Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024 19:56

Σακελλαροπούλου για Πετρούνια: Είσαι στις καρδιές όλων μας!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τα συγχαρητήριά της για την επιτυχία του στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Είσαι στις καρδιές όλων μας αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

«Με την τρίτη θέση που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο άρχοντας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης με τρία μετάλλια στους κρίκους και ο πρώτος Έλληνας γυμναστής που ανέβηκε στο βάθρο σε τρεις Ολυμπιάδες!»

«Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, είσαι στις καρδιές όλων μας!», αναφέρει σε ανάρτησή της η Πρόεδος της Δημοκρατίας.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024 19:07

Σχετικά Άρθρα

  • Ολυμπιακοί Αγώνες, Πετρούνιας: "Η διαδρομή για το Λος Άντζελες ξεκινάει"
    Ολυμπιακοί Αγώνες, Πετρούνιας:

    Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στο "Παρίσι 2024" με έναν άκρως επιτυχημένο τρόπο καθώς βρέθηκε για τρίτη φορά στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ο "βασιλιάς των κρίκων" δημοσίευσε μήνυμα στο Instagram και ανέφερε ότι η διαδρομή του για το Λος Άντζελες το 2028 ξεκινάει.

    Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε μια δημοσίευση στο Instagram και αναφέρθηκε στον απολογισμό του από το "Παρίσι 2024" καθώς "ο βασιλιάς των κρίκων" πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στο παλμαρέ του σε ισάριθμες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Παράλληλα, ο 33χρονος κορυφαίος αθλητής γνωστοποίησε ότι το ταξίδι του ξεκίνησε για την τέταρτη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Λος Άντζελες το 2028.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της δημοσίευσης του, ο Λευτέρης Πετρούνιας έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο αναφέροντας: "να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές".

    Αναλυτικά, η δημοσίευση του Λευτέρη Πετρούνια:

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν και επίσημα. Η τρίτη συμμετοχή μου έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος αυτής της φανταστικής Ολυμπιακής Ομάδας και τυχερός που έζησα για ακόμη μια φορά αυτήν την εμπειρία και εκπροσώπησα την χώρα μου. Να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές. Η διαδρομή για Λος Άντζελες ξεκινάει".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ GEORGIOS KEFALAS
  • Πετρούνιας: Να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές - Το ταξίδι για το LA ξεκίνησε
    Πετρούνιας: Να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές - Το ταξίδι για το LA ξεκίνησε

    Το μήνυμα του Λευτέρη Πετρούνια λίγες ώρες μετά από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

    Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκαν οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και την σκυτάλη πήρε το Λος Άντζελες που θα τους διοργανώσει τον Ιούλιο του 2028 για 3η φορά στην ιστορία του.
    Ένας από τους Έλληνες αθλητές που θέλει να κάνει το ταξίδι στο Λος Άντζελες σε 4 χρόνια είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο μίδας των κρίκων μετά από το 1 χρυσό και τα 2 χάλκινα μετάλλια στους τρεις τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες επιθυμεί να διεκδικήσει και ένα 4ο στο Λος Άντζελες.
    Λίγες ώρες μετά την τελετή λήξης ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής έγραψε για το Παρίσι 2024 με το βλέμμα στο Λος Άντζελες 2028:

    «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν και επίσημα. Η τρίτη συμμετοχή μου έγινε με τον καλύτερο τρόπο !
    Νιώθω ευγνώμων που ήμουν μέρος αυτής της φανταστικής Ολυμπιακής Ομάδας και τυχερός που έζησα για ακόμη μια φορά αυτήν την εμπειρία και εκπροσώπησα την χώρα μου 🇬🇷🇬🇷

    Να κυνηγάτε πάντα τα όνειρά σας χωρίς να δίνετε σημασία στους επικριτές! Η διαδρομή για Λος Άντζελες ξεκινάει».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ GEORGIOS KEFALAS
  • Υποδοχή ήρωα στον Πετρούνια: «Το μετάλλιο μού ζητήθηκε και το παρέδωσα» (video)
    Υποδοχή ήρωα στον Πετρούνια: «Το μετάλλιο μού ζητήθηκε και το παρέδωσα» (video)

    Επέστρεψε από το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στην Αθήνα ο Λευτέρης Πετρούνιας.

    Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Αυγούστου, ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Παρίσι, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ο Πετρούνιας δήλωσε ότι το μετάλλιο του ζητήθηκε και το παρέδωσε, ενώ ο Υπουργός Γιώργος Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το νέο «Σπίτι της Γυμναστικής» θα φέρει το όνομα του Έλληνα Ολυμπιονίκη, τιμώντας έτσι την εξαιρετική του πορεία και επιτυχία.

    Αφιέρωσε το τρίτο μετάλλιο σε όλους όσους τον αγαπάνε και τόνισε ότι η στήριξη όλων των Ελλήνων είναι πολύτιμη.

    «Είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω και έτσι τούς το αφιερώνω. Αισθάνομαι όμορφα, περήφανος τρισευχτυχισμένος. Χρειάζομαι όμως λίγη ξεκούραση, ήταν τριετία με πολλές διοργανώσεις και δυσκολίες τις οποίες ξεπεράσαμε»

    Η πρώτη του σκέψη κατά την προσγείωση από τους κρίκους ήταν «την πατήσανε οι Κινέζοι αλλά δεν βγήκε κι έτσι η δεύτερη σκέψη ήταν ότι εξασφάλισα μετάλλιο», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και συνέχισε:

    «Μού ζητήθηκε και το παρέδωσα. Ο Παπανικολάου είχε πολύ άγχος αλλά πρώτη φορά υπήρχε τόσο ωραίο κλίμα, ο ένας στήριζε τον άλλον κι έγινε σωστά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

    Σε ερώτηση για τέταρτο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε ότι από την επόμενη ημέρα σκεφτόταν για το πρόγραμμα και την επιστροφή του, αφού όμως πρώτα κάνει διακοπές.


    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: GEORGIOS KEFALAS
  • Βασιλική Μιλλούση για Λευτέρη Πετρούνια: Είσαι σπουδαίος, σ' ευχαριστώ για αυτές τις συγκινήσεις
    Βασιλική Μιλλούση για Λευτέρη Πετρούνια: Είσαι σπουδαίος, σ' ευχαριστώ για αυτές τις συγκινήσεις

    Οι λέξεις είναι λίγες μπροστά στο επίτευγμά σου, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Instagram

    Η Βασιλική Μιλλούση εξέφρασε την χαρά και την περηφάνεια της για τον σύζυγό της, Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στους κρίκους.
    Ο αθλητής είναι ο μόνος στην ιστορία της Ολυμπιάδας που έχει κερδίσει τρία μετάλλια στους κρίκους. Βρέθηκε στην τρίτη θέση, συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς, με τους Κινέζους Γιανγκ Λιου και Γινγκουάν Ζου να κατακτούν την πρώτη και τη δεύτερη αντίστοιχα.
    Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Βασιλική Μιλλούση αποθέωσε τον αγαπημένο της, ενώ δημοσίευσε και δύο φωτογραφίες.
    Στην πρώτη, η ίδια και ο Λευτέρης Πετρούνιας φαίνονται να δαγκώνουν το μετάλλιο, ενώ στο δεύτερο στιγμιότυπο φαίνεται μόνο ο αθλητής, μετά τη νίκη του.
    Στη λεζάντα της δημοσίευσής της, η Βασιλική Μιλλούση έγραψε: «Οι λέξεις είναι λίγες μπροστά στο επίτευγμά σου, μπροστά στη δύναμη σου κάτω από τόσο μεγάλη πίεση, όλος ο κόπος, οι ώρες, το άγχος, η κούραση, όλα για αυτή τη στιγμή, γιατί η ζωή είναι στιγμές! Είσαι σπουδαίος! Σ' ευχαριστώ για αυτές τις συγκινήσεις, σ' ευχαριστώ για το μεγαλύτερο μάθημα δύναμης και στοχοπροσήλωσης που μας δίνεις!».

    Δείτε την ανάρτηση:
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία
    Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία

    Ο Λευτέρης Πετρούνιας με μια συγκλονιστική εμφάνιση κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο στους κρίκους, κάτι που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν αθλητής στην Ολυμπιακή Ιστορία της ενόργανης γυμναστικής - Στην τρίτη θέση ο Έλληνας πρωταθλητής πίσω από τους δύο Κινέζους

    Ρίο, Τόκιο και τώρα Παρίσι! Ο 33χρονος Λευτέρης Πετρούνιας, ο συλλέκτης μεταλλίων και βασιλιάς των κρίκων τα κατάφερε και πάλι!

    Ο Έλληνας πρωταθλητής της γυμναστικής έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος με τρία μετάλλια και μάλιστα διαδοχικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κι ο μοναδικός με 7 Ευρωπαϊκούς τίτλους... Κι όλα αυτά ενώ έχει περάσει ουκ ολίγες δυσκολίες με χειρουργεία, αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό για να τον ρίξει κι έτσι σήμερα έφερε το 6ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι 2024.

    Ο φοβερός αγώνας

    Οι πρώτοι που ανέβηκαν για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους ήταν οι δύο Κινέζοι. Αρχικά ο Τζινγκιουάν Ζόου και κατόπιν ο (χρυσός Ολυμπιονίκης) Γιανγκ Λιου, που ήταν και οι κορυφαίοι του προκριματικού με διαφορά.

    Κι οι δύο ήταν εξαιρετικοί με τον πρώτο να βαθμολογείται με 15.233, αλλά τον δεύτερο να τον προσπερνά καθώς πήρε 15.300 (εκτελώντας καλύτερα στις λεπτομέρειες το πρόγραμμα του).

    Εκεί ήρθε η σειρά του Πετρούνια, ο οποίος ήταν πραγματικά συγκλονιστικός, εκτελώντας άψογα το πρόγραμμα του και κάνοντας μια απίθανη έξοδο. Όμως ο μικρότερος βαθμός δυσκολίας στο δικό του πρόγραμμα (6.3, έναντι 6.4 των Κινέζων) έπαιξε τον ρόλο του για να βαθμολογηθεί με 15.100 και να βρεθεί στην 3η θέση.

    Με πέντε ακόμη αθλητές να απομένουν ο Πετρούνιας ήξερε ότι οι μόνοι που μπορούσαν να τον απειλήσουν ήταν ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ και ο Τούρκος νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2022 και του Ευρωπαϊκού του 2023 Άντεμ Ασίλ.

    Ο τελευταίος όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ήταν σαν να ήξερε ότι δεν είχε καμία ελπίδα και το 14.966 τον επιβεβαίωσε με τον Σαΐντ να είναι πλέον η μοναδική απειλή.

    Το στάδιο πήρε φωτιά όταν ανέβηκε στους κρίκους, το κοινό ενθουσιάστηκε με την άψογη εκτέλεση του, αλλά έχοντας πολύ μικρό βαθμό δυσκολίας ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τον Πετρούνια...

    Τα δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστει η βαθμολογία του έμοιαζαν με.. αιώνες, αλλά όταν τελικά ο φωτεινός πίνακας έγραψε 15.000 ο Γάλλος και το κοινό πάγωσαν και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλης της ελληνικής αποστολής περίσσευαν. Όπως και η συγκίνηση.

    Ο Λευτέρης είχε κάνει και πάλι το θαύμα του και μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας.

    Πετρούνιας: Θα είμαι και στο Λος Άντζελες
    Λίγο μετά το φινάλε του τελικού ο Λευτέρης βρέθηκε στη μικτή ζώνη για τις πρώτες του δηλώσεις, αλλά πριν απ' αυτές ήρθε η πρώτη αγκαλιά από τον άνθρωπο του.

    Η σύζυγος του Βασιλική Μιλλούση ταξίδεψε στο Παρίσι για να τον δει από κοντά να γράφει ιστορία και βουρκωμένοι κι οι δύο πανηγύρισαν σα να ήταν η πρώτη φορά... Σίγουρα όμως δεν θα είναι η τελευταία κάτι που το ξεκαθάρισε στο φινάλε των δηλώσεων του...

    Αναλυτικά τα όσα είπε μετά τον τελικό:
    «Ήρθα εδώ για να πάρω αυτό το μετάλλιο.. Έχω δουλέψει πάρα πολύ τα τρία τελευταία χρόνια. Με τρία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα παγκόσμιο, ένα χειρουργείο και πολλά άλλα πράγματα που συμβαίνουν πίσω στην Ελλάδα, τα οποία πλέον δεν είμαι 20 χρονών, είμαι 33 και έχω υποχρεώσεις.

    Όλο αυτό με κάνει χαρούμενο που θα βρίσκομαι στο βάθρο. Ήρθαμε για ένα μετάλλιο, χωρίς να με ενδιαφέρει το πρόγραμμα γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στους κρίκους

    Έκανα κάποια λάθη στις δυο κατακόρυφους, θα μπορούσα να είμαι μαζί με τον πρώτο, αλλά δεν πειράζει οι δύο Κινέζοι είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν και εμένα καλύτερο αθλητή.

    Αν δεν είχα την οικογένεια μου, την ομάδα μου και όλη την Ελλάδα τίποτα δεν θα ήταν δυνατό. Μπορώ μόνο να σας πω ότι όλον τον καιρό ήμουν τεχνικά άρτιος αλλά σήμερα ήταν η πρώτη προσγείωση που δεν έκανα ένα βήμα από τη στιγμή που ήρθα στη Γαλλία. Κι αυτό είναι ένα δείγμα του πόσο πολύ το ήθελα.

    Το απόλαυσα όλο αυτό το ταξίδι και χαίρομαι που τελειώνει μ ένα μετάλλιο. Στεναχωριέμαι για τον Σαμίρ γιατί είναι φίλος μου και θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του... Τώρα ανυπομονώ να γυρίσω στην Ελλάδα στα παιδάκια μου

    Ήταν ο πιο δύσκολος τελικός καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που μπήκα σ' έναν τελικό ως 6ος... Ο στόχος ήταν να ξεκινήσω πρώτος ή δεύτερος τον τελικό, αλλά δεν τα καταφέραμε και ήθελε μια τρομερή διαχείριση ψυχολογικά. Τα καταφέραμε όμως και ήρθε το μετάλλιο

    Αν έχω στόχο το Λος Άντζελες; Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα διάλειμμα να αφιερώσω στην οικογένεια μου, αλλά δεν σταματώ εδώ. Ο Αρμένιος που αγωνίστηκε σήμερα είναι 37 κι αν είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας θα διεκδικούσε μετάλλιο. Εγώ στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι 37, αλλά με ευνοεί ότι αλλάζει ο κώδικας της γυμναστικής υπέρ μου καθώς μειώνονται δύο ασκήσεις και θεωρώ ότι θα μπορώ να κάνω μια άριστη εξέλιξη.. θα δούμε αυτή τη χρονιά τους αντιπάλους μου και θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ασυναγώνιστο»

    Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

  • Πετρούνιας: «Σκέφτομαι μόνο την πρώτη θέση, έχω αδυναμία στον Τεντόγλου και ελπίδες για το μπάσκετ» (video)
    Πετρούνιας: «Σκέφτομαι μόνο την πρώτη θέση, έχω αδυναμία στον Τεντόγλου και ελπίδες για το μπάσκετ» (video)

    Αισιόδοξος και σίγουρος, έτσι εμφανίζεται ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την επίσημη προπόνησή του λίγο πριν τον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων αποκαλύπτοντας στο Gazzetta τους στόχους τους, τους αντιπάλους του αλλά και τις προβλέψεις του για τα μετάλλια της ελληνικής ομάδας.

    Αισιόδοξος, χαμογελαστός και με πολλή αυτοπεποίθηση, ο Λευτέρης Πετρούνιας αποχώρησε από την Bercy Arena μετά το podium training όντας απόλυτα έτοιμος για τη μάχη που θα ακολουθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο «άρχοντας» των κρίκων θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες με στόχο το τρίτο διαδοχικό του βάθρο και οι βασικές σκέψεις του, λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων, είναι πέρα για πέρα θετικές, όπως είπε στο Gazzetta:

    «Φεύγω από την αρένα με πολύ θετικά συναισθήματα. Η Bercy arena είναι από τα αγαπημένα μου γήπεδα, έχω κάνει φανταστικούς αγώνες εδώ και πολύ καλές εκτελέσεις. Τα όργανα με βολεύουν πάρα πολύ. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα σε τρεις μέρες.

    Είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον κόουτς ότι άμα κολλήσω την προσγείωση θα κεράσει, μετά το podium. Τελικά δεν την κόλλησα. Έγινε ένα debate ότι μπήκε πολύ κοντά στο στρώμα και με ενόχλησε και γι΄ αυτό έκανα βήμα αλλά κατά ήταν ένα τέλειο πρόγραμμα αυτό που έκανα. Στον προκριματικό έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να μπει, οπότε θα προσγειωθώ καλά. Είμαι πολύ happy με τη σημερινή εκτέλεση. Μπήκαμε και κάναμε ακριβώς αυτό που θα γίνει και στον προκριματικό, γιατί αγωνίζομαι πρώτος. Οπότε μπήκα και έκανα το no touch warm up, δηλαδή είχα ετοιμαστεί 100% από μέσα. Μπήκα, είδα λίγο τα φώτα και κατευθείαν, χωρίς καμία επαφή, μπήκα στο καινούργιο όργανο, που αυτό θέλει εμπειρία, και ήθελα να το δοκιμάσω σήμερα για να μπορώ να είμαι ΟΚ μεθαύριο και να μην έχω κανένα άγχος. Και πήγε πολύ καλά!».

    «Όλοι μιλάνε για τη μεγαλύτερη μάχη κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

    Αν μη τι άλλο, ο Πετρούνιας έχει καταφέρει να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων του αφού σε κάθε μεγάλη διοργάνωση ανταποκρίνεται πάντα στις προσδοκίες και όλοι γνωρίζουν πως ένα μετάλλιο γράφει πάνω το όνομά του. Ωστόσο, και αυτή τη φορά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο Έλληνας πρωταθλητής αναλύει στο Gazzetta τον ερχόμενο τελικό:

    «Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω ανταγωνισμό. Είναι ένας Κινέζος τον οποίο τον έχει ξαναδεί ο κόσμος, ο Λιού Γιανγκ, και είναι κι άλλος ένας Κινέζος τον οποίο δεν τον έχει ξαναδεί ο κόσμος. Δεν τον έχω ξαναδεί ούτε εγώ, δεν έχουμε ξανακάνει τελικό. Είναι πολύ καλός. Η Κίνα πάντα κατεβάζει δύο πολύ καλούς αθλητές. Υπάρχει κι ένας Γάλλος ο οποίος είναι μέσα στην έδρα του, ο Σαμίρ, που είμαστε 15 χρόνια φίλοι και φυσικά και ο Τούρκος, ο Αζίλ. Αυτοί, κατά τη δική μου άποψη, είναι η πιο κοντινοί. Είμαστε πέντε άτομα για τρία μετάλλια. Ο πιο ψύχραιμος θα είναι στο βάθρο, ο πιο καλός θα είναι στην πρώτη θέση.

    Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο από την πρώτη θέση. Και όταν έβγαινα πέμπτος στην Ευρώπη, την πρώτη θέση σκεφτόμουν και μετά από επτά ευρωπαϊκά και τρία παγκόσμια, την πρώτη θέση σκέφτομαι. Πάντα σκεφτόμουν την πρώτη θέση και δεν αναιρώ την αξία της δεύτερης και τρίτης θέσης αλλά μόνο αυτό είναι στο μυαλό μου. Όλοι μιλάνε στον κόσμο της γυμναστικής για τη μεγαλύτερη μάχη κρίκων σε τελικό όλων των εποχών, γιατί είμαι πάρα πολλά χρόνια αντίπαλος με τον Γιανγκ, μένει να το δείξει ο χρόνος».

    «Έχω μια αδυναμία στον Μίλτο και μεγάλες ελπίδες για την Εθνική μπάσκετ»

    Δεν θα γινόταν να μην ζητήσουμε από τον έμπειρο Πετρούνια μία μικρή πρόβλεψη για τα μετάλλια της Ελλάδας σε αυτή τη διοργάνωση, με τον ίδιο να μην κρύβει τη συμπάθειά του προς τον Μίλτο Τεντόγλου ενώ μίλησε και για όλους τους υπόλοιπους συναθλητές του που θα ήθελε πολύ να δει πάνω στο βάθρο:

    «Θέλω να πάει πολύ καλά ο (Στέφανος) Ντούσκος αλλά δεν ξέρω καθόλου από κωπηλασία. Είμαι big fan of flying Miltos (σ.σ. Μίλτος Τεντόγλου) δεν το συζητάμε. Θέλω να τους πατήσει όλους κάτω. Έχω μεγάλες ελπίδες για την Εθνική μπάσκετ, νομίζω πως είναι στο καλύτερο με το καλύτερο ρόστερ που θα μπορούσε να έχει. Κατερίνα (Στεφανίδη) σταθερή αξία, ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει. Μανόλο είναι στα πολύ καλά του. Θεωρώ πως θα έχουμε και κάποιες εκπλήξεις, η Τελτσίδου!

    Έχουμε και άλλους πολύ καλούς αθλητές που μπορεί να ανέβουν στο βάθρο αλλά αυτά τα ονόματα που είπα και θέλω και εύχομαι και ελπίζω να πάρουν μετάλλιο. Συν το πόλο, μην ξεχνάμε το πόλο, είναι ισχυρή δύναμη. Θέλω να μπουν στα μετάλλια. Έχω μια αδυναμία στον Μίλτο, δεν την κρύβω. Από εκεί και πέρα εύχομαι όλοι οι Έλληνες να πάρουν μετάλλιο!».

    @gazzetta.gr Ο Λευτέρης Πετρούνιας προβλέπει κι εύχεται μετάλλια για την Ελλάδα! #gazzettagr #petrounias #fyp #foryoupage #fy #olympics ♬ πρωτότυπος ήχος - gazzetta.gr

    Το στοίχημα με τον Τεντόγλου

    Και, για το τέλος, έμεινε ένα στοίχημα με τον Μίλτο Τεντόγλου...

    Ο προκριματικός αγώνας του Λευτέρη Πετρούνια είναι προγραμματισμένος για τις 27 Ιουλίου το πρωί ενώ ο τελικός των κρίκων για τις 4 Αυγούστου.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ/GEORGIOS KEFALAS
    • Κύπρος: Ενιαίο εθνικό μέτωπο απέναντι στην πρόκληση Ερντογάν - Η απάντηση στο νέο παραλήρημα
      Κύπρος: Ενιαίο εθνικό μέτωπο απέναντι στην πρόκληση Ερντογάν - Η απάντηση στο νέο παραλήρημα

      Συμπαγές είναι το ενιαίο εθνικό μέτωπο απέναντι στις νέες προκλήσεις Ερντογάν στην προκλητική φιέστα για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

      Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση» τον «Αττίλα», ενώ παράλληλα δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενο λύσης στη βάση ενός ομόσπονδου κράτους.

      «Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η "ειρηνευτική επιχείρηση" στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της φιέστας του κατοχικού καθεστώτος για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

      «Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας στην 50η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους.

      Ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας πως «στο νότιο τμήμα του νησιού υπάρχει μια κατεστραμμένη διοίκηση», ενώ εκτόξευσε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Πρόσφατα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε παράλογες δηλώσεις. Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη και του είπα: «Μην μας χλευάζετε», «δε νομίζω» μου απάντησε. Γίνονται εξαιρετικά ανεύθυνα βήματα. Δεν μπορείς να πλυθείς δύο φορές με το ίδιο νερό», ισχυρίστηκε.

      «Ελπίζω ότι θα δούμε τις μέρες που οι ηγέτες των εγγυητριών χωρών του νησιού θα επισκεφθούν και τα δύο κράτη μαζί», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

      Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην λύση της επανένωσης

      Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν από τα Κατεχόμενα της Κύπρου δίνουν διπλωματικές πηγές αναφέροντας ότι «η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην λύση της επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

      Συγκεκριμένα οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν:

      «Οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό είναι σαφώς διατυπωμένες και πάγιες εδώ και δεκαετίες. Εκφράζονται δε ενιαία από τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην λύση της επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Δεν τίθεται, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, ζήτημα παρέκκλισης από την σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο θέση αυτή. Εξάλλου ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί απόψε από τη Λευκωσία».

      Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία 50 χρόνια μετά παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα

      Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη το Σάββατο (20/7) στο μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή και δέηση υπέρ της απελευθέρωσης, της επιστροφής των προσφύγων και της ανεύρεσης των αγνοουμένων, στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Κοκκινοτριμιθιά.

      Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το μνημόσυνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι μια μέρα δύσκολη για όλους, μέρα μνήμης, μέρα τιμής για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν για να υπάρχει σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία.

      Πέρασαν 50 χρόνια, μισός αιώνας από την τουρκική εισβολή, μισός αιώνας κατοχής, μισός αιώνας που ζούμε τις συνέπειες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

      ην ίδια στιγμή, σε αυτά τα 50 χρόνια, και παρά τις προσπάθειες κάποιων, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εδώ, ο κυπριακός λαός με θυσίες κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να προοδεύσει, κατάφερε να θωρακίσει και να ενισχύσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Όμως, δεν έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας. Η αποστολή μας είναι η απελευθέρωση, η επανένωση, η επίλυση του Κυπριακού.

      Εάν θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αυτή την τραγική επέτειο, τιμώντας πραγματικά όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για να υπάρχουμε σήμερα εμείς, είναι να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επανενώσουμε την πατρίδα μας».

      Ερωτηθείς πώς παρακολουθεί η Κυβέρνηση τα όσα τεκταίνονται σήμερα στα κατεχόμενα στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε, ότι «είναι αυτές οι επαναλαμβανόμενες ρητορείες, οι προσπάθειες της κατοχικής Τουρκίας. Ό,τι και αν πράξει, ό,τι και αν πει ο κ. Ερντογάν και οι εκπρόσωποι του στις κατεχόμενες περιοχές, η Τουρκία, 50 χρόνια μετά, συνεχίζει να είναι υπεύθυνη για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου του κυπριακού λαού, για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

      Αν πραγματικά η Τουρκία επιθυμεί να επικρατήσουν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αν πραγματικά η Τουρκία επιθυμεί να έρθει κοντά στην ΕΕ, με ό,τι οφέλη συνεπάγονται και για την ίδια την Τουρκία, και αν επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια των κρατών της περιοχής για περιφερειακή σταθερότητά και ασφάλεια, ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο δρόμος για να το πετύχει.

      Από δικής μας πλευράς ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε, ξέρουμε πώς θα το πετύχουμε, δεν μεμψιμοιρούμε και είμαστε εδώ για να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας και να τον επανενώσουμε. Για μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

      Σακελλαροπούλου: «Δεν ξεχνάμε τους ήρωες, Κυπρίους και Ελλαδίτες, που αντιστάθηκαν στον εισβολέα»

      «Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (20/7) από τη βάρβαρη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνεχίζεται η κατοχή του ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας», είπε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

      Η ΠτΔ τόνισε πως«δεν ξεχνάμε τους ήρωες, Κυπρίους και Ελλαδίτες, που αντιστάθηκαν στον εισβολέα με απαράμιλλη γενναιότητα και θυσίασαν και τη ζωή τους πολεμώντας έναν υπέρτερο εχθρό, ενώ συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των αγνοουμένων, μέχρι να διακριβωθεί η τύχη όλων τους.

      Η οριστική δικαίωση του ιερού κυπριακού αγώνα, με την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αποτελεί κορυφαία επιδίωξή μας και χρέος μας προς την ιστορία».

      Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

      Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό - Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για επανένωση»

      «Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την Κύπρο στις προσπάθειες για επανένωση του τελευταίου διαιρεμένου κράτους μέλους της ΕΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

      Ειδικότερα, αναφέρει:

      «Σήμερα, σε αυτή την τραγική 50ή επέτειο, και κάθε μέρα, στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου.

      Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία.

      Οι Κύπριοι αξίζουν να ζουν σε μια επανενωμένη χώρα σε συνθήκες ειρήνης, συνύπαρξης, σταθερότητας και ευημερίας.

      Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την Κύπρο στις προσπάθειες για επανένωση του τελευταίου διαιρεμένου κράτους μέλους της ΕΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

      Πηγή: cnn.gr

    • Σακελλαροπούλου: «Δεν ξεχνάμε τους ήρωες, Κυπρίους και Ελλαδίτες, που αντιστάθηκαν στον εισβολέα»
      Σακελλαροπούλου: «Δεν ξεχνάμε τους ήρωες, Κυπρίους και Ελλαδίτες, που αντιστάθηκαν στον εισβολέα»

      «Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (20/7) από τη βάρβαρη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνεχίζεται η κατοχή του ενός τρίτου και πλέον του εδάφους της, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας», είπε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

      Η ΠτΔ τόνισε πως«δεν ξεχνάμε τους ήρωες, Κυπρίους και Ελλαδίτες, που αντιστάθηκαν στον εισβολέα με απαράμιλλη γενναιότητα και θυσίασαν και τη ζωή τους πολεμώντας έναν υπέρτερο εχθρό, ενώ συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των αγνοουμένων, μέχρι να διακριβωθεί η τύχη όλων τους.

      Η οριστική δικαίωση του ιερού κυπριακού αγώνα, με την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αποτελεί κορυφαία επιδίωξή μας και χρέος μας προς την ιστορία».

      Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

      Πηγή: cnn.gr

    Sites του Ομίλου

    Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

    Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

    Up & High Media & Productions

    ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

    Μέλος του 
    Μητρώο ΜΗ

    Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο