Πολιτικά

Φάμελλος: Ταυτοτικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ομόφυλα ζευγάρια - Τι είπε για την πρόταση Κασσελάκη να διδάσκονται αλβανικά

Φάμελλος: Ταυτοτικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ομόφυλα ζευγάρια - Τι είπε για την πρόταση Κασσελάκη να διδάσκονται αλβανικά

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην πολιτική και στην κοινωνία γιατί εδώ και έξι μήνες έχει προαναγγείλει ένα σχέδιο νόμου, αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο ακόμη δεν έχουμε δει» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM 100», σχολιάζοντας ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε αδιέξοδο και είναι εγκλωβισμένος».

Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ υπογράμμισε: «Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θέλουμε να υπάρχει ισότητα στα δικαιώματα. Αυτό προβλέπει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η λεγόμενη ευρωπαϊκή κοινωνία και οικογένεια. Θα πρέπει να υπάρχει δικαίωμα στο γάμο, το οποίο συμπαρασύρει και τα δικαιώματα της τεκνοθεσίας. Όπως έχει διευκρινιστεί και από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά συζητήθηκε και στην Κεντρική Επιτροπή, το θέμα της ισότητας στο δικαίωμα του γάμου δεν αμφισβητείται από κανέναν. Είναι ένα ταυτοτικό ζήτημα για εμάς» είπε, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει «τερτίπια» για να «εκθέσει» τον κ. Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για την πρόταση θέσπισης της αλβανικής γλώσσας στα σχολεία ως δεύτερης ξένης γλώσσας, μία πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε: «Μου προκαλεί εντύπωση ότι δεν αναδείχθηκαν, από τη χθεσινή συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας, άλλα ζητήματα όπως η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, ιδιαίτερα για τα παιδιά δεύτερης γενιάς. Έχω γίνει μάλιστα προσωπικά αποδέκτης προβλημάτων συμπολιτών μας από τη Θεσσαλονίκη, που είναι μετανάστες δεύτερης γενιάς και δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά στην Ελλάδα, λόγω συντηρητικών και αναχρονιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης. Θεωρώ ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας δεν είναι a la carte. Οφείλουμε να "ανοίγουμε" ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου και την ισοτιμία των πολιτών. Όσον αφορά στο αίτημα των εκπροσώπων της αλβανικής κοινότητας, να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάμε στην Ελλάδα για τα αλβανικά ως γλώσσα μειονότητας, αλλά για την κοινότητα των οικονομικών μεταναστών. Και η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα, δεν εμπεριέχει καμία αναγνώριση μειονότητας και δικαιωμάτων εθνικής μειονότητας αλλά αφορά δικαιώματα πολιτιστικά, μορφωτικά και ισοτιμίας των πολιτών».

Πηγή: Ιefimerida.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup