Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 17:33

Κωνσταντοπούλου: Είναι κεφαλαιώδους σημασίας η Δημοκρατία να διαφυλαχθεί

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με τον Συνήγορο του Πολίτη, κύριο Ανδρέα Ποττάκη, συναντήθηκε στο γραφείο της στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ενημερώθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη για σειρά ζητημάτων τα οποία ερευνά και χειρίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή.
Είπε ότι από τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού «αποκαλύφθηκε με τον πιο κυνικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί παρέμβαση στην Ανεξάρτητη Αρχή». «Αυτό αποτελεί μία απερίφραστη, κυνική και εντυπωσιακή ομολογία παραβίασης της Ανεξαρτησίας μιας Ανεξάρτητης Αρχής που είναι εκεί ως εγγυήτρια των δικαιωμάτων όλων των πολιτών», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Ζητώ επίσημα από τον Πρόεδρο της Βουλής και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να προσκαλέσουν το Συνήγορο του Πολίτη όπως οφείλουν κατά τον Κανονισμό της Βουλής και κατά το Σύνταγμα σε ακρόαση για ενημέρωση της Βουλής, δηλαδή για ενημέρωση των πολιτών τους οποίους εκπροσωπεί η Βουλή, για το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη».
Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, υποσχέθηκε ότι θα επιμείνει να εφαρμοστούν οι κανόνες του Συντάγματος και της Δημοκρατίας για τον Συνήγορο του Πολίτη.
(Δελτίο Τύπου)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 13:56

Σχετικά Άρθρα

  • Κωνσταντοπούλου: Να ξέρετε ότι έχετε μία σύμμαχο και μία φωνή στη Βουλή
    Κωνσταντοπούλου: Να ξέρετε ότι έχετε μία σύμμαχο και μία φωνή στη Βουλή
    Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 22/10/2024, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα και την «τρομακτική κρατική εγκατάλειψη και αδιαφορία» που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

    «Θα συνεχίζουμε να μιλάμε, να φωνάζουμε, να διεκδικούμε και να πιέζουμε μέχρι να εκπληρωθούν τα στοιχειώδη, τα οφειλόμενα, τα αυτονόητα».

    Μίλησε για τη μάχη ζωής που δίνουν οι εργαζόμενοι σε πείσμα των συνθηκών υποβάθμισης και υπονόμευσης από την Κυβέρνηση, τόσο του δικαιώματος στην Υγεία όσο και του δικαιώματος των ανθρώπων που υπηρετούν την Υγεία να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

    Κάλεσε την Κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της» για την περιφρόνηση της Δημόσιας Υγείας, «είναι ντροπιαστικό να εγκαταλείπονται γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι και ασθενείς σε αυτή τη συνθήκη που επαφίεται πραγματικά και κατά κυριολεξία στο περίσσευμα ανιδιοτέλειας, προσφοράς και ανθρωπιάς, αλλά που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος».

    Ο Πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας ευχαρίστησε τη Ζωή και σχολίασε ότι δεν έχουν πολλούς τρόπους για να ακουστούν τα προβλήματά τους σχετικά με την αντιμετώπιση της Κυβέρνησης στον τομέα της υγείας των πολιτών.

    Η Ζωή ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και υποσχέθηκε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι η σύμμαχος και η φωνή τους και θα φέρει άμεσα τα αιτήματά τους μέσα στη Βουλή.

    Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις ΕΔΩ:
    (Δελτίο Τύπου)
  • Κωνσταντοπούλου για τη συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη: Η εκτροπή στη δημοκρατική λειτουργία που επιχειρεί η Κυβέρνηση δεν θα περάσει
    Κωνσταντοπούλου για τη συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη: Η εκτροπή στη δημοκρατική λειτουργία που επιχειρεί η Κυβέρνηση δεν θα περάσει
    Σε μια επίκαιρη και κρίσιμη θεσμικά συνάντηση προχώρησε σήμερα το πρωί, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη, στην έδρα της Ανεξάρτητης Αρχής.
    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημερώθηκε για τα καθήκοντα που ασκεί ο Συνήγορος του Πολίτη, τις έρευνες που πραγματοποιούνται σε μείζονα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών, τις ελευθερίες τους, τη πρόσβασή τους στη πληροφόρηση, την πρόσβασή τους στη Δημόσια Διοίκηση και στις λειτουργίες του Κράτους.
    Η Ζωή έκανε γνωστή την είδηση ότι θα ζητήσει άμεσα την πρόσκληση του Συνηγόρου του Πολίτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για ακρόαση για το έργο του, ενώ ήδη τον προσκάλεσε στο γραφείο της στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία ενημέρωσης για σημαντικά θέματα.
    «Η εκτροπή την οποία επιχειρεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα περάσει όσο υπάρχει πραγματική Αντιπολίτευση, που ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία και την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των Ανεξαρτήτων Αρχών» είπε η Ζωή, με τη λήξη της συνάντησης, στους δημοσιογράφους.
    Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς θεσμικών συναντήσεων που η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε ήδη από τον Αύγουστο, με πρώτη την επίσκεψή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερη την συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρ. Ράμμο και τρίτη τη συνάντηση με τον Ανδρέα Ποττάκη, τον οποίο επιχείρησε να αντικαταστήσει μόλις πριν λίγες μέρες η Κυβέρνηση της ΝΔ και την αντικατάστασή του απέτρεψε η Ζωή, με παρέμβασή της στην Διάσκεψη των Προέδρων, το θεσμικό όργανο που αποφασίζει για τις Ανεξάρτητες Αρχές.
    Ακολουθεί η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στους δημοσιογράφους:
    «Συνάντησα τον Συνήγορο του Πολίτη, τον κύριο Ανδρέα Ποττάκη, και ενημερώθηκα για τα καθήκοντα που ασκεί, για τις έρευνες που πραγματοποιούνται από τον Συνήγορο του Πολίτη σε μείζονα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών, τις ελευθερίες τους, την πρόσβασή τους στην πληροφόρηση, την πρόσβασή τους στη Δημόσια Διοίκηση και στις λειτουργίες του Κράτους.
    Το γεγονός ότι ο Συνήγορος του Πολίτη ερευνά μείζονες υποθέσεις, όπως το ναυάγιο της Πύλου, το γεγονός ότι ενεργοποιείται με ανεξάρτητο τρόπο και αυτήν ακριβώς την στιγμή επιχειρεί η Κυβέρνηση να τον αντικαταστήσει, αποτελεί άλλη μια εκτροπή στη δημοκρατική λειτουργία, άλλη μια περιφρόνηση της ανεξαρτησίας αυτής της Συνταγματικής Αρχής.
    Θεωρώ καθήκον μου να κάνω ότι περνά από το χέρι μου προκειμένου να προστατευτεί η ανεξαρτησία της Αρχής, η ακεραιότητα των ερευνών και βέβαια η ενημέρωση των πολιτών. Για το λόγο αυτό, θα ζητήσω άμεσα την πρόσκληση του Συνηγόρου του Πολίτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για ακρόαση για το έργο του. Πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που προσκλήθηκε στη Βουλή, ενώ το Σύνταγμα και ο Νόμος προβλέπουν ετήσια πρόσκληση της Αρχής στη Βουλή. Ήδη προσκάλεσα τον Συνήγορο του Πολίτη, στο γραφείο μου στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνεχίσουμε τη διαδικασία ενημέρωσης για τα πάρα πολύ σημαντικά θέματα. Η εκτροπή την οποία επιχειρεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα περάσει όσο υπάρχει πραγματική Αντιπολίτευση, που ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία και την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των Ανεξαρτήτων Αρχών».
    (Δελτίο Τύπου)
  • Πλεύση Ελευθερίας: Για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε!» λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου
    Πλεύση Ελευθερίας: Για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε!» λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Στο νέο μήνυμά της στο ΤΙΚ ΤΟΚ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασχολείται με τους τρεις κεντρικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, θυμίζοντας την ακροδεξιά τους προέλευση.

    Χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά τις τελευταίες μέρες την αναφορά του Πρωθυπουργού σε ομιλία του στο βασικό μήνυμα της Πλεύσης Ελευθερίας, στο νέο χιουμοριστικό της ΤΙΚ ΤΟΚ βίντεο.

    «Για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε!!» τελειώνει.

    Δείτε το χιουμοριστικό μήνυμα:

    @zoekonstant

    Για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε! ❤️

    ♬ πρωτότυπος ήχος - zoekonstant

    Το αρχικό μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το περιστατικό:

    @zoekonstant Κύριε Πρωθυπουργέ, μπερδευτήκατε!😉 @Πλεύση Ελευθερίας Official ♬ πρωτότυπος ήχος - zoekonstant

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η Ζωή τρολάρει στο ΤΙΚΤΟΚ τον Μητσοτάκη που αντέγραψε σύνθημα της Πλεύσης Ελευθερίας
    Η Ζωή τρολάρει στο ΤΙΚΤΟΚ τον Μητσοτάκη που αντέγραψε σύνθημα της Πλεύσης Ελευθερίας
    Μετά τις ευχές της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Νέα Δημοκρατία που «έριξαν» το ΤΙΚΤΟΚ, στο νέο βίντεο κάνει μάθημα συνθημάτων στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αντέγραψε την Πλεύση Ελευθερίας και το βασικό σύνθημά της «Δεν κοιτάμε ούτε Αριστερά, ούτε Δεξιά, κοιτάμε Μπροστά».

    Το σύνθημα που ξεχώρισε στην προεκλογική καμπάνια της Πλεύσης Ελευθερίας τόσο στις Βουλευτικές Εκλογές του 2019, όσο και πρόσφατα στις Ευρωεκλογές του 2024, φαίνεται ότι άρεσε και στον κ. Μητσοτάκη που το αντέγραψε για την ομιλία του στην επετειακή εκδήλωση του κόμματός του.

    Στο νέο βίντεο, η Ζωή βρίσκεται στη Βουλή για την έναρξη της Νέας Συνόδου και εκφράζει τις «ανησυχίες» της για τον Πρωθυπουργό που εμφανίστηκε στη Βουλή για δεύτερη φορά μέσα σε 7 ημέρες, ενώ είχε εξαφανιστεί για πολλούς μήνες.
    @zoekonstant Κύριε Πρωθυπουργέ, μπερδευτήκατε!😉 @Πλεύση Ελευθερίας Official ♬ πρωτότυπος ήχος - zoekonstant
    (Δελτίο Τύπου)
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Χατζηδάκη, μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε
    Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Χατζηδάκη, μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε
    Λίγο πριν φύγει για την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συνέδριο των Δικηγόρων, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβη στην Ολομέλεια της Βουλής πληροφορούμενη ότι εμφανίστηκε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε να φανεί στη Βουλή από τις 31 Ιουλίου.

    Καθώς ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε στην αρχή της εβδομάδας να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτησή της, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και το Predator, αλλά και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ίδιος, ως Υπουργός του πρώτου τη τάξει Υπουργείου, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία να θέσει στον κ. Χατζηδάκη αυτήν την τόσο κρίσιμη ερώτηση και να απαιτήσει ξεκάθαρες, δημόσιες απαντήσεις.

    Μέσα σε μια άδεια Βουλή, με 2 μόλις Βουλευτές της ΝΔ παρόντες η Ζωή έδωσε για άλλη μια φορά το παρόν απαιτώντας να μάθει τι έχει πράξει ο κ. Χατζηδάκης «για τους ισχυρισμούς της Δικαιοσύνης, της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι αποτελείτε κίνδυνο Εθνικής Ασφάλειας κι ότι δράτε εναντίον των συμφερόντων της χώρας. Γιατί αυτό θα πει νόμιμη παρακολούθηση Υπουργού από την ΕΥΠ. Και τί έχετε πράξει για να διασφαλίσετε ότι σήμερα δεν είστε εκβιαζόμενος, την ώρα που υπογράφετε συμβάσεις με μεγάλες εταιρείες, την ώρα που εμπλέκεστε σε διαπραγματεύσεις με μεγάλες εταιρείες. Την κρίσιμη περίοδο διαπραγματευόσασταν τα της ΔΕΗ. Έτσι δεν είναι; Και ασχολήθηκε η παρακολούθησή σας με το θέμα της ενέργειας. Έτσι δεν είναι; Έχουν δημοσιοποιηθεί αυτά. Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι υπάρχει θεσμοθετημένη σε μια Δημοκρατία η υποχρέωση της Αντιπολίτευσης να ασκεί Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και υποχρέωση της Κυβέρνησης να απαντά, θέλω να μου εξηγήσετε πώς θεωρήσατε ότι μπορείτε να δηλώσετε αναρμόδιος για τον εαυτό σας. Δηλώσατε αναρμόδιος για τον εαυτό σας! Τί είστε; υποχείριο; Σας έκανα μια ερώτηση για εσάς. Με τη σημερινή σας ιδιότητα, με την πολιτική σας ιδιότητα, με την κυβερνητική σας ιδιότητα, με το σημερινό σας χαρτοφυλάκιο. Και μου απαντάτε δι’ αντιπροσώπων ότι δεν είστε αρμόδιος; Δεν ορίζετε τα του εαυτού σας, κύριε Χατζηδάκη; Στο Νομοσχέδιό σας δεν ήρθατε προχθές για να μην σας πιάσουμε στα πράσα. Τώρα έρχεστε στη ζούλα και στα κλεφτά όπως ο κ. Πρωθυπουργός. Απαντήστε μου» είπε η Ζωή, δίνοντας για άλλη μια φορά το παράδειγμα τι σημαίνει Αντιπολίτευση, που υπερασπίζεται τους πολίτες. Αντιπολίτευση υπεράσπισης!

    Ο Υπουργός πήρε το λόγο μετά και απέφυγε εντελώς κάθε απάντηση, περιοριζόμενος στο να πει ότι… «νόμιζε ότι η Βουλή ήταν κλειστή τον Αύγουστο» και ότι «ευχαριστεί όσους ενδιαφέρθηκαν για την προσωπική του ζωή».

    Σε αυτή την άκομψη κι αμήχανη στάση του Υπουργού, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέταξε αμέσως μια μεστή, εφ´ όλης της ύλης τοποθέτηση, αναφερόμενη στα πεπραγμένα του κ. Χατζηδάκη που αποδεικνύουν σύγκρουση συμφερόντων, υπονόμευση του δημόσιου συμφέροντος και ιδιωτικές business σε βάρος της κοινωνίας. Μίλησε για τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την ΔΕΗ, τα Λιμάνια, τα Αεροδρόμια, τους δρόμους, τα στρατηγικά εργαλεία της χώρας που ξεπουλήθηκαν με γκρίζες και σκανδαλώδεις διαδικασίες Και διαβεβαίωσε τον κ. Χατζηδάκη και την Κυβέρνηση ότι θα βρίσκουν πάντα μπροστά τους την Αληθινή Αντιπολίτευση.

    Δείτε την 1η παρέμβαση της Ζωής, αμέσως πριν την Ομιλία Χατζηδάκη:

    Δείτε την Ομιλία της Ζωής, αμέσως μετά την Ομιλία Χατζηδάκη:

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ: «Θα πάμε μέχρι τέλους για το σκάνδαλο των Υποκλοπών»
    Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ: «Θα πάμε μέχρι τέλους για το σκάνδαλο των Υποκλοπών»
    Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Χρήστο Ράμμο, στην έδρα της Αρχής στο Μαρούσι.

    Η Ζωή ζήτησε από τον κ. Ράμμο να ενημερωθεί στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του που αφορούν την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, το Έγκλημα των κρατικών και παρακρατικών παρακολουθήσεων, καθώς και μια σειρά ζητημάτων Διαφάνειας και Δημοκρατίας.

    Παράλληλα, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ενημέρωσε τον κ. Ράμμο ότι η Πλεύση Ελευθερίας ζητά την πρόσκλησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να γίνει ενδελεχής ενημέρωση των Βουλευτών και των πολιτών για το σκάνδαλο των Υποκλοπών.

    Η Ζώη έχει δεσμευτεί να εργαστεί με κάθε τρόπο ώστε να φωτιστεί πλήρως το Σκάνδαλο των Υποκλοπών και να μην μείνουν ατιμώρητες οι παραβιάσεις των αρχών του Κράτους Δικαίου και προς αυτή την κατεύθυνση είπε: «Είναι χρέος μας και το αντιλαμβάνομαι ως πρώτιστο καθήκον, ως Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ως Αρχηγός Κόμματος της Αντιπολίτευσης που δε συμβιβάζεται, δε συναλλάσσεται και δεν οπισθοχωρεί στα ζητήματα Δημοκρατίας, να πάμε μέχρι τέλους για την υπόθεση αυτή».

    Ακολουθούν οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ:

    «Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης, όταν διακυβεύεται η δημοκρατική λειτουργία, είναι να παρεμβαίνει, να δρα, να ζητά λογοδοσία και Διαφάνεια. Ζήτησα να δω τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ για να ενημερωθώ για το πεδίο της αρμοδιότητάς του που έχει να κάνει με την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και για να τον ενημερώσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας ζητά την πρόσκλησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να γίνει ενδελεχής ενημέρωση των Βουλευτών και των πολιτών για το σκάνδαλο των Υποκλοπών.

    Ζούμε σε μια περίοδο όπου κρίνεται η δημοκρατική δράση, η δημοκρατική παρέμβαση, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της Αντιπολίτευσης. Ζούμε σε μια εποχή όπου όλοι κρινόμαστε. Η Κυβέρνηση επιθυμεί προδήλως να κουκουλωθεί το σκάνδαλο των Υποκλοπών, το Έγκλημα των κρατικών και παρακρατικών παρακολουθήσεων Υπουργών, αντιπολιτευόμενων προσώπων, δημοσιογράφων, πολιτών, φορέων της κοινωνίας.

    Είναι χρέος μας και το αντιλαμβάνομαι ως πρώτιστο καθήκον, ως Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ως Αρχηγός Κόμματος της Αντιπολίτευσης που δε συμβιβάζεται, δε συναλλάσσεται και δεν οπισθοχωρεί στα ζητήματα Δημοκρατίας, να πάμε μέχρι τέλους για την υπόθεση αυτή».

    Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου:
    (Δελτίο Τύπου)
  • Τι σημαίνει Αντιπολίτευση; Το νέο μήνυμα της Πλεύσης Ελευθερίας
    Τι σημαίνει Αντιπολίτευση; Το νέο μήνυμα της Πλεύσης Ελευθερίας

    Τι σημαίνει αντιπολίτευση; Τι είναι αντιπολίτευση απέναντι στην αλαζονεία μιας Κυβέρνησης. Τι είναι αντιπολίτευση απέναντι σε μια πλειοψηφία που θέλει να δρα ανεξέλεγκτα;

    Η απάντηση είναι διαχρονική και δίνεται μέσα από τα νέα μηνύματα της Πλεύσης Ελευθερίας.

    Από τη μόνη Κοινοβουλευτική Oμάδα που φοβίζει την Κυβερνητική εξουσία. Δίνεται μέσα από το Κοινοβούλιο, έξω από το Κοινοβούλιο, μέσα από την Κοινωνία.

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKΙNISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

  • Συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου
    Συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τις πυρκαγιές ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος Κωνταντίνο Τασούλα, η πρόεδρος της πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας ότι στηρίζει το ήδη κατατεθέν σήμερα αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για το ίδιο θέμα.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η κυρία Κωνσταντοπούλου επικοινώνησε και με το Γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε «η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, που έχει ήδη ζητηθεί από την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και από τον πρόεδρο της Ν.Αριστεράς κ. Χαρίτση, με θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών, να συμπεριλάβει ως κατεπείγον θέμα ημερήσιας διάταξης και το έγκλημα που συντελέσθηκε στην Αττική, με την πυρκαγιά που κατέκαψε όχι μόνο το δάσος αλλά και τον αστικό ιστό, με ανθρώπινο θύμα μια εργαζόμενη γυναίκα, με θύματα αμέτρητα ζώα και πουλιά, με τραυματίες, προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή κι αφήνοντας τόσους ανθρώπους πληγέντες κι ανέστιους, έγκλημα που αποτελεί κομμάτι του διαρκούς εγκλήματος των πυρκαγιών σε βάρος της χώρας».

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο