Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 14:39

ΥΠΕΞ: Fake news τα δημοσιεύματα περί υποτιθέμενης «απομάκρυνσης» Εκπροσώπου του υπουργείου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Για «σκόπιμη παραποίηση σε πείσμα των πραγματικών γεγονότων, τα οποία ήταν ήδη γνωστά σε όλους», κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο σε δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες που μιλούν για απομάκρυνση του Εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Πρέσβη Αλέξανδρου Παπαιωάννου. «Αποτελεί επίσης απόπειρα πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας», σημειώνει το υπουργείο.

«Ο κ. Παπαϊωάννου ορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη με Προεδρικό Διάταγμα από 4.8.22 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11.8.22. Η εντολή τοποθέτησής του εκδόθηκε στις 7.9.22 με ανάληψη υπηρεσίας, η οποία ορίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου, ώστε να λάβει χώρα στις 12.12.22 προκειμένου να επιδώσει τα διαπιστευτήρια πριν το τέλος του χρόνου και τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Ελβετία», τονίζει στη ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Επιπλέον το υπουργείο συμπληρώνει: «Ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με υπουργούς της Κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες, για θέματα που σχετίζονται με τα νέα του καθήκοντα, όπως με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στις 7.12.2022 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Είναι γνωστό επίσης ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει της αναχώρησης του κ. Παπαιωάννου, μέρος των καθηκόντων του ασκούσε ο νυν Εκπρόσωπος και τότε Αναπληρωτής, Γεώργιος Αρναούτης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Καταληκτικά το ΥΠΕΞ αναφέρει: «την Τρίτη 6.12.2022, στις 14.00, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών τελετή ενόψει της αναχώρησης του κ. Παπαϊωάννου στη Γενεύη, παρουσία όχι μόνο μελών του Διπλωματικού Σώματος, αλλά και εκπροσώπων του Τύπου. Τα παραπάνω, τα οποία ήταν ήδη γνωστά από χθες, Παρασκευή 9.12.2022, όταν και δημοσιεύθηκαν τα πρώτα ψευδή δημοσιεύματα για το ζήτημα, απεκρύβησαν σκοπίμως και συνεχίζουν να αποκρύπτονται και σήμερα σε συγκεκριμένα ΜΜΕ».

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 12:52

Σχετικά Άρθρα

  • Η Ηλειακή αποστολή που βρίσκεται στη Ρώμη συναντήθηκε με την πρέσβη της Ρώμης κ. Σουρανή Ελένη
    Η Ηλειακή αποστολή που βρίσκεται στη Ρώμη συναντήθηκε με την πρέσβη της Ρώμης κ. Σουρανή Ελένη
    Την Τρίτη 08/10/2024 η Ηλειακή αποστολή που βρίσκεται στη Ρώμη, συναντήθηκε με την πρέσβη της Ρώμης κ. Σουρανή Ελένη .
    Στην εθιμοτυπική συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτιστικές , οικονομικές αθλητικές και εμπορικές δυνατότητες που προκύπτουν από το πρόγραμμα CErv, μέσω του οποίου επιτεύχθηκαν οι αδελφοποιήσεις ανάμεσα στους Δήμους της Ηλείας και της Νότιας Ιταλίας. Στη συνέχεια παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμήν της Ηλειακής αποστολής.
    Η αποστολή αποτελείται από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, τους Δημάρχους Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Λέντζα Ιωάννη και Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιωτόπουλο Άρη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πύργου κ. Κάρδαρη Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Χαντζή Κων/νο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κοροβέση Νικόλαο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μπράμο Παναγιώτη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παναγούλια Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητήριου κ. Τσαμίχα Ιωάννη, τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Βαμβακάρη Παναγιώτη και τον υπεύθυνο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Σαραντόπουλο Γεώργιο.
    iliakap presvis romis 2
    iliakap presvis romis 3
    iliakap presvis romis 4
    iliakap presvis romis 5
    iliakap presvis romis 6
    iliakap presvis romis 7
    iliakap presvis romis 8
    iliakap presvis romis 9
    (Δελτίο Τύπου)
  • ΥΠΕΞ: Ενεργοποιήθηκε γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους Έλληνες στο Λίβανο
    ΥΠΕΞ: Ενεργοποιήθηκε γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους Έλληνες στο Λίβανο

    Τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης ενεργοποιήθηκε για τους Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται στο Λίβανο την Κυριακή (4/8) από το υπουργείο Εξωτερικών.

    Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 210 3681017 (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο.

    Η προηγούμενη σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών στις 29 Ιουλίου περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα παραμένει σε ισχύ.

    Όπως υπογραμμίζεται στην προηγούμενη ανακοίνωση «παραμένει σε ισχύ η σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν».

    Πηγή: cnn.gr

  • Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού στην Κρήτη: Στο νοσοκομείο η πρέσβης του Καναδά - Η κατάσταση της υγείας του
    Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού στην Κρήτη: Στο νοσοκομείο η πρέσβης του Καναδά - Η κατάσταση της υγείας του

    Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μετέβη το πρωί της Δευτέρας (22/7) η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα για να δει Ελληνοκαναδό που δέχτηκε επίθεση στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης την περασμένη Τρίτη για ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η κ. Άννα Καρίν Άσελιν (Anna – Karine Asselin) ενημερώθηκε τόσο για την επίθεση όσο και για την πορεία της υγείας του.

    Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής και θεράπων ιατρός του Ελληνοκαναδού τόνισε ότι είναι «ντροπή αυτό που συνέβη. Είπαμε στην πρέσβειρα ότι προσπαθήσαμε κάπως να "ξεπλύνουμε" αυτό που έγινε κάνοντας ό,τι μπορούμε για να τον αποκαταστήσουμε».

    Η πρέσβης του Καναδά πρόκειται να επισκεφθεί και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης.

    Πώς εξελίσσεται η υγεία του Ελληνοκαναδού

    Εντωμεταξύ, καλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του 49χρονου. Τις προσεχείς ημέρες θα πάρει εξιτήριο, ενώ ο ίδιος είναι ψύχραιμος όπως και όλοι η οικογένεια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου Κώστας Δανδουλάκης.

    O 49χρονος Ελληνοκαναδός εισήχθη στο Βενιζέλειο την περασμένη Τρίτη με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αιματώματα καθώς εκείνος και η οικογένειά του δέχθηκαν άγρια επίθεση από μια παρέα Ελλήνων σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου τα ξημερώματα της Τρίτης. Η πρέσβης του Καναδά πέρασε το κατώφλι του Βενιζελείου στις 9:30 περίπου το πρωί για να δει από κοντά τον 49χρονο, ο οποίος έλκει μάλιστα την καταγωγή του από την ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων.

    Ο ασθενής μπήκε στο νοσοκομείο με διάσειση μεσαίας βαρύτητας και κατάγματα στα ζυγωματικά, καθώς και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, με επίκεντρο γύρω από την περιοχή των ματιών.

    Η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει δύο από τους δράστες της βίαιης επίθεσης εναντίον της οικογένειας τουριστών που διασκέδαζαν σε μπαρ του Ηρακλείου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Οι δύο δράστες είναι ένας 31χρονος από χωριό του Μυλοποτάμου και ένας 32χρονος από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.

    Το χρονικό της άγριας επίθεσης

    Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (17/7) όταν σύμφωνα με την καταγγελία μια οικογένεια τουριστών δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από δύο Έλληνες, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση...

    Οι δράστες φέρονται να επιτέθηκαν στον 49χρονο Καναδό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τη 41χρονη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά, 18 και 21 ετών. Όπως αναφέρουν, εντελώς ξαφνικά, η παρέα των νεαρών τους επιτέθηκε, με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ μάλιστα προς το μέρος τους εκτοξεύτηκε και μια καρέκλα. Η επίθεση ήταν ιδιαίτερα βίαιη και αδικαιολόγητη, με αποτέλεσμα η οικογένεια των αλλοδαπών να καταλήξει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο 49χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Νευρολογική Κλινική, με τραύματα στο κεφάλι, από τη σφοδρή επίθεση.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα
    Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα

    Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φάρμακη, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Andreas Kindl, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στην Πάτρα, Ανδρέα Παπαδόπουλο.

    Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με τον Γερμανό Πρέσβη να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη στενών δεσμών συνεργασίας με τη Δυτική Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία καθιστούν την Δυτική Ελλάδα ανερχόμενο προορισμό με διαρκές ενδιαφέρον για τους τουρίστες, με επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον, τα προϊόντα της Ολυμπιακής Γης, τη γαστρονομία και τις ήπιες καιρικές συνθήκες.

    farmakis sun presvis grm 2

    Ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε τον Γερμανό διπλωμάτη για τις αναπτυξιακές δυνατότητες, της Δυτικής Ελλάδας και τις προσπάθειες ανάδειξης σημαντικών τομέων, όπως η έρευνα και η καινοτομία με στόχο την προσέλκυση και προώθηση στρατηγικών επενδύσεων.

    Ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Γερμανίας και τον ενημέρωσε για το γεγονός ότι και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας διαθέτουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα οποία αποτυπώνονται στο Επενδυτικό Προφίλ της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο καταρτίστηκε από την Περιφέρεια.

    Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
    Επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, Arif Mammadov, υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, παρουσία και του αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου.

    Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα και προοπτικές κοινού ενδιαφέροντος, όπως η οικονομία και ο τουρισμός, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα ενέργειας, αγροδιατροφής και εκπαίδευσης.

    Ο Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στρατηγική ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας και το επενδυτικό προφίλ της περιοχής. Μάλιστα, όπως προέκυψε από τη συζήτηση υπάρχουν αρκετά πεδία στα οποία μπορούν να προκύψουν επωφελείς συνεργασίες.

    Με το πέρας της συζήτησης, ο Περιφερειάρχης και ο Πρέσβης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η Ουκρανία και οι κυρώσεις στο Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ
    Η Ουκρανία και οι κυρώσεις στο Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ

    Η στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας και η επέκταση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν θα βρεθούν στην ατζέντα της σημερινής (22/4) συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

    Με την ένταση ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο να κλιμακώνεται, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιέζονται να προμηθεύσουν με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας το Κίεβο, όπως ιδίως τα αμερικανικής κατασκευής Patriot.

    Της συνάντησης αυτής προηγήθηκε η έγκριση πακέτου χρηματοδότησης πάνω από 60δισεκ. δολαρίων από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

    Ωστόσο, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζουζέπ Μπορέλ και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ παροτρύνουν ευρωπαϊκές χώρες να εντείνουν τις δικές τους προσπάθειες για να προμηθεύσουν με όπλα την Ουκρανία, ιδίως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

    Έπειτα από διάσκεψη των υπουργών Άμυνας του NATO με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Παρασκευή, ο ΓΓ του NATO δήλωσε πως αναμένει ανακοινώσεις σύντομα.

    «Το NATO χαρτογράφησε τις υπάρχουσες δυνατότητες σε όλη τη συμμαχία και υπάρχουν συστήματα που μπορούν να διατεθούν στην Ουκρανία», επέμεινε ο Νορβηγός.

    «Επιπλέον των Patriot, υπάρχουν και άλλα όπλα που μπορούν να προμηθεύσουν οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένου του (γαλλικού συστήματος) SAMP/T», πρόσθεσε.

    Ως αυτό το στάδιο, η Γερμανία είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που υποσχέθηκε να στείλει επιπλέον σύστημα Patriot στην Ουκρανία μετά τις εκκλήσεις του Κιέβου.

    Στη σύνοδο των ΥΠΕΞ θα πάρουν επίσης μέρος οι ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας, καθώς και οι ουκρανοί ομόλογοί τους, προτού η προσοχή στραφεί στην κρίση στη Μέση Ανατολή, με έναυσμα την επίθεση της Χαμάς εναντίον του νότιου Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

    Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης

    Την ίδια ώρα, πρόκειται να συζητηθεί το πόσο μακριά θα πρέπει να φθάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης μετά τα ιρανικά αντίποινα στο Ισραήλ το προπερασμένο σαββατοκύριακο.

    Η ΕΕ έχει εφαρμόσει ήδη διάφορες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, επικαλούμενη την εξάπλωση όπλων μαζικής καταστροφής, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προμήθεια UAVs στη Ρωσία.

    Το ευρωπαϊκό συμβούλιο αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να επιβληθούν νέες κυρώσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία. Πολλές χώρες της ΕΕ καλούν πιο συγκεκριμένα να διευρυνθεί το υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων, που σχετίζεται με τα drones, για να συμπεριλάβει τους πυραύλους και τις μεταβιβάσεις όπλων σε δυνάμεις προσκείμενες στην Τεχεράνη στη Μέση Ανατολή.

    Τα κράτη μέλη συζητούν ειδικά το εάν και κατά πόσον πρέπει να επιβληθούν νέες κυρώσεις σχετιζόμενες με την παραγωγή πυραύλων, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

    Επιπλέον, κάποιες χώρες ασκούν πίεση η ΕΕ να βρει τρόπο να χαρακτηρίσει τους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, τρομοκρατική οργάνωση.

    Αξιωματούχοι όμως σημειώνουν πως δεν έχει ακόμη εξευρεθεί η νομική βάση για το βήμα αυτό και δεν είναι βέβαιοι πως θα υποστηριζόταν από όλα τα κράτη μέλη.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ
    ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ

    Στην απερίφραστη καταδίκη της επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

    «Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», σημειώνει.

    Πηγή: cnn.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ»
    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ»

    Την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνικά θαλάσσια πάρκα που έχουν εξαγγελθεί, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση «για την υποβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων» και την καλεί να προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.

    Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως το κόμμα «καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, στην οποία ευθέως, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου» και προσθέτει:

    «Η απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, παραβιάζει εκ νέου το πνεύμα και το γράμμα της Διακήρυξης των Αθηνών και ακολουθεί την πάγια τουρκική τακτική περί επιλεκτικής ερμηνείας των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου και υπονομεύει την προώθηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

    Ακολούθως στρέφει τα «πυρά» του στην κυβέρνηση στην οποία καταλογίζει ότι «ακολουθώντας το δόγμα της υποβάθμισης των τουρκικών προκλήσεων, συνεχίζει την επικοινωνιακή, μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών, όπως προκύπτει και από την σχεδόν απολογητική ανακοίνωση - απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά».

    Κλείνοντας, καλεί την κυβέρνηση «να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση και να καταστήσει σαφές στη γείτονα ότι τέτοιες απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

    «Κυρίως καλούμε την κυβέρνηση να προωθήσει μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο πλαίσιο προτάσεων που έχουμε καταθέσει, αντί να τις διαχειρίζεται με μικροπολιτική, επικοινωνιακή λογική και το βλέμμα στα εσωκομματικά της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο