Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 12:46

Αγαπηδάκη: Ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευθεί τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στη σημασία του προγράμματος δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Είναι πρώτη φορά που η χώρα μας αποκτά οργανωμένο σύστημα πρόληψης. Αποτελεί όραμα του πρωθυπουργού και δική μου προσωπική δέσμευση και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό. Το έχουμε πλέον πράξη. Δεν είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε ότι είναι καλό. Είναι μία απτή πραγματικότητα για κάθε πολίτη», τόνισε η κ. Αγαπηδάκη.

Πρόσθεσε ότι πάνω από 430.000 γυναίκες έχουν κάνει τη μαστογραφία και σε περίπου 26.000 γυναίκες έχουν εντοπιστεί έγκαιρα ευρήματα. Ακολούθησε το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή sms προς τους δικαιούχους ηλικίας 50-69 ετών για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Έχουν αποσταλεί 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρονικά παραπεμπτικά. Μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχουν φύγει τα υπόλοιπα, ανέφερε η κ. Αγαπηδάκη.

Ανακοίνωσε ότι σε τρεις εβδομάδες θα είναι έτοιμο και το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τα καρδιαγγειακά, το οποίο αφορά 5,5 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 30 ως 70 ετών.

Η διαδικασία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται στο πρόγραμμα για τον κακρίνο του παχέος εντέρου. Όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν sms, αυτοί που δεν έχουν είναι τυπωμένο το παραπεμπτικό στο σύστημα, ή ζητούν από το γιατρό τους να τους το τυπώσει.

Στη συνέχεια, μπαίνουν στο site που αναγράφεται στο μήνυμα www.col.gov.gr, βλέπουν τα συνεργαζόμενα φαρμακεία. Είναι πάνω από 6.500 σε όλη τη χώρα τα φαρμακεία που συνεργάζονται με το πρόγραμμα. Μόνο από αυτά τα φαρμακεία θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν οι πολίτες το self-test.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο self-test χρησιμοποιείται από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και είναι αυτά που έχει συστήσει η Επιτροπή των Ειδικών Δημόσιας Υγείας στο υπουργείο. Αν το self-test είναι θετικό, ο πολίτης επισκέπτεται γαστρεντερολόγο, γίνεται μία διεξοδική διερεύνηση και μετά ακολουθεί κολονοσκόπηση.

«Όλα αυτά, self-test, γιατρός και η κολονοσκόπηση είναι δωρεάν για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους», τόνισε η κ. Αγαπηδάκη, προσθέτοντας ότι ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευτεί όλες αυτές τις δωρεάν εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 12:23

Σχετικά Άρθρα

  • Επικοινωνία Δ. Αυγερινοπούλου με αν. Υπουργό Υγείας για να χαρακτηριστούν «Άγονα» τα Κ.Υ Ζαχάρως και Αρχ. Ολυμπίας
    Επικοινωνία Δ. Αυγερινοπούλου με αν. Υπουργό Υγείας για να χαρακτηριστούν «Άγονα» τα Κ.Υ Ζαχάρως και Αρχ. Ολυμπίας

    Την ένταξη των Κέντρων Υγείας Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας στην κατηγορία των άγονων, ζήτησε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε επικοινωνία της με την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη. Τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσφατη, ιδιαίτερα θετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας με την οποία πλέον περιελήφθησαν στην κατηγορία «Άγονο α’» το Νοσοκομείο Πύργου και το Κ.Υ Ανδρίτσαινας και «Άγονο β’» οι Ν.Μ Αμαλιάδας και Κρεστένων και τα Κ.Υ Σιμόπουλου, Γαστούνης και Βάρδας, καλύπτουν μια μεγάλη πληθυσμιακά περιοχή με υψηλό φόρτο εργασίας και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

    Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας εκτός από τον μόνιμο πληθυσμό, το Κ.Υ καλείται να καλύψει και τις ανάγκες των χιλιάδων επισκεπτών που υποδέχεται η περιοχή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Στο Κ.Υ Ζαχάρως οι κενές θέσεις είναι πολλές, με αποτέλεσμα και λόγω των πρόσθετων εφημερίων των γιατρών του τόσο στο νοσοκομείο Πύργου όσο και στο Περιφερειακό Ιατρείο Κακοβάτου, η δομή να εφημερεύει μόλις 11 ημέρες τον μήνα.

    Η Ηλεία Βουλευτής χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίζονται αυξήσεις στα επιδόματα άγονων περιοχών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλει καθοριστικά να δοθεί τέλος στα προβλήματα που υπήρξαν σε έναν νευραλγικό τομέα, όπως είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, ζήτησε την δυνατότητα ενίσχυσης των δύο Κ.Υ, μέσω των κινήτρων που δίνει ο καθορισμός των προβληματικών και άγονων περιοχών και η χορήγηση οικονομικών κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής σε αυτά του απαιτούμενου, για την εύρυθμη και πλήρη λειτουργία τους, ιατρικού προσωπικού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε πολίτες των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ερυμάνθου
    ΠΔΕ: Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε πολίτες των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ερυμάνθου

    Ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου 2024, σε κατοίκους του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και του Δήμου Ερυμάνθου, αντίστοιχα.

    Οι ανωτέρω προληπτικοί έλεγχοι διοργανώθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την 6η Υ.ΠΕ, το Δήμο Ερυμάνθου, το Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, την Ουρολογική και την Παθολογική – Προπαιδευτική κλινική του Π.Π.Ν. «Αττικόν», τη Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», την Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», το Γ.Ν. Κρεστένων, το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, το Κέντρο Υγείας άνω πόλης Πατρών, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας και το Δικτύου Μαιών Δυτικής Ελλάδας.

    Κατά τη διάρκεια της Παρέμβασης εξετάστηκαν συνολικά 306 άτομα (ενήλικες, παιδιά και βρέφη).

    Πιο συγκεκριμένα έγινε Ουρολογικός έλεγχος σε 36 ενήλικες, με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, πλήρης Οφθαλμολογικός έλεγχος σε 84 ενηλίκους και παιδιά, Καρδιολογικός έλεγχος σε 71 ενηλίκους, εφήβους και παιδιά, Νευρολογικής – Νευροψυχολογική εκτίμηση σε 38 ενήλικες, Γυναικολογική κλινική εξέταση Paptest και Διακολπικός υπέρηχος σε 32 γυναίκες, Παθολογικός – Διαβητολογικός – Ενδοκρινολογικός έλεγχος σε 39 ενήλικες και παιδιατρική κλινική εξέταση σε 6 παιδιά.

    Ο Aναπληρωτής Περιφερειάρχης ΠΔΕ, Χαράλαμπος Μπονάνος, επισημαίνοντας την αξία των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων και τον ουσιαστικό κοινωφελή χαρακτήρα αυτής της παρέμβασης, συγχαίρει θερμά για ακόμα μια φορά την πρόεδρο του ΔΣ του προγράμματος ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, Ελένη Σωτηροπούλου, τον επικεφαλής του Προγράμματος, καθηγητή, Γεώργιο Χρούσο και όλο το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό που διενέργησε και υποστήριξε τις εξετάσεις, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες που στοχεύουν στην προάσπιση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα σε δράσεις προς όφελος των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αγαπηδάκη για κορονοϊό: Όλα έτοιμα για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία - Πώς θα γίνει πράξη
    Αγαπηδάκη για κορονοϊό: Όλα έτοιμα για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία - Πώς θα γίνει πράξη

    «Είμαστε σε διαδικασία να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό και στα φαρμακεία», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Πώς θα γίνει στην πράξη

    Όπως διευκρίνισε η ίδια, «αυτό επιδιώκουμε. Είμαστε σε διαδικασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για να δούμε πώς θα γίνει αυτό ακριβώς επιχειρησιακά και το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες. Η πολιτική βούληση είναι να το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο για όλους τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στους εμβολιασμούς κατά του covid από τα φαρμακεία».

    Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα

    Σε ό,τι αφορά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, η κ. Αγαπηδάκη σημείωσε: «Είχαμε αύξηση στις απλές κλίνες γιατί έχουμε πολλαπλές λοιμώξεις και η γρίπη προκαλεί πολύ πιο βαριά νόσηση. Ωστόσο υπάρχει από χθες τάση αποκλιμάκωσης με τάση σταθεροποίησης. Μέσα σε λίγες μέρες έχουν διπλασιαστεί οι εμβολιασμοί για κορονοϊό».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αγαπηδάκη για σχολεία: Παιδιά με συμπτώματα μένουν σπίτι ακόμα και με αρνητικό τεστ - Τι είπε για τον Γεωργιάδη
    Αγαπηδάκη για σχολεία: Παιδιά με συμπτώματα μένουν σπίτι ακόμα και με αρνητικό τεστ - Τι είπε για τον Γεωργιάδη

    Με μέτρα προστασίας θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για το 2024, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και της γρίπης που παρατηρούνται της τελευταίες εβδομάδες.

    Τι κάνουμε αν το παιδί μας έχει συμπτώματα

    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στο OPEN και το Τώρα Μαζί, τόνισε ότι τα παιδιά που έχουν συμπτώματα θα πρέπει να μείνουν σπίτι ακόμα κι αν βγαίνουν αρνητικά στο τεστ. «Το βασικό είναι όταν τα παιδιά έχουν συμπτώματα να μένουν στο σπίτι, γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν μπορεί να μεταδώσει. Μπορεί να υπάρχει μια απόσταση μεταξύ του να έχω συμπτώματα και να θετικοποιηθεί το τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

    Αναλύοντας τις συστάσεις του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολειών, είπε «έχουμε βγάλει οδηγίες για τη χρήση αντισηπτικού. Να μην ξεχνάμε ότι η γρίπη μεταδίδεται από τις επιφάνειες και με τα σταγονίδια. Άρα έχει αξία να έχουμε καλή υγιεινή των χεριών. Μάσκες στους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι στη σχολική κοινότητα, είτε μιλάμε για παιδιά είτε για εκπαιδευτικούς. Έχει εκδώσει σχετική εγκύκλιο και το υπουργείο Παιδείας για τις απουσίες. Είναι οι παλιοί κανόνες που ξέρουμε συν ότι έχουμε μάθει αυτά τέσσερα χρόνια».

    Πόσο πιθανή είναι η επαναφορά της μάσκας

    Η Ειρήνη Αγαπηδάκη απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς της μάσκας, επισημαίνοντας πως «δεν είμαστε σε φάση να πάρουμε κάθετα μέτρα» και πρόσθεσε πως «το κύμα στα παιδιά έχει καθοδική τάση. Το θέμα είναι ότι έχει ανοδική τάση στις μεγαλύτερες ηλικίες 15-64, ενώ έχει καθοδική στα παιδιά κάτω των 15 χρόνων».

    Για τους εργαζόμενους που παρουσιάζουν συμπτώματά σχολίασε ότι «δεν γίνεται να πηγαίνουν με πυρετό στη δουλειά» και υπενθύμισε ότι «υπάρχει σχετική νομοθεσία που προβλέπει αναρρωτική άδεια. Το θέμα είναι εκεί που δεν εφαρμόζεται να επιλαμβάνονται οι Αρχές ελέγχου για να επιβάλλονται κυρώσεις».

    «Πάντα ήθελα να δουλέψω με τον κ. Γεωργιάδη»

    Τέλος, μιλώντας για την ανάληψη του υπουργείου Υγείας από τον Άδωνι Γεωργιάδη αποκάλυψε ότι πάντα ήθελε συνεργαστεί μαζί του. «Αυτά που ξεκινήσαμε με τον κ. Κικίλια, με τον κ. Πλεύρη και συνεχίσαμε με τον κ. Χρυσοχοΐδη, υλοποιούμε και με τον κ. Γεωργιάδη». συμπλήρωσε.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε πως είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν «όταν ήμουν στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ως ερευνητική συνεργάτρια είχα συνεργαστεί σε επίπεδο συμβουλευτικό και μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο γρήγορα υλοποιούσε τις προτάσεις μας. Για μένα είναι μεγάλη χαρά που συνεργαζόμαστε. Βλέπω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ενημέρωση. Γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της υγείας και έχει έρθει με όρεξη να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα στον τομέα αυτό», κατέληξε.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ειρήνη Αγαπηδάκη - Κορωνοϊός: Θα υπάρξουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων
    Ειρήνη Αγαπηδάκη - Κορωνοϊός: Θα υπάρξουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων

    Είμαστε σε μια φάση που δεν μετράμε δόσεις αλλά θα κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο για τον κορωνοϊό εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

    Την αποστολή οδηγιών από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων δεδομένης της έξαρσης του κορωνοϊού αλλά και της γρίπης προανήγγειλα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    «Η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή. Θα βγάλουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ αυτές τις ημέρες» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η κυρία Αγαπηδάκη.

    Η κυρία Αγαπηδάκη έκανε λόγο για αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία καθώς, όπως είπε, «φέτος έχουμε πολύ έντονη κυκλοφορία και της γρίπης εκτός από τον κορωνοϊό». Ωστόσο τάχθηκε κατά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας «που σημαίνει πρόστιμο» λέγοντας ότι «στις δομές υγείας θα μπορούσαμε να εποπτεύουμε τη χρήση του μέτρου της μάσκας».

    Όσον αφορά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό συνέστησε σε όσους είναι 60+ ετών και έχουν υποκείμενα νοσήματα να προχωρήσουν «χθες σε εμβολιασμό και για γρίπη και για τον κορωνοϊό». Όπως πρόσθεσε «είμαστε σε μια φάση που δεν μετράμε δόσεις αλλά θα κάνουμε εμβόλιο κάθε χρόνο. Ο κορωνοϊός δεν είναι γρίπη γιατί δεν έχει εποχικότητα».

    Ερωτηθείσα για τον μίνι ανασχηματισμό η κυρία Αγαπηδάκη σχολίασε ότι οι αλλαγές έγιναν προς όφελος της εκσυγχρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα προεκλογικό πλάνο, το οποίο υπηρετούν όλα τα στελέχη.

    Για το ΕΣΥ, τέλος, είπε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις γιατρών στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και ότι προχωρά η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

  • Αγαπηδάκη στο OPEN: Επιτηρούμε το «σύνδρομο του Λευκού Πνεύμονα», δεν μιλάμε για νέα πανδημία - Πόσο πρέπει να ανησυχούν οι γονείς για το κοξάκι;
    Αγαπηδάκη στο OPEN: Επιτηρούμε το «σύνδρομο του Λευκού Πνεύμονα», δεν μιλάμε για νέα πανδημία - Πόσο πρέπει να ανησυχούν οι γονείς για το κοξάκι;

    Για το «σύνδρομο του Λευκού Πνεύμονα» που καταγράφεται στην Κίνα καθώς και την έξαρση του ιού κοξάκι στα παιδιά μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μεταξύ άλλων στο Open και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», τονίζοντας πως οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση και «δεν μιλάμε για νέα πανδημία».

    Όπως ανέφερε αρχικά για την πνευμονία που χτυπά τα παιδιά στην Κίνα: «Για να μιλήσουμε για μία νέα πανδημία πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στοιχεία για νέα πανδημία. Είναι ένα εξελισσόμενο φαινόμενο στην Κίνα το οποίο παρακολουθεί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το ECDC. Από την ενημέρωση που έχουμε και τα στοιχεία δεν προκύπτει κάποια ανησυχία προς το παρόν. Ώστόσο είμαστε σε μια φάση που το επιτηρούμε».

    Η κυρία Αγαπηδάκη σημείωσε πως «εκδηλώνεται με μια συγκεκριμένη μορφή συμπτωμάτων. Έχουν αναλύσει οι επιστήμονες ποια είναι αυτή. Μετά τον covid έχουμε αυξανόμενη εγρήγορση σε αυτά τα θέματα που είναι καλό γιατί έχουμε και μια μεγάλη ανταπόκριση στο να προστατευτούμε, όμως δεν θα πρέπει να είμαστε μεταξύ πανικού και εφησυχασμού».

    Για τον ιό κοξάκι που επίσης καταγράφηκαν αρκετά κρούσματα στα παιδιά ανέφερε πως «εάν υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα ανησυχίας, αμέσως θα δώσουμε μέτρα προστασίας του πληθυσμού. Έχει ενημερώσει ο ΕΟΔΥ με πολύ τακτά και δελτία Τύπου και ενημέρωση στον πληθυσμό για τι πρέπει κανείς να προσέχει και τα μέτρα προστασίας. Δεν συντρέχει ανησυχία. Το ότι μπορεί να έχουμε κρούσματα, καθώς μετά τον Covid έχουμε ευαισθησία, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Είναι φυσιολογική, αναμενόμενη εξέλιξη η αύξηση των κρουσμάτων που είχαμε με το κοξάκι».

    «Είμαστε πάντα σε εγρήγορση για να δώσουμε μέτρα προστασίας στους πολίτες», τόνισε.

    «Θα έχουμε νέες πανδημίες αλλά είμαστε πιο έτοιμοι»

    Η αν. υπουργός επισήμανε ακόμα πως: «Θα έχουμε όμως νέες πανδημίες, αυτό δείχνουν τα δεδομένα τα επιστημονικά σε σχέση με την κλιματική κρίση, όμως είμαστε και πιο έτοιμοι πια. Δεν ήμαστε στη φάση που ήμασταν προ κορονοϊού. Αυτό σημαίνει πως έχουμε περισσότερα μέσα στη διάθεσή μας και θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πιο έγκαιρα τα ξεσπάσματα αυτά των κρουσμάτων των μεταδιδόμενων νοσημάτων στην πηγή. Αυτή τη δουλειά κάνουμε με τον ΕΟΔΥ εκμεταλλευόμενοι και τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το επόμενο διάστημα ο ΕΟΔΥ θα αποκτήσει μια αυτόνομη επιχειρησιακή λειτουργία, όπως το κάναμε και στη Θεσσαλία. Να μπορεί να παρεμβαίνει στην πηγή του προβλήματα για να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση κρουσμάτων. Και αυτή είναι η στρατηγική και σε διασυνοριακό επίπεδο και πανευρωπαϊκά».

    «Κρούσματα κορονοϊού έχουμε. Η πανδημία έχει τελειώσει, ο κορονοϊός δεν έχει εξαφανιστεί όμως προχωράνε οι εμβολιασμοί», συνέχισε, στέλνοντας το μήνυμα για εμβολιασμό τόσο για τον Covid 19 όσο και για τη γρίπη.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αγαπηδάκη: Οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού
    Αγαπηδάκη: Οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού

    «Έχουμε δρομολογήσει τρίμηνη παράταση για τους εργαζόμενους των Κινητών Μονάδων Υγείας», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

    Για το εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού, αλλά και τις συμβάσεις των εργαζόμενων των ΚΟΜΥ (Κινητών Μονάδων Υγείας), μίλησε στο MEGA η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    Με αφορμή τον θάνατο ενός 4 μηνών κοριτσιού στον Βόλο, όταν παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τον παππού του, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλία.

    Όπως είπε η κυρία Αγαπηδάκη, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την αναβάθμιση όλων των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων της χώρας.

    «Υπάρχει σχεδιασμός να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τα παιδιά, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και εξειδικευμένο προσωπικό. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις μονάδες, έχουμε μεγάλες ελλείψεις και στο κομμάτι της παιδοψυχιατρικής», δήλωσε.

    Για τον εμβολιασμό γρίπης και κορωνοϊού

    Όσον αφορά τον εμβολιασμό για τη γρίπη και τον Covid, η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε πως οι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες δεν θα πρέπει να αμελήσουν τον εμβολιασμό τους.

    «Ας μην μας ξεγελάει ο καιρός. Η γρίπη κυκλοφορεί ήδη και χρειάζεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να χτίσουμε αντισώματα. Έχει σημασία οι πολίτες να μην καθυστερούν τον εμβολιασμό τους. Έχουμε ήδη περίπου 1 εκατ. εμβολιασμούς γρίπης και σε σχέση με τον Covid είμαστε στους 33.000 εμβολιασμούς», ανέφερε.

    Ακόμη, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουν 35 ακόμη εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα.

    «Έχουμε δρομολογήσει τρίμηνη παράταση για τους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ»

    Ένα άλλο ζήτημα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας αφορά τις συμβάσεις των εργαζόμενων στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου.

    Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, το υπουργείο εργάζεται πάνω στη εύρεση λύσης για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ, ενώ έχει δρομολογηθεί μία τρίμηνη παράταση.

    «Οι άνθρωποι αυτοί ρίσκαραν τη ζωή τους. Θα δώσουμε τρίμηνη παράταση μέχρι τον Φλεβάρη και μέχρι τότε θα δρομολογήσουμε λύση για κάθε μία κατηγορία των εργαζομένων», είπε.

    Στόχος του υπουργείου είναι όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΚΟΜΥ να απορροφηθούν στο ΕΣΥ, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη να τονίζει πως «έχει σημασία να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ήδη την εμπειρία».

    Πηγή: Protothema.gr

  • Αυγερινοπούλου: Σε πρώτο πλάνο η υγεία
    Αυγερινοπούλου: Σε πρώτο πλάνο η υγεία

    Μια πρώτη επαφή με την Αν. Υπουργό Υγείας, κα Αγαπηδάκη, έκανε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην οποία και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο σημαντικό χαρτοφυλάκιο που έχει αναλάβει. Ειδικότερα, συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην ενίσχυση του τομέα της υγείας στην Ηλεία σε επίπεδο υποδομών, αλλά και προσωπικού, ενώ έδωσαν έμφαση και στη λειτουργία του ΕΚΑΒ, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Κάτι που αποτελεί, άλλωστε, και προτεραιότητα της Κυβέρνησης, η οποία προχώρησε στην άμεση έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θέτει στη δυνατότητα του Υπουργείου Υγείας, μέσω του ΕΚΑΒ, την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα προχωρήσει και στην πρόληψη 800 διασωστών στο ΕΚΑΒ.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο