Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 18:13

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Άρχισαν να προσέρχονται στο προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης για την ορκωμοσία τους που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πρώτη έφτασε η Νίκη Κεραμέως η νέα υπουργός Εργασίας και στη συνέχεια ακολούθησαν ο Θοδωρής Λιβάνιος ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ο νέος υφυπουργός Εργασίας αλλά και η Ζωή Ράπτη η οποία θα ορκιστεί υφυπουργός Ανάπτυξης και ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης.

Στις 18:00 πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πέντε είναι οι νέοι υπουργοί που αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο στο νέο κυβερνητικό σχήμα και συγκεκριμένα:

Η Νίκη Κεραμέως που αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας αφήνοντας το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι πρότινος ήταν υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος θα αναλάβει υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έχοντας στο παρελθόν διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Κώστας Τσιάρας ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπουργός Ανάπτυξης ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα μπαίνουν και επτά υφυπουργοί οι οποίοι εισέρχονται για πρώτη φορά στο κυβερνητικό σχήμα και συγκεκριμένα:

  • Κώστας Γκιουλέκας, υφυπουργός Μακεδονίας/Θράκης
  • Βασίλης Οικονόμου, υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών
  • Κώστας Καραγκούνης, υφυπουργός Εργασίας
  • Ιάσων Φωτήλας, υφυπουργός Πολιτισμού
  • Κατερίνα Παπακώστα, υφυπουργός Οικογένειας
  • Χρήστος Κέλλας, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Στέφανος Γκίκας, υφυπουργός Ναυτιλίας

Ποια υπουργεία αλλάζουν «χέρια» σήμερα

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, θα ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής για τα υπουργεία που επηρεάζονται από τον ανασχηματισμό.

Συγκεκριμένα, έχει ήδη ανακοινωθεί πως σήμερα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15 η τελετή παράδοσης στον νέο Υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, στην αίθουσα συσκέψεων στον 1ο όροφο.

Λίγο αργότερα, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης/παραλαβής από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου στην νέα Υπουργό Νικη Κεραμεως, στον 8ο Όροφο του Υπουργείου.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στον νέο Υφυπουργό Βασίλη Οικονόμου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 9:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγος).

Υπενθυμίζεται πως το Σαββατο 15/6 στις 10:00 το πρωί θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τη νέα σύνθεση, με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 19:52

Σχετικά Άρθρα

  • ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συρρίκνωση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου
    ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συρρίκνωση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου

    Τονίζει ότι «η απάντηση στα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν είναι ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε η καταστολή»

    «Η έκθεση της Συνηγόρου του Παιδιού αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση πως η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη πολλαπλασιάζει αντί να επιλύει τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να εντείνει τα αδιέξοδα της νέας γενιάς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

    Ειδικότερα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η έκθεση επισημαίνει πως ο βασικός άξονας των μέτρων του υπουργού Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκη, δηλαδή οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων και, συνεπώς, οι υπεράριθμες τάξεις, όχι μόνο υπονομεύει το εκπαιδευτικό έργο αλλά εντείνει και τα φαινόμενα βίας στα σχολεία». Σημειώνει ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο πως το πρόβλημα της βίας στα σχολεία δεν πρόκειται να λυθεί με τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, τα οποία έχουν ως κοινό παρονομαστή την αύξηση της καταστολής» και ότι «την ίδια στιγμή, η έκθεση στηλιτεύει την πολιτική του υπουργείου Παιδείας ως προς την παράλληλη στήριξη και τη διαχείριση των μαθητών με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τη συρρίκνωση και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου» και πως «γι’ αυτό και έκανε τα πάντα ώστε να εμποδίσει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών».

    Τονίζει ότι «η απάντηση στα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν είναι ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε η καταστολή» και ότι «αγωνίζεται μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα για μία πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση που θα διαθέτει όλους τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες».

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Μειώσεις φόρων θα φέρει η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - Νέες παρεμβάσεις
    Μειώσεις φόρων θα φέρει η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - Νέες παρεμβάσεις

    Τη δυνατότητα μείωσης φόρων την επόμενη τριετία δίνει η επιχείρηση αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση

    Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και η εξάπλωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερο εύρος της οικονομικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με τους ελέγχους της ΑΑΔΕ, ανοίγει το δρόμο για την επίτευξη του στόχου αύξησης των ετήσιων εσόδων από τη φοροδιαφυγή στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2027 και διευρύνει τα περιθώρια για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που αποτελεί βασική δέσμευση της κυβέρνησης.

    Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία για την πορεία των φορολογικών εσόδων, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο εφέτος τα έσοδα από τον ΦΠΑ παρουσίασαν αύξηση 10,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, γεγονός που αποδίδεται στις παρεμβάσεις που αφορούν στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών καθώς και στην ανάπτυξη της οικονομίας

    Από το 2025 η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων

    Η πολιτική αυτή του υπουργείου Οικονομικών θα συνεχιστεί, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Έτσι, από το 2025 θα τεθούν σε υποχρεωτική εφαρμογή τα ηλεκτρονικά τιμολόγια σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί, ενώ θα επεκταθεί η χρήση POS στις λιανικές πωλήσεις περισσότερων κλάδων της οικονομίας.

    Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την εφαρμογή του νέου αυτοκόλλητου σήματος στα ΤΑΞΙ που θα ενημερώνει τους πελάτες για την υποχρέωση των επαγγελματιών να δέχονται πληρωμές μέσω POS. Είναι ενδεικτικό ότι, χωρίς ακόμη να έχει εφαρμοστεί το μέτρο, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στα ΤΑΞΙ κινούνται με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το 2023. Χαρακτηριστική, επίσης, για τα αποτελέσματα από την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι η αύξηση του δηλωθέντος τζίρου στην εστίαση που συνοδεύεται από αύξηση των δηλωθέντων φιλοδωρημάτων κατά 400 εκατ. ευρώ.

    Διεύρυνση της χρήσης IRIS

    Ακόμη μία από τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο μέσα στο πρώτο τετράμηνο του επόμενου έτους είναι και η διεύρυνση της χρήσης συστημάτων άμεσων πληρωμών, όπως το IRIS, προκειμένου να καλύψουν το σύνολο των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 3,3 εκατ. ΙΒΑΝ έχουν συνδεθεί με το IRIS..

    Χαρακτηριστικά για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την αύξηση του τζίρου που δηλώνεται στις φορολογικές αρχές από βασικές οικονομικές δραστηριότητες είναι τα ακόλουθα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:

    • Ο τζίρος των συναλλαγών μέσω POS στον κλάδο της εστίασης το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου εφέτος ανήλθε σε 5,5 δισ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερος ( κατά 700 εκατ. ευρώ) του τζίρου των 4,8 δισ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι.

    Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι σε ετήσια βάση το τζίρος αυτός θα ανέλθει στα 7,9 δισ. ευρώ, υψηλότερος κατά 1,1 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού (6,8 δισ. ευρώ)

    • Στον κλάδο των κομμωτηρίων και στις υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας ο τζίρος που δηλώθηκε μέσω POS στο οκτάμηνο του 2023 ήταν 326 εκατ. ευρώ ενώ στο διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2024 ανήλθε στα 371 εκατ. ευρώ.

    Συνολικά το 2024, εκτιμάται πως ο τζίρος του συγκεκριμένου κλάδου θα φτάσει τα 575 εκατ. ευρώ με αύξηση κοντά στο 14% από πέρυσι.

    • Στα ταξί οι εισπράξεις μέσω POS εκτινάχθηκαν κατά 177% συγκριτικά με το αντίστοιχο οκτάμηνο πέρυσι. Ειδικότερα, το οκτάμηνο φέτος εμφανίστηκαν εισπράξεις 50 εκατ. ευρώ έναντι 18 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

    Εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση το σύνολο του τζίρου μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών στον συγκεκριμένο κλάδο θα ανέλθει στα 73 εκατ. ευρώ από 26 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    Επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων

    Η άλλη όψη του νομίσματος περιστολής της φοροδιαφυγής είναι η επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων. Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδος αλλαγές στην διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με βάση τις οποίες επιβραβεύονται με υψηλότερη έκπτωση οι φορολογούμενοι που προχωρούν έγκαιρα στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης και καταβάλλουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος.

    Έτσι, η έκπτωση φόρου από 3% που ίσχυε έως τώρα αυξάνεται στο 4% εφόσον η δήλωση υποβληθεί εντός του πρώτου ενάμιση μήνα της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που ορίζεται σταθερά πλέον στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τοποθετήθηκε η διορισθείσα υπάλληλος κ. Γεωργία Σκούρα - Ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
    Τοποθετήθηκε η διορισθείσα υπάλληλος κ. Γεωργία Σκούρα - Ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

    Ορκωμοσία για την τοποθέτηση της διορισθείσας υπαλλήλου Διοικητικού Λογιστικού στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Γεωργίας Σκούρα, έγινε το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, ενώπιον του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου.

    Η κ. Σκούρα τοποθετήθηκε στη Δ/νση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και ειδικότερα στο τμήμα προϋπολογισμού, λογιστηρίου και προμηθειών.

    Ο κ. Μπαλιούκος παρουσία του Γ.Γ. του Δήμου κ. Κώστα Πολυζωγόπουλου και του προϊσταμένου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Νικ. Καράμπελα, ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία στην ανωτέρω διορισθείσα υπάλληλο, από τους οριστικούς πίνακες προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

    dimos andr skoura ork 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: Πως βλέπουν οι παραγωγοί τις εξαγγελίες για χρηματοδότηση των θερμοκηπίων - Προοπτικές και έντονοι προβληματισμοί
    Ηλεία: Πως βλέπουν οι παραγωγοί τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για χρηματοδότηση των θερμοκηπίων - Προοπτικές και έντονοι προβληματισμοί

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η εξαγγελία της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των 600 εκατομ. ευρώ αναφορικά με την κατασκευή θερμοκηπίων έφερε στην επιφάνεια διαφορετικές απόψεις στον αγροτικό κόσμο.

    Από τη μία, οι καλλιεργητές βλέπουν την ευκαιρία να ενισχυθεί η παραγωγή και να παραμείνουν οι νέοι στην ύπαιθρο, ενώ από την άλλη εκφράζονται προβληματισμοί για την υλοποίηση του προγράμματος και τη δυνατότητα πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

    Ο Χρήστος Παλαιολόγος, Πρόεδρος των Καλαμποκοπαραγωγών Ηλείας, αναφέρθηκε θετικά στην εξαγγελία, τονίζοντας πως είναι μια σημαντική κίνηση για να δοθεί κίνητρο στους νέους αγρότες να παραμείνουν στην επαρχία. «Η ύπαιθρος έχει γεράσει», επισημαίνει ο κ. Παλαιολόγος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μπουν οι νέες γενιές στην καλλιέργεια για να διατηρηθεί η γη. Θεωρεί πως η στροφή στα θερμοκήπια είναι πλέον απαραίτητη, αφού προστατεύουν την παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες, δίνοντας τη δυνατότητα για τριπλή καλλιέργεια το χρόνο.

    Palaiologos

    «Είναι θετικό αυτό το μέτρο για να μπορέσει να δώσει ένα κίνητρο στους νέους να παραμείνουν στην επαρχεία διότι πλέον η ύπαιθρος έχει γεράσει.

    Μεγαλώσαμε όλοι. Πρέπει να μπουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας για να κρατήσουν τη γη. Η γη που θα πάει μετά σε άλλους; Γι αυτό το λόγο είναι καλό να δίνονται κίνητρα.

    Υποχρεωτικά πλέον οδηγούμαστε στα θερμοκήπια γιατί έχουν λιγότερες ασθένειες μέσα στο θερμοκήπιο, τα προϊόντα προστατεύονται από την κακοκαιρία. Οπότε είναι καλό να λάβει κάποιος νέος αγρότης μια χρηματοδότηση και αν είναι και άτοκη ακόμα καλύτερο για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να εξελιχθεί και να μην φέρνουμε εισαγόμενα. Να κοιτάξουμε την ελληνική γη.

    Θα μπορέσει έτσι ο παραγωγός να καλλιεργεί και τρεις φορές το χρόνο ενώ τώρα με την κακοκαιρία καλλιεργεί μια φορά και αυτή με το ζόρι. Οπότε θα περιορίσουμε και τις απώλειες και θα έχουμε και καλύτερη παραγωγή και καλύτερη ποιότητα. Στην Ηλεία που είναι εύφορη η γη πρέπει να δοθούν αυτά τα κίνητρα».

    Από την άλλη πλευρά, ο αγρότης Γιώργος Αχαμνός εμφανίζεται έντονα δύσπιστος. Αν και αναγνωρίζει τα οφέλη των θερμοκηπίων, ιδιαίτερα για την καλλιέργεια εκτός εποχής, σημειώνει ότι οι παραγωγοί έχουν ακούσει πολλές υποσχέσεις στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα.

    Axamnos

    «Για να φτιάξεις θερμοκήπια, μια απλή κατασκευή χωρίς θέρμανση κοστίζει 6.500 με 7.000 ευρώ το στρέμμα», αναφέρει, υπολογίζοντας ότι για 20 στρέμματα απαιτούνται τουλάχιστον 120.000 ευρώ. Η επιδότηση μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά επισημαίνει, ενώ πολλοί αγρότες αναγκάζονται να επενδύουν οι ίδιοι, χωρίς να έχουν λάβει καμία υποστήριξη.

    Ο κ. Αχαμνός μιλάει από προσωπική εμπειρία, καθώς όπως έκανε γνωστό είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης για συσκευαστήριο ύψους 250.000 ευρώ, αλλά το κόστος έφτασε τις 700.000 ευρώ χωρίς να έχει λάβει ακόμα την πλήρη επιδότηση. «Τα θερμοκήπια θα βοηθήσουν πολύ, ειδικά για προϊόντα εκτός εποχής, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται»,

    «…περιμένουμε να το δούμε. Έχουμε ακούσει πολλά μέχρι τώρα.

    Πότε θα βγει η επιδότηση; Όλοι οι παραγωγοί φράουλας φτιάχνουν τα θερμοκήπια από μόνοι τους. Δεν υπάρχει επιδότηση. Όλες οι κυβερνήσεις λένε ότι θα δώσουν. Δεν είναι τόσο εύκολο , εγώ έχω πάρει πρόγραμμα 250.000€ στο συσκευαστήριο και έχω φτάσει 700.000 και παραπάνω και ακόμα δεν έχω πάρει τίποτα.

    Τα θερμοκήπια θα βοηθήσουν πολύ για προϊόντα εκτός εποχής. Για να έχουμε και τον χειμώνα προϊόντα. Σίγουρα θα βοηθούσε πάρα πολύ. Δεν θα είχαμε πρόβλημα ούτε με το χαλάζι ούτε με τον αέρα. Και να ζητάμε μετά χρήματα από τον ΕΛΓΑ» καταλήγει ο κ. Αχαμνός.

    Ωστόσο, οι παραγωγοί τονίζουν ότι η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί από τη γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση των επιδοτήσεων, καθώς και από τη στήριξη των μικρών και μεσαίων αγροτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρηματοδότηση των έργων τους. Οι αγρότες όπως επισημαίνουν, περιμένουν να δουν τα λόγια να γίνονται πράξη, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν τα θερμοκήπια και να εξασφαλίσουν την παραγωγή τους από τις συνεχώς μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες.

    Thermokipia 2

    Thermokipia 3

  • Ποια θέματα πρώτης γραμμής θα «ανοίξει» μετά την ΔΕΘ η κυβέρνηση - Το μήνυμα στους υπουργούς
    Ποια θέματα πρώτης γραμμής θα «ανοίξει» μετά την ΔΕΘ η κυβέρνηση - Το μήνυμα στους υπουργούς

    Μπαράζ συσκέψεων θα πραγματοποιηθεί από αύριο στην κυβέρνηση για να κλειδώσουν οι βασικοί άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτή την χρονική συγκυρία εκεί στρέφεται η προσοχή του Μαξίμου, καθώς στόχος είναι από την Θεσσαλονίκη να σταλεί μήνυμα επανεκκίνησης.

    Ωστόσο μετά την ΔΕΘ θα ανοίξει σταδιακά η συζήτηση για μια σειρά θεμάτων πρώτης γραμμής. Μάλιστα από τις αποφάσεις που θα ληφθούν πρόκειται να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση έως τις επόμενες κάλπες.

    Ποια θέματα θα «ανοίξουν» μετά την ΔΕΘ

    Ειδικότερα με βάση τον σχεδιασμό μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να αποσαφηνιστεί ποιο πρόσωπο θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας (η σχετική ψηφοφορία θα γίνει στη Βουλή το 2025). Να σημειωθεί εδώ πως πριν από τις ευρωεκλογές το βασικό σενάριο προέβλεπε την ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    Ωστόσο μετά τις κάλπες της 9ης Ιουνίου υπήρξαν βουλευτές της Ν.Δ, που τόνισαν την ανάγκη για επιστροφή στις… ρίζες. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών τοποθετήθηκαν ακόμα και δημοσίως υπέρ της επιλογής ενός προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που να έχει πολιτική διαδρομή συνδεδεμένη με τη Νέα Δημοκρατία.

    Στο Μαξίμου είναι δεδομένο πως δεν θέλουν να υπάρξουν «γαλάζιοι» βουλευτές, που θα καταψηφίσουν την πρόταση του κόμματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Επομένως το βασικό σενάριο προβλέπει επιλογή ενός υποψηφίου που να μπορεί να «μιλήσει» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους.

    Βέβαια υπάρχει και ένα κομμάτι στο εσωτερικό της κυβέρνησης που τονίζει την ανάγκη να μην κοπούν οι γέφυρες επικοινωνίας με τον κεντρώο χώρο. Και θα προτιμούσαν να υπάρξει μια υποψηφιότητα που να «μιλά» σε ένα ευρύτερο ακροατήριο και να στέλνει μήνυμα πως τα πολιτικά ανοίγματα θα συνεχιστούν. Πάντως από την κυβέρνηση θέλουν σε αυτή την χρονική συγκυρία να κλείσουν τη σχετική συζήτηση, καθώς θεωρούν πως είναι νωρίς για τις σχετικές ανακοινώσεις.

    Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να ανοίξει μέσα στο 2025 είναι αυτό της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση σκοπεύουν να βάλουν στο τραπέζι της συζήτησης την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια. Πρόκειται άλλωστε για ένα θέμα που ενδιαφέρει ένα κοινό στο οποίο κοιτά η Νέα Δημοκρατία και οι «γαλάζιοι» εκτιμούν πως μπορούν να πιέσουν πολιτικά άλλα κόμματα.

    Επίσης θα ανοίξει η συζήτηση για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, με βάση το «μοντέλο» που εφαρμόστηκε στις ευρωεκλογές. Να σημειωθεί βέβαια εδώ πως για να προχωρήσουν ανάλογες αλλαγές απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις και επομένως σε μία σειρά θεμάτων αιχμής μένει να φανεί πως θα τοποθετηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Τα μηνύματα στους υπουργούς

    «Όλοι κρίνονται και αξιολογούνται» είναι το μήνυμα που επανειλημμένα έχει εκπέμψει το Μαξίμου προς τα κυβερνητικά στελέχη. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει πως δεν αρέσκεται σε σαρωτικούς ανασχηματισμούς αλλά προτιμά να προχωρά σε στοχευμένες αλλαγές. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στον ανασχηματισμό που έγινε μετά τις ευρωεκλογές.

    Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο μία χειρουργικού τύπου παρέμβαση στο υπουργικό συμβούλιο, με περιορισμένης έκτασης αλλαγές. Σε αυτή την χρονική συγκυρία πάντως το μήνυμα στους υπουργούς είναι να επιταχύνουν την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων και ένα μπαράζ νομοσχεδίων αναμένεται να πάρει τον δρόμο για την Βουλή μέσα στο φθινόπωρο.

    Οι φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις

    Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας αναμένουν με ενδιαφέρον τις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου, καθώς θα φανεί αν το κυβερνών κόμμα παραμένει κοντά στο ποσοστό των ευρωεκλογών ή υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή. Παράλληλα θα φανεί και πως διαμορφώνονται τα δημοσκοπικά ποσοστά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ενοίκια: Οι 6 παρεμβάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση για να μειωθούν
    Ενοίκια: Οι 6 παρεμβάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση για να μειωθούν

    «Κλειδί» για τη μείωση των ενοικίων η διάθεση των κλειστών διαμερισμάτων, που υπολογίζονται ακόμη και σε 600.000.

    Το στεγαστικό ζήτημα είναι ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δύο εβδομάδες από το βήμα της ΔΕΘ, θα ξεδιπλώσει το πλαίσιο της κυβερνητικής παρέμβασης, προκειμένου να δοθεί πραγματική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, τόσο εξαιτίας των ακριβών ενοικίων όσο και εξαιτίας της έλλειψης σπιτιών στην αγορά.

    Στο οικονομικό επιτελείο και στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται ένα πακέτο παρεμβάσεων που έχει ως μοναδικό στόχο την αύξηση της προσφερόμενης προς ενοικίαση στέγης και, μέσω αυτής, την υποχώρηση των τιμών, ώστε να καταστεί η απόκτηση στέγης προσιτή για τα νοικοκυριά.

    Οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι θα επιδιωχθεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος μέσα από πολυεπίπεδες λύσεις και όχι από μία μόνο παρέμβαση. Σε γενικές γραμμές, στόχος είναι να ανοίξουν κλειστά διαμερίσματα, τα οποία είτε είναι ανενεργά από επιλογή είτε βρίσκονται σε κακή κατάσταση και δεν μπορούν να μισθωθούν. Παράλληλα, θα επιδιωχθεί να αποθαρρυνθούν οι ιδιοκτήτες από το να προσφέρουν τα διαμερίσματά τους στη βραχυχρόνια μίσθωση και να τα επιστρέψουν στην αγορά της μακροχρόνιας μίσθωσης.

    Μάλιστα, ο πρώτος στόχος εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί με τη θέσπιση κινήτρων και αντικινήτρων για τα κλειστά διαμερίσματα. Ήδη αρχίζει από την ΑΑΔΕ η καταγραφή τους, προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα ως προς τον αριθμό τους, καθώς οι εκτιμήσεις διαφέρουν. Άλλοι κάνουν λόγο για 200.000 ακίνητα, ενώ άλλοι για 600.000. Επίσης, θα επιδιωχθεί να υπάρξει σαφής εικόνα για την κατάσταση κάθε ακινήτου, ώστε ανάλογα να αποφασιστούν οι όποιες παρεμβάσεις.

    Εκτιμάται, επίσης, ότι θα βελτιωθεί η προσφορά κατοικίας και από την υλοποίηση της απόφασης για αύξηση του ορίου για τη χορήγηση της Golden Visa από τα 250.000 ευρώ που είναι σήμερα, στα 800.000 ευρώ. Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου. Από την άλλη πλευρά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και όχι τιμωρητικά αντικίνητρα, όπως ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά διαμερίσματα.

    Οι έξι άξονες που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα ακίνητα

    Σύμφωνα με τα σενάρια που υπάρχουν μέχρι στιγμής, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα κινηθούν, εκτός των άλλων, στους εξής έξι άξονες:

    1. Κλειστά διαμερίσματα: Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα ανενεργών ακινήτων, τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να επηρεάσουν την προσφορά κατοικίας στην αγορά. Η διαδικασία αξιοποίησής τους θα αρχίσει με την καταγραφή των χαρακτηριστικών τους, όπως η τοποθεσία και η κατάσταση, για να εξεταστεί πώς μπορούν να αξιοποιηθούν περισσότερο.

    2. Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Θα έρθουν αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς, με παρεμβάσεις κυρίως φορολογικού χαρακτήρα και αυξημένους συντελεστές. Επίσης, είναι πιθανό να τεθεί όριο, ανάλογα με την περιοχή, για την εκμίσθωση ακινήτων ή ένας συνδυασμός των δύο.

    3. Μητρώο ακινήτων: Εξετάζεται η δημιουργία πλατφόρμας για τη δημόσια ανάρτηση στοιχείων ακινήτων, ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια στην αγορά. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τις τιμές πώλησης και ενοικίασης, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την παροχή καλύτερης πληροφόρησης στο κοινό.

    4. «Σπίτι μου ΙΙ»: Η κυβέρνηση αναμένει έγκριση από τις Βρυξέλλες για την ένταξη του δεύτερου σταδίου του προγράμματος «Σπίτι μου» στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το νέο στάδιο του προγράμματος, με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 1,7 δισ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους), θα περιλαμβάνει αλλαγές στα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και στις προϋποθέσεις για την αξία και την ηλικία των ακινήτων.

    5. «Κοινωνική Αντιπαροχή»: Το πρόγραμμα θα παρέχει κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο από την αδρανή περιουσία του Δημοσίου. Σχεδιάζεται η κατασκευή περισσότερων από 2.500 κατοικιών για πολίτες έως 39 ετών, με δυνατότητα αγοράς μετά από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

    6. «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με αύξηση της επιδότησης για εργασίες επισκευής σε κλειστά διαμερίσματα, ώστε να εισέλθουν στην αγορά ενοικίασης.

    Οι εν λόγω πρωτοβουλίες αναμένεται να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων της αγοράς ακινήτων, ενισχύοντας την προσβασιμότητα για τους πολίτες και προσφέροντας λύσεις στη στεγαστική κρίση που πλήττει πολλούς στην Ελλάδα.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Τα νέα μέτρα που «ψήνονται» και η στόχευση της κυβέρνησης σε τρεις μεγάλες ομάδες: Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
    Τα νέα μέτρα που «ψήνονται» και η στόχευση της κυβέρνησης σε τρεις μεγάλες ομάδες: Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

    Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εντατικοποιηθεί η συζήτηση στην κυβέρνηση για να κλειδώσει το πακέτο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μαξίμου είναι πως θα ανακοινωθεί ένα κοστολογημένο πακέτο και δεν θα υπάρξει παροχολογία, που θα θέσει εν κινδύνω την δημοσιονομική σταθερότητα. Στόχος είναι τα όποια μέτρα ανακοινωθούν να είναι στοχευμένα και να κοιτάνε προς συγκεκριμένες ομάδες.

    Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι νέοι. Πρόκειται για τρεις ομάδες που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το γαλάζιο στρατόπεδο για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία πλευρά οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν ένα κοινό με το οποίο διατηρεί στενούς δεσμούς η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο στις τελευταίες εκλογές είχε απώλειες. Την ίδια στιγμή οι 20ρηδες και οι 30ρηδες αποτελούν ένα δύσκολο κοινό για το κυβερνών κόμμα και επομένως ο τρόπος προσέγγισης εξελίσσεται σε ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

    Δεδομένο είναι πως μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές από την κυβέρνηση κοιτάνε προς ένα παραδοσιακό γαλάζιο ακροατήριο, καθώς έχουν αυξηθεί οι φωνές βουλευτών που ζητούν επιστροφή στις… ρίζες. Στο πλαίσιο αυτό προτάσσονται θέματα που ενδιαφέρουν το συγκεκριμένο ακροατήριο (π.χ. τα μέτρα για την ενίσχυση του δημογραφικού), το οποίο ενδεχομένως να είχε δυσαρεστηθεί το προηγούμενο διάστημα από κυβερνητικές επιλογές (όπως το παράδειγμα ο πρόσφατος νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια).

    Παράλληλα από το Μαξίμου κοιτάνε ιδιαίτερα στο κοινό των συνταξιούχων και μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων πρόκειται να δρομολογηθούν τα επόμενο διάστημα. Η αρχή θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο, οπότε και θα ψηφιστεί ένα μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει σειρά ευνοϊκών διατάξεων (όπως για παράδειγμα το ψαλίδισμα της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων). Συνέχεια θα υπάρξει το Δεκέμβριο, οπότε και θα καταβληθεί μια έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και επομένως δεν θα πάρουν αύξηση. Και θα ακολουθήσει στις αρχές του 2025 μία αύξηση στις συντάξεις, η οποία με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι από 2,5% έως 3 %.

    Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες κλειδωμένη θεωρείται η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025. Ωστόσο μεγάλο ερωτηματικό παραμένει αν θα υπάρξει κάποια διορθωτική κίνηση στις πρόσφατες αλλαγές που πέρασαν στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών και οι οποίες έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις. Από την κυβέρνηση πάντως έχουν καταστήσει σαφές πως οι όποιες διορθώσεις δεν θα επηρεάζουν την βασική φιλοσοφία της ρύθμισης.

    Το … φλερτ με την Generation Ζ

    Στο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός θα υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές στην νεολαία με τις δράσεις να ξεδιπλώνονται σε πολλαπλά επίπεδα. Ειδική αναφορά στην ομιλία του θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης στο στεγαστικό, καθώς η ανοδική πορεία των τιμών των ενοικίων προκαλεί πονοκέφαλο στις νεότερες ηλικίες (και όχι μόνο).

    Το σχέδιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοχευμένα προγράμματα (για παράδειγμα ένα δεύτερο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», εφαρμογή του μέτρου της « Κοινωνικής Αντιπαροχής», βελτιώσεις στο «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»), παρεμβάσεις στο Airbnb και ενδεχομένως και κάποια κίνητρα φορολογικού χαρακτήρα.

    Παράλληλα μια σειρά μέτρων που δρομολογούνται για το 2025 αφορούν σε μεγάλο βαθμό τους 20ρηδες. Ένα από αυτά είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού ( μέτρο που αφορά κυρίως τις νεότερες ηλικίες), που υπενθυμίζεται πως μέχρι το 2027 θα έχει φτάσει στα 950 ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι βέβαια η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στο πλαίσιο αυτό θα τρέξουν μια σειρά νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Φωτιά: Άγρια κόντρα Κασσελάκη – κυβέρνησης για τα κονδύλια πολιτικής προστασίας
    Φωτιά: Άγρια κόντρα Κασσελάκη – κυβέρνησης για τα κονδύλια πολιτικής προστασίας

    Νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα βέλη του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τα κονδύλια για την πολιτική προστασία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις φωτιές της Αττικής.

    Τα πυρά Κασσελάκη

    Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση έχει απορροφήσει μόνο το 1% από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

    Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Για την Πολιτική Προστασία και την Κλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ. Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%! 1% αποτελεσματικότητα. Σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

    Ακολούθως υποστηρίζει: «Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα» και παραθέτει βίντεο με τις αιτιάσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων για τις δυσκολίες της κατάσβεσης που αναφέρονται «σε φαινόμενο καμινάδας», «οπισθοδρομούσα πυρκαγιά» , «χαοτικές κηλιδώσεις», «φαινόμενο πυρονέφους», «πυρκαγιές wui», «μέγκα πυρκαγιά». Καταλήγοντας ρωτά: «ποια από τις δικαιολογίες αυτές προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;»

    Κυβέρνηση: Αστήρικτες αιτιάσεις και χονδροειδή ψέματα

    Απαντώντας, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «αστήρικτες αιτιάσεις και χονδροειδή ψέματα», τα οποία έχουν απαντηθεί «με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις».

    «Κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής», τόνιζαν οι ίδιες πηγές και συνέχιζαν:

    «Για αυτό άλλωστε έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας».

    «Ένα είναι σίγουρο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι «τα παίρνουν» επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: Όλο λόγια και ύφος και από στοιχεία τίποτα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια εξέδωσε νέα ανακοίνωση καταγγέλλοντας επιστράτευση «κυβερνητικών πηγών» για να αυξηθεί η «τοξικότητα» και σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι «όλο λόγια και ύφος και από συγκεκριμένα στοιχεία τίποτα». Συγκεκριμένα η νέα ανακοίνωση αναφέρει: «Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Β. Κικίλιας είναι ακόμη υπουργός, όταν στη βάση του δικού του σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, μια δασική πυρκαγιά έλαβε τεράστιες διστάσεις και έπληξε αστικές περιοχές μέσα στην Αττική.

    Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις πραγματικές αιτίες της καταστροφής. Όλο λόγια και ύφος και από συγκεκριμένα στοιχεία τίποτα.

    Αντί για επίσημες απαντήσεις, επιστρατεύτηκαν τώρα και «κυβερνητικές πηγές» για να προσδώσουν στην πολιτική αντιπαράθεση τοξικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, υποτιμητικές εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Μια λογική «αρένας» για τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης, όταν ο ελληνικός λαός δικαιούται πλήρη ενημέρωση.

    Μακάρι με την ίδια ζέση και αποτελεσματικότητα να απέτρεπε την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Ίσως να είχαν σωθεί πολλά σπίτια και περιουσίες».

    Κικίλιας: Παραμύθια με δράκους από Κασσελάκη

    Νωρίτερα, βέλη κατά του κ. Κασσελάκη εξαπέλυσε ο υπουργός πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικιλίας, κατηγορώντας τον ότι »πουλάει δράκους για τα εναέρια μέσα» που επιχείρησαν στη μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα.

    «Ο κύριος Κασσελάκης έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει να ενημερώνεται και να ασκεί κριτική. Όμως το να πουλάει δράκους ότι πετούσαν 2-3 εναέρια πάνω από τον Βαρνάβα, όταν τον φιλοξενήσαμε, όταν του δώσαμε όλα τα στοιχεία του ΕΣΚΕΔΙΚ για τα εναέρια μέσα και πετούσαν 20 και έδειξε η πυροσβεστική ότι είχε όλη την καλή διάθεση να τον ενημερώσει αυτό είναι κάτι μη αποδεκτό», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN και το Ώρα Ελλάδος.

    «Παραμύθια με δράκους μπορεί να έχει μάθει ο ίδιος να λέει, αλλά όταν αφορούν τους πιλότους μας και τους αξιωματικούς μας που πετούν με αυταπάρνηση για να σβήσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες μία δύσκολή πυρκαγιά αυτό δεν είναι αποδεκτό», συμπλήρωσε.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο