Επισήμως κι ανεπισήμως οι στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη διαψεύδουν αναβολή του συνεδρίου του Φεβρουαρίου.
Έχει ήδη, άλλωστε, συνεδριάσει η Επιτροπή Θέσεων, ενώ έχει μπει στην τελική ευθεία και ο προγραμματισμός για τα περιφερειακά- αναπτυξιακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο έχουν πυκνώσει τα σύννεφα πάνω από την Κουμουνδούρου και οι φωνές που ισχυρίζονται είτε πως δεν μπορεί να μετατραπεί το συνέδριο σε φιέστα αποθέωσης του νέου αρχηγού, είτε πως πρέπει να μετατεθεί για μετά τις ευρωεκλογές για να είναι πιο ουσιαστικό και να μην επικρατήσει κλίμα εσωστρέφειας ενόψει της μάχης πολιτικής επιβίωσης των ευρωεκλογών.
Το κλίμα, όπως ήταν λογικό, δεν κατάφερε να βελτιώσει η αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) την Τετάρτη, λόγω του αιφνιδιαστικού ταξιδιού του Στέφανου Κασσελάκη στο Παρίσι, όταν ήδη τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα.
Όπως πληροφορείται, μάλιστα, το CNN Greece εντός της ΚΟΕΣ μαίνεται ένας άτυπος πόλεμος νεοπροεδρικών και παλαιοπροεδρικών για τον έλεγχο των προσυνεδριακών διαδικασιών και, κυρίως, των συνέδρων που θα προκύψουν από τις σχετικές εσωκομματικές εκλογές στα μέσα Φεβρουαρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, στη σημερινή (Παρασκευή) της συνεδρίαση, στις 18.00, αναμένονται να τεθούν αρκετά βέτο ως προς τις χρεώσεις νομαρχιακών επιτροπών που θα αναλάβουν τα μέλη της ΚΟΕΣ, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν στο περιβάλλον του Νίκου Παππά, ιδίως όσον αφορά το λεκανοπέδιο της Αττικής και τους μεγάλους δήμους.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως οι προεδρικοί χωρίζονται και σε εκείνους που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί το συνέδριο το Φεβρουάριο και η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής να ακολουθήσει άμεσα προκειμένου ο κ. Κασσελάκης να ελέγχει το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές και σε αυτούς που εκτιμούν πως ήδη η πραγματοποίηση συνεδρίου το Φεβρουάριο είναι πολυτέλεια, πολλώ δε μάλλον μια κλιμάκωση της εσωστρέφειας και των εσωκομματικών διαγκωνισμών με άμεση εκλογή της Κ.Ε. κι όχι μετά τις ευρωεκλογές, όπως προτείνουν.
Σχηματοποιείται η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση
Την ίδια ώρα, φαίνεται να σχηματοποιείται η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση στην οποία ατύπως εντάσσονται ο Διονύσης Τεμπονέρας και το Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς με στελέχη που συντάσσονται μαζί του, καθώς και στελέχη που ανήκαν στην ηγετική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Όλοι αυτοί θεωρούν πως το συνέδριο πρέπει να είναι ένα πολιτικό- κοινωνικό γεγονός και να προκύψει από αυτό ένα ξεκάθαρο πολιτικό και κοινωνικό στίγμα.
Επισημαίνουν, μάλιστα, πως οφείλει να πάρει απόφαση ενίσχυσης των διεργασιών ανασύνθεσης και συνένωσης με όλα τα ρεύματα της Αριστεράς που κατά καιρούς διασπάστηκαν και να μην κλείσει την πόρτα του ο ΣΥΡΙΖΑ σε κανένα, ακόμα και στη Νέα Αριστερά.
Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούν πως το 10% που λαμβάνει σήμερα το κόμμα στις δημοσκοπήσεις θα είναι ζητούμενο πολύ σύντομα.
Πηγή: Cnn.gr