Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 16:12

Η Νέα Αριστερά κατέθεσε τροπολογία για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τι αναφέρεται στην τροπολογία της Νέας Αριστεράς σχετικά με τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

Τροπολογία για τη νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία κατέθεσε σήμερα (3/4) η Νέα Αριστερά κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο όρος «γυναικοκτονία» εισάγεται ως επιβαρυντική περίσταση στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας (ΠΚ 299). Στην τροπολογία σημειώνεται ότι η κατονομασία της πράξης θα της αποδώσει μια σημασία που περικλείει εννοιολογικά όλες τις σημαίνουσες κοινωνιολογικές και έμφυλες διαστάσεις μαζί με την προσβολή του απόλυτου δικαιώματος στη ζωή.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η ανθρωποκτονία τιμωρείται μεν με ισόβια κάθειρξη, αλλά η τυποποίηση της γυναικοκτονίας, όπως αυτή προκύπτει από τις περιστάσεις πριν και κατά την τέλεση του αδικήματος, ως επιβαρυντική περίσταση στο έγκλημα της ανθρωποκτονίας αποκλείει την αναγνώριση ελαφρυντικών κατά την επιμέτρηση της ποινής.

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 18:21

Σχετικά Άρθρα

  • Νέα Αριστερά για υπόθεση Novartis: Η άρση προστασίας των μαρτύρων ακόμα μια πράξη στη συγκάλυψη
    Νέα Αριστερά για υπόθεση Novartis: Η άρση προστασίας των μαρτύρων ακόμα μια πράξη στη συγκάλυψη

    Η Νέα Αριστερά τονίζει πως «η άρση της προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis είναι ακόμα μια πράξη στη συγκάλυψη».

    Ως «μήνυμα ατιμωρησίας» και «προστασίας στους θύτες» βλέπει η Νέα Αριστερά την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

    Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει πως «η άρση της προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis είναι ακόμα μια πράξη στη συγκάλυψη».

    «Μήνυμα αποτροπής και τρομοκρατίας σε όσους θα σκεφτούν να καταγγείλουν»

    Συνεχίζει τονίζοντας πως «η τροποποίηση του άρθρου 218 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση προ ολίγων μηνών άνοιξε τον δρόμο για τη συγκάλυψη και την τιμωρία όσων συντέλεσαν στην αποκάλυψη ενός διεθνούς σκανδάλου όπως αυτό της Novartis».

    Κατά τη Νέα Αριστερά, είναι «ένα σκάνδαλο για το οποίο το Αμερικανικό δημόσιο πλήρωσε εξωδικαστικά 345 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα 310 αφορούσαν τις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα. Όμως για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, υπάρχει μόνο ‘σκευωρία’»

    Νέα Αριστερά: «Βαθιά πληγή για το κράτος δικαίου στη χώρα»

    Η κοινοβουλευτική ομάδα υποστηρίζει πως «η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια βαθιά πληγή για το κράτος δικαίου στη χώρα μας καθώς καταργεί επί της ουσίας τον κρίσιμο θεσμό της προστασίας μαρτύρων.

    Τέλος, η Νέα Αριστερά επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στέλνει ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά τις υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. Μήνυμα ατιμωρησίας και προστασίας στους θύτες, μήνυμα αποτροπής και τρομοκρατίας σε όσους θα σκεφτούν να καταγγείλουν ή να συμβάλλουν στη διερεύνηση ενός σκανδάλου».

    Πηγή: In.gr
  • Χαρίτσης: Η στροφή στην άκρα δεξιά είναι το πολιτικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας
    Χαρίτσης: Η στροφή στην άκρα δεξιά είναι το πολιτικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας

    «Για εμάς στη Νέα Αριστερά μια άλλη πολιτική στο πεδίο της πολιτικής προστασίας σημαίνει τη συνειδητοποίηση ότι το Κράτος σε αυτό τον αγώνα δεν μπορεί να είναι broker οικονομικών συμφερόντων που θησαυρίζουν από την καμένη γη», είπε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

    «Αυτό που προτείνει η Νέα Αριστερά είναι ένα Κράτος που σχεδιάζει»

    Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση γνώριζε όταν ξεκινούσε η φετινή αντιπυρική περίοδος ότι το 2023 ήταν το έτος με την υψηλότερη θερμοκρασία από το 1991 και ότι ο χειμώνας του 2023-2024 ήταν ο θερμότερος στη καταγεγραμμένη ιστορία της χώρας μας. Καθώς επίσης ότι η Πολιτεία γνώριζε επίσης ότι η αντιπυρική περίοδος του 2023 ήταν η δεύτερη χειρότερη στη χώρα μας, μετά από αυτήν του 2007, με περισσότερα από 1.700.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων.

    «Η Πολιτεία ήδη από το 2019 έχει στα χέρια της μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Το πόρισμα του καθηγητή Γκολντάμερ. Ενός επιστήμονα με παγκόσμια αναγνώριση και ανάλογη διεθνή επιρροή στη διαμόρφωση των σύγχρονων πολιτικών πρόληψης και προστασίας», προσέθεσε.

    Αυτό που προτείνει η Νέα Αριστερά είναι ένα Κράτος που σχεδιάζει, ένα Κράτος που έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται και να αξιοποιεί τα επιστημονικά δεδομένα, σημαίνει ένα κράτος που αναδιοργανώνει την οικονομία του, τη μεταμορφώνει σε «πολεμική οικονομία» αλλά όχι για τον πόλεμο που εννοείτε εσείς.

    «Αυτά, όμως:

    • Προϋποθέτουν προσλήψεις σε πυροσβεστική και δασικές υπηρεσίες, όχι με το σταγονόμετρο αλλά για να καλυφθούν οι τεράστιες οργανικές ανάγκες,
    • Προϋποθέτουν ενιαία διοικητική αντιμετώπιση της δασοπροστασίας,
    • Προϋποθέτουν εμπλοκή της εγχώριας παραγωγικής υποδομής
    • Προϋποθέτουν και ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των δασικών οικοσυστημάτων, ολοκλήρωση δηλαδή του χωροταξικού σχεδιασμού που σέρνεται από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μπορούμε μέσα από την αξιοποίηση του διαθέσιμου επιστημονικού δυναμικού να εκπονήσουμε τα σχέδια μάχης για τις μάχες που δυστυχώς έρχονται», τόνισε.

    Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Ισραήλ η Νέα Αριστερά ζήτησε την απερίφραστη καταδίκη της γενοκτονίας στη Γάζα, πλήρης κατάπαυση του πυρός, αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

    Κατήγγειλε, δε, ότι η στροφή στην άκρα δεξιά είναι το πολιτικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και, τέλος, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα επισήμανε ότι η Νέα Αριστερά λέει «ναι» στο διάλογο με την Τουρκία χωρίς ξένες επιδιαιτησίες, με τελικό στόχο τη Χάγη και την επίλυση της διαφοράς μας στη βάση της διεθνούς νομιμότητας.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Χαρίτσης για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα: Ούτε μελέτες, ούτε χρηματοδότηση, ούτε χρονοδιάγραμμα
    Χαρίτσης για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα: Ούτε μελέτες, ούτε χρηματοδότηση, ούτε χρονοδιάγραμμα

    Δεν υπάρχει χρηματοδότηση, δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Ταχιάος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Χαρίτση, Προέδρου της Κ.Ο. της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    Ο Αλ. Χαρίτσης στηλίτευσε την απουσία του κρυπτόμενου για άλλη μια φορά αρμόδιου υπουργού κ. Σταϊκούρα, τονίζοντας ότι «ο Υπουργός προτιμάει να ενημερώνει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις βουλευτές του κόμματός σας ή να πηγαίνει σε εγκαίνια έργων μικρότερης σπουδαιότητας και όχι να έρθει στη Βουλή να απαντήσει». Παράλληλα απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα για το εάν έχουν παραδοθεί οι μελέτες της Ολυμπίας οδού, εάν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και εάν υπάρχει έστω ένα υποτυπώδες χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.

    Οι απαντήσεις του υφυπουργού ήταν αποκαρδιωτικές και αποδεικνύουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους πολίτες της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

    Οι μελέτες, που θα παραδίδονταν τον Μάρτιο, δεν έχουν παραδοθεί ακόμα, τα σενάρια για την περιοχή του Καϊάφα παραμένουν άγνωστα, χρηματοδότηση όχι απλώς δεν υπάρχει αλλά δεν έχει καν διερευνηθεί και το μόνο που έγινε γνωστό είναι ο υπερτριπλασιασμός σχεδόν του προϋπολογισμού του έργου στα 700.000.000 ευρώ (!!!), κάτι που θα πρέπει να εξηγηθεί αναλυτικά.

    Στη δευτερολογία του ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, κατατάσσονται ανάμεσα στις 20 χειρότερες περιφέρειες της Ευρώπης όσον αφορά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι, επομένως, σαφής η αναγκαιότητα για την υλοποίηση έργων υποδομής σε αυτές τις δύο περιοχές.

    Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης, επεσήμανε έντονα το ζήτημα της οδικής ασφάλειας κάνοντας ειδική αναφορά σε μια σειρά από πρόσφατα θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς τροχαία ατυχήματα στον δρόμο «καρμανιόλα» λέγοντας ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να καταδειχθεί η αναγκαιότητα αυτού του έργου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νέα Αριστερά: 150 εκδηλώσεις στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο του Νοεμβρίου
    Νέα Αριστερά: 150 εκδηλώσεις στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο του Νοεμβρίου

    Σε σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων και συνεδριάσεων οργανώσεων με επίκεντρο το Κείμενο των Θέσεών της προχωρά η Νέα Αριστερά, η οποία θα πραγματοποιήσει το ιδρυτικό της συνέδριο το διάστημα 7 με 10 Νοεμβρίου.

    Προσυνεδριακές εκδηλώσεις με συμμετέχοντες από την ευρύτερη Αριστερά

    Με το συνέδριο η Νέα Αριστερά θα συγκροτηθεί πλέον ως κόμμα, με ανανεωμένα όργανα και δομές, ευελπιστώντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πιο συγκροτημένα και πέρα από τον ήδη υπάρχοντα κοινοβουλευτικό σχηματισμό. Ήδη προγραμματίζονται πάνω από 150 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, ενώ σε αυτές τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις συμμετέχουν και πρόσωπα εκτός του κόμματος, γεγονός που «αποδεικνύει τον ανοιχτό χαρακτήρα της διαδικασίας». Μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα καθώς και μια «συνάντηση» του Πέτρου Παπακωνσταντίνου και του Κώστα Παπαδάκη με τον Κωστή Καρπόζηλο στην Κυψέλη.

    Κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτοκριτική για την Αριστερά στο Κείμενο Θέσεων

    Μέσα από το Κείμενο των Θέσεων η Νέα Αριστερά στοχεύει να προχωρήσει σε μια κριτική και αυτοκριτική αποτίμηση της πορείας της Αριστεράς τόσο για την περίοδο 2014-2024, όσο και πιο συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κρίση που πέρασε το 2023. Τότε, όπως λένε κομματικές πηγές, «αποχώρησαν βουλευτές, στελέχη και μέλη που αντιτάχθηκαν στα συμπτώματα εκφυλισμού και πολιτικής παρακμής του κόμματος», ενώ «ο απεγκλωβισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε αναγκαίος, ηθικά επιβεβλημένος και στρατηγικά ορθός για την προοπτική της Αριστεράς».

    Στο Κείμενο επισημαίνεται μάλιστα πως «η συμμαχία που συγκροτήθηκε γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη επικράτησε υπέρ μιας διεύρυνσης προς ένα ασαφές “κέντρο” και αποκόπηκε από τα ριζοσπαστικά τμήματα της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα η τοξικότητα και οι συκοφαντίες προς όσους επέκριναν την ηγεσία εντάθηκαν».

    Τέλος, το κείμενο επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν έθεσε τους απαραίτητους ελέγχους και αντίβαρα πριν από την αποδοχή της υποψηφιότητας Κασσελάκη. «Η εκλογή του θεωρείται το ακραίο σύμπτωμα μιας υποβόσκουσας κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το λάθος της προτεραιότητας στην εκλογή προέδρου πριν από το συνέδριο υπογραμμίζεται ως κρίσιμο σημείο αποτυχίας του κόμματος» αναφέρουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ηλεία: Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην Ηλεία για την προώθηση θεμάτων στο Κοινοβούλιο
    Ηλεία: Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην Ηλεία για την προώθηση θεμάτων στο Κοινοβούλιο

    «Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις στη διαχείριση του νερού»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Την πρόθεσή του να αναδειχθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τα σοβαρά προβλήματα της Ηλείας, εξέφρασε το στέλεχος της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Ηλεία.

    «Γνωρίζαμε τα πολλά προβλήματα της περιοχής. Από τη μια είναι ένας τόπος με πολλά προτερήματα, την ίδια στιγμή όμως το γεγονός ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται δεν δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και τη δυνατότητα να αναπτυχθούν συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού, μας απασχολούν πολύ» δήλωσε, μετά το πέρας των συναντήσεών του με θεσμικούς φορείς του νομού, συνοδευόμενος από στελέχη της Νομαρχιακής οργάνωσης. «Έχουμε κάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο και ετοιμάζουμε σχετικές παρεμβάσεις όπου θέλουμε να αναδείξουν τα θέματα της Ηλείας και να δώσουμε πραγματικές απαντήσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας».

    Ο κ. Σακελλαρίδης έθεσε ως μείζον θέμα το ζήτημα της διαχείρισης του νερού και της λειψυδρία που αγγίζει την αγροτική παραγωγή της περιοχής και τους κατοίκους. «Σε συνθήκες κλιματικής κρίσης, το γεγονός ότι χάνεται το 80% από κακή χρήση και προβληματικά αρδευτικά δίκτυα, πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση και να δώσει λύσεις. Να αυξήσει τα κονδύλια από προγράμματα δημοσίων επενδύσεων ή να εντάξει αυτά τα έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Κάτι που δεν έχει κάνει για να δοθούν κρίσιμες απαντήσεις στο ζήτημα της λειψυδρίας» τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρόθεση ιδιωτικοποίησης του νερού. «Η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει άλλη πολιτική, της ιδιωτικοποίησης του νερού. Έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την έλευση Ολλανδικής εταιρείας που όπως φαίνεται θα διαχειρίζεται τα ύδατα σε Θεσσαλία και Κρήτη. Φοβόμαστε ότι αυτό θα ακολουθηθεί για όλη την περιφέρεια, κάτι που θα αφορά άμεσα και την Ηλεία όπου το ζήτημα του νερού και του αρδευτικού δικτύου είναι πολύ σημαντικό».

    Ο κ. Σακελλαρίου αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της απομάκρυνσης των Πανεπιστημιακών Σχολών από την Ηλεία με συνέπεια την αποδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, την κατάσταση του οδικού δικτύου και την έλλειψη σιδηροδρομικής σύνδεσης με το υπόλοιπο δίκτυο.

    Sakelaridis 2

  • Επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση για τον Οδικό άξονα Πύργος - Καλό Νερό – Τσακώνα
    Επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση για τον Οδικό άξονα Πύργος - Καλό Νερό – Τσακώνα

    Ο εμπαιγμός συνεχίζεται

    «Συνεχίζεται από την κυβέρνηση ο εμπαιγμός για τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, σε βάρος της οδικής ασφάλειας και της ανάπτυξης της περιοχής». Αυτό είναι το θέμα επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Αλέξης Χαρίτσης, Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς.

    Όπως διαπιστώνουμε μεγάλα έργα υποδομών παραμένουν στάσιμα, μεταξύ αυτών και ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Επιπλέον, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την Πατρών – Πύργου, τη στιγμή που χάθηκαν τρία χρόνια για ένα έργο που θα ήταν έτοιμο το 2023 αν δεν το σταματούσαν, που θα κοστίσει επιπλέον 114 εκατομμύρια ευρώ υπέρ των «εθνικών εργολάβων» και που επιβαρύνει τους πολίτες με πανάκριβα διόδια.

    Όπως αναφέρεται στην ερώτηση «η σημασία του συγκεκριμένο οδικού έργου, που έχει μια μακρά ιστορία ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν να υλοποιούνται οι συμβάσεις παραχώρησης πάλι με κυβερνήσεις της ΝΔ, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι αναμφισβήτητη. Πρωτίστως, όμως, είναι η οδική ασφάλεια που απαιτεί αναβάθμιση και βελτίωση προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα τροχαία δυστυχήματα και θύματα, όπως το τροχαίο που τον περασμένο Αύγουστο συγκλόνισε τις τοπικές κοινωνίες. Η κάκιστη κατάσταση του δρόμου που συνδέει σήμερα τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας είναι γνωστή σε όλους και προκαλεί την οργή των κατοίκων

    Μετά τις παντελώς αόριστες υποσχέσεις του υπουργού ότι «επιδιώκει» να βρεθεί χρηματοδότηση, η τύχη του έργου αγνοείται και γίνεται φανερό ότι δεν βρίσκεται καν στις προτεραιότητες του υπουργείου.

    Ο Αλέξης Χαρίτσης ρωτά τον υπουργό:

    1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει και σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται σήμερα το εν λόγω έργο;
    2. Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για το έργο και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για το θέμα αυτό;

    Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τους πολίτες της Ηλείας και της Μεσσηνίας που κινητοποιούνται διεκδικώντας το αυτονόητο αλλά και όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, που πληρώνουν το τίμημα της αδράνειας και των επιλογών της σε βασικά έργα υποδομών που χρονίζουν.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην Ηλεία
    Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην Ηλεία

    Στην πορεία για το 1ο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς

    Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, θα βρίσκεται στην Ηλεία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

    Η Νέα Αριστερά οδεύει προς πρώτο της Συνέδριο, 7 – 10 Νοεμβρίου. Στόχος μας είναι, μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, να φτιάξουμε ένα νέο –στην πράξη και όχι μόνο ρητορικά- κόμμα που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής ζωής, συζητώντας πολιτικά, με επιχειρήματα και με σεβασμό στην/ στον συνομιλήτρια/τή μας.

    Σε μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση συζητάμε με το Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στο καφέ «Belair» στην Αμαλιάδα, στις 19:30.

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το εξής:

    • 11:30 συνάντηση με το Δήμαρχο Πηνειού κ. Καστρινό
    • 12:00 συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης
    • 13:30 συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στο μικρό Συνεδριακό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
    • 14:30 συνέντευξη στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση
    • 18:15 συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του ΤΟΕΒ Αμαλιάδας
    • 18:45 περιοδεία στην αγορά της Αμαλιάδας
    • 19:00 συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
    • 19:30 ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Νέα Αριστερά: Προκλήσεις και Θέσεις».

    Η Νέα Αριστερά καλεί όλες και όλους «να ξεβολευτούμε από αδράνειες και νοοτροπίες ετών», να δώσουμε ένα ουσιαστικό νόημα στην έννοια της συμμετοχής με αξιοπρέπεια, δίνοντας ένα διαφορετικό παράδειγμα. Το παράδειγμα της Αριστεράς!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νέα Αριστερά: Στην τελική ευθεία για το πρώτο συνέδριο του κόμματος - «Διάλογος, αντιπαράθεση, σύνθεση»
    Νέα Αριστερά: Στην τελική ευθεία για το πρώτο συνέδριο του κόμματος - «Διάλογος, αντιπαράθεση, σύνθεση»

    Αργά το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του Πανελλαδικού Μεταβατικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς.

    Με το βλέμμα στραμμένο στο Πρώτο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς 7-10 Νοεμβρίου στο ΣΕΦ παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν σε βάθος το κείμενο θέσεων και το καταστατικό. Ο διάλογος ήταν πλούσιος και γόνιμος στον οποίο κατατέθηκαν όλες οι απόψεις.

    Αύριο, Δευτέρα, τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά τις τροπολογίες που κατατέθηκαν και παρουσιάστηκαν αναλυτικά σήμερα. Σκοπός της διαδικασίας είναι να μην ακολουθηθεί μια λογική fast track αλλά οι όποιες προσθήκες ή αλλαγές να εγκριθούν με τα στελέχη να έχουν πλήρη εικόνα και γνώση των κειμένων. Μετά την διαδικασία των τροπολογιών θα προκύψουν τα τελικά κείμενα τόσο για τις θέσεις όσο και για το καταστατικό τα οποία θα πάνε προς τελική έγκριση στο συνέδριο, θα αποτελέσουν την βάση του προσυνεδριακού διαλόγου που θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

    Θετική διέξοδος στις καταστροφικές πολιτικές της δεξιάς

    Ο Αλέξης Χαρίτσης στην εισηγητική του ομιλία περιέγραψε τον στόχο του Πρώτου Συνεδρίου της Νεάς Αριστεράς επιμένοντας στην ανάγκη της ανανέωσης: ένα συνέδριο διαλόγου, αντιπαράθεσης, σύνθεσης με αποκλειστικό γνώμονα πώς την επόμενη μέρα η Αριστερά στη χώρα μας να υπερβεί την ιστορική της κρίση και να αποτελέσει τη θετική διέξοδο στις καταστροφικές πολιτικές της Δεξιάς.

    Ένα συνέδριο ουσιαστικής ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, το οποίο θα αντικαταστήσει τα μεταβατικά όργανα και σχήματα με τα οποία δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα με εκλεγμένες και δημοκρατικά ελεγχόμενες δομές ενός σύγχρονου κόμματος της Αριστεράς. Ένα συνέδριο τέλος, το οποίο θα λειτουργήσει ως ανοιχτή πρόσκληση στους χιλιάδες ανένταχτους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που, είτε μας ψήφισαν, είτε όχι στις Ευρωεκλογές, νιώθουν την ανάγκη μιας ριζικής νέας αρχής.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο