Πολιτικά

Κασσελάκης για επιστολική ψήφο: Αν θέλουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης είμαστε εδώ

Κασσελάκης για επιστολική ψήφο: Αν θέλουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης είμαστε εδώ

«Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ δεν την αποδέχεται. Αν όντως θέλουν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας με διάθεση συναίνεσης εμείς είμαστε εδώ. Η ερώτηση είναι: το θέλουν; Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο για την επιστολική ψήφο;», αναρωτιέται ρητορικώς ο Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανάρτησε στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο, και την Γιώτα Πούλου, τομεάρχη Εσωτερικών, αναλύουν τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επιστολική ψήφο, καθώς και τις «διακρίσεις που φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο».

«Γίνεται μια μεγάλη συζήτηση κι εδώ στη Βουλή αυτές τις ημέρες, και πιστεύουμε ότι εσείς δικαιούστε να ξέρετε αδιαμεσολάβητα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Θέσεις που πηγάζουν από την πάγια αρχή μας. Θέλουμε να διευκολύνουμε τους Έλληνες να συμμετέχουν σε κάθε γιορτή της δημοκρατίας. Να συμμετέχουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση όπου κι αν είναι οι Έλληνες εντός κι εκτός Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Ο ίδιος σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν απολύτως συνεπής, αλλά η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν είναι ούτε συνεπής, αλλά δεν έχει και την επάρκεια.

«Καταθέσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις και ιδιαίτερα τη μεγάλη καινοτομία του ηλεκτρονικού εκλογικού καταλόγου ώστε να μπορούν όλοι κι όλες να ψηφίζουν σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας βρίσκονται. Καταθέσαμε και την τροπολογία ώστε να υπάρχουν οι εκλογικές περιφέρειες των αποδήμων. Η κυβέρνηση επέλεξε να μην συζητήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Κατέθεσε δε, μια τροπολογία η κυρία Κεραμέως με διαδικασίες έξω από κάθε κοινοβουλευτική δεοντολογία, μεταφέροντας τη συζήτηση και στη διαδικασία της ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάνει, μάλιστα, λόγο για δύο διακρίσεις: η πρώτη είναι εναντίον των αποδήμων διότι αν είσαι απόδημος ή ομογενής δεν μπορείς να κατεβείς σε περιφέρεια δική σου και η δεύτερη αφορά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ζουν εντός Ελλάδας «διότι δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς καταλόγους για να μπορεί να ψηφίσει κάθε Έλληνας εντός Ελλάδας στις ευρωεκλογές από όπου και να είναι αλλά να μην το εφαρμόζουμε στις βουλευτικές εκλογές».

Πηγή: Cnn.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup