Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 13:27

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Πάτρα και Αίγιο σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει με φίλους και μέλη του κόμματος σε Αίγιο και Πάτρα ενόψει της 10ης Σεπτεμβρίου.

Μπορεί η Εφη Αχτσιόγλου να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσει το κόμμα σε ήρεμα νερά, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την εξουσία και να εφαρμόσει την πολιτική του; Σε αυτό το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει απόψε σε Αίγιο και Πάτρα η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επισκεφθεί τις δύο μεγάλες πόλεις της Αχαΐας στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας. Σήμερα το απόγευμα στις 18.30, η κ. Αχτσιόγλου θα βρεθεί στο καφέ Habit στην πλατεία Αγίας Λαύρας του Αιγίου και στις 20.30 στο καφέ Multistar στην πλατεία Ρομάντζας στην Πάτρα. Η κ. Αχτσιόγλου θεωρείται το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής την προτίμηση πολλών ηγετικών στελεχών της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.

Γενικότερα, η κ. Αχτσιόγλου έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής να συμπεριλάβει διατασικά χαρακτηριστικά στην καμπάνια της, έχοντας ως στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία της 10ης Σεπτεμβρίου.

Η υποψήφια διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα έχει αναφερθεί προσφάτως σε όλη την πολιτική και ιδεολογική ύλη που καλείται να διαχειριστει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιτύχει την επανάκαμψή του. Αναφερόμενη στα αίτια της ήττας, η υποψήφια νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει επισημάνει μεταξύ άλλων πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε «πόσο σημαντική ήταν στην παρούσα φάση για την ελληνική κοινωνία η κυβερνητική σταθερότητα, που μετατράπηκε σχεδόν σε κοινωνικό αίτημα» και πως δεν μίλησε με τρόπο θετικό «για τις δυνατότητες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία». Ενώ, μια άλλη ενδιαφέρουσα προσέγγισή της είναι πως ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ» πρέπει να ξεπεράσει διαχωρισμούς του τύπου «ήρθαμε από το ΚΚΕ Εσωτερικού, ήρθαμε από το ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: Pelop.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 13:16

Σχετικά Άρθρα

  • ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο εβδομάδες των «Παθών» - Οι εκλογές αντιπροσώπων, το κρίσιμο προεδρείο του Συνεδρίου και ο κίνδυνος προπηλακισμών
    ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο εβδομάδες των «Παθών» - Οι εκλογές αντιπροσώπων, το κρίσιμο προεδρείο του Συνεδρίου και ο κίνδυνος προπηλακισμών

    Το πιο κρίσιμο τελευταίο χιλιόμετρο του εκλογικού μαραθωνίου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την προσεχή εβδομάδα. Το Σαββατοκύριακο 2 και 4 Νοεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες στις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο έκτακτο συνέδριο και τα εκατέρωθεν επιτελεία βρίσκονται σε πυρετό κινητοποίησης των υποστηρικτών τους. Η διορία για την εγγραφή νέων μελών που θα έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις συγκεκριμένες διαδικασίες έληξε χτες, ενώ το κλίμα στην Κουμουνδούρου παραμένει έκρυθμο με αρκετούς να εκτιμούν πως το συνέδριο μπορεί να μετατραπεί κυριολεκτικά σε «αρένα».

    Χαμηλό το ενδιαφέρον για εγγραφή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ

    Την επόμενη εβδομάδα θα έχει η Κουμουνδούρου στα χέρια της αναλυτικά δεδομένα για την πορεία εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στο ηλεκτρονικό πεδίο του iSyriza δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής «ρεύμα» προσχώρησης πολιτών στο κόμμα, παρά τις προσπάθειες του Στέφανου Κασσελάκη. Η δημιουργία δικής του προσωπικής πλατφόρμας χρησίμευσε βασικά στο να συσπειρωθεί η βάση των υποστηρικτών του και να καταγραφούν οι κατά τόπους δυνάμεις του.

    Το επιτελείο Κασσελάκη πάντως επιμένει να προσδίδει στην εκστρατεία του χαρακτηριστικά «ανένδοτου για την δημοκρατία». Με χθεσινή του διαρροή το επιτελείο ανέφερε πως «η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, και μόνο μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών το κόμμα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά», ενώ κατήγγειλε «συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων» που προσπαθούν να επιβάλουν αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες. «Οι ψηφοφόροι κατανοούν ότι η αποκατάσταση της δημοκρατικής διαδικασίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του Συνεδρίου» υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά.

    Οι εκλογές στις Οργανώσεις Μελών για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες, αφού θα αποτελέσουν μια πρώτη καταγραφή της δυναμικής των δύο αντίπαλων στρατοπέδων. Η πλευρά Κασσελάκη, πάντως, έχει χαμηλώσει εσχάτως τους τόνους και αποφεύγει να μιλά πλέον για κυριαρχία του στη βάση, καθώς τα μηνύματα από τις συγκεντρώσεις του σε επαρχιακές πόλεις δεν είναι ευοίωνα. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε καφετέριες με λίγες δεκάδες συγκεντρωμένους, αντικατοπτρίζοντας το χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών για τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις καταγγελίες Κασσελάκη.

    Στο προεδρείο του συνεδρίου το βάρος των εξελίξεων

    Το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τετραήμερο 8 με 10 Νοεμβρίου, ενώ ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι το Gazi Music Hall κοντά στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς. Οι ιθύνοντες της Κουμουνδούρου θεωρούν πως ο χώρος επαρκεί και με το παραπάνω για τις ανάγκες διεξαγωγής του εκτάκτου συνεδρίου, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του περιβάλλοντος του Στέφανου Κασσελάκη, που μιλά απαξιωτικά για «μπουζουξίδικο».

    Κρίσιμη για την έκβαση της ουσίας των αποφάσεων του Συνεδρίου, αλλά και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η σύνθεση του προεδρείου του συνεδρίου, που παραδοσιακά αποφασίζει για τα προς συζήτηση θέματα των εργασιών του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε την Παρασκευή (Real FM) πως «εάν ο κ. Κασσελάκης βάλει σκοπό και στόχο να φέρει ένα συγκεκριμένο θέμα σαν σύνεδρος προς συζήτηση μέσα σε αυτό, θα πρέπει το προεδρείο του συνεδρίου να το ακούσει και να αποφανθεί για το ποια θα είναι η εξέλιξή του».

    Με άλλα λόγια, μπορεί ο πρώην πρόεδρος να ζητήσει να τεθούν προς ψηφοφορία τα τέσσερα θέματα που επιθυμεί (να ανατραπεί η απόφαση της Κ.Ε. για έκπτωσή του, να ανακηρυχτεί ξανά πρόεδρος μέχρι τις προεδρικές εκλογές, να κηρυχτεί υποψήφιος πρόεδρος και να διεξαχθεί η εκλογή νέας Κ.Ε. την ίδια μέρα με αυτή της εκλογής προέδρου), ωστόσο το προεδρείο να θεωρήσει πως οι πρότερες αποφάσεις των οργάνων υπερισχύουν λόγω της «σφιχτής» ατζέντας που έχει προαποφασιστεί.

    Δεν αποκλείουν ακόμα και σωματικές αντιπαραθέσεις

    Δεν είναι λίγοι πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι το συνέδριο θα είναι τουλάχιστον επεισοδιακό. Υπάρχουν μάλιστα και στελέχη που λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης υποδαυλίζει την ένταση με στόχο να εξοργίσει τους υποστηρικτές του και να εφαρμόσει το σχέδιο που είχε για την Κεντρική Επιτροπή, αλλά που δεν ευοδώθηκε: Να εμφανιστεί επικεφαλής μιας μεγάλης ομάδας, η οποία θα διεκδικήσει ακόμα και με τη βία να επιβάλει τις αποφάσεις που επιθυμεί.

    Η Κουμουνδούρου επιμένει πως δεν τίθεται ζήτημα αναβολής του συνεδρίου. Ωστόσο, η ένταση και οι «απειλές» υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, όπως της Θεοδώρας Τζάκρη πρόσφατα πως θα είναι έξω από το χώρο συγκεντρωμένοι 5.000 υποστηρικτές του πρώην προέδρου, προκαλεί ανησυχία σε μερικά στελέχη. «Αν πλακωθούμε το ξύλο, δεν θα ανακάμψουμε ποτέ, όποιος και αν κερδίσει τις εκλογές» έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος σε συζήτηση με δημοσιογράφους.

    Πηγή: cnn.gr

  • Εύρημα «αιμορραγίας αμφιβληστροειδούς» δημιουργεί νέα δεδομένα στο θρίλερ με τα 5 νεκρά παιδιά
    Εύρημα «αιμορραγίας αμφιβληστροειδούς» δημιουργεί νέα δεδομένα στο θρίλερ με τα 5 νεκρά παιδιά

    Νέα δεδομένα στο θρίλερ που αφορά και την Αμαλιάδα. Εντοπίσθηκε στο δεύτερο παιδί της 24χρονης Ειρήνης που πέθανε το 2023. Ιατροί το αποδίδουν κατά κύριο λόγο στο «σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού».

    Ένα σημαντικό εύρημα που φέρεται να έχει εντοπισθεί σε οφθαλομολογικό έλεγχο, σε ένα από τα παιδιά της 24χρονης Ειρήνης Μ. δημιουργεί νέα δεδομένα στο θρίλερ με τους αλλεπάλληλους θανάτους πέντε παιδιών την περίοδο 2014-2024 στην Αμαλιάδα που απασχολεί την κοινή γνώμη.

    Στον έλεγχο που υπήρξε τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας στο δεύτερο παιδί της 24χρονης (τότε ήταν ενός μηνός) το οποίο ένα μήνα αργότερα έχασε την ζωή του στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, εντοπίσθηκε αιμορραγία στον αμφιβληστροειδή του άτυχου μωρού.

    Κάτι που αποδίδεται κυρίως στο «σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού» (Shaken baby syndrome) που είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν ανοίγει νέος κύκλος σημαντικών και πολύ συγκεκριμένων ερωτημάτων για τις αιτίες θανάτου του συγκεκριμένου βρέφους, αλλά ίσως και ορισμένων ακόμη από τα άλλα τέσσερα παιδιά που έχασαν την ζωή τους και τα οποία «συνδέονταν» με την 24χρονη.

    Στις 18 Αυγούστου 2023 λοιπόν η Ειρήνη (σσ η οποία είχε χάσει ήδη το πρώτο παιδί της το 2021 με τον θάνατο του να αποδίδεται σε «διάμεση πνευμονίτιδα») απέκτησε ένα κοριτσάκι, τη Μαρία-Φρειδερίκη. Δύο μήνες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου 2023, το βρέφος που παρουσίαζε επιληπτικά επεισόδια πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» όπου και νοσηλευόταν για ένα μήνα.

    Είχε μεταφερθεί εκεί από το «Καραμανδάνειο Νοσοκομείο» της Πατρας στις 18 Σεπτεμβρίου. Την προανάκριση για τον θάνατο ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων Αττικής.

    Απροσδιόριστη αιτία στο θάνατο του βρέφους στην Αμαλιάδα

    Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών η αιτία θανάτου χαρακτηρίστηκε απροσδιόριστη που μπορεί να συνδέεται με το παθολογικό ιστορικό επιληψίας. Από την έρευνα ακόμη της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε ότι όταν έχασε την ζωή του το δύο μηνών βρέφος ήταν στον ίδιο θάλαμο του «Παίδων» τουλάχιστον 2-3 ακόμη άτομα, ανάμεσα στα οποία μία κοινωνική λειτουργός.

    Όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο είχε εντοπισθεί στο άτυχο κοριτσάκι αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς. Ένα τέτοιο εύρημα κυρίως σε ενήλικες συνδέεται με «αποκόλληση αμφιβληστροειδούς», «διαβητική αμφιβληστροπάθεια με νεοαγγείωση», «απόφραξη φλέβας αμφιβληστροειδούς», «ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας με αιμορραγία», από «πρόκληση τραύματος» κλπ. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ιατροί, οι προαναφερόμενες αιτίες είναι απίθανες για ένα βρέφος ενός μηνός.

    Σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού

    Όμως όπως προκύπτει από περαιτέρω ανάλυση ιατρικών δεδομένων «οι αιμορραγίες του αμφιβληστροειδούς που κυμαίνονται από λίγες διάσπαρτες αιμορραγίες έως εκτεταμένες αιμορραγίες που περιλαμβάνουν πολλαπλά στρώματα του αμφιβληστροειδούς αποδίδεται στο «σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού».

    Όπως σημειώνεται αυτό συμβαίνει συνήθως «όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει. Τα μωρά έχουν πολύ αδύναμους μύες του λαιμού (ειδικά μωρά μικρότερα των 4 μηνών τα οποία πιθανό να μην στηρίζουν ακόμα το κεφάλι τους) που δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως το αναλογικά μεγάλο κεφάλι τους.

    Το έντονο κούνημα αναγκάζει το κεφάλι του μωρού να κινείται βίαια μπρος-πίσω, με αποτέλεσμα σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες εγκεφαλικές βλάβες. Οι βλάβες θα είναι σαφώς μεγαλύτερες αν το κεφάλι του μωρού κατά την ανατάραξη προσκρούσει βίαια σε κάποια επιφάνεια».

    Σημειώνεται ότι κι η ίδια η 24χρονη είχε αναφέρει σε μία από τις συνεντεύξεις ότι οι γιατροί στο Καραμανδανειο είδαν αιμάτωμα στα μάτια του μωρού και ζήτησαν να μεταφερθεί επειγόντως στο «Αγία Σοφία». Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελο της υπόθεσης δεν έχουν ενταχθεί καταθέσεις των γιατρών κι άλλα έγγραφα από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

    Πηγή: in.gr

  • Φάμελλος: Όλη η υφήλιος ξέρει για το σκάνδαλο Novartis, εδώ ο Μητσοτάκης επιχειρεί να το κουκουλώσει
    Φάμελλος: Όλη η υφήλιος ξέρει για το σκάνδαλο Novartis, εδώ ο Μητσοτάκης επιχειρεί να το κουκουλώσει

    Ο Σωκράτης Φάμελλος τοποθετήθηκε για την υπόθεση Novartis, λέγοντας πως «η κυβέρνηση των δήθεν αρίστων συνεχίζει να πλήττει το Κράτος Δικαίου»

    Μύδρους κατά της κυβέρνησης για την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.

    Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, «η κυβέρνηση χωρίς αιδώ πανηγυρίζει επειδή υποθήκευσε μια κατοχυρωμένη διαδικασία του Δικαίου και της Δικαιοσύνης, που είναι η προστασία μαρτύρων».

    «Δυνατός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει σεβασμός στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης», λέει ο Φάμελλος

    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «με βάση τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, η Novartis υποχρεώθηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό εκατομμυρίων δολαρίων με το αμερικανικό δημόσιο για παράνομες πρακτικές της στην Ελλάδα».

    «Οι μάρτυρες για σημαντικές υποθέσεις πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στην Ελλάδα»

    Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης συνέχισε λέγοντας ότι «όλη η υφήλιος ξέρει για το σκάνδαλο Novartis, αλλά εδώ ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να το κουκουλώσει».

    Σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο, «οι μάρτυρες για σημαντικές υποθέσεις πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στην Ελλάδα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Η κυβέρνηση των δήθεν αρίστων συνεχίζει να πλήττει το Κράτος Δικαίου για να θρέψει το σύστημα εξουσίας που τη συντηρεί, κάτι που μας απομακρύνει συνεχώς από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

    Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «δυνατός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει σεβασμός στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και ισχυρό κράτος Δικαίου προς όφελος της κοινωνίας».

    Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση για την υπόθεση Novartis εξέδωσε νωρίτερα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

    Πηγή: In.gr
  • Παππάς για Novartis: Μεθόδευση για να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων
    Παππάς για Novartis: Μεθόδευση για να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων

    «Εγώ θα είμαι κάθε μέρα στη Βουλή. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης; Θα μπαίνει και θα φεύγει;», είπε ο Νίκος Παππάς για την αποχώρηση του πρωθυπουργού από τη Βουλή.

    Για μεθόδευση με σκοπό την κατάρρευση του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την απόφαση άρσης της προστασίας των μαρτύρων της υπόθεσης Novartis.

    «Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και ομολογημένο από την ίδια την εταιρεία. Υπήρξε πολιτική επιλογή για να συμβεί αυτό, που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στον νόμο των προστατευόμενων μαρτύρων του 2014, για τον οποίο υπήρχε και σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και τον ενίσχυσε αργότερα ο κ. Φλωρίδης», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε λέγοντας ότι «Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο έχει αποφανθεί ότι δεν συνδέεται αιτιωδώς η κατάθεση των μαρτύρων στην Ελλάδα με αυτά που κατέθεσαν στην Αμερική. Πρόκειται για τάση εκδίκησης απέναντι στους προστατευόμενους μάρτυρες. Μέχρι πρότινος η ελληνική δικαιοσύνη είχε αποφανθεί ότι υπάρχει λόγος να υπάρξει προστασία στους μάρτυρες. Στα μάτια του ελληνικού λαού είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εδώ υπάρχει μια μεθόδευση που επιχειρεί να καταρρεύσει ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα».

    Ως προς τη διαχείριση της υπόθεσης στην Ελλάδα, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι «δεν έπρεπε να πάει στη Δικαιοσύνη απευθείας η υπόθεση. Θα έπρεπε να είχε γίνει πρώτα μια Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή, τουλάχιστον για τους Υπουργούς Υγείας, γιατί έτσι θα υπήρχαν και περισσότεροι μάρτυρες».

    «Εγώ θα είμαι κάθε μέρα στη Βουλή. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης; Θα μπαίνει και θα φεύγει;»

    Αναφορικά με την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη στιγμή που ο ίδιος ανέβηκε στο βήμα, είπε πως ο πρωθυπουργός ήταν «ασεβής ως προς τους θεσμούς, δειλός γιατί δεν κάθισε να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός, διότι εφαρμόζει τον νόμο που εμείς ψηφίσαμε ανελλιπώς από το 2019 και μεταξύ μας, είπα και στην βουλή, τον νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα έπρεπε να τον λέμε «νόμο Παππά - Μητσοτάκη» γιατί τον εφαρμόζει έκτοτε».

    «Προκάλεσε μια πόλωση σε ένα θέμα στο οποίο απομονώθηκε και από την άλλη έχουμε από το τέλος Σεπτεμβρίου ζητήσει ενημέρωση για τα εθνικά θέματα, αλλά δεν υπάρχει. Θα έρθει εδώ ο κ. Φιντάν να τον δει ο κ. Γεραπετρίτης και θα ακούμε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και εμείς δεν θα ξέρουμε τίποτα;», είπε ο κ. Παππάς.

    Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό είπε ακόμη πως «είναι επιλογή που καταδικάστηκε από όλα τα κόμματα. Ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύει αλαζονεία που δεν συνάδει με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Εγώ θα είμαι κάθε μέρα στην Βουλή. Τι θα κάνει; Θα μπαίνει κάθε μέρα και θα φεύγει;».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Κασσελάκης: Αν χάσει στο συνέδριο, θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ
    Κασσελάκης: Αν χάσει στο συνέδριο, θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για εγγραφή νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές ανάδειξης των αντιπροσώπων στο συνέδριο. Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης υποδαυλίζει την ένταση με την Κουμουνδούρου, ενώ προαναγγέλλει την έξοδό του εάν «αποδειχτεί πως δεν υπάρχει δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ».

    Χτίζει την ένταση ο Κασσελάκης

    Στην Κουμουνδούρου δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής ιδιαίτερη κινητικότητα στην εγγραφή νέων μελών είτε ηλεκτρονικά είτε στις Οργανώσεις Μελών. Έτσι, αρκετοί θεωρούν πως η κίνηση Κασσελάκη να δημιουργήσει την δική του προσωπική πλατφόρμα δεν προκάλεσε κάποιο «ρεύμα», παρά μόνον συγκέντρωσε στοιχεία υποστηρικτών του που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ήδη μέλη του κόμματος, ώστε να προετοιμάσει καλύτερα τις επόμενες κινήσεις του.

    Ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που τον στηρίζουν να έχουν στραμμένο στο βλέμμα τους στις εκλογές των αντιπροσώπων, που θα διεξαχθούν το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου στις Οργανώσεις Μελών ανά την επικράτεια. Το στρατόπεδο Κασσελάκη δεν αποπνέει πλέον βεβαιότητα πως κατέχει τους συσχετισμούς του συνεδρίου, για αυτό και ο ίδιος σε κάθε συνέντευξή του αφήνει να εννοηθεί πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να αποκλείσει υποψηφίους ή να μην εγκρίνει εκλεγμένους αντιπροσώπους. Παράλληλα, εκτοξεύει κατηγορίες προς την Κουμουνδούρου περί αντιδημοκρατικών πρακτικών, επαναλαμβάνοντας διαρκώς το μότο «να επαναφέρουμε τη νομιμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ».

    Υπό ποιες συνθήκες θα φύγει ο Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ;

    Στο προσεχές έκτακτο συνέδριο ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ζητήσει την ανατροπή της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για την αποπομπή του, να εγκριθεί από το συνεδριακό σώμα η υποψηφιότητά του και να ψηφιστεί νέα Κεντρική Επιτροπή την ίδια ημέρα που θα εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό τον σκοπό κραδαίνει την απόφαση που έλαβαν πιστά σε αυτόν μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, σύμφωνα με τα οποία το συνέδριο έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει οποιαδήποτε απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

    Εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του Στέφανου Κασσελάκη, τότε ο ίδιος και η ομάδα του έχουν ήδη προλειάνει το έδαφος ώστε να αναπτυχθεί φημολογία πως το αρνητικό αποτέλεσμα οφείλεται σε αντιδημοκρατικές πρακτικές. Με άλλα λόγια, διαφαίνεται πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα και θα αποχωρήσει από το κόμμα.

    Ο ίδιος άλλωστε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ διευκρίνισε υπό ποιες προϋποθέσεις θα αποχωρήσει: «Η πρόθεσή μου είναι να μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό βασίζεται στο εάν η διαδικασία του συνεδρίου είναι δημοκρατική. Δηλαδή, αν φανεί ότι το κόμμα έχει έλλειμμα δημοκρατικότητας, ότι ο τρόπος με τον οποίο αυτή η περιβόητη επιτροπή νομιμοποίησης συνέδρων θα αποκλείει μέλη ή αν υπάρχουν τεράστια έλλειψη στο μητρώο μελών, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς εκφράζεται η βάση αποτελεσματικά».

    «Δεν αρέσει στον Κασσελάκη η δημοκρατία» λέει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ

    Στην άλλη πλευρά, η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε χτες στην αντεπίθεση απαντώντας στον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος για τα όσα δηλώνει σε συνεντεύξεις και ομιλίες του. «Η Κ.Ε. για τον κύριο Κασσελάκη ήταν απολύτως νομιμοποιημένη αρχές Σεπτεμβρίου και την καλούσε να κάνει πρόταση μομφής και μόλις υπήρξε άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, άρχισε να την προσβάλλει, όπως και όλα τα όργανα του κόμματος» ανέφεραν κύκλοι της καταλογίζοντας στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «τέτοια είναι η δυσανεξία του για τις συλλογικές διαδικασίες, που αμφισβητεί τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ».

    «Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, πλειοψηφίες, μειοψηφίες και αποτελέσματα συλλογικών διαδικασιών τα οποία δεν θέλει να αποδεχθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό έκανε με την Κ.Ε., αυτό προαναγγέλλει ότι θα κάνει και με το Συνέδριο αν δεν του αρέσουν τα αποτελέσματα αφήνοντας πρωτοφανή και απαράδεκτα υπονοούμενα ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές των συνέδρων, από την Επιτροπή Νομιμοποίησης» συνέχισαν οι ίδια πηγές. Τον κατηγόρησαν δε πως «έχει έτοιμο το ΙΧ κόμμα του, με πολυτελή γραφεία και ιστοσελίδα» και πως «κινείται πλέον ανοιχτά αντιπαραθετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενος σε έναν πόλεμο φθοράς, λάσπης και συκοφαντιών».

    Όσον αφορά πάντως την Επιτροπή Δεοντολογίας, τα πέντε μέλη που απέστειλαν επιστολή στην γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ξεκαθαρίζουν πως η Επιτροπή ούτε απαρτία είχε ούτε είναι αρμόδια να αποφανθεί για την ερμηνεία του καταστατικού. Γεγονός που δείχνει πως ο διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει το μη παρέκει, επηρεάζοντας κάθε δομή και λειτουργία της Κουμουνδούρου.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καλαματιανός: Σύνδεση του "Πάτρα-Πύργος" με το αεροδρόμιο του Αράξου
    Καλαματιανός: Σύνδεση του

    Την ανάγκη σύγχρονης οδικής σύνδεσης της Ηλείας με το αεροδρόμιο του Αράξου, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός. Όπως επισημαίνεται σε ερώτηση που συνυποβάλλει με Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, η οδική σύνδεση του αεροδρομίου του Αράξου με την Ηλεία, θα συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική και εν γένει οικονομική πρόοδο της περιοχής μας. Είναι βέβαιο ότι θα προσδώσει περαιτέρω αναπτυξιακή δυναμική στον νομό, αυξάνοντας και διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητα, σε συνδυασμό με τα λιμάνια του Κατακόλου και της Κυλλήνης.

    Σε δήλωσή του, ο Διονύσης Καλαματιανός αναφέρει τα εξής:

    «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης μετέθεσαν τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής του "Πάτρα-Πύργος" αρκετά προς τα πίσω. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το έργο απεντάχθηκε το 2013 από την κατασκευή του συνολικού αυτοκινητόδρομου "Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα", με απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    Το 2018, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το έργο εγκρίθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το 2019 ξεκίνησε να κατασκευάζεται και σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις που εκτελούνταν πριν τις ακυρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, θα ολοκληρωνόταν το 2023, δίχως διόδια. Δυστυχώς, οι επιλογές αυτής της κυβέρνησης φόρτωσαν το έργο με επιπλέον χρόνια καθυστέρησης και κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα, δηλαδή, που θα χρεωθούν οι πολίτες για πληρωμή διοδίων και αποζημιώσεις σε εργολάβους.

    Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το "Πύργος-Τσακώνα", το οποίο παραμένει στον αέρα, δίχως να υπάρχει καμία πρόοδος και κανένα χρονοδιάγραμμα.

    Ελπίζουμε, λοιπόν, η κυβέρνηση να επιδείξει επιτέλους συνέπεια και πραγματικό ενδιαφέρον για τους πολίτες της Ηλείας, που εδώ και 5 χρόνια βλέπουν κρίσιμα έργα υποδομών όπως τα προαναφερόμενα "Πάτρα-Πύργος" και "Πύργος-Τσακώνα", η υπογειοποίηση του ΤΟΕΒ Γαστούνης και συνολικά του αρδευτικού δικτύου του νομού, η αναβάθμιση των φραγμάτων Πηνειού και Αλφειού, να βαλτώνουν και να καθυστερούν. Για το "Πάτρα-Πύργος", θα περιμένουμε τις ακριβείς ημερομηνίες παράδοσης του έργου. Παράλληλα, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί και η άμεση σύνδεσή του με το αεροδρόμιο του Αράξου, γεγονός που θα προσφέρει στους επιβάτες γρήγορη, άνετη και ασφαλή πρόσβαση σε τουριστικούς προορισμούς της Ηλείας. Αυτό ζητάμε και με κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, καλώντας τον να απαντήσει αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει -και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης- αυτή την κρίσιμη αναπτυξιακή παρέμβαση προς όφελος του νομού μας.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Πόλεμος» ανακοινώσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: «Άλλο κτίριο - Άλλο μητρώο - Άλλο κόμμα», λέει η πλειοψηφία για τα εγκαίνια Κασσελάκη
    «Πόλεμος» ανακοινώσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: «Άλλο κτίριο - Άλλο μητρώο - Άλλο κόμμα», λέει η πλειοψηφία για τα εγκαίνια Κασσελάκη

    Κύκλοι της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν για τα χθεσινοβραδινά εγκαίνια των γραφείων του Στέφανου Κασσελάκη ότι, ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος, «έχει έτοιμο το ΙΧ κόμμα του, με πολυτελή γραφεία και ιστοσελίδα η οποία είναι παραπλανητική με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ, και ανταγωνιστική του».

    «Πόλεμος φθοράς, λάσπης και συκοφαντιών»

    Αναλυτικά, όπως σημειώνουν στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, «O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Επαναλαμβάνοντας, μάλιστα, τα ψεύδη περί μιας ΚΕ που δήθεν εκλέχθηκε από το σώμα του 2019.. Μία Κ.Ε. που για τον κύριο Κασσελάκη ήταν απολύτως νομιμοποιημένη αρχές Σεπτεμβρίου και την καλούσε να κάνει πρόταση μομφής και μόλις υπήρξε άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, άρχισε να την προσβάλλει, όπως και όλα τα όργανα του κόμματος.

    Τέτοια είναι η δυσανεξία του για τις συλλογικές διαδικασίες, που αμφισβητεί τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που διαχρονικά έχει δώσει αγώνες για δημοκρατία στη χώρα, επειδή δεν του αρέσουν τα αποτελέσματά τους. Ταυτόχρονα, δηλώνει με θρασύτητα ότι κανένας δεν είναι υποψήφιος πρόεδρος, επειδή δεν είναι ο ίδιος!

    Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, πλειοψηφίες, μειοψηφίες και αποτελέσματα συλλογικών διαδικασιών τα οποία δε θέλει να αποδεχθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό έκανε με την Κ.Ε., αυτό προαναγγέλλει ότι θα κάνει και με το Συνέδριο αν δεν του αρέσουν τα αποτελέσματα αφήνοντας πρωτοφανή και απαράδεκτα υπονοούμενα ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές των συνέδρων, από την Επιτροπή Νομιμοποίησης.

    Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορεί όσους του ασκούν κριτική για «δεκανίκια» του Μητσοτάκη. Και το έκανε αυτό ο κατά δήλωση του διευθυντή του, παρ’ ολίγον υπουργός του Μητσοτάκη, απέναντι σε στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν επί χρόνια αγώνες απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη και στη ΝΔ.

    Όλα αυτά, φυσικά, δεν τα κάνει επειδή, δήθεν, μάχεται για την Αριστερά, τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά γιατί έχει έτοιμο το ΙΧ κόμμα του, με πολυτελή γραφεία και ιστοσελίδα η οποία είναι παραπλανητική με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ, και ανταγωνιστική του .

    Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κινείται πλέον ανοιχτά αντιπαραθετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενος σε έναν πόλεμο φθοράς, λάσπης και συκοφαντιών. Δε θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα - Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές
    K. Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές

    Για το «θρίλερ» που καταγράφεται σε Αχαΐα και Ηλεία, με τους μυστηριώδεις θανάτους βρεφών μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

    «Είναι πολύ λεπτή η υπόθεση και επειδή έχουν ακουστεί διάφορα στα μέσα αυτές τις μέρες, εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Αρχικά να πούμε ότι η παρουσία ενός συγκεκριμένου ατόμου στους θανάτους των παιδιών φαίνεται μόνο σε τρεις θανάτους, σε δύο θανάτους των δικών της παιδιών. Μιλάω για μια συγκεκριμένη κοπέλα η οποία έχει κάνει και δηλώσεις στα μέσα, γι’ αυτό και την αναφέρω. Όπως και στον τελευταίο θάνατο που είχαμε τον Αύγουστο του 2024, ενός ακόμη βρέφους που φαίνεται ότι υπήρχε παρουσία αυτής της γυναίκας και πάλι στον χώρο. Για δύο ακόμη θανάτους που αναφέρονται στα Μέσα δεν υπάρχει εικόνα ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας αυτής, τουλάχιστον προανακριτικά στο υλικό της αστυνομίας, ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας όταν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

    Ακολούθως πρόσθεσε «υπάρχουν πέντε θάνατοι οι οποίοι έχουν απασχολήσει τα Μέσα. Για τους οποίους όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Κάποια από αυτά τα παιδιά είτε κατέληξαν στην οικία τους, είτε διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο και κατέληξαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο Νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά.

    »Υπάρχει δηλαδή στη δικογραφία έκθεση κανονικά του ιατροδικαστή. Εκκρεμεί μόνο το αποτέλεσμα κάποιων τοξικολογικών εξετάσεων για την τελευταία περίπτωση, για τον θάνατο του βρέφους που έγινε στις αρχές του Αυγούστου και πάλι σε αυτή την περιοχή και ουσιαστικά οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
    Άρα η εισαγγελία της περιοχής έχει τους φακέλους και για τα πέντε παιδιά. Φυσικά μπορεί να εξετάσει ξανά από την αρχή μια υπόθεση, δηλαδή μπορεί να ανασυρθεί μια υπόθεση από το αρχείο και να διατάξει και άλλες ανακριτικές ενέργειες πλέον στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το ξεκαθαρίζω. Εμείς προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία ώστε να έρθουν οι απαντήσεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις και για το τελευταίο βρέφος και να έχει πλήρη εικόνα και ο εισαγγελέας. Γνωρίζουμε ότι έχει διαταχθεί κάποια έρευνα σε πταισματοδίκη όμως και όχι στην Ελληνική Αστυνομία. Όμως, σε κάθε περίπτωση οι αρχές είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα θέσει ο αρμόδιος εισαγγελέας».

    «Ουσιαστικά τα Μέσα συνδέουν τον θάνατο πέντε παιδιών με την παρουσία αυτής της γυναίκας. Προανακριτική όμως η παρουσία αυτής της γυναίκας υπάρχει μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Τα δύο δικά της παιδιά και σε ένα παιδί ενός οικείου της προσώπου, αυτό που πρόσεχε. Ουσιαστικά μιλάμε για το τελευταίο βρέφος το οποίο βέβαια το έχει αποδεχθεί και η ίδια προανακριτικά, ότι βρισκόταν μαζί με το παιδί, έχει καταθέσει κανονικά στην αστυνομία και αυτή και η μητέρα του παιδιού.
    Έχουν γίνει όλες οι προανακριτικές ενέργειες που προβλέπονται όταν ένα παιδί φεύγει ξαφνικά από τη ζωή».

    Για το αν αυτή η γυναίκα πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα στην Αμαλιάδα για να καταθέσει ξανά η κ. Δημογλίδου είπε «Θέλει ουσιαστικά να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει και στην αρχική της κατάθεση. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται εφόσον ένας πολίτης επιθυμεί να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση που ο φάκελος δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς περιμένουμε απαντήσεις τοξικολογίας των εξετάσεων».

    «Σε καμία από τις πέντε περιπτώσεις και στο προανακριτική υλικό που έχει παραδοθεί από την αστυνομία δεν φαίνεται εμπλοκή κάποιου ατόμου και δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα» επεσήμανε η κ. Δημογλίδου.

    Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού όταν υπάρχει κάποια καταγγελία είτε για κακοποίηση είτε για παραμέληση της εποπτείας ενός παιδιού. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει τον τοπικό Αστυνομικό διευθυντή άμεσα και γίνονται ενέργειες για να δούμε αν ένα παιδί κακοποιείται, υπάρχει περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, αν παραμελείται από την οικογένεια και φυσικά με τη σειρά της Αστυνομία ενημερώνει αρμόδιους φορείς, κοινωνικούς λειτουργούς, εισαγγελέα Ανηλίκων[…] Δεν γνωρίζω αν έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της συγκεκριμένης οικογένειας. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο όμως από το ιστορικό του παιδιού».

    «Φυσικά και όταν ένα βρέφος φεύγει ξαφνικά από τη ζωή, υπάρχει πάντα η υπόνοια κάποιας εγκληματικής ενέργειας.
    Όμως, όταν η ιατροδικαστική εξέταση είναι ξεκάθαρη και δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, πόσο μάλλον σε κάποιες από τις πέντε περιπτώσεις που σας ανέφερα, υπήρχαν ξεκάθαρες απαντήσεις από την ιατροδικαστή ότι υπήρχαν προβλήματα υγείας σε κάποια από τα βρέφη. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση που έχασαν τη ζωή τους αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, οπότε εκεί αποκλείει και η αστυνομία την εγκληματική ενέργεια, όταν δεν υπάρχουν και ενδείξεις ιατροδικαστικές» υπογράμμισε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

    Πηγή: ertnews.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο