Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 07:41

Ο Ανδρουλάκης αρχίζει να αλλάζει το ΠΑΣΟΚ - Τι θα προτείνει σε Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ισχυρή ηγετική ομάδα με αξιοποίηση κορυφαίων στελεχών είναι στα άμεσα σχέδια του Ν.Ανδρουλάκη.

Εκπέμποντας το μήνυμα της ενότητας αρχίζει η επόμενη ημέρα του Νίκου Ανδρουλάκη, εκ νέου, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η στόχευση είναι να αξιοποιηθεί στο μάξιμουμ η δυναμική που καταγράφηκε όλη αυτή την περίοδο για την Χαριλάου Τρικούπη και την έχουν φέρει να είναι αυτή, επί της ουσίας, την δεδομένη στιγμή, ο βασικός αντίπαλος της «γαλάζιας» κυβέρνησης.

Ο στόχος για τον Ανδρουλάκη είναι στο τέλος του δρόμου το ΠΑΣΟΚ να αποτελεί την κυβερνητική εναλλακτική που θα επικρατήσει της ΝΔ. Στον δρόμο για τις εθνικές κάλπες, στο διάστημα που ανοίγεται μέχρι τότε, η ηγεσία Ανδρουλάκη θέλει το ΠΑΣΟΚ να αποτυπώσει πως αποκτά, και καθημερινά κατακτά, κυβερνητική προοπτική.

Προς αυτή την την κατεύθυνση, δείχνοντας μαζί πως το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές και ελήφθη, ο Ανδρουλάκης θα αξιοποιήσει παλιά και νέα πρόσωπα αλλά και τους αντιπάλους του στην μάχη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε θέσεις-«κλειδιά» τόσο σε επίπεδο κόμματος όσο και στο κοινοβουλευτικό τερέν. Σταδιακά, από τις επόμενες ημέρες, όπως λένε οι πληροφορίες, θα βγαίνουν προς τα έξω οι πρωτοβουλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάταξη δυνάμεων του Κινήματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να αξιοποιηθούν σε κομβικά πόστα και κρίσιμα κομματικά πεδία, χωρίς κανείς να αποκλείει, αυτά της διαμόρφωσης στρατηγικής και προγράμματος.

Κύκλος επαφών

Όλα, πάντως, θα μπουν στις ράγες μετά από έναν κύκλο επαφών και συναντήσεων που θα «τρέξει» η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη έτσι ώστε να «κουμπώσουν» τα πρόσωπα και οι ρόλοι σε επιτελικό επίπεδο. Ούτως ή άλλως ο Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι όλοι θα αξιοποιηθούν. Αυτό αποτέλεσε, σε κάθε περίπτωση, μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του επανεκλεγμένου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως δεδομένη είναι η δημιουργία ενός επιτελικού κέντρου στρατηγικού σχεδιασμού στην Χαριλάου Τρικούπη. Μια ομάδα αιχμής από στελέχη που θα συνεδριάζουν τακτικά, ενδεχομένως ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, καθορίζοντας τις κινήσεις στη σκακιέρα με βάση την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα. Αυτό σε συνδυασμό με τις καθημερινές συσκέψεις του «πρωινού καφέ» που εκτός των άμεσων συνεργατών του Ανδρουλάκη μένει να δει κανείς ποια πρόσωπα θα παίρνουν ακόμα μέρος στη διαμόρφωση της επικοινωνιακής τακτικής που θα εφαρμόζει καθημερινά η Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν και για «ανασχηματισμό» εντός του κοινοβουλευτικού τερέν. Μένει να διαπιστωθεί το εύρος των αλλαγών στην κοινοβουλευτική διάταξη. Η Βουλή για το ΠΑΣΟΚ δείχνει να είναι, πλέον, ο χώρος που θέλει να «χτίσει», βάζοντας τα θεμέλια της κυβερνησιμότητας. Επεξεργασία θέσεων, παραγωγή προτάσεων, «ένταση» και δυναμισμός στον χώρο παραγωγής και άσκησης πολιτικής. Να καταγραφεί, δηλαδή, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, πως είναι το ΠΑΣΟΚ που βάζει την ατζέντα στην πολιτική πραγματικότητα.

Σε μια συνθήκη, μάλιστα, ιδιαίτερη για το ΠΑΣΟΚ καθώς με βάση τα όσα εξελίσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να καταστεί το ΠΑΣΟΚ η αξιωματική αντιπολίτευση εντός του Κοινοβουλίου.

Πηγή: iEidiseis.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 09:29

Σχετικά Άρθρα

  • ΠΑΣΟΚ: Το στοίχημα στη Χαριλάου Τρικούπη, ο φόβος και οι δημοσκοπήσεις
    ΠΑΣΟΚ: Το στοίχημα στη Χαριλάου Τρικούπη, ο φόβος και οι δημοσκοπήσεις

    Με αρκετά μεγάλη ικανοποίηση «διαβάζουν» στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις οποίες φαίνεται το κόμμα να ακουμπά το 20% και να «κόβει» τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία σε μονοψήφια ποσοστά.

    Η δημοσκοπική άνοδός του κόμματος είναι εμφανής και φτάνει στο 19,8% στην εκτίμηση ψήφου, ένα ποσοστό που το ΠΑΣΟΚ είχε να δει από το 2011, λίγο πριν από τις διπλές εκλογές του 2012, όπου συνάντησε την εκλογική κατάρρευση. Παράλληλα, ένα ακόμα στοιχείο που φέρνει αισιοδοξία και χαμόγελα στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην ίδια δημοσκόπηση, κατατάσσεται, μετά από σχεδόν δύο χρόνια πρώτος στην δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και εμφανίζει οριακή άνοδο στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός.

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά αξιωματική αντιπολίτευση και κοιτά μόνο προς τα πάνω», λένε στελέχη του κόμματος και παραπέμπουν και στο γεγονός ότι και στην κυβέρνηση το αντιλαμβάνονται. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή επίλεξε να απαντήσει (στην τριτολογία του) αμέσως μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη κι όχι μετά τον Νίκο Παππά, τον οποίο θυμίζουμε δεν… αναγνωρίζει καν ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το στοίχημα

    Με άλλα λόγια, στο ΠΑΣΟΚ πλέον θεωρούν ότι η δεύτερη θέση είναι σχεδόν… εξασφαλισμένη και απειλούν ανοικτά την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος τους είναι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία να μειωθεί ακόμα περισσότερο σε σημείο όπου θα μπορεί ακόμα και να ζητήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλογές, με δεδομένο όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. «Αν η Κυβέρνηση περιμένει ότι εμείς θα κάνουμε μία κατά παραγγελία αντιπολίτευση, είναι γελασμένη. Εμείς θα κάνουμε προγραμματική, δομική και υπεύθυνη αντιπολίτευση σε όλα τα ζητήματα της κοινωνίας, αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», είπε εξάλλου πρόσφατα ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Τσουκαλάς προσθέτοντας με νόημα ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει κουράσει και ό,τι είχε να δώσει, το έδωσε. Το ζητούμενο πια είναι η πολιτική αλλαγή και θέλουμε να την εκφράσουμε εμείς».

    Την ίδια ώρα, πάντως, ο «φόβος» των πράσινων στελεχών ακούει στη λέξη εσωστρέφεια. Η κίνηση του Χάρη Δούκα με το καλημέρα να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ είχε αποδεχτεί να είναι μέλος του Πολιτικού Κέντρου, έφερε γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε ένα μάλλον περίεργο κλίμα, σχετικά με την επιλογή του δημάρχου Αθηναίων.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Κατρίνης: Θα παραταθούν οι συμβάσεις των ΙΔΟΧ που προσλήφθηκαν στα Δασαρχεία το Σεπτέμβριο και απολύονται στις 31/10;
    Κατρίνης: Θα παραταθούν οι συμβάσεις των ΙΔΟΧ που προσλήφθηκαν στα Δασαρχεία το Σεπτέμβριο και απολύονται στις 31/10;

    Σοβαρά ερωτήματα για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της αντιπυρικής προστασίας και της αποκατάστασης των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές, θέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή τον τρόπο που έγιναν οι προσλήψεις ΙΔΟΧ στα Δασαρχεία της χώρας για το 2024.

    Όπως αναφέρει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό και την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Μ. Χριστοδουλάκης, τομεάρχης περιβάλλοντος της κοινοβουλευτικής ομάδας, το υπουργείο προχώρησε σε προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ στα Δασαρχεία της χώρας για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου, με τους περισσότερους εργαζόμενους να υπογράφουν συμβάσεις μέσα στο Σεπτέμβριο, που όμως όλες έχουν ως ημερομηνία λήξης την 31η Οκτώβρη.

    Ο Ηλείος βουλευτής θέτει το βασικό ερώτημα αν οι προσλήψεις αυτές έγιναν τελικά για εποχικές ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, οπότε θα έπρεπε να ξεκινούν από την 1η Μαΐου και να διαρκούν μέχρι την 31η Οκτωβρίου ή για απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές (π.χ. πυρκαγιές), οπότε, ανεξάρτητα από την έναρξή τους, δεν θα έπρεπε να έχουν ως ημερομηνία λήξης το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, αλλά το τέλος των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν. Επισημαίνει μάλιστα, ότι στις ανακοινώσεις των προσλήψεων αναφέρεται πως αυτές έγιναν με βάση το άρθρο 36 του ν. 4765/2021, το οποίο ρυθμίζει τα σχετικά με τις προσλήψεις για απρόβλεπτες και έκτακτες ανάγκες και ορίζει η διάρκεια αυτών των συμβάσεων μπορεί να έχει διάρκεια έως οχτώ μήνες, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένη εποχή και περίοδο. Θέτει επομένως το ερώτημα στον υπουργό, εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων που προσλήφθηκαν λίγο πριν από την απόλυση τους, επεκτείνοντας τις συμβάσεις τους μέσα στο όριο των οχτώ μηνών που προβλέπει ο ν. 4765/2021, με βάση τον οποίο προσλήφθηκαν.

    Καταλήγοντας, ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των προσληφθέντων, το χρόνο που εγκρίθηκαν οι σχετικές πιστώσεις, το αρχικό ποσό που εγκρίθηκε και το τελικό ποσό που δαπανήθηκε από αυτές τις πιστώσεις προκειμένου να πληρωθεί το προσωπικό ΙΔΟΧ που προσλήφθηκε στα Δασαρχεία. Επιπλέον, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε προσωπικό των Δασαρχείων, δεδομένων των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, και γιατί αυτές οι ανάγκες δεν καλύπτονται με μόνιμες προσλήψεις.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατρίνης: Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει
    Κατρίνης: Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει

    Η έκδοση Τουρκικής ΝΑVTEX, με αφορμή την εγκατάσταση καλωδίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου, επιβεβαιώνει ότι το αφήγημα των "ήρεμων νερών" που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, πάσχει ποικιλοτρόπως.

    Η Τουρκία θεωρεί ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου ανήκει στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα. Κάνει ό,τι ακριβώς έκανε και στην Κάσο τον περασμένο Ιούλιο.

    Η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ετοιμάζεται για τη συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον κ. Φιντάν, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατρίνης: Ρυθμίσεις που να αίρουν τα εμπόδια για μεταβιβάσεις, αδειοδοτήσεις, ενεργειακή και στατική αναβάθμιση ιδιωτικών και δημοσίων κτηρίων
    Κατρίνης: Ρυθμίσεις που να αίρουν τα εμπόδια για μεταβιβάσεις, αδειοδοτήσεις, ενεργειακή και στατική αναβάθμιση ιδιωτικών και δημοσίων κτηρίων

    Τα σημαντικά προβλήματα που ανακύπτουν, τόσο για ιδιωτικές ιδιοκτησίες, όσο και για δημόσια κτήρια, από τη αδυναμία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών της Κατηγορίας 5 (κτίσματα χωρίς οικοδομική άδεια ή με μεγάλες υπερβάσεις) στη ρύθμιση του Νόμου 4495/2017, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, αναφέρει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκη ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

    Επικαλούμενος σχετικά στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)-Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας, ο βουλευτής επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των κτηρίων, ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ηλείας, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις ή να εντάξουν τα ακίνητά τους σε προγράμματα ενεργειακής ή στατικής αναβάθμισης, όπως τα "Εξοικονομώ" και "Ανακαινίζω-Νοικιάζω", που είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και την επίτευξη των εθνικών στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει μάλιστα, ότι το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο για τα δημόσια κτήρια, καθώς πολλά από αυτά, όπως σχολεία, εμπίπτουν στην Κατηγορία 5 και δεν μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα στατικής αναβάθμισης, παρά την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος, ο οποίος είναι σε εξέλιξη, να μην μπορεί να αποδώσει πλήρως λόγω αυτής της αδυναμίας τακτοποίησης.

    Ο Ηλείος βουλευτής υπογραμμίζει, επίσης, την άνιση μεταχείριση για τις αυθαίρετες κατασκευές της περιόδου 1983-1992, καθώς ο συντελεστής προστίμου για αυτές είναι υψηλότερος σε σχέση με τις παλαιότερες κατασκευές, λόγω έλλειψης αεροφωτογραφιών που να αποδεικνύουν την παλαιότητα των κτισμάτων.

    Με την ερώτησή του ο Μιχάλης Κατρίνης, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει εάν εξετάζει την επαναφορά της δυνατότητας υπαγωγής σε ρύθμιση των αυθαιρέτων κατασκευών της Κατηγορίας 5, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει για χιλιάδες ιδιοκτήτες και δημόσιους φορείς, ιδίως στις παραθαλάσσιες περιοχές και εάν προτίθεται να τροποποιήσει τον συντελεστή προστίμου του Παραρτήματος Α του Ν.4495/17 (συντελεστής 12γ), μειώνοντάς τον από 0.60 σε 0.30, όπως ζητά το ΤΕΕ, ώστε να αποκατασταθεί μια δικαιότερη μεταχείριση για τις αυθαίρετες κατασκευές της περιόδου 1983-1992. Τέλος, καλεί τον υπουργό Περιβάλλοντος να αναφέρει ποια επιπρόσθετα μέτρα σκοπεύει να λάβει για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, με στόχο την προστασία της περιουσίας των πολιτών και τη διευκόλυνση της ένταξης των δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων σε προγράμματα αναβάθμισης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κόντρα Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη: «Θα σας ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου να φύγετε» - «Θυμίζετε το "έλα με φόρα" της Τσαπανίδου»
    Κόντρα Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη: «Θα σας ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου να φύγετε» - «Θυμίζετε το

    Το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη σήκωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, απαντώντας στον πρωθυπουργό. «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα είναι «δυναμικά και εντός της Βουλής απέναντι σε μια αλαζονική κυβέρνηση, η οποία υποτιμά τα υπόλοιπα κόμματα.

    «Αυτή την παρέλαση αλαζονείας θα την πληρώσετε. Ο κόσμος ζητά ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή αλλά δεν τις βρίσκει. Το ύφος και η συμπεριφορά υπουργών της ΝΔ δείχνουν ότι οι μέρες της παντοδυναμίας είναι στο παρελθόν και πρέπει να ξεκαβαλήσετε από το καλάμι. Όσο συνεχίζεται την αλαζονείας επιταχύνεται την έξοδό σας από το Μέγαρο Μαξίμου και εμείς θα είμαστε εδώ να σας ανοίξουμε την πόρτα», συμπλήρωσε.

    Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στην την στήριξη των ισχυρών. «Γιατί δεν δεχτήκατε την πρότασή μας γιατί πρέπει να πάρει 1,1, εκ ένα κόμμα που η ηγεσία του βρίσκεται στη φυλακή», είπε μιλώντας για την τροπολογία των Σπαρτιατών και παράλληλα εξήγησε, σε ό,τι αφορά τον Συνήγορο του Πολίτη, ότι το ΠΑΣΟΚ είχε εσωτερικές διαδικασίες.

    «Βιάζεστε και ψάχνετε συναίνεση βαθιά τα μεσάνυχτα. Όταν θέλατε να ελέγξετε την ΑΔΑΕ και να κάνετε συγκάλυψη για το σκάνδαλο. Τότε βρήκατε τον Βελόπουλο», είπε ενώ κάλεσε να είναι φειδωλός όταν μιλά για την χρεοκοπία της χώρας. «Έχουμε διάθεση συναίνεσης για μεγάλα ζητήματα όπως είναι η κλιματική κρίση. Φέραμε προτάσεις και έχουμε δουλέψει διότι είναι μια τεράστια πρόκληση και πρέπει να αποκτήσει η χώρα ανθεκτικότητα. Πρέπει να δούμε σε ποια ζητήματα είμαστε ευάλωτοι. Αν υπάρχει διάθεση εμείς είμαστε θετικοί», κατέληξε.

    Απαντώντας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σύντομα θα φέρει σχετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα με τη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η ρύθμιση που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ είχε αδυναμίες. Μάλιστα, ύψωσε τους τόνους λέγοντας ότι όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την έξοδο του από το Μαξίμου θυμίζει το «έλα με φόρα» της Πόπης Τσαπανίδου!

    «Αν θα μας ανοίξετε την πόρτα για να μπείτε εσείς θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός σε τρία χρόνια από τώρα», είπε κλείνοντας.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Ανδρουλάκης: Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι
    Ανδρουλάκης: Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι

    «Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και το αίσθημα αυτό ενδυναμώνει την κρίση στους θεσμούς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

    «Η κυβέρνηση περνάει κάτω από το πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Η εμμονή στο λάθος κοστίζει σε φυσικό περιβάλλον και περιουσίες. Κινείστε εμμονικά στο ίδιο λάθος, περιμένοντας αλλαγή στο αποτέλεσμα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

    «Μέσα σε 8 χρόνια έχει καεί συνολικά το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις» σημείωσε.

    «Κυβερνάτε έξι χρόνια με δημοσιονομικές ευελιξίες, χωρίς μνημόνια και με την προίκα του ταμείου ανάκαμψης, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «αδιανόητη και αντιφατική» τη στάση της ΝΔ σχετικά με την τροπολογία για την χρηματοδότηση των Σπαρτιατών.

    «Η στάση σας εγείρει ερωτηματικά. Δεν ακούσαμε συγνώμη που δώσατε τα χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα κόμμα με αρχηγό καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση. Δώστε μας ένα λόγο γιατί δώσατε 4 φορές χρήματα του ελληνικού λαού σε ένα καταδικασμένο και αποκλεισμένο από τον Άρειο Πάγο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    «Εσείς τορπιλίζετε την συναίνεση. Εμείς ζητάμε συναίνεση για να μην παίρνουν οι εγκληματίες ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κατρίνης: Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ
    Κατρίνης: Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ

    Ο Τομέας της Άμυνας της χώρας δεν προσφέρεται για ασκήσεις εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.

    Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, η ανάδειξη της αμυντικής διπλωματίας, η έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αποτελούν προτεραιότητες για τη χώρα και στρατηγικές επιλογές για το ΠΑΣΟΚ.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΑΣΟΚ: «Πυρά» Δούκα σε Ανδρουλάκη: «Η σύνθεση του νέου οργάνου δεν αποπνέει το αίσθημα ενότητας»
    ΠΑΣΟΚ: «Πυρά» Δούκα σε Ανδρουλάκη: «Η σύνθεση του νέου οργάνου δεν αποπνέει το αίσθημα ενότητας»

    Τα πυρά του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη σύσταση νέου «Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου» εξαπολύει ο Χάρης Δούκας.

    Μέσω… πηγών υποστηρίζει ότι η σύνθεση του νέου οργάνου δεν αποπνέει το αίσθημα ενότητας και δεν προωθεί τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι «ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση»!

    Τα «πυρά» Δούκα

    Αναλυτικά πηγές του Χάρη Δούκα υπογραμμίζουν τα εξής:

    «Ο Χάρης Δούκας αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μετέχει στο "Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο" του ΠΑΣΟΚ, αφού άλλωστε η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση.

    Επισημαίνουμε, όμως, ότι στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη.

    Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση.

    Οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις.

    Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ».

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο