Πολιτικά

Νικολακόπουλος: Θεσμική και Ηθική υποχρέωσή μας η αποτροπή εγκληματικών πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή

Νικολακόπουλος: Θεσμική και Ηθική υποχρέωσή μας η αποτροπή εγκληματικών πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή

Η ομιλία Ανδρέα Νικολακόπουλου περί της κατάρτισης συνδυασμών στις βουλευτικές εκλογές - Και αυστηρή κριτική για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα της Χρυσής Αυγής

«Η προστασία της δημοκρατίας μας αποτελεί υποχρέωση όλου του πολιτικού συστήματος όλων των κομμάτων και νομίζω στο θέμα αυτό θα πρέπει να βγούμε περισσότερο ενωμένοι όσο ποτέ σε αυτή τη κοινοβουλευτική περίοδο ….»

Αυτό τόνισε κατά την διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας στη Βουλή ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στο πλαίσιο συζήτησης της κυβερνητικής τροπολογίας για το δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός επεσήμανε στην αρχή της τοποθέτησής του ότι, με την συγκεκριμένη τροπολογία μπαίνει φραγμός στην συμμετοχή πολιτικών κομμάτων και συνδυασμών που η ηγεσία τους έχει καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα για εγκλήματα ιδιαίτερης ποινικής απαξίας ή που η δράση τους δεν υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και πρόσθεσε :

«Είναι θα έλεγα όχι μόνο μια θεσμική υποχρέωση της πολιτείας προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και μια ηθική υποχρέωση.

Μια υποχρέωση η οποία θα έπρεπε να έχει κατοχυρωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες, όπως αντίστοιχα έχει κατοχυρωθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

«Η φιλελεύθερη δημοκρατία μας είναι ισχυρή, έχει όμως ανάγκη θωράκισης απέναντι σε όποιον απεργάζεται μια νέα προσπάθεια υπονόμευσης.»

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια ομόθυμη στάση όταν μιλάμε για την άμυνα της δημοκρατίας μας απέναντι στους αρνητές της αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά : « Εμείς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι έχουμε πρωτίστως την υποχρέωση να νομοθετούμε προς αυτό το σκοπό. Και το άρθρο 29 παρ. 1 του Συντάγματος που επιτάσσει ρητά και απερίφραστα τα κόμματα να υπηρετούν τη ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος δίνει τη δυνατότητα στον κοινό νομοθέτη να προσδιορίζει τους όρους για την εφαρμογή της συνταγματικής διάταξης.

Αξίζει λοιπόν να πάμε λίγο πιο πίσω, το 2013 όταν η Δικαιοσύνη διέταξε τη σύλληψη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής. Όλοι θυμόμαστε ότι αυτό έγινε επί κυβέρνησης ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Τότε έγινε κάτι αυτονόητο , συγκεντρώθηκαν και συσχετίστηκαν όλες οι υποθέσεις που αφορούσαν τη Χρυσή Αυγή έτσι ώστε να γίνει σωστός νομικός χαρακτηρισμός των εγκληματικών πράξεων.

Να θυμηθούμε στο τέλος του 2014 ότι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες που θα οδηγούσαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να συμπορευτεί σε ορισμένες πλην όμως κρίσιμες περιπτώσεις πολιτικά μαζί της ώστε να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Θα εξηγήσω αμέσως πως;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής μαζί εμπόδισαν την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ψηφίζοντας σε τρεις ψηφοφορίες «παρών». Αξιοποιώντας έτσι ένα «παραθυράκι» του Συντάγματος ώστε να ανατρέψουν την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά και να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Να θυμηθούμε την περιβόητη δίκη της ΧΑ που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά συναντούσε διαρκώς μια σειρά προβλημάτων και δυσκολιών όπως η αδυναμία να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα αλλά και οι πολλές αποχές δικηγόρων. Μια δίκη που δεν ολοκληρώθηκε μέσα σε 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεχάσει αυτές τις επικίνδυνες αποφάσεις ούτε μπορεί να ζει σε μια δημοκρατία με αυταπάτες, οφείλουμε έστω τώρα, να αποτρέψουμε ξανά εγκληματικές πολιτικές δυνάμεις να εισέλθουν στη Βουλή και να υπονομεύσουν το πολίτευμα μας.

(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις