Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 20:28

Σύγκρουση για το δημοσίευμα περί SMS της Μαρέβας Γκραμπόβσκι – Διαψεύδει η πλευρά Μαρινάκη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ το περιβάλλον του επιχειρηματία διέψευσε το δημοσίευμα, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νομικές κινήσεις

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», με τίτλο: «Το μήνυμα της Μαρέβας στον κ. Μαρινάκη: “Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς”». Αντίστοιχες πληροφορίες δημοσιεύει και η εφημερίδα «Documento».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα», και επικαλείται τη διάψευση εκδότη ιστοσελίδας. Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ το περιβάλλον του επιχειρηματία διέψευσε το δημοσίευμα, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νομικές κινήσεις.

Μαρινάκης: Επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη δήλωσή του σημειώνει πως «για ακόμη μια φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας. Η εφημερίδα Εστία δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη. Όπως προκύπτει και από την επίσημη διάψευση του εκδότη του iefimerida.gr κ. Χρήστου Ράπτη, τα όσα αναφέρονται στο σημερινό φύλλο της «Εστίας» είναι υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας».

«Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους - που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει ο κ. Μαρινάκης και συνεχίζει:

«Ξεχνούν ότι και στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει το ίδιο, αλλά στο τέλος η αλήθεια έλαμψε. Λησμονούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αμετανόητοι, επιμένουν στη λάσπη, στη συκοφαντία και μάλιστα δεν διστάζουν να ακολουθήσουν και πάλι την πιο ανήθικη τακτική που είναι η στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών».

«Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους. Ας μην συζητήσουμε για την δημοσιογραφική δεοντολογία. Αυτή, την έχουν ήδη διαγράψει από την προσωπική τους ατζέντα», καταλήγει.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογος ο Μητσοτάκης

«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που ο κ. Παύλος Μαρινάκης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα…», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται σήμερα στις Εφημερίδες 'Documento' και ‘Εστία'. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν είπε κουβέντα για την ‘ταμπακιέρα', δηλαδή για το αν υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης και κατευνασμού του επιχειρηματία, παρά μόνο περιορίστηκε στη διάψευση μέρους του ρεπορτάζ της ‘Εστίας', το οποίο ανέφερε πως τα επίμαχα SMS επιδείχθηκαν και σε καλεσμένους του επιχειρηματία. Όσον αφορά δε το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη και του ‘Documento', δεν τόλμησε να ψελλίσει κουβέντα διάψευσης».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «Την Πέμπτη 29 Μαρτίου ο κύριος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ισχυριζόταν πως δεν συγκυβερνά ‘με κανένα συμφέρον'. Προηγουμένως όμως (Κυριακή 24 Μαρτίου) ο ίδιος παρακαλούσε -μέσω των πιο στενών συνεργατών του και συγγενικών του προσώπων - για ‘σασμό' εκείνους που κατηγορούσε πως επιδίωκαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του. Την ίδια στιγμή που ο κύριος Παύλος Μαρινάκης χρησιμοποιούσε φράσεις όπως ‘λάσπη και συκοφαντία' με στόχο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ‘δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα'. Πόσα ψέματα και πόση υποκρισία νομίζουν πως μπορεί να αντέξουν οι πολίτες; Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βρίσκονται εκτεθειμένοι και υπόλογοι λόγω του αδιανόητου τρόπου με τον οποίο λειτουργούν ως ‘παραμάγαζο εξουσίας'».

Εν είδη υστερόγραφου καταλήγει: «Δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν μέσα στον πανικό του ο κ. Μητσοτάκης αναγκαστεί να ‘παραιτήσει' σύντομα κι άλλους υπουργούς του».

ΠΑΣΟΚ: Θα απαντήσει η κυβέρνηση για τις παραιτήσεις Μπρατάκου – Παπασταύρου;

«Όταν την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε στην Ολομέλεια ζήτημα για τη συνάντηση δύο Υπουργών με επιχειρηματία, ο οποίος καταγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι απεργάζεται την αποσταθεροποίησή της, ο μεν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης μίλησε για «κοινωνική επίσκεψη» και ο Υπουργός Επικράτειας Α. Σκέρτσος για «μυθεύματα»», σημειώνει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιό του και συνεχίζει:

«Λίγες ώρες αργότερα ο Πρωθυπουργός τους εξανάγκασε σε παραίτηση. Μετά από την παρέλευση τριών εικοσιτετραώρων από την πρόταση δυσπιστίας, η κυβέρνηση θα μας απαντήσει για την ταμπακιέρα; Πήγαν ή όχι να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα οικονομικά συμφέροντα;»

Διαψεύδει η πλευρά Μαρινάκη

Το περιβάλλον του επιχειρηματία ωστόσο, διέψευσε το δημοσίευμα, προαναγγέλοντας και νομικές κινήσεις. Όπως μεταδίδει το MEGA, «Σύμφωνα με πληροφορίες από του περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη διαψεύδεται κατηγορηματικά το δημοσίευμα της «Εστίας» το οποίο θεωρεί προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δηλώνει κατηγορηματικά πως τέτοιο μήνυμα ούτε εστάλη ούτε υπήρχε οικειότητα για να σταλεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύριος Μαρινάκης θα προβεί στις νομικές ενέργειες αύριο».
Πηγή: ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 18:57

Σχετικά Άρθρα

  • ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συρρίκνωση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου
    ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συρρίκνωση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου

    Τονίζει ότι «η απάντηση στα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν είναι ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε η καταστολή»

    «Η έκθεση της Συνηγόρου του Παιδιού αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση πως η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη πολλαπλασιάζει αντί να επιλύει τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να εντείνει τα αδιέξοδα της νέας γενιάς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

    Ειδικότερα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η έκθεση επισημαίνει πως ο βασικός άξονας των μέτρων του υπουργού Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκη, δηλαδή οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων και, συνεπώς, οι υπεράριθμες τάξεις, όχι μόνο υπονομεύει το εκπαιδευτικό έργο αλλά εντείνει και τα φαινόμενα βίας στα σχολεία». Σημειώνει ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο πως το πρόβλημα της βίας στα σχολεία δεν πρόκειται να λυθεί με τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, τα οποία έχουν ως κοινό παρονομαστή την αύξηση της καταστολής» και ότι «την ίδια στιγμή, η έκθεση στηλιτεύει την πολιτική του υπουργείου Παιδείας ως προς την παράλληλη στήριξη και τη διαχείριση των μαθητών με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συρρίκνωση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου» και πως «γι’ αυτό και έκανε τα πάντα ώστε να εμποδίσει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών».

    Τονίζει ότι «η απάντηση στα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν είναι ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε η καταστολή» και ότι «αγωνίζεται μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα για μία πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση που θα διαθέτει όλους τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες».

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Μειώσεις φόρων θα φέρει η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - Νέες παρεμβάσεις
    Μειώσεις φόρων θα φέρει η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - Νέες παρεμβάσεις

    Τη δυνατότητα μείωσης φόρων την επόμενη τριετία δίνει η επιχείρηση αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση

    Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και η εξάπλωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερο εύρος της οικονομικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με τους ελέγχους της ΑΑΔΕ, ανοίγει το δρόμο για την επίτευξη του στόχου αύξησης των ετήσιων εσόδων από τη φοροδιαφυγή στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2027 και διευρύνει τα περιθώρια για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που αποτελεί βασική δέσμευση της κυβέρνησης.

    Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία για την πορεία των φορολογικών εσόδων, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο εφέτος τα έσοδα από τον ΦΠΑ παρουσίασαν αύξηση 10,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, γεγονός που αποδίδεται στις παρεμβάσεις που αφορούν στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών καθώς και στην ανάπτυξη της οικονομίας

    Από το 2025 η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων

    Η πολιτική αυτή του υπουργείου Οικονομικών θα συνεχιστεί, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Έτσι, από το 2025 θα τεθούν σε υποχρεωτική εφαρμογή τα ηλεκτρονικά τιμολόγια σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί, ενώ θα επεκταθεί η χρήση POS στις λιανικές πωλήσεις περισσότερων κλάδων της οικονομίας.

    Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την εφαρμογή του νέου αυτοκόλλητου σήματος στα ΤΑΞΙ που θα ενημερώνει τους πελάτες για την υποχρέωση των επαγγελματιών να δέχονται πληρωμές μέσω POS. Είναι ενδεικτικό ότι, χωρίς ακόμη να έχει εφαρμοστεί το μέτρο, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στα ΤΑΞΙ κινούνται με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το 2023. Χαρακτηριστική, επίσης, για τα αποτελέσματα από την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι η αύξηση του δηλωθέντος τζίρου στην εστίαση που συνοδεύεται από αύξηση των δηλωθέντων φιλοδωρημάτων κατά 400 εκατ. ευρώ.

    Διεύρυνση της χρήσης IRIS

    Ακόμη μία από τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο μέσα στο πρώτο τετράμηνο του επόμενου έτους είναι και η διεύρυνση της χρήσης συστημάτων άμεσων πληρωμών, όπως το IRIS, προκειμένου να καλύψουν το σύνολο των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 3,3 εκατ. ΙΒΑΝ έχουν συνδεθεί με το IRIS..

    Χαρακτηριστικά για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την αύξηση του τζίρου που δηλώνεται στις φορολογικές αρχές από βασικές οικονομικές δραστηριότητες είναι τα ακόλουθα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:

    • Ο τζίρος των συναλλαγών μέσω POS στον κλάδο της εστίασης το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου εφέτος ανήλθε σε 5,5 δισ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερος ( κατά 700 εκατ. ευρώ) του τζίρου των 4,8 δισ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι.

    Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι σε ετήσια βάση το τζίρος αυτός θα ανέλθει στα 7,9 δισ. ευρώ, υψηλότερος κατά 1,1 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού (6,8 δισ. ευρώ)

    • Στον κλάδο των κομμωτηρίων και στις υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας ο τζίρος που δηλώθηκε μέσω POS στο οκτάμηνο του 2023 ήταν 326 εκατ. ευρώ ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2024 ανήλθε στα 371 εκατ. ευρώ.

    Συνολικά το 2024, εκτιμάται πως ο τζίρος του συγκεκριμένου κλάδου θα φτάσει τα 575 εκατ. ευρώ με αύξηση κοντά στο 14% από πέρυσι.

    • Στα ταξί οι εισπράξεις μέσω POS εκτινάχθηκαν κατά 177% συγκριτικά με το αντίστοιχο οκτάμηνο πέρυσι. Ειδικότερα, το οκτάμηνο φέτος εμφανίστηκαν εισπράξεις 50 εκατ. ευρώ έναντι 18 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

    Εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση το σύνολο του τζίρου μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών στον συγκεκριμένο κλάδο θα ανέλθει στα 73 εκατ. ευρώ από 26 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    Επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων

    Η άλλη όψη του νομίσματος περιστολής της φοροδιαφυγής είναι η επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων. Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδος αλλαγές στην διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με βάση τις οποίες επιβραβεύονται με υψηλότερη έκπτωση οι φορολογούμενοι που προχωρούν έγκαιρα στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης και καταβάλλουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος.

    Έτσι, η έκπτωση φόρου από 3% που ίσχυε έως τώρα αυξάνεται στο 4% εφόσον η δήλωση υποβληθεί εντός του πρώτου ενάμιση μήνα της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που ορίζεται σταθερά πλέον στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ: «Μαγική εικόνα» για τη χώρα, για μια ακόμη φορά, από τον Π. Μαρινάκη
    ΣΥΡΙΖΑ: «Μαγική εικόνα» για τη χώρα, για μια ακόμη φορά, από τον Π. Μαρινάκη

    Όσο για τις αναφορές Π. Μαρινάκη στο κόμμα Λατινοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό πως «ό,τι κάνουν στη θάλασσα, θα το βρουν στο αλάτι»...

    «Για μια ακόμη φορά, όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, παρουσίαζαν μια ‘μαγική εικόνα’ για την καθημερινότητα των πολιτών, με αύξηση εισοδημάτων, μείωση φόρων, ακρίβεια που τιθασεύεται και ούτω καθεξής. Μόνο που τον διαψεύδει η πραγματικότητα…», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη για τα πεπραγμένα και τους στόχους της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και της ενίσχυσης των πολιτών.

    Ενδεικτικά, υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου, «ο Παύλος Μαρινάκης εξακολουθεί να λανσάρει τον ίδιο μύθο για την ‘άνοδο των εισοδημάτων’, ‘ξεχνώντας’ βολικά πως τις όποιες ονομαστικές αυξήσεις, τις έχει καταπιεί ο διαρκής πληθωρισμός και η ακρίβεια στην ενέργεια».

    Επιπλέον, προσθέτει, «θα ήταν τουλάχιστον κωμική, αν δεν αφορούσε τη θηλιά στο λαιμό χιλιάδων δανειοληπτών, η αναφορά Μαρινάκη σε ‘αυστηρότητα’ απέναντι στους servicers. Την ώρα που οι εταιρείες διαχείρισης συνεχίζουν τις καταχρηστικές πρακτικές κατά των πολιτών, που φορτώνουν με τόκους ακόμα και δάνεια ενταγμένα στον νόμο Κατσέλη, που απορρίπτουν χωρίς αιτιολογία τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού, εκμεταλλευόμενες τα κενά των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπός της ισχυρίζεται πως είναι όλα ‘καλώς καμωμένα’», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Με ένα υστερόγραφο στην ανακοίνωσή του, σχολιάζει και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κόμμα Λατινοπούλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Παρατηρούμε μια αύξηση του άγχους του Π. Μαρινάκη για τις διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα (ακρο)δεξιά. Θυμίζουμε στον ίδιο, και κυρίως στον προϊστάμενο του κ. Μητσοτάκη, πως ό,τι κάνουν στη θάλασσα, θα το βρουν στο αλάτι». ​

    Τι είπε ο Μαρινάκης

    «Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση των φοροαπαλλαγών και της στήριξης των εισοδημάτων«, δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα 90,4.

    Όπως ανέφερε, «η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης αυτής είναι να φτάσει στις εκλογές του 2027 και να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες έχοντας εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις της και κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών» και υποστήριξε πως «παραλάβαμε μια χώρα όπου το 70% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αμειβόταν κάτω από 1.000 ευρώ, το ποσοστό αυτό ευτυχώς έχει μειωθεί στο 54%, αλλά ακόμα πρέπει να μειωθεί κι άλλο. Ο μέσος μισθός από 1.046 έχει πάει 1.300 ευρώ, θέλουμε να το πάμε 1.500 ευρώ και θα τον πάμε», σημείωσε.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε, επίσης, στη «δημοσιονομική υπευθυνότητα» σε σχέση με τις πολιτικές μείωσης των φόρων, λέγοντας πως «θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση των φοροαπαλλαγών και της στήριξης των εισοδημάτων, όπως όμως προβλέπει το πρόγραμμά μας και όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε. Δηλαδή, να φέρουμε μπροστά μέτρα που θα έρχονταν μετά από κάποιους μήνες. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μέσα στην τετραετία. Όπως κάναμε με το τέλος επιτηδεύματος».

    Πηγή: In.gr
  • ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρινάκη: Άνευ προηγουμένου παρέμβαση σε εσωκομματική διαδικασία – Δείχνει ποιον προτιμά ο Μητσοτάκης
    ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρινάκη: Άνευ προηγουμένου παρέμβαση σε εσωκομματική διαδικασία – Δείχνει ποιον προτιμά ο Μητσοτάκης

    Σφοδρή επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα σχόλιά του για την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο που οδήγησε στον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

    Τι είπε ο Μαρινάκης

    Σημειώνεται πως απαντώντας σε σχετική ερώτηση και με φόντο την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «βλέπω κάποιοι να εκπλήσσονται με τις «δημοκρατικές» διαδικασίες, τις οποίες είδαμε τις προηγούμενες ημέρες. Όσοι τους ξέρουμε και ειδικά όσοι τους έχουμε μάθει από τα πανεπιστήμια, δεν εκπλησσόμεθα καθόλου».

    Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

    Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτελούν μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση σε εσωκομματική διαδικασία, η οποία μάλιστα υποδεικνύει ξεκάθαρα τις προτιμήσεις του κ. Μητσοτάκη».

    «Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα και η κυβέρνηση του εγκλήματος των Τεμπών και του «μπαζώματος», των υποκλοπών, της παράνομης χρήσης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, του μονοπρόσωπου δήθεν επιτελικού κράτους και των δεκάδων άλλων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, δεν μπορεί να κάνει στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ μαθήματα δημοκρατίας και να αναμειγνύεται στις εσωκομματικές μας διαδικασίες, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ας ασχοληθούν με τα δικά τους θέματα, τα οποία, ιδίως τον τελευταίο καιρό, έχουν πληθύνει. Και ας αποφασίσουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από «ατέρμονες» συνεδριάσεις και διαδικασίες ή για το ακριβώς αντίθετο», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πυρά κατά του κ. Μαρινάκη και για τις επισημάνσεις του για την ηλεκτρική ενέργεια. «Ο κ. Μαρινάκης κατόρθωσε να δώσει νέα διάσταση στην έννοια της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της πολιτικής αλαζονείας, ισχυριζόμενος ότι με τα πολύχρωμα τιμολόγια που θέσπισε η κυβέρνηση μειώθηκε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

    «Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του νέου και ιδιαίτερα περίπλοκου συστήματος τιμολόγησης, οι τιμές ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται. Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν άνοδο 11,3% μέσα στο προηγούμενο έτος.

    Η αισχροκέρδεια των ενεργειακών εταιρειών μένει ανέγγιχτη από την κυβέρνηση. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις υποφέρουν από τις αυξημένες τιμές και προσβλέπουν μόνο στη συγκυρία για τυχόν σταθεροποίηση ή μείωσή τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, με τον αντικοινωνικό χαρακτήρα της να επιβεβαιώνεται και από την κατάργηση του νυχτερινού τιμολογίου, με κύριο γνώμονα τις ανάγκες των εταιρειών».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ηλεία: Πως βλέπουν οι παραγωγοί τις εξαγγελίες για χρηματοδότηση των θερμοκηπίων - Προοπτικές και έντονοι προβληματισμοί
    Ηλεία: Πως βλέπουν οι παραγωγοί τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για χρηματοδότηση των θερμοκηπίων - Προοπτικές και έντονοι προβληματισμοί

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η εξαγγελία της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των 600 εκατομ. ευρώ αναφορικά με την κατασκευή θερμοκηπίων έφερε στην επιφάνεια διαφορετικές απόψεις στον αγροτικό κόσμο.

    Από τη μία, οι καλλιεργητές βλέπουν την ευκαιρία να ενισχυθεί η παραγωγή και να παραμείνουν οι νέοι στην ύπαιθρο, ενώ από την άλλη εκφράζονται προβληματισμοί για την υλοποίηση του προγράμματος και τη δυνατότητα πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

    Ο Χρήστος Παλαιολόγος, Πρόεδρος των Καλαμποκοπαραγωγών Ηλείας, αναφέρθηκε θετικά στην εξαγγελία, τονίζοντας πως είναι μια σημαντική κίνηση για να δοθεί κίνητρο στους νέους αγρότες να παραμείνουν στην επαρχία. «Η ύπαιθρος έχει γεράσει», επισημαίνει ο κ. Παλαιολόγος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μπουν οι νέες γενιές στην καλλιέργεια για να διατηρηθεί η γη. Θεωρεί πως η στροφή στα θερμοκήπια είναι πλέον απαραίτητη, αφού προστατεύουν την παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες, δίνοντας τη δυνατότητα για τριπλή καλλιέργεια το χρόνο.

    Palaiologos

    «Είναι θετικό αυτό το μέτρο για να μπορέσει να δώσει ένα κίνητρο στους νέους να παραμείνουν στην επαρχεία διότι πλέον η ύπαιθρος έχει γεράσει.

    Μεγαλώσαμε όλοι. Πρέπει να μπουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας για να κρατήσουν τη γη. Η γη που θα πάει μετά σε άλλους; Γι αυτό το λόγο είναι καλό να δίνονται κίνητρα.

    Υποχρεωτικά πλέον οδηγούμαστε στα θερμοκήπια γιατί έχουν λιγότερες ασθένειες μέσα στο θερμοκήπιο, τα προϊόντα προστατεύονται από την κακοκαιρία. Οπότε είναι καλό να λάβει κάποιος νέος αγρότης μια χρηματοδότηση και αν είναι και άτοκη ακόμα καλύτερο για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να εξελιχθεί και να μην φέρνουμε εισαγόμενα. Να κοιτάξουμε την ελληνική γη.

    Θα μπορέσει έτσι ο παραγωγός να καλλιεργεί και τρεις φορές το χρόνο ενώ τώρα με την κακοκαιρία καλλιεργεί μια φορά και αυτή με το ζόρι. Οπότε θα περιορίσουμε και τις απώλειες και θα έχουμε και καλύτερη παραγωγή και καλύτερη ποιότητα. Στην Ηλεία που είναι εύφορη η γη πρέπει να δοθούν αυτά τα κίνητρα».

    Από την άλλη πλευρά, ο αγρότης Γιώργος Αχαμνός εμφανίζεται έντονα δύσπιστος. Αν και αναγνωρίζει τα οφέλη των θερμοκηπίων, ιδιαίτερα για την καλλιέργεια εκτός εποχής, σημειώνει ότι οι παραγωγοί έχουν ακούσει πολλές υποσχέσεις στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα.

    Axamnos

    «Για να φτιάξεις θερμοκήπια, μια απλή κατασκευή χωρίς θέρμανση κοστίζει 6.500 με 7.000 ευρώ το στρέμμα», αναφέρει, υπολογίζοντας ότι για 20 στρέμματα απαιτούνται τουλάχιστον 120.000 ευρώ. Η επιδότηση μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά επισημαίνει, ενώ πολλοί αγρότες αναγκάζονται να επενδύουν οι ίδιοι, χωρίς να έχουν λάβει καμία υποστήριξη.

    Ο κ. Αχαμνός μιλάει από προσωπική εμπειρία, καθώς όπως έκανε γνωστό είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης για συσκευαστήριο ύψους 250.000 ευρώ, αλλά το κόστος έφτασε τις 700.000 ευρώ χωρίς να έχει λάβει ακόμα την πλήρη επιδότηση. «Τα θερμοκήπια θα βοηθήσουν πολύ, ειδικά για προϊόντα εκτός εποχής, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται»,

    «…περιμένουμε να το δούμε. Έχουμε ακούσει πολλά μέχρι τώρα.

    Πότε θα βγει η επιδότηση; Όλοι οι παραγωγοί φράουλας φτιάχνουν τα θερμοκήπια από μόνοι τους. Δεν υπάρχει επιδότηση. Όλες οι κυβερνήσεις λένε ότι θα δώσουν. Δεν είναι τόσο εύκολο , εγώ έχω πάρει πρόγραμμα 250.000€ στο συσκευαστήριο και έχω φτάσει 700.000 και παραπάνω και ακόμα δεν έχω πάρει τίποτα.

    Τα θερμοκήπια θα βοηθήσουν πολύ για προϊόντα εκτός εποχής. Για να έχουμε και τον χειμώνα προϊόντα. Σίγουρα θα βοηθούσε πάρα πολύ. Δεν θα είχαμε πρόβλημα ούτε με το χαλάζι ούτε με τον αέρα. Και να ζητάμε μετά χρήματα από τον ΕΛΓΑ» καταλήγει ο κ. Αχαμνός.

    Ωστόσο, οι παραγωγοί τονίζουν ότι η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί από τη γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση των επιδοτήσεων, καθώς και από τη στήριξη των μικρών και μεσαίων αγροτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρηματοδότηση των έργων τους. Οι αγρότες όπως επισημαίνουν, περιμένουν να δουν τα λόγια να γίνονται πράξη, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν τα θερμοκήπια και να εξασφαλίσουν την παραγωγή τους από τις συνεχώς μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες.

    Thermokipia 2

    Thermokipia 3

  • ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά, κ. Μαρινάκη
    ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά, κ. Μαρινάκη

    «Οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη αναφορικά με τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο κατέρριψαν κάθε έννοια κοινής λογικής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε το ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο προκειμένου να μειωθεί η τιμή του, καθώς ισχυρίστηκε πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα έφτανε στον καταναλωτή Και την ίδια στιγμή, πανηγύρισε για τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ, που είχε λάβει η κυβέρνηση μόλις πριν δύο μήνες! Απ΄ ό,τι φαίνεται, η αποδοτικότητα των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης εξαρτάται από το είδος των προϊόντων στα οποία επιλέγει να τα εφαρμόσει. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μαρινάκη, η μείωση του ΦΠΑ στον καφέ λειτουργεί, αλλά στο ελαιόλαδο δεν λειτουργεί…», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο κ. Μαρινάκης ισχυρίστηκε επίσης πως δεν ισχύει η κριτική σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρ’ όλο που το 72% των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Δημοσίου διεκπεραιώθηκαν μέσω απευθείας αναθέσεων, σε ό,τι αφορά αποκλειστικά και μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2024. Η κοινή λογική πραγματικά σηκώνει τα χέρια ψηλά», προσθέτει.

    «Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από τη Νέα Δημοκρατία, οι ισχυρισμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου περί μη εμπλοκής της ηγεσίας της ΝΔ, με αφορμή την εκ νέου κλίση του κόμματος του κ. Μητσοτάκη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεν πείθουν. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στην Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, άλλωστε, επιβεβαίωσε πως τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών πηγαινοέρχονταν για πολλούς μήνες ανάμεσα στο υπουργείο και τα γραφεία της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης απλώς προέδρευε;».

    Πηγη: Ethnos.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να απολογείται για τον ΒΟΑΚ, ο Μαρινάκης παριστάνει τον θεματοφύλακα της δημοκρατίας
    ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να απολογείται για τον ΒΟΑΚ, ο Μαρινάκης παριστάνει τον θεματοφύλακα της δημοκρατίας

    Ως «ανεπαρκείς, αδιόρθωτους κι αλαζόνες» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Δεν άφησε αναπάντητη ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση του Παύλου Μαρινάκη κατά του Στέφανου Κασσελάκη για την ανάρτησή του για το τραγικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ.

    «Αντί να απολογείται για την καρμανιόλα που λέγεται ΒΟΑΚ και να ζητά συγγνώμη για τα θύματα, ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος τόλμησε να ξεστομίσει απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, επειδή έπραξε το αυτονόητο: να ασκήσει κριτική για τα όσα δεν έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως προς το έργο και να ενημερωθεί από τους συγγενείς των θυμάτων για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Χανιά την περασμένη βδομάδα», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Όπως επίσης και για τους εκβιασμούς που δέχονται ώστε να μην αναζητήσουν τις ευθύνες για το τραγικό συμβάν. Κι όλα αυτά από τον κ. Μαρινάκη, που παριστάνει τον θεματοφύλακα της δημοκρατίας…»

    Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Από 'κει και πέρα, είναι θλιβερό να ακούει κανείς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλά για τις… προσπάθειες της κυβέρνησης για τη βελτίωση του ΕΣΥ, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να καταρρέουν οι ίδιοι οι γιατροί που εργάζονται σε αυτό ή όταν, μόλις χθες, κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο Νοσοκομείο της Λάρισας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ασθενή. Και βεβαίως, όταν έχουν γίνει στάχτη 105.000 στρέμματα στην Αττική, αποτελεί πρόκληση στην κοινή λογική ο κ. Μαρινάκης να επικαλείται τα πόσα drones αγόρασε η κυβέρνηση για την πρόληψη των πυρκαγιών. Ανεπαρκείς, Αδιόρθωτοι, αλαζόνες».​

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • ΣΥΡΙΖΑ κατά Παύλου Μαρινάκη: Λυπηρός και λίγος
    ΣΥΡΙΖΑ κατά Παύλου Μαρινάκη: Λυπηρός και λίγος

    Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Παύλου Μαρινάκη.

    «Ο Παύλος Μαρινάκης επέλεξε και σήμερα τον δρόμο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φανερά ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη τόσο για τα παχυλά μπόνους των τραπεζικών στελεχών, όσο και για την υπόθεση των καταστροφικών σχεδίων για την Αστυπάλαια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Απέναντι στα συγκεκριμένα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Μαρινάκης δεν είχε να αντιπαραβάλλει παρά γενικολογίες για ”υγιές τραπεζικό σύστημα” και να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του για την υπόθεση της Αστυπάλαιας. Λυπηρός και λίγος» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Όσο για την αμήχανη προσπάθεια του Παύλου Μαρινάκη να δικαιολογήσει την απαράδεκτη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ”δεν υπάρχουν γιατροί τις Κυριακές”, σημειώνουμε μόνο ότι κατέληξε θριαμβευτικά σε ένα… κομψό πλην σαφές άδειασμα του υπουργού Υγείας. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι όσο αφήνει τον Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του θα αναγκάζεται ολοένα και πιο συχνά σε τέτοιες αποτυχημένες λεκτικές ακροβασίες».

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο