοντας ως αιτιολογία την αποπληρωμή του χρέους που είχε δημιουργηθεί από τη μεταφορά τους στην Ελλάδα και την εξεύρεση εργασίας. Προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό της χρησιμοποιούσε ως μέσο πίεσης την κατοχή των ταξιδιωτικών εγγράφων των εργατών, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν πρωτίστως παρακρατήσει και παρανόμως τα κατείχαν.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα στρατολογούσε κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2023 καταφέρνοντας να αναπτύξει δίκτυο μεταφοράς ανθρώπων από το εξωτερικό στη χώρα μας.

    Πιο συγκεκριμένα, εντόπιζαν μετανάστες από το Νεπάλ οι οποίοι ζούσαν και εργαζόντουσαν νόμιμα στη Ρουμανία και αναζητούσαν εργασία με καλύτερες χρηματικές απολαβές σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στη συνέχεια, οι «υποψήφιοι» έστελναν φωτογραφίες των διαβατηρίων τους και εκδίδονταν επ’ ονόματί τους αεροπορικά εισιτήρια με προορισμό το Βελιγράδι Σερβίας. Η είσοδος στην ελληνική επικράτεια επιτυγχάνονταν με τη συνδρομή εγκληματικής ομάδας διακίνησης μεταναστών που δρα στις χώρες της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας. Μέλη της ομάδας, ερχόμενοι σε συμφωνία με την 29χρονη από το Νεπάλ παραλάμβαναν μετανάστες από τη Σερβία και κάνοντας χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και αυτοκινήτων, τους συνόδευαν έως τα χερσαία σύνορα της χώρας μας με την Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί, τους κατηύθυναν να διασχίσουν πεζή τα σύνορα, χωρίς να υποβληθούν στους προβλεπόμενους ελέγχους.

    Μετά την είσοδο τους στο ελληνικό έδαφος, οι μετανάστες ανέμεναν σε προκαθορισμένο σημείο, από το οποίο στη συνέχεια παραλαμβάνονταν από άλλους δράστες.

    Με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη μεταφέρονταν στην Αθήνα, όπου έκαναν αίτημα έκδοσης καρτών ασύλου. Στη συνέχεια, μεταφέρονταν σε αγροτικές περιοχές της Πελοποννήσου.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό συνεργών τους.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Αίγυπτος: Σε 14 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση πολυκατοικίας (video)
    Αίγυπτος: Σε 14 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση πολυκατοικίας (video)

    Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ορισμένα οικήματα που διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί σημαντικές φθορές από την κατάρρευση του τριώροφου κτιρίου

    Τουλάχιστον 14 νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην επαρχία Ασιούτ, στο νότιο τμήμα της Αιγύπτου, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη.
    Το τριώροφο κτίριο κατέρρευσε τη Δευτέρα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και σωστικά συνεργεία αναζητούσαν εγκλωβισμένους στα ερείπια για περισσότερες από 24 ώρες.
    Ο κυβερνήτης της επαρχίας Εσάμ Σαάντ επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας και ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να καταβληθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις και να στηριχθούν οι τραυματίες και οι οικογένειες που έμειναν άστεγες.

    Διαβεβαίωσε ότι θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή που θα ρίξει φως στα αίτια της κατάρρευσης. «Τα γειτονικά σπίτια επιθεωρήθηκαν ώστε να πιστοποιηθεί η ασφάλειά τους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του, στην οποία επισημαίνεται πως εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ορισμένα οικήματα που διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί σημαντικές φθορές από την κατάρρευση του τριώροφου κτιρίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Το πορτοκάλι σε κρίση - Τι ζητούν οι παραγωγοί
    Το πορτοκάλι σε κρίση - Τι ζητούν οι παραγωγοί

    «Κραυγή αγωνίας» από τους παράγωγους για τα αδιάθετα πορτοκάλια – Μεγάλη πτώση των τιμών στα πορτοκάλια λόγω των αθρόων εισαγωγών στην ΕΕ από την Αίγυπτο και άλλες χώρες μη μέλη της ΕΕ

    Ο χυμός πορτοκάλι τείνει να γίνει, αν δεν έχει ήδη γίνει είδος πολυτελείας.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει «παγώσει» το εμπόριο πορτοκαλιών, ενώ τα πορτοκάλια μένουν άκοπα πάνω στα δέντρα, την στιγμή που οι εισαγωγές από την Αίγυπτο πάνε καλά.
    Ο λόγος είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός από την Αίγυπτο, από όπου κάνουμε εισαγωγή.
    Ο πορτοκαλοπαραγωγός, Βασίλης Δεληκωνσταντίνου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα προβλήματα των παραγωγών.
    «Εμείς εδώ δεν είμαστε οργανωμένοι σωστά. Φταίει και το κράτος που δεν έχει φτάσει στο να οργανωθούν οι παραγωγοί και να βοηθήσει σε αυτό. Είναι θέμα συνέπειας στην παραγωγή. Όταν ξεκίνησαν τα πορτοκάλια με 50 λεπτά/κιλό, το χειμερινό πορτοκάλι, και ο παραγωγός δεν έκοβε, και έλεγε «άστο θα πάει 0,60 ευρώ», εκεί φροντίσαμε να «υπάρχει» η τουρκικά. Οι ανταγωνιστές μας δεν είναι στην Ελλάδα, αλλά στην Μεσόγειο. Παράλληλα και η ΕΕ, που έχουμε ήδη πληρώσει το εμπάργκο στην Ρωσία, γιατί ήταν μόνο για τα αγροτικά προϊόντα, πληρώνουμε την καλή γειτνίαση με την Αίγυπτο, και το «υπερ-promotion»που κάνουν, αλλά και τα καρτέλ του χυμού», ανέφερε.

    Ο κ. Παναγιώτης Παναρίτης, επίσης πορτοκαλοπαραγωγός έδωσε τη δική του διάσταση στο πρόβλημα.

    «Ισχύουν αυτά που είπε ο συνάδελφός μου, δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι υπάρχει έλλειψη αγροτικής παιδείας, και πάνω από όλα να ξέρει πότε και πόσο να πουλήσει. Στην δική μου περιοχή έπρεπε η ποικιλία Valencia περίπου το 50% και έχει φτάσει η συγκομιδή στο 20%. Τα περισσότερα που κόβονται τώρα είναι για χυμοποίηση, στην τιμή των 12 λεπτών καθαρά. Το νωπό πορτοκάλι, που είναι για βρώση, πωλείται από 16-18 λεπτά», επεσήμανε.

    Τα προβλήματα:

    -Δεν μπορεί να απορροφηθεί ούτε η εγχώρια παραγωγή +
    -Κανένα ενδιαφέρον και για εξαγωγές = άκοπα τα πορτοκάλια πάνω στα δένδρα
    -(υψηλό κόστος παραγωγής και διαβίωσης για παραγωγούς)

    Το… παράδοξο με τον χυμό πορτοκάλι

    1 κιλό πορτοκάλια Valencia από το χωράφι φεύγει με 12 λεπτά+ κοπτικά, μεταφορικά κ.ά στο χυμοποιείο φτάνει στα 20 λεπτά

    -Για 1 κιλό χυμό πορτοκάλι χρειάζονται περίπου 10 κιλά πορτοκάλια, άρα 2€ κόστος

    Όμως, αυτή την στιγμή η τιμή του χυμού παγκοσμίως φτάνει στα: 8,70€ /κιλό

    Έχει εκτοξευθεί η τιμή του χυμού πορτοκαλιού

    Μικρή ατομική συσκευασία

    2023: 0,43 €

    2024: 0,66 €

    + 0,23 € ή + 53,5%

    Οικογενειακή συσκευασία λίτρου

    2023: 1,72 €

    2024: 2,74 €

    + 1,02 € ή + 59,3%
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Στη θέση του παραμένει ο Ηλείος Υφ. Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος
    Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά το νέο κυβερνητικό σχήμα, με τον Ανδρέα Νικολακόπουλο να παραμένει στη θέση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

    Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, η οποία έχει ως εξής:

    Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

    Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
    Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
    Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης
    Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας
    Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

    Υπουργείο Εξωτερικών
    Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης
    Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας
    Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
    Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

    Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας
    Υπουργός: Νίκος Δένδιας
    Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

    Υπουργείο Εσωτερικών
    Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος
    Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης: Βασίλης Σπανάκης
    Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης: Κώστας Γκιουλέκας
    Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

    Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
    Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης
    Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Βρούτσης
    Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή
    Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

    Υπουργείο Υγείας
    Υπουργός: 'Αδωνις Γεωργιάδης
    Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη
    Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
    Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

    Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
    Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
    Υφυπουργός: Βασίλης Οικονόμου
    Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

    Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
    Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης
    Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς
    Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

    Υπουργείο Ανάπτυξης
    Υπουργός: Τάκης Θεοδωρικάκος
    Υφυπουργός: Ζωή Ράπτη
    Υφυπουργός: 'Αννα Μάνη - Παπαδημητρίου

    Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
    Υπουργός: Νίκη Κεραμέως
    Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης
    Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

    Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
    Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
    Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

    Υπουργείο Δικαιοσύνης
    Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης
    Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

    Υπουργείο Πολιτισμού
    Υπουργός: Λίνα Μενδώνη
    Υφυπουργός: Ιάσων Φωτήλας

    Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
    Υπουργός: Νίκος Παναγιωτόπουλος
    Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

    Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
    Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη
    Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα

    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
    Υπουργός: Κώστας Τσιάρας
    Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης
    Υφυπουργός: Χρήστος Κέλλας

    Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
    Υπουργός: Χρήστος Στυλιανίδης
    Υφυπουργός: Στέφανος Γκίκας

    Υπουργείο Τουρισμού
    Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
    Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

    Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
    Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου
    Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

    Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
    Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας
    Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος
    Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

    Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

    Υπουργός Επικρατείας: 'Ακης Σκέρτσος

    Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

    Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

    Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Γιώργος Μυλωνάκης

    Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Αύριο στις 10:00 θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Υπουργείο Μετανάστευσης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για εργάτες γης από την Αίγυπτο
    Υπουργείο Μετανάστευσης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για εργάτες γης από την Αίγυπτο

    Τίθεται σε εφαρμογή η διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου για την απασχόληση εποχικών εργαζομένων στον αγροτικό τομέα

    Από σήμερα 10 Ιουνίου ξεκινά τη λειτουργία της η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων των εργοδοτών για εργάτες γης από την Αίγυπτο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τίθεται σε εφαρμογή η διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου για την απασχόληση εποχικών εργαζομένων στον αγροτικό τομέα.

    Η διαδικασία αφορά κατά την πρώτη εφαρμογή (έτος 2024) στην μετάκληση 5.000 εποχικά εργαζόμενων πολιτών της Αιγύπτου

    Η Συμφωνία προβλέπει ειδική διαδικασία μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών για την εποχική εργασία στον αγροτικό τομέα. Η διαδικασία αφορά κατά την πρώτη εφαρμογή (έτος 2024) στην μετάκληση 5.000 εποχικά εργαζόμενων πολιτών της Αιγύπτου.

    Οι διαφορές στη διαδικασία

    Οι διαφορές της διαδικασίας της διμερούς συμφωνίας σε σχέση με την πάγια διαδικασία μετάκλησης είναι οι εξής:

    α) οι θέσεις των 5.000 εργαζομένων διατίθενται για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας από μια κοινή «δεξαμενή» και δεσμεύονται από τις υπηρεσίες μίας στάσης κατά την επεξεργασία του αιτήματος και

    β) η κοινή δεξαμενή των υποψηφίων εργαζομένων, από την οποία ο εργοδότης έχει τη δυνατότητα να μετακαλέσει εργαζομένους, έχει διαμορφωθεί και προταθεί από την αιγυπτιακή πλευρά, σε συνέχεια των κριτηρίων που έχουν θέσει οι ελληνικές αρχές (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

    Πηγή: In.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο