Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 10:24

Νέα δημοσιεύματα «καρφώνουν» την Εύα Καϊλή: Ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει βαλίτσα με 750.000 ευρώ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εντολή από την ίδια να κρύψει βαλίτσα με χιλιάδες ευρώ είχε πάρει ο πατέρας της Εύα Καϊλή, όπως παραδέχτηκε η κατηγορούμενη πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν, για το σκάνδαλο Qatar Gate, Le Soir και La Repubblica. Ο ίδιος είχε συλληφθεί την ημέρα της τεράστιας επιχείρησης κατά της διαφθοράς, ενώ έβγαινε από το ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες (Etterbeek) με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

Τι ομολόγησε η Καϊλή

Όπως αναφέρει η Le Soir, η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε όταν η αστυνομία συνέλαβε τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι κατά την έξοδό του από το διαμέρισμά τους στην Rue Wiertz. Όταν η βελγική αστυνομία έφθασε στο σπίτι της, ειδοποίησε τον πατέρα της και του έδωσε οδηγίες να κρύψει τα χρήματα.

Η Καϊλή παραδέχθηκε ότι γνώριζε για τις δωροδοκίες του συντρόφου της και του Παντζέρι και προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω της τις ευθύνες: «Είναι αλήθεια», είπε σύμφωνα με την Repubblica, «ότι γνώριζα για τις δραστηριότητες του κ. Παντζέρι. Και γνώριζα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες με λεφτά στο σπίτι μου».

Πέραν τούτου, όπως λέει η ιταλική εφημερίδα, η Καϊλή μετά τη σύλληψη του πατέρα της «προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντζέρι κι δύο ευρωβουλευτές για την τρέχουσα έρευνα», λένε οι Βέλγοι ανακριτές στο ένταλμα σύλληψης εξηγώντας γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της, ενώ δεν προβλεπόταν. Το γεγονός ότι βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι της και η προσπάθεια να «μαγειρέψει» τα αποδεικτικά στοιχεία – με τον πατέρα της να προσπαθεί να διαφύγει με τη βαλίτσα και την ειδοποίησή τους σε δύο ευρωβουλευτές – έπεισαν τους Βέλγους να συλλάβουν την Καϊλή.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατηγορείται ακόμη ότι «παρενέβη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Κατάρ και συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας» του εμιράτου κατόπιν σύστασης του Παντζέρι, που «της έδινε τις οδηγίες μέσω του συντρόφου της», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Προσωπικά με σκανδαλίζει το γεγονός ότι είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα», σχολίασε στη Βελγική εφημερίδα Le Soir ο ελληνικής καταγωγής Βέλγος συνήγορος της Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος. «Δηλαδή είμαι ο μόνος που ακολουθώ τους κανόνες;» διερωτήθηκε, σχολιάζοντας ότι το να γίνεται λόγος για «μερική ομολογία» από μέρους της πελάτισσάς του συνιστά «μεροληπτική ερμηνεία που απασχολεί μόνο» τη σύνταξη της εφημερίδας.

«Τι ομολόγησε ο Παντζέρι»

Ο Παντζέρι που συνελήφθη στο διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες με περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά, κατά την ανάκρισή του αναγκάστηκε να αναγνωρίσει εν μέρει τη συμμετοχή του στην υπόθεση Qatar gate, που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Προέβη εν μέρει σε ομολογία των γεγονότων» της διαφθοράς και των παρεμβάσεων προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου. Καταγγέλλει τον Βέλγο, επίσης Σοσιαλδημοκράτη, ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπελά ως παραλήπτη «δώρων» που έρχονται από το Κατάρ» γράφει ο ανακριτής.

Όπως προκύπτει από τηλεφωνικές υποκλοπές ο Παντζέρι έδωσε στον Φραντσέσκο Τζόρτζι οδηγίες και για τη σύντροφό του, Καϊλή.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 09:52

Σχετικά Άρθρα

  • Μήνυμα Φρέντι Μπελέρη με υπονοούμενα από το Στρασβούργο - «Ευρώπη σημαίνει ελευθερία, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια»
    Μήνυμα Φρέντι Μπελέρη με υπονοούμενα από το Στρασβούργο - «Ευρώπη σημαίνει ελευθερία, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια»

    Πρεμιέρα στα νέα του καθήκοντα ως ευρωβουλευτής έκανε την Τρίτη (16/7) ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος είναι εκτός των αλβανικών φυλακών με πενθήμερη άδεια.

    Στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας οι 720 νέοι ευρωβουλευτές επανεξέλεξαν την πρόεδρο του Σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα, ευρωβουλευτή του ΕΛΚ από τη Μάλτα, η οποία εξελέγη πρόεδρος για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

    Το μήνυμα Μπελέρη

    Στο Στρασβούργο βρέθηκαν όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές αλλά «τα φώτα έκλεψε» ο Φρέντι Μπελέρης που κατάφερε να έρθει στην Σύνοδο της Ολομέλειας με άδεια από τις αλβανικές φυλακές. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω facebook αφήνοντας σαφή υπονοούμενα στις αλβανικές Αρχές και στη κυβέρνηση Ράμα γράφοντας: «Ευρώπη σημαίνει ελευθερία, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια. Σημαίνει υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή».

    Η ανάρτηση του Φρ. Μπελέρη

    «Σήμερα, ανέλαβα και επίσημα καθήκοντα ως Ευρωβουλευτής. Μια στιγμή που με γεμίζει με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση.

    Ευρώπη σημαίνει ελευθερία, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια. Σημαίνει υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή. Για το ευρωπαϊκό όνειρο που πρέπει να δυναμώσει ξανά θα εργαστώ με όλη μου την ψυχή.

    Σήμερα, ξεκινάμε μαζί και ξεκινάμε δυνατά!

    Για όσα τράβηξα και άντεξα χάρη στη στήριξη σας τους τελευταίους 15 μήνες, για την μεγάλη ευθύνη που μου δώσατε με τη ψήφο σας, αλλά και για όλα αυτά που έχουμε μπροστά μας και πρέπει να πετύχουμε».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Οι 21 νέοι Ευρωβουλευτές 2024: Δείτε ποιοι είναι - Πόσους σταυρούς έλαβαν
    Οι 21 νέοι Ευρωβουλευτές 2024: Δείτε ποιοι είναι - Πόσους σταυρούς έλαβαν

    Μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών 2024, η αποχή. Όλοι οι Ευρωβουλευτές που εκλέγονται.

    Με μεγάλο νικητή των Ευρωεκλογών 2024, την αποχή, η Νέα Δημοκρατία επικράτησε με μεγάλες απώλειες συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,31% στο 99,99% της ενσωμάτωσης.

    Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με 14,92%, στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 12,79%, ενώ η Ελληνική Λύση με 9,30% κέρδισε τη «μάχη» με το ΚΚΕ (%) για την τέταρτη θέση.

    Από έναν ευρωβουλευτή εκλέγουν επίσης η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής, της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

    Ποιοι εκλέγονται από κάθε κόμμα

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αυτιάς Γεώργιος 304.937, Μεϊμαράκης Ευάγγελος-Βασίλειος 255.860, Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα) 242.391, Μπελέρης Διονύσιος-Φρέντης 234.024, Μελέτη Ελεονώρα 170.297, Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ 159.246, Τσιόδρας Δημήτριος 154.518.

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αρβανίτης Κωνσταντίνος 151.682, Φαραντούρης Νικόλαος 134.188, Παππάς Νικόλαος 125.545, Κουντουρά Έλενα 112.676.

    ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Παπανδρέου Νικόλαος 120.970, Μανιάτης Ιωάννης 106.303, Αρναούτογλου Αθανάσιος (Σάκης) 90.459.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Φράγκος Εμμανουήλ 108.901, Αλεξανδράκη Γαλάτω 50.494.

    Κ.Κ.Ε.: Νικολάου-Αλαβάνος Λευτέρης 106.406, Παπαδάκης Κωνσταντίνος 104.477.

    ΝΙΚΗ: Αναδιώτης Νικόλαος 41.310.

    ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ζαχαρία Μαρία 22.739.

    ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Λατινοπούλου Αφροδίτη 57.895.

    Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους Ευρωβουλευτές που εκλέγονται και πώς ψήφισε κάθε περιφέρεια μέσα από τον χάρτη του ΥΠΕΣ:

    Θα πρέπει να πατήσετε πάνω στις εκλογικές περιφέρειες, στη συνέχεια να επιλέξετε την περιφέρεια για την οποία θέλετε να δείτε το αποτέλεσμα π.χ Β1' Βορείου Τομέα Αθηνών, έπειτα να επιλέξετε τον Δήμο, πάνω αριστερά πχ. Αμαρουσίου.

    Στη συνέχεια θα πατήσετε το κόμμα το οποίο θέλετε να δείτε και την επιλογή «εκλέγονται».

    eklegontai1 c80c9

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Ευρωεκλογές 2024: Πάνω από 7.500 ευρώ ο μισθός των ευρωβουλευτών - Τι επιδόματα λαμβάνουν
    Ευρωεκλογές 2024: Πάνω από 7.500 ευρώ ο μισθός των ευρωβουλευτών - Τι επιδόματα λαμβάνουν

    Μισθό ύψους 7.853,89 ευρώ (μεικτά 10.075,18) λαμβάνουν κάθε μήνα οι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Να σημειωθεί, δε, ότι ενώ τα περισσότερα κράτη μέλη υποχρεώνουν τους ευρωβουλευτές τους να πληρώνουν πρόσθετο εθνικό φόρο, με απόφαση του ΣτΕ, οι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν πληρώνουν ούτε φόρο εισοδήματος, ούτε εισφορά αλληλεγγύης.

    Ποια επιδόματα λαμβάνουν

    Έξοδα μετακίνησης

    Οι περισσότερες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεξάγονται στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Στους ευρωβουλευτές επιστρέφεται το πραγματικό αντίτιμο του εισιτηρίου για τη μετάβαση στον τόπο της συνεδρίασης, συνκατ’ αποκοπή αποζημίωση βάσει της απόστασης και της διάρκειας του ταξιδιού που καλύπτει τις υπόλοιπες δαπάνες του ταξιδιού, όπως διόδια αυτοκινητοδρόμου, επιβάρυνση για υπέρβαρες αποσκευές ή τέλη κρατήσεων.

    Για δραστηριότητες εκτός της χώρας εκλογής τους, οι ευρωβουλευτές μπορούν να τύχουν επιστροφής των εξόδων ταξιδίου και στέγασης καθώς και συναφών εξόδων έως και το ποσό των 4.950 ευρώ ετησίως.

    Για τις δραστηριότητες στο κράτος μέλος εκλογής τους, επιστρέφονται μόνο τα μεταφορικά έξοδα με ανώτατο ετήσιο ποσό που καθορίζεται ανά χώρα.

    Ημερήσια αποζημίωση ή «αποζημίωση διαμονής»

    Το Κοινοβούλιο καταβάλλει κατ’ αποκοπή αποζημίωση ύψους 350 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν τη στέγασηκαι άλλες συναφείς δαπάνες για κάθε ημέρα που οι ευρωβουλευτές είναι παρόντες στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο κατά τις επίσημες ημέρες λειτουργίας και συνεδριάσεων.

    Η αποζημίωση καλύπτει τα έξοδα για ξενοδοχείο, γεύματακαι άλλες δαπάνες που συνεπάγεται αυτή η παρουσία. Τις ημέρες που διεξάγονται ψηφοφορίες στην ολομέλεια, εάν οι ευρωβουλευτές χάσουν περισσότερες από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες, η ανωτέρω αποζημίωση μειώνεται κατά 50%, ακόμη και αν είναι βρίσκονται εκεί.

    Αποζημίωση γενικών εξόδων

    Αποζημίωση 4.886 ευρώ το μήνα καλύπτει το κόστος των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων των ευρωβουλευτών, όπως είναι τα μισθώματα γραφείων και το κόστος λειτουργίας τους, συνδρομές διαδικτύου, υπολογιστές και τηλέφωνα, καθώς και η διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων.

    Η αποζημίωση μειώνεται στο μισό για τους ευρωβουλευτές που απουσιάζουν αδικαιολόγητα τις μισές τουλάχιστον ημέρες των συνόδων της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια ενός κοινοβουλευτικού έτους, από Σεπτέμβριο έως Αύγουστο.

    Στα επιδόματα υπολογίζονται τα ιατρικά έξοδα (επιστροφή των 2/3 των ιατρικών τους εξόδων), η αποζημίωση λήξης θητείας (μεταβατική αποζημίωση ίση με τον μισθό τους, για έναν μήνα κάθε έτους της θητείας τους) και αλλα δικαιώματα όπως εξοπλισμένα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο και την χρήση των επίσημων οχήματα του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων όταν βρίσκονται σε μία εκ των δύο πόλεων.

    Τι σύνταξη δικαιούνται και πότε

    Οι ευρωβουλευτές έχουν το δικαίωμα σύνταξης γήρατος από την ηλικία των 63 ετών. Η σύνταξη ανέρχεται στο 3,5% του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της θητείας και δεν υπερβαίνει το 70% του μισθού συνολικά. Το κόστος αυτών των συντάξεων καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το επικουρικό συνταξιοδοτικό καθεστώς που θεσπίστηκε για τους ευρωβουλευτές το 1989 έπαψε να δέχεται νέα μέλη του τον Ιούλιο του 2009 και εγκαταλείπεται σταδιακά.

    Πηγή: cnn.gr

  • Στην Ηλεία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου - «Η Ευρώπη παραμένει φάρος της Δημοκρατίας»
    Στην Ηλεία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου - «Η Ευρώπη παραμένει φάρος της Δημοκρατίας»

    Περιοδεία στον νομό Ηλείας πραγματοποίησε χθες ο Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου. Αρχικά, επισκέφθηκε το Συσκευαστήριο Φράουλας AELIA BERRIES στη Βάρδα Ηλείας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΕΝΩΣΗ» Παραγωγών Ηλειακού Κάμπου. Τονίζοντας ότι οι νέοι αγρότες και οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις χρειάζονται άμεσα στήριξη, ο Νίκος Παπανδρέου ζήτησε τη δύναμη να μεταφέρει τα ζητήματά τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ τους ενημέρωσε και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τους αφορούν.

    Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε επίσης τη Ν.Μ. Αμαλιάδας και τη Ν.Μ. Πύργου, συνομίλησε με τους διοικητές των Νοσοκομείων και εργαζόμενους, και τόνισε την αναγκαιότητα να στηριχθεί το ΕΣΥ με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα

    Περιήγηση στον Πύργο

    Το μεσημέρι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής βρέθηκε στον Πύργο. Τον κ. Παπανδρέου υποδέχτηκε ο αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ηλείας Βασίλης Φάμελος, ο γραμματέας της Τ.Ο. Πύργου Γιώργος Βαγγόπουλος, καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.

    Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με πολίτες και εκπροσώπους φορέων της πόλης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τα τρέχοντα προβλήματα της περιοχής αλλά και τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Στη συνέχεια μετέβη στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής “Ηλίανθος ΚΔΑΠ μεΑ”, όπου ενημερώθηκε από το προσωπικό για το έργο του.

    Η περιοδεία του έκλεισε με κεντρική ομιλία στη Βάρδα, όπου αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των Δήμων και των Περιφερειών στην τοπική ανάπτυξη αλλά και στην αναγκαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στις επικείμενες εκλογές. Τόνισε ότι η Ευρώπη, παρά την κρίση που διανύει, παραμένει ένας φάρος Δημοκρατίας, Ευημερίας, Ελευθερίας και Δικαιωμάτων τον οποίο ο κόσμος έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Και όλοι αυτοί οι θεσμοί μπορούν να αποδώσουν μόνο αν η κοινωνία συμμετέχει δυναμικά.

    Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία των ευρωεκλογών, να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και να στείλουν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ανάγκης προοδευτικών λύσεων, μέσα από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα.

    nik papandreou 2

  • Κ. Παπαδάκης από την Ηλεία: “ Την εμπιστοσύνη που δείχνει ο λαός να τη μεγαλώσει και με την ψήφο του στο ΚΚΕ!”
    Κ. Παπαδάκης από την Ηλεία: “ Την εμπιστοσύνη που δείχνει ο λαός να τη μεγαλώσει και με την ψήφο του στο ΚΚΕ!”

    Περιοδεία στην Ηλεία πραγματοποίησε χθες το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Παπαδάκης.

    Ο κ. Παπαδάκης πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς, καλώντας συνολικά, κάθε ένας λαϊκός άνθρωπος που προβληματίζεται από όσα βιώνει σήμερα, να στείλει μήνυμα που θα φτάσει ως τις Βρυξέλλες και θα “δονήσει” και το Μαξίμου στη χώρα, με την ακόμα πιο αποφασιστική ενδυνάμωση του κόμματος.

    Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο “Aldemar”, όπου στην ομιλία με εργατοϋπαλλήλους, επισημάνθηκε ότι τα προβλήματα που βιώνει σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου στον τουρισμό, αποτελούν συνέχεια των πολιτικών της ΕΕ, των οδηγιών της για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εντατικοποίηση της δουλειάς κ.α. αντίστοιχα μέτρα, που υλοποίησαν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, απ’ όλα τα αστικά κόμματα.

    Επόμενος σταθμός ήταν το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς, όπου στάθηκε στις άθλιες συνθήκες εργασίας, τα προβλήματα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων, τα ελλειπή μέτρα προστασίας, το γεγονός ότι η δουλειά τους δεν εντάσσεται στα ανθυγιεινά επαγγέλματα, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό τόσο για την υγεία των εργαζομένων όσο εν συνεχεία και τα τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και το χρόνο εργασίας τους μέχρι τη σύνταξη.

    Πρόκειται για θέματα, όπως και άλλα, που απασχόλησαν και στην περιοδεία σε συσκευαστήρια της βόρειας Ηλείας, όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με εργαζόμενους.

    Πραγματοποιήθηκε επίσης, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, όπου επισημάνθηκαν και οι δυσκολίες των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, με την αύξηση του κόστους παραγωγής, τις ανοιχτές τιμές στα προϊόντα, τη μη αποζημίωση τους για σειρά φυτικές, ζωικές ασθένειες κ.α.

    Θυμίζοντας τις ευθύνες της ΕΕ, των κυβερνήσεων των χωρών – μελών της αλλά και των κομμάτων που την στηρίζουν, ο Κώστας Παπαδάκης, κάλεσε μπροστά και στις ευρωεκλογές, οι εργαζόμενοι και ο λαός, να βγάλουν συμπεράσματα, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

    Στάθηκε επίσης στο ρόλο των έως και σήμερα κυβερνήσεων, των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ με συμφωνία τους στις στρατηγικές επιλογές της, όπως και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την εξυπηρέτηση των αναγκών και συμφερόντων και της ελληνικής αστικής τάξης, μακριά απ’ το τι χρειάζεται ο λαός, λόγος για τον οποίο εχθρεύονται και τις κινητοποιήσεις του.

    Με αφορμή και την σημερινή παρουσία του κ. Κασσελάκη στο νομό και την προαναγγελία της επίσκεψής του στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, ο κ. Παπαδάκης τόνισε:

    “Οι εργαζόμενοι και ο λαός, έχουν πλέον πείρα από τέτοιου είδους παιχνίδια και από το εμπόριο και την καπηλεία της Ιστορίας και των αγώνων του λαού μας, που οργανώνουν κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση της αντιλαϊκής διακυβέρνησης της ΝΔ.

    Θυμάται πολύ καλά ο λαός μας, την πρώτη μέρα διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα προκατόχου του κ. Κασσελάκη, με την επίσκεψή του ως πρωθυπουργός στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Θυμάται τι ακολούθησε αυτής της κίνησης, με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ τότε, με την εμβάθυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ τους δολοφόνους των λαών όπου γης, εν συνεχεία.

    Σήμερα, έρχεται ο κ. Κασσελάκης, που αφού το Κόμμα του προώθησε την πολιτική οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος κατακτητή Ισραήλ που επιβάλει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, και αφού για 4 χρόνια άφησε στα αζήτητα την απόφαση της Βουλής για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στάση που συνεχίζει και η ΝΔ, να κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές, επίσκεψη στην Παλαιστίνη, ντράπηκε κι η ντροπή.

    Ανάλογα προεκλογικά τρικ ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Αμαλιάδα που ανακοίνωσε επίσκεψη στο Μουσείο του κομμουνιστή ήρωα Νικου Μπελογιάννη επιχειρώντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στην στήριξη κι ως κυβέρνηση κι ως αντιπολίτευση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων ΕΕ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, την εμπλοκή της χώρας μας και τη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ "Ιερή Συμμαχία"!.

    Πρόκειται για στάση, που καμιά σχέση δεν έχει με τη θυσία του κομμουνιστή – ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Τις αξίες και την ιστορία, ο λαός δεν τα χαρίζει για το προεκλογικό εμπόριο της αντιλαϊκής πολιτικής κανενός! Στις 9 Ιούνη, δίνουμε απάντηση με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ”.

    Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής υπερψήφισης του ΚΚΕ, ώστε εργαζόμενοι και λαός να βρεθούν σε ποιο δυνατή θέση και την επομένη τον ευρωεκλογών.

    papaki kke 2

    papaki kke 3

    papaki kke 4

    papaki kke 5

  • Ευρωεκλογές 2024: Ο μισθός, τα επιδόματα και η σύνταξη που παίρνουν οι ευρωβουλευτές
    Ευρωεκλογές 2024: Ο μισθός, τα επιδόματα και η σύνταξη που παίρνουν οι ευρωβουλευτές

    Τη «μάχη» για μία από τις συνολικά 21 θέσεις που θα έχει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου αναμένεται να δώσουν εκατοντάδες ευρωβουλευτές.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο μηνιαίος καθαρός μισθός του ευρωβουλευτή ανέρχεται στις 7.853,89 ευρώ (μεικτά 10.075,18 ευρώ).

    Και ενώ τα περισσότερα κράτη μέλη υποχρεώνουν τους ευρωβουλευτές τους να πληρώνουν πρόσθετο εθνικό φόρο, με απόφαση του ΣτΕ, οι έλληνες ευρωβουλευτές δεν πληρώνουν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε εισφορά αλληλεγγύης.

    Ποια επιδόματα λαμβάνουν

    Έξοδα μετακίνησης

    Οι περισσότερες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεξάγονται στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Στους ευρωβουλευτές επιστρέφεται το πραγματικό αντίτιμο του εισιτηρίου για τη μετάβαση στον τόπο της συνεδρίασης, συνκατ’ αποκοπή αποζημίωσηβάσει της απόστασης και της διάρκειας του ταξιδιού που καλύπτει τις υπόλοιπες δαπάνες του ταξιδιού, όπως διόδια αυτοκινητοδρόμου, επιβάρυνση για υπέρβαρες αποσκευές ή τέλη κρατήσεων.

    Για δραστηριότητες εκτός της χώρας εκλογής τους, οι ευρωβουλευτές μπορούν να τύχουν επιστροφής των εξόδων ταξιδίου και στέγασης καθώς και συναφών εξόδων έως και το ποσό των 4.950 ευρώ ετησίως.

    Για τις δραστηριότητες στο κράτος μέλος εκλογής τους, επιστρέφονται μόνο τα μεταφορικά έξοδα με ανώτατο ετήσιο ποσό που καθορίζεται ανά χώρα.

    Ημερήσια αποζημίωση ή «αποζημίωση διαμονής»

    Το Κοινοβούλιο καταβάλλει κατ’ αποκοπή αποζημίωση ύψους 350 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν τη στέγασηκαι άλλες συναφείς δαπάνες για κάθε ημέρα που οι ευρωβουλευτές είναι παρόντες στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο κατά τις επίσημες ημέρες λειτουργίας και συνεδριάσεων.

    Η αποζημίωση καλύπτει τα έξοδα για ξενοδοχείο, γεύματακαι άλλες δαπάνες που συνεπάγεται αυτή η παρουσία. Τις ημέρες που διεξάγονται ψηφοφορίες στην ολομέλεια, εάν οι ευρωβουλευτές χάσουν περισσότερες από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες, η ανωτέρω αποζημίωση μειώνεται κατά 50%, ακόμη και αν είναι βρίσκονται εκεί.

    Αποζημίωση γενικών εξόδων

    Αποζημίωση 4.886 ευρώ το μήνα καλύπτει το κόστος των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων των ευρωβουλευτών, όπως είναι τα μισθώματα γραφείων και το κόστος λειτουργίας τους, συνδρομές διαδικτύου, υπολογιστές και τηλέφωνα, καθώς και η διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων.

    Η αποζημίωση μειώνεται στο μισό για τους ευρωβουλευτές που απουσιάζουν αδικαιολόγητα τις μισές τουλάχιστον ημέρες των συνόδων της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια ενός κοινοβουλευτικού έτους, από Σεπτέμβριο έως Αύγουστο.

    Στα επιδόματα υπολογίζονται τα ιατρικά έξοδα (επιστροφή των 2/3 των ιατρικών τους εξόδων), η αποζημίωση λήξης θητείας (μεταβατική αποζημίωση ίση με τον μισθό τους, για έναν μήνα κάθε έτους της θητείας τους) και αλλα δικαιώματα όπως εξοπλισμένα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο και την χρήση των επίσημων οχήματα του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων όταν βρίσκονται σε μία εκ των δύο πόλεων.

    Τι σύνταξη δικαιούνται και πότε

    Οι ευρωβουλευτές έχουν το δικαίωμα σύνταξης γήρατος από την ηλικία των 63 ετών. Η σύνταξη ανέρχεται στο 3,5% του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της θητείας και δεν υπερβαίνει το 70% του μισθού συνολικά. Το κόστος αυτών των συντάξεων καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το επικουρικό συνταξιοδοτικό καθεστώς που θεσπίστηκε για τους ευρωβουλευτές το 1989 έπαψε να δέχεται νέα μέλη του τον Ιούλιο του 2009 και εγκαταλείπεται σταδιακά.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΑΑΔΕ: Διαταγή για εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ μετά την υπόθεση διαφθοράς στη Χαλκίδα
    ΑΑΔΕ: Διαταγή για εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ μετά την υπόθεση διαφθοράς στη Χαλκίδα

    Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας.

    Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

    Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

    Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, και οι ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ευρωεκλογές 2024: Ο μισθός, τα επιδόματα και η σύνταξη που παίρνουν οι ευρωβουλευτές
    Ευρωεκλογές 2024: Ο μισθός, τα επιδόματα και η σύνταξη που παίρνουν οι ευρωβουλευτές

    Τη «μάχη» για μία από τις συνολικά 21 θέσεις που θα έχει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου αναμένεται να δώσουν εκατοντάδες ευρωβουλευτές.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο μηνιαίος καθαρός μισθός του ευρωβουλευτή ανέρχεται στις 7.853,89 ευρώ (μεικτά 10.075,18 ευρώ).

    Και ενώ τα περισσότερα κράτη μέλη υποχρεώνουν τους ευρωβουλευτές τους να πληρώνουν πρόσθετο εθνικό φόρο, με απόφαση του ΣτΕ, οι έλληνες ευρωβουλευτές δεν πληρώνουν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε εισφορά αλληλεγγύης.

    Ποια επιδόματα λαμβάνουν

    Έξοδα μετακίνησης

    Οι περισσότερες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεξάγονται στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Στους ευρωβουλευτές επιστρέφεται το πραγματικό αντίτιμο του εισιτηρίου για τη μετάβαση στον τόπο της συνεδρίασης, συνκατ’ αποκοπή αποζημίωσηβάσει της απόστασης και της διάρκειας του ταξιδιού που καλύπτει τις υπόλοιπες δαπάνες του ταξιδιού, όπως διόδια αυτοκινητοδρόμου, επιβάρυνση για υπέρβαρες αποσκευές ή τέλη κρατήσεων.

    Για δραστηριότητες εκτός της χώρας εκλογής τους, οι ευρωβουλευτές μπορούν να τύχουν επιστροφής των εξόδων ταξιδίου και στέγασης καθώς και συναφών εξόδων έως και το ποσό των 4.950 ευρώ ετησίως.

    Για τις δραστηριότητες στο κράτος μέλος εκλογής τους, επιστρέφονται μόνο τα μεταφορικά έξοδα με ανώτατο ετήσιο ποσό που καθορίζεται ανά χώρα.

    Ημερήσια αποζημίωση ή «αποζημίωση διαμονής»

    Το Κοινοβούλιο καταβάλλει κατ’ αποκοπή αποζημίωση ύψους 350 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν τη στέγασηκαι άλλες συναφείς δαπάνες για κάθε ημέρα που οι ευρωβουλευτές είναι παρόντες στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο κατά τις επίσημες ημέρες λειτουργίας και συνεδριάσεων.

    Η αποζημίωση καλύπτει τα έξοδα για ξενοδοχείο, γεύματακαι άλλες δαπάνες που συνεπάγεται αυτή η παρουσία. Τις ημέρες που διεξάγονται ψηφοφορίες στην ολομέλεια, εάν οι ευρωβουλευτές χάσουν περισσότερες από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες, η ανωτέρω αποζημίωση μειώνεται κατά 50%, ακόμη και αν είναι βρίσκονται εκεί.

    Αποζημίωση γενικών εξόδων

    Αποζημίωση 4.886 ευρώ το μήνα καλύπτει το κόστος των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων των ευρωβουλευτών, όπως είναι τα μισθώματα γραφείων και το κόστος λειτουργίας τους, συνδρομές διαδικτύου, υπολογιστές και τηλέφωνα, καθώς και η διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων.

    Η αποζημίωση μειώνεται στο μισό για τους ευρωβουλευτές που απουσιάζουν αδικαιολόγητα τις μισές τουλάχιστον ημέρες των συνόδων της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια ενός κοινοβουλευτικού έτους, από Σεπτέμβριο έως Αύγουστο.

    Στα επιδόματα υπολογίζονται τα ιατρικά έξοδα (επιστροφή των 2/3 των ιατρικών τους εξόδων), η αποζημίωση λήξης θητείας (μεταβατική αποζημίωση ίση με τον μισθό τους, για έναν μήνα κάθε έτους της θητείας τους) και αλλα δικαιώματα όπως εξοπλισμένα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο και την χρήση των επίσημων οχήματα του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων όταν βρίσκονται σε μία εκ των δύο πόλεων.

    Τι σύνταξη δικαιούνται και πότε

    Οι ευρωβουλευτές έχουν το δικαίωμα σύνταξης γήρατος από την ηλικία των 63 ετών. Η σύνταξη ανέρχεται στο 3,5% του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της θητείας και δεν υπερβαίνει το 70% του μισθού συνολικά. Το κόστος αυτών των συντάξεων καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το επικουρικό συνταξιοδοτικό καθεστώς που θεσπίστηκε για τους ευρωβουλευτές το 1989 έπαψε να δέχεται νέα μέλη του τον Ιούλιο του 2009 και εγκαταλείπεται σταδιακά.

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο