Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 15:59

Κεραμέως για Πολάκη: Οι ύβρεις και ο μισογυνισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Ως εδώ η αθλιότητα του Παύλου Πολάκη, η Μαρία Συρεγγέλα και καμία Μαρία δεν θα το 'βουλώσει' ούτε θα 'πάει να κάνει καμία δουλειά'» αναφέρει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημαίνει, «οι ύβρεις και ο μισογυνισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Ελπίζω κ. Κασσελάκη ότι δεν έχουν θέση ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 12:59

Σχετικά Άρθρα

  • Κατώτατος μισθός: Πώς αλλάζει τα δεδομένα ο νέος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του
    Κατώτατος μισθός: Πώς αλλάζει τα δεδομένα ο νέος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του

    Ο κατώτατος μισθός θα αναπροσαρμόζεται αυτόματα - Ποια η αντίδραση των κοινωνικών εταίρων στον νέο μαθηματικό τύπο

    Αντίστροφη μέτρηση για τη νομοθέτηση του νέου μοντέλου καθορισμού του κατώτατου μισθού, ο οποίος από το 2028 θα καθορίζεται μέσω ενός μαθηματικού τύπου που θα λαμβάνει υπόψη τον δείκτη παραγωγικότητας όπως και τα επίπεδα του πληθωρισμού.

    Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, όλο το προηγούμενο διάστημα από όταν έλαβε το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τον νέο τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού προχώρησε σε ένα κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Το Υπουργείο Εργασίας «τρέχει» και για το ψηφιακό εργαλείο, το οποίο θα συνδράμει στον καθορισμό του κατώτατου μισθού

    Η πλειονότητα αυτών μάλιστα πλην της ΓΣΕΕ, βάσει πληροφοριών δεν έχουν σοβαρές ενστάσεις επί του νέου τρόπου υπολογισμού αλλά μόνο βελτιωτικές προτάσεις, τις οποίες μάλιστα αναμένεται να τις καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Εργασίας.

    Κατώτατος μισθός και κοινωνικοί εταίροι

    Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, οι κοινωνικοί εταίροι είναι θετικοί ως προς τον νέο τρόπο υπολογισμού καθώς εμπεριέχει προβλεψιμότητα.

    Άρα οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν σωστούς προγραμματισμούς ως προς την οικονομική τους διαχείριση.

    Τα επόμενα βήματα για τη θεσμοθέτηση του νέου τρόπου υπολογισμού του κατώτατου μισθού έχουν ως εξής:

    1. Αναμένονται οι βελτιωτικές προτάσεις από τους κοινωνικούς εταίρους
    2. Παρουσίαση νομοσχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο
    3. Δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου
    4. Τοποθέτηση των άλλων κομμάτων επί του νομοσχεδίου
    5. Προς ψήφιση στα μέσα Δεκεμβρίου
    Οι δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ

    Η ΕΛΣΤΑΤ πάντως έχει ήδη σηκώσει τα «μανίκια» για τη δημιουργία των δεικτών που θα λαμβάνει υπόψη ο μαθηματικός τύπος του κατώτατου μισθού και θα πρέπει να είναι έτοιμοι τουλάχιστον το 2027.

    Στο προτεινόμενο σύστημα, ο καθορισμός και η αναπροσαρμογή του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου θα γίνεται αυτόματα, με βάση συντελεστή που προκύπτει από το άθροισμα α) του ετήσιου ποσοστού μεταβολής του δείκτη τιμών καταναλωτή μεταξύ της 1ης Ιουλίου του προηγούμενου έτους και της 30ής Ιουνίου του τρέχοντος για το χαμηλότερο 20% της εισοδηματικής κατανομής των νοικοκυριών και β) του ημίσεως του ετήσιου ποσοστού μεταβολής της αγοραστικής δύναμης του γενικού δείκτη μισθών κατά την ίδια χρονική περίοδο.

    Μόνο ανοδική πορεία για τον κατώτατο μισθό

    Το βασικότερο σημείο πάντως για τον κατώτατο μισθό είναι πως από το 2028 δεν θα μπορεί να μειωθεί. Σε περίπτωση που ο τιμάριθμος, μαθηματικός τύπος που θα προκύπτει θα είναι αρνητικός λόγω άσχημων οικονομικών εξελίξεων, ο κατώτατος μισθός δεν θα μειώνεται απλά θα μένει σταθερός. Δηλαδή ο κατώτατος μισθός θα ακολουθεί μόνο ανοδική πορεία.

    Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί ο κατώτατος μισθός να φθάσει τα 950 ευρώ το 2027 που σημαίνει πως η βάση που θα υπάρχει το 2028,θα είναι τα 950 ευρώ.

    Έτσι εάν τότε ο μαθηματικός τύπος θα έχει θετικό αποτέλεσμα ο κατώτατος μισθός θα συνεχίσει να ακολουθεί την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών ειδάλλως θα παραμείνει σταθερός.

    Παράλληλα, το Υπουργείο Εργασίας «τρέχει» και για το ψηφιακό εργαλείο, το οποίο θα συνδράμει στον καθορισμό του κατώτατου μισθού.

    Πρόκειται για project ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Η σύμβαση για το έργο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αφορά στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ψηφιακού μηχανισμού συγκέντρωσης και ανάλυσης στοιχείων καθώς και τη διασφάλιση των κατάλληλων υπολογιστικών εφαρμογών, ώστε να εξάγεται εμπεριστατωμένα ο νόμιμος κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

    Με τον τρόπο αυτό ο κατώτατος μισθός θα είναι πλέον ανεξάρτητος και από τον κάθε πολιτικό κύκλο της εκάστοτε κυβέρνησης, καθώς θα βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα της αγοράς εργασίας και της οικονομίας.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • Κεραμέως: Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός μέχρι το 2027 - Αύξηση 46% από το 2019
    Κεραμέως: Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός μέχρι το 2027 - Αύξηση 46% από το 2019

    Αύξηση της τάξεως του 46% αναμένεται να έχει σημειωθεί στον κατώτατο μισθό μέχρι το 2027 από το 2019 που ανήλθε στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, καθώς όπως σημειώνει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, έως το τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα φτάνει στα 950 ευρώ.

    «Έχει να κάνει και με το θέμα της ακρίβειας. Ακούμε, ευλόγως, πάρα πολλές ανησυχίες, ακούμε σκέψεις σχετικά με το πού πάνε οι τιμές. Γίνονται προσπάθειες σχετικά με το ζήτημα αυτό, σημαντικές προσπάθειες» ανέφερε η υπουργός αναφορικά για το κατά πόσο οι αυξήσεις στους μισθούς γίνονται αισθητές στην καθημερινότητα των πολιτών και πρόσθεσε πως «ο μαθηματικός τύπος θα λαμβάνει υπ' όψιν το πόσο ανεβαίνουν οι τιμές. Όσο ανεβαίνουν οι τιμές, θα ανεβαίνει και ο κατώτατος μισθός. Επίσης, θα λαμβάνει υπ' όψιν γενικότερα την οικονομία της χώρας μας».

    Παράλληλα, στη συνέντευξή της στο MEGA η κα Κεραμέως υπογράμμισε πως «τα τελευταία χρόνια, είχαμε μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό σημαίνει μια μεγαλύτερη ευελιξία και μια μεγαλύτερη δυνατότητα να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Την τελευταία πενταετία, έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας», τόνισε.

    Από 2,2% έως 2,5% οι αυξήσεις στις συντάξεις

    Ως προς τις επικείμενες αυξήσεις στις συντάξεις, που θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2025, δήλωσε ότι σωρευτικά την τελευταία τριετία έχει σημειωθεί μια αύξηση που θα ξεπεράσει το 13%. Μάλιστα, επεσήμανε ότι, από την 1η Ιανουαρίου 2025, θα υπάρξει αύξηση από 2,2% έως 2,5% οριζοντίως στους συνταξιούχους, διευκρινίζοντας ότι το ακριβές ύψος της αύξησης εξαρτάται από τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία θα γνωστοποιηθούν εντός Νοεμβρίου «τα οποία επί του παρόντος δείχνουν να είναι ενθαρρυντικά».

    Τι αλλάζει στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

    Αναφερόμενη για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, η κα Κεραμέως δήλωσε ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, η οποία αφορά συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από 1.400 ευρώ και είναι υπόχρεοι καταβολής της εισφοράς.

    Η στρέβλωση, όπως τη χαρακτήρισε η υπουργός, η οποία βαίνει προς διόρθωση, εντοπίζεται στο γεγονός ότι, εξαιτίας της οριζόντιας αύξησης, που δίνεται στις συντάξεις, ορισμένοι συνταξιούχοι αλλάζουν κλίμακα, που συνεπάγεται μεγαλύτερο συντελεστή Εισφοράς Αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα, αντί να βλέπουν αύξηση στη σύνταξή τους, να παρατηρείται μείωση.

    Προανήγγειλε δε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή, πριν από τα Χριστούγεννα, με την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου, οι οποίες προκαταβάλλονται τον Δεκέμβριο.

    Ανέφερε επίσης ότι, το ίδιο διάστημα, θα καταβληθεί και το επίδομα προσωπικής διαφοράς, που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και αφορά στους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και λαμβάνουν άθροισμα συντάξεων έως 1.600 ευρώ.

    Αναφορικά με την ανεργία, η υπουργός τόνισε ότι, για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, έχει υποχωρήσει σε μονοψήφιο αριθμό και, συγκεκριμένα, στο 9% και προανήγγειλε στοχευμένες δράσεις, οι οποίες θα εστιάσουν στους νέους, τις γυναίκες, τα άτομα με αναπηρία και τους συνταξιούχους, όπου εντοπίζεται σημαντικός αριθμός πολύτιμου αναξιοποίητου ανθρώπινου δυναμικού.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα φτάσει το 46%
    Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα φτάσει το 46%

    Η κυβέρνηση έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στη στήριξη των εργαζομένων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 17/10, η υπουργός επισήμανε πως «Παραλάβαμε το 2019 τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και, σήμερα, είναι ήδη στα 830 ευρώ».

    Αυτό σηματοδοτεί αύξηση της τάξης του 28% και η δέσμευση είναι να φτάσει στα 950 ευρώ το 2027, στο τέλος της τετραετίας, εξήγησε.

    «Συνολικά, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα σημειώσει αύξηση 46%» κατέληξε.
    Τι προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία

    Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή οδηγία, επισημαίνοντας ότι στόχος της είναι η διασφάλιση επαρκών κατώτατων μισθών και η ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η οδηγία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα για θέσπιση μηχανισμού αυτόματης αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού.

    «Αναπροσαρμογή σημαίνει μόνο αύξηση. Ρητά η οδηγία προβλέπει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού. Τα 950 ευρώ θα είναι η βάση το 2027. Αυτό που συζητάμε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας είναι το πώς θα αυξάνεται, μετά το 2027, ο κατώτατος μισθός», διευκρίνισε η κα Κεραμέως.

    Όπως τόνισε η ίδια, στο πόρισμά της, η Επιστημονική Επιτροπή προτείνει τη χρήση ενός μαθηματικού τύπου, όπως συμβαίνει και σε άλλες οκτώ χώρες της Ε.Ε. για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, όσο αυξάνονται οι τιμές στην αγορά, θα αυξάνεται και ο κατώτατος μισθός. «Ναι, έχουμε ζήτημα ακρίβειας και εκεί μπαίνει ο μαθηματικός τύπος και τι λέει; Αν τα ευάλωτα νοικοκυριά είναι αντιμέτωπα με υψηλές τιμές, να ανεβαίνει και ο κατώτατος μισθός. Λέει να λαμβάνουμε υπ' όψιν τις πληθωριστικές τάσεις, αλλά και την παραγωγικότητα της οικονομίας μας», υπογράμμισε η υπουργός και προσέθεσε ότι, αν ο συντελεστής οδηγεί σε μείωση, δεν θα γίνεται αναπροσαρμογή. Η συζήτηση που κάνουμε είναι για το πώς και πόσο θα ανεβαίνει ο κατώτατος μισθός πάνω από τα 950 ευρώ, μετά το 2027» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

    Ο διάλογος έχει ξεκινήσει

    Αναφερόμενη στον διάλογο που έχει ανοίξει επ’ αυτού με τους κοινωνικούς εταίρους, η κα Κεραμέως σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται τη θέση αρχής τους, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να καθορίζεται σε επίπεδο ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, στη χώρα μας υπάρχει δυσκολία στο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συμφωνήσουν εργαζόμενοι και εργοδότες.

    «Θέλουμε ως κυβέρνηση να ενθαρρύνουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και, γι’ αυτό, το επόμενο διάστημα, θα ανοίξω έναν ευρύτατο διάλογο, για να βρούμε τρόπους, με τους οποίους μπορούμε και εμείς ως Πολιτεία να ενθαρρύνουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» διαβεβαίωσε η υπουργός.

    Στη συνέχεια, η κα Κεραμέως ανέφερε περαιτέρω λόγους για τους οποίους ενδείκνυται ένας αντικειμενικός μηχανισμός αύξησης κατώτατου μισθού και όχι ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση.

    «Πρώτον, γιατί ο αυτόματος μηχανισμός στη βάση αντικειμενικών δεικτών της οικονομίας προσφέρει προβλεψιμότητα και για τους εργαζόμενους και τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, αλλά και για τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων, δεύτερον λαμβάνει υπ' όψιν αντικειμενικά στοιχεία της οικονομίας, όπως η αύξηση τιμών και η παραγωγικότητα της οικονομίας, τρίτον ο νομοθετικά προσδιοριζόμενος κατώτατος μισθός είναι η πολιτική που ακολουθούν 22 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, τέταρτον, οι κοινωνικοί εταίροι δεν εκπροσωπούν όλα τα στρώματα της κοινωνίας, π.χ. τους ανέργους, που επηρεάζονται από τη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κεραμέως: Μέχρι το 2027 ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα €950
    Κεραμέως: Μέχρι το 2027 ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα €950

    Η υπουργός αναφέρθηκε και στον μηχανισμό αυτόματης αύξησης των βασικών αποδοχών που θα ισχύσει από το 2028 με βάση τον πληθωρισμό

    «Μέχρι το 2027 θα έχουμε το 950, δηλαδή το 950 είναι ο κατώτατος μισθός που θα οριστεί μέχρι το 2027 και τώρα αυτό που συζητάμε στο πλαίσιο ευρωπαϊκής οδηγίας είναι πώς θα αυξάνεται μετά το 2027 ο κατώτατος μισθός. Εκεί λοιπόν έρχεται μια επιστημονική επιτροπή η οποία προτείνει τη χρήση ενός μαθηματικού τύπου, όπως κάνουν και άλλες οκτώ χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προσδιορίζεται με τον τρόπο αυτό ο κατώτατος μισθός» τόνισε η υπουργός Εργασίας αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον υπολογισμό του κατώτατου μισθού.
    Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως - μιλώντας στην ΕΡΤ - οι αλλαγές θα ισχύσουν για τις βασικές αποδοχές του 2028, ενώ την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στην πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
    Με κατώτατο μισθό, όπως είναι η κυβερνητική δέσμευση για το 2027 στα 950 ευρώ, oι βασικές αποδοχές, όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας, θα έχουν συνολικά αυξηθεί κατά 46% συγκριτικά με το 2019.

    Η υπουργός αναφέρθηκε και στον μηχανισμό αυτόματης αύξησης των βασικών αποδοχών που θα ισχύσει από το 2028 με βάση τον πληθωρισμό και την παραγωγικότητα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για την ενσωμάτωση στο εθνικό μας δίκτυο της σχετικής κοινοτικής οδηγίας.
    Ερωτηθείσα για το αν οι επιχειρήσεις αντέχουν την αύξηση του μισθολογικού κόστους, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και υπενθύμισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν ήδη μειωθεί κατά 5.5% από το 2019.

    Αναφερόμενη τέλος, στην πάγια θέση των κοινωνικών εταίρων για ελεύθερη, μεταξύ τους διαπραγμάτευση, σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η κ.Κεραμέως εκτίμησε ότι υπάρχουν δυσκολίες στο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι εργοδότες και εργαζόμενοι, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • «Πόλεμος» στη Βουλή ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη - Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
    «Πόλεμος» στη Βουλή ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη - Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

    Υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10) στη Βουλή η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, που ήρθε μετά από πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

    Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή Χανίων ψήφισαν 224, κατά 46 και παρών 2.

    Η εξέλιξη για τον Παύλο Πολάκη ήρθε έπειτα από έγκληση του Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση δημοσίως, μέσω internet κατ’ εξακολούθηση.

    Σύμφωνα με τον φάκελο της δικογραφίας, η μήνυση και αγωγή αφορά ανάρτηση του βουλευτή που υποστηρίζει ότι ο Υπουργός Υγείας χρηματίστηκε χαρακτηρίζοντας τον «λαδέμπορα».

    Κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη

    Νωρίτερα ξέσπασε "μάχη" ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αποκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη, λαδέμπορα και αδιευκρίνιστο. «Εγώ δεν ζητώ καμία συγγνώμη από κανέναν που διασπάθισε δημόσιο χρήμα και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να πολεμώ για να ξαναφτιάξουμε μια έντιμη Ελλάδα», σημείωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον ίδιο στη δίκη που θα γίνει με αντίδικο τον κ. Γεωργιάδη θα πρέπει να βρεθεί ένας δικαστής, «ο οποίος θα μπει στην ουσία της υπόθεσης όπως μπήκαν οι αμερικανοί δικαστές και το FBI», αναγκάζοντας τη Novartis να καταβάλλει στο αμερικανικό δημόσιο περί τα 400 εκατ. δολάρια.Ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής παρουσίασε και ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό το οποίο κοστίζει 1,5 ευρώ ενώ πριν από λίγα χρόνια κόστιζε 30 λεπτά.

    Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η μήνυση που κατέθεσε αποτελεί το έσχατο μέσο καταφυγής για να βρει το δίκαιο του και να ο πρώην Υπουργός ζητήσει συγγνώμη θα αποσύρει τη μήνυση. «Είπε ο Π. Πολάκης όσα ακούω για τη Novartis από την πρώτη μέρα. Τόσο αξιόπιστοι είναι οι μάρτυρες, ο ένας είναι στη φυλακή, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης κι ο άλλος την αναίρεσε την καταγγελία, Νίκος Μανιαδάκης», τόνισε και εξήγησε ότι η Τουλουπάκη τον έψαχνε επί 3 συναπτά έτη και δεν βρήκε τίποτα. «Αυτά τα χρόνια έγινε έλεγχος στους λογαριασμούς όλης της οικογένειάς μου, των εταιρειών μου. Κάλεσε τους πελάτες η κυρία Τουλουπάκη για να εξηγήσει γιατί αγόραζαν βιβλία από την εταιρεία μου. Δεν βρήκε κάτι να με καλέσει καν για εξηγήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε ότι όπως και σε κάθε υπόθεση που έχει αρχειοθετηθεί μπορεί να ανοίξει εκ νέου αν βρεθούν νέα στοιχεία.

    «Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο»

    Σε ότι αφορά τα αδιευκρίνιστα εισοδήματα, τόνισε ότι κάθε πηγή εισοδήματος που δεν είναι μισθοδοσία θεωρείται αδιευκρίνιστο. «Στη δική μου περίπτωση είχα εισοδήματα από τις εταιρείες μου. Που είχα φτιάξει 30 χρόνια πριν. Δεν αυξήθηκαν τα κέρδη μου όταν έγινα υπουργός, μειώθηκαν τα κέρδη μου. Έγινε έλεγχος φορολογικός και διευκρινίστηκαν στην εφορία γιατί η οικονομική εισαγγελία διερευνά ποινικά θέματα», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι έγινε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν βρέθηκαν καν ενδείξεις ενώ για τα υπόλοιπα έπρεπε να τα ψάξουν οι φορολογικές αρχές που τα έψαξαν και δεν βρήκαν τίποτα.

    «Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω για να σταματήσει ο Πολάκης να με συκοφαντεί. Ποια είναι η αντιπρότασή σας; Πείτε μου εσείς ένα άλλο τρόπο για να υπερασπιστώ την τιμή και υπόληψη μου. Υπάρχει κάτι άλλο για να σταματήσει ο Πολάκης; Πείτε μου εσείς; Εγώ λέω να πάμε στο Δικαστήριο. Εσείς τι λέτε σε αυτό. Λέτε όχι. Να συνεχίσει να με συκοφαντεί χωρίς καμία συνέπειες», τόνισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Δεν είστε υπερ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Εγώ τι είμαι ζώο; Εσείς που είστε τόσο ευαίσθητοι, για τα δικά μου έχετε ευαισθησία;»

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα γίνει με τη συνάντηση των «5» - Κασσελάκης και Πολάκης επιμένουν να πραγματοποιηθεί σήμερα
    ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα γίνει με τη συνάντηση των «5» - Κασσελάκης και Πολάκης επιμένουν να πραγματοποιηθεί σήμερα

    Τα βλέμματα στρέφονται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σάββατο στην οποία η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από το εξώδικο Κασσελάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Το «ναι» του Στέφανου Κασσελάκη «προκάλεσε» τους «87» και την Κουμουνδούρου και έφερε το «όχι» του Σωκράτη Φάμελλου, ενώ ακολούθησαν στην «γραμμή» του «όχι» οι Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος, στην πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου.

    Το μήνυμα της πρότασης Πολάκη ήταν ξεκάθαρο και σκόπευε, όπως είπε ο ίδιος, στη διασφάλιση της ομαλότητας και της ηρεμίας στον προεκλογικό αγώνα. «Βάζοντας» μπροστά το εξώδικο Κασσελάκη, ενώ όλα συνηγορούσαν προς την συμφωνία της συνάντησης, ο ένας μετά τον άλλον, Κουμουνδούρου και υπόλοιποι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος «έστριψαν» και, επί της ουσίας, «τίναξαν στον αέρα» την κίνηση Πολάκη.

    Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο «αδιέξοδο» που «χάραξε» η Κουμουνδούρου απέναντι στην πρωτοβουλία του «εξερράγη»: «Όποιος υπονομεύσει με την απουσία του αυτή τη συνάντηση, είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ μικρό που θα ασχολείται με τα δικαιώματα και μόνο, είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ πάλι μικρό που θα ψάχνεται να κολλήσει σε κάποιο “κεντροαριστερό” σενάριο» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πολάκης σε ανάρτηση του.

    Τα βλέμματα, ήδη, στρέφονται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σάββατο στην οποία η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από το εξώδικο Κασσελάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πλευρά του πρώην προέδρου δεν δείχνει διατεθειμένη να οπισθοχωρήσει, ενώ η Κουμουνδούρου μέσω της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας το έχει επιστρέψει ως «απαράδεκτο». Επάνω στο τραπέζι της Κεντρικής Επιτροπής μένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: Από διαγραφή μέχρι και τον αποκλεισμό του Κασσελάκη από την κούρσα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Απαγορευτικό» από Κουμουνδούρου

    Το «φυτίλι» άναψε, ουσιαστικά, η άρνηση των κομματικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ να «υιοθετήσουν» την πρωτοβουλία Πολάκη. Και αυτό καθώς πληροφορίες τόσο από το περιβάλλον του Νίκου Παππά όσο και της Ράνιας Σβίγκου, δυο πρόσωπα που η πρωτοβουλία Πολάκη τους έφερνε στην συνάντηση των «5» ως θεσμικούς εγγυητές του κόμματος, έκαναν λόγο ότι δεν θα παραστούν τελικά στην συνάντηση. Κάτι που εκφράστηκε, επί της ουσίας, με την άρνηση του Σωκράτη Φάμελλου να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία Πολάκη. Αμέσως μετά την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας του ο Φάμελλος διαμήνυσε πως όποια συνάντηση υποψηφίων προγραμματιστεί θα γίνει ενώπιον εκπροσώπων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η αποστολή του εξωδίκου είναι αδιανόητη και απαράδεκτη ενέργεια.

    Ο Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο, δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων. Όπως δήλωσε «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής». Ακολούθησε ο Απόστολος Γκλέτσος, αν και αρχικά όπως σημείωνε και ο ίδιος ο Πολάκης είχε συμφωνήσει στην συνάντηση. «Για την αυριανή συνάντηση της πρωτοβουλίας του συντρόφου Πολάκη, είναι σαφές ότι αν ο κ. Κασσελάκης δεν πάρει το εξώδικο πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του … ντροπή μόνο», σημείωσε ο Γκλέτσος στα social media.
    Τα μηνύματα Κασσελάκη

    Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή είπε «ναι» στην πρωτοβουλία Πολάκη. Εμφανίστηκε θετικός στέλνοντας το μήνυμα ότι θα δώσει το «παρών» στην πρωτοβουλία Πολάκη, τροποποιώντας ακόμα και το πρόγραμμα του που είχε καταρτίσει για την Πέμπτη έτσι ώστε να πάρει μέρος στην συνάντηση των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Με ένα ιδιαίτερο αιχμηρό σχόλιο ο Κασσελάκης έστειλε τα μηνύματα του μπροστά σε όσα διαδραματίζονταν για ακόμη μια φορά εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια» σημείωσε σε ανάρτηση του στα social media.

    Σε αυτό το «εκρηκτικό» κλίμα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Κασσελάκη το βράδυ της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ακόμη ένα γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο ήταν οι βουλευτές που βρέθηκαν δίπλα στον Κασσελάκη στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε, με εκατοντάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή, το απόγευμα της Τετάρττης στην Νέα Σμύρνη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Γαβρήλος, ο δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Σαρακιώτης, η συντονίστρια ΕΠΕΚΕ Γιώτα Πούλου, η αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ Ράλλια Χρηστίδου, η τομεάρχης πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα, ο τομεάρχης δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο διευθυντής της ΚΟ, Θάνος Μωραΐτης.

    Στο αρχείο το αίτημα περί διαγραφής Κασσελάκη

    Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα περί διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο είχε καταθέσει ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Θέμης Μουμουλίδης. Ειδικότερα, με ψήφους 8-6 αποφασίστηκε η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο, χωρίς να την εξετάσει επί της ουσίας. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, με την οποία θα τον καλεί να αποσύρει το εξώδικο που απέστειλε προς το κόμμα, δηλαδή προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή, ενώ αναμένεται να του στείλει επιστολή, με την οποία θα τον καλεί σε συνάντηση.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Πολάκη, Κασσελάκη, Γκλέτσου την Πέμπτη - Δεν πάνε Φάμελλος και Φαραντούρης
    ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Πολάκη, Κασσελάκη, Γκλέτσου την Πέμπτη - Δεν πάνε Φάμελλος και Φαραντούρης

    Για τις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης (10/10) ορίστηκε το ραντεβού των υποψηφίων που ζήτησε ο Παύλος Πολάκης εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό τελικά θα παραστούν οι Στέφανος Κασσελάκης που χρειάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του για να παραστεί ο ίδιος, αλλά και ο Απόστολος Γκλέζος. Αντίθετα δεν θα δώσουν το «παρών» ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νικόλας Φαραντούρης.

    Ο τελευταίος δήλωσε ανοικτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων: «Στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής», ανέφερε ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος βρίσκεται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο από όπου επιστρέφει το απόγευμα της Πέμπτης.

    Πάντως, για τη διευκόλυνση της συνάντησης είχε ακυρωθεί και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προγραμματιστεί επίσης για την Πέμπτη.

    Το «όχι» του Φάμελλου

    Λίγο νωρίτερα, την πρόθεσή του να μην παραστεί στην αυριανή συνάντηση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε ο Παύλος Πολάκης, είχε εκφράσει εμμέσως και ο Σωκράτης Φάμελλος. Συγκεκριμένα, η απάντηση του κ. Φάμελλου σε ερώτηση για την πρόταση Πολάκη και το εξώδικο, ήταν η εξής: «Είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή. Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία. Με καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας και η επιστροφή του εξώδικου ως απαράδεκτο.

    Στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος. Γιατί όπως και για τη ρετσινιά της «διαπλοκής», απάντησα πως επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο.

    Ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα Όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε. Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης. Είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει και αποκατάσταση αυτού του αρνητικού κλίματος. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για μια προοπτική. Η δική μου υποψηφιότητα στοχεύει σε αυτό, στο να υπάρχει προοπτική, στο να υπάρχει ένας καλύτερος ΣΥΡΙΖΑ».

    Η πρόσκληση - πρόταση του Πολάκη

    Η πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη ελήφθη μετά την εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της οποίας η Όλγα Γεροβασίλη, εκ μέρους της ομάδας των «100», ζήτησε τη διαγραφή Κασσελάκη μετά το εξώδικο που ο ίδιος απέστειλε προς τα κομματικά όργανα – Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία – για τη διαρροή τού πόθεν έσχες του.

    Μέσα από αυτή τη συνάντηση ζητούμενο είναι να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για να «επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία», να οριστούν ημερομηνίες των τηλεμαχιών και να ξεκαθαριστεί μια σειρά θεμάτων.

    Επίσης στη συνάντηση προσκλήθηκαν ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η Ράνια Σβίγκου ως γραμματέας του κόμματος.

    Προσέθεσε σε συνομιλία με δημοσιογράφους ότι πήρε αυτή την πρωτοβουλία ο ίδιος διότι όλα τα υπόλοιπα που γίνονται είναι χειρότερα από το ΚΚΣΕ του 50. Σε ερώτηση εάν θα παραστεί ο Κασσελάκης, είχε σημειώσει πως: «Θα δείξει. Δική του ευθύνη».

    Συνεδριάζει το πειθαρχικό – Πιθανόν και για Κασσελάκη

    Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει στις 18:00 η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είναι πιθανό να συζητηθεί η καταγγελία κατά του Στέφανου Κασσελάκη για σωρεία αντικομματικών συμπεριφορών, την οποία κατέθεσε ο Θέμης Μουμουλίδης, μέλος της ΚΕ του κόμματος.

    Ο κ. Μουμουλίδης στην από την 1η Οκτωβρίου μακροσκελή επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όποιος βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση σε αυτόν. Όποιος καθυβρίζει την ιστορία και συντρόφους του δεν έχει θέση σε αυτόν. Όποιος διχάζει με τοξικό λόγο αρνούμενος την πολιτική αντιπαράθεση δεν έχει θέση στο ΣΥΡΙΖΑ».

    Αναφέρει επίσης ότι «οι καθαρές και υπεύθυνες πολιτικές επιλογές και οι καθαρές λύσεις είναι μονόδρομος».

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δεν αποκλείεται εκτός ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί και καταγγελία σε βάρος του Διονύση Τεμπονέρα για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο Αιγάλεω.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πολάκης: Απαράδεκτη η διαρροή ενός πόθεν έσχες, αλλά εξίσου απαράδεκτο το εξώδικο
    Πολάκης: Απαράδεκτη η διαρροή ενός πόθεν έσχες, αλλά εξίσου απαράδεκτο το εξώδικο

    «Θεωρώ απαράδεκτη τη διαρροή ενός πόθεν έσχες αλλά εξίσου και περισσότερο απαράδεκτο το εξώδικο», ανέφερε σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, και κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο που έστειλε.

    Παράλληλα, ζήτησε να γίνει άμεσα συνάντηση των πέντε υποψηφίων και να πέσουν οι τόνοι.

    «Εδώ υπάρχει ένας πόλεμος δίχως τέλος»

    «Χθες ζήτησα την δημόσια ανάρτηση όλων των πόθεν έσχες γιατί τα πολιτικά πρόσωπα δεν πρέπει να έχουν κάτι να κρύψουν. Η διαδικασία της προεδρικής εκλογής πρέπει να την αξιοποιήσει για το άνοιγμα προς την κοινωνία. Εδώ υπάρχει ένας πόλεμος δίχως τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

    «Να συγκληθεί σύσκεψη των 5 - Να ορίσουμε ημερομηνίες για debate»

    Στη συνέχεια εξαπέλυσε «καρφιά» στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως «βλέπω ότι συνεχίζει την ίδια απολιτίκ τακτική και δυστυχώς βλέπω κάποιους να ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τον καλώ να πάρει αμέσως πίσω το εξώδικο. Καλώ Σβίγκου και Παππά να συγκαλέσουν σύσκεψη των 5. Ήδη συμφώνησαν Φαραντούρης και Γκλέτσος. Και βέβαια να ορίσουμε τις ημερομηνίες μιας ή δυο τηλεμαχιών και η μία να γίνει πριν το συνέδριο».

    Παράλληλα, κάλεσε «να σταματήσουν τα σενάρια περί διαγραφών. Όχι, να διώξουμε κόσμο, να μαζέψουμε κόσμο, ειδικά τώρα που φάνηκε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί. Θέλουμε μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο».

    «Όχι» από Πολάκη σε διαγραφή Κασσελάκη

    Στη συνέχεια, ο βουλευτής Χανίων επισήμανε πως «δεν συμφωνώ με την ΚΕ του Σαββάτου. Να γίνει σήμερα ή αύριο η συνάντηση των 5 για να λυθούν (οι διαφωνίες). Από την στιγμή που αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες όλων, ακόμα και ο πιο κακόπιστος που τον έπεισε να καταθέσει το εξώδικο θα πρέπει να του πει να το πάρει πίσω. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να στέλνει πρώην πρόεδρος εξώδικο προς το κόμμα που θέλει να ηγηθεί και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κεντρική επιτροπή να διαγραφεί έναν υποψήφιο πρόεδρο», τόνισε.

    Τέλος, τάχτηκε κατά της διαγραφής του κ. Κασσελάκη, λέγοντας πως «εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφή. Πρέπει να αναμετρηθούμε στα ίσα. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω θέλω να τον νικήσω».

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch