Δόθηκε παράταση για την υπαγωγή και των υπόλοιπων δήμων
Οι δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων περιλαμβάνονται στην πρώτη απόφαση υπαγωγής αιτήσεων στη δράση «Φορτίζω Παντού», που εκδόθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Την υπαγωγή των δήμων της Ηλείας που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον στο εν λόγω πρόγραμμα είχε συζητήσει η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον υφυπ. Υποδομών και Μεταφορών, κ. Βασίλη Οικονόμου, στην συνάντηση που είχαν στις αρχές Ιουλίου. Είναι δε σημαντικό να σημειωθεί ότι η κα. Αυγερινοπούλου, με την λήξη της προθεσμίας στις 31 Ιουλίου, είχε ζητήσει από τον κ. Οικονόμου να εξετάσει την δυνατότητα παράτασης υποβολής προτάσεων. Το αίτημα ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο με απόφαση που υπεγράφη σήμερα, ώστε και οι υπόλοιποι δήμοι του νομού που δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, να έχουν την δυνατότητα να το πράξουν, προκειμένου να αναπτύξουν εναλλακτικές και φιλικές στο περιβάλλον μορφές μετακίνησης. Η Βουλευτής χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το εν λόγω πρόγραμμα και συνεχάρη τόσο το υπουργείο για την υιοθέτησή του όσο και τους δήμους που συμμετείχαν με επιτυχία.
Στην συνάντηση με τον υφυπ. Υποδομών και Μεταφορών, η Βουλευτής Ηλείας είχε αναλύσει στον κ. Οικονόμου όλα τα ζητήματα που αφορούν τις μεταφορές στον νομό, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην οικονομική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των πολιτών ενώ το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ηλεκτροκίνησης στους δήμους, στο πλαίσιο ενίσχυσης των βιώσιμων αστικών μεταφορών είχε συζητηθεί εκτενώς. Μάλιστα, για το θέμα αυτό, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επικοινωνία με εκπροσώπους των δημοτικών αρχών και των επτά Δήμων του νομού και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας, με στόχο την ταχεία μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία-βιώσιμες μεταφορές, καθώς η υλοποίησή του θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και άλλων ρύπων.
Η πρώτη αυτή φάση του προγράμματος αφορούσε 19 αιτήσεις για την υλοποίηση 27 δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αντιστοιχούν σε 70 σημεία επαναφόρτισης (ρευματοδότες), με ανώτατο συνολικό εγκεκριμένο ποσό δημόσιας ενίσχυσης ύψους 1.106.706 ευρώ. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
(Δελτίο Τύπου)