Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 18:03

Δήμος Πύργου Κανονικά η έκθεση Τσολάκου στο «κλειστό» Αρχαιολογικό Μουσείο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας διευκρινίζεται ότι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, δεν παρακωλύουν την συνέχιση της έκθεσης ζωγραφικής των Ιωάννη και Διονυσίου Τσολάκου με θέμα «Το περιβάλλον εκπέμπει SOS», εξέδωσε ο Δήμος Πύργου.

Όπως τονίζει, η έκθεση θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά έως τις 5/12/18 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, η είσοδος της οποίας βρίσκεται επί της οδού Πετραλιά. Ώρες λ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 22:29

Σχετικά Άρθρα

  • Νέα Φιγαλεία: Μάγεψε το κοινό η έκθεση ζωγραφικής των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
    Νέα Φιγαλεία: Μάγεψε το κοινό η έκθεση ζωγραφικής των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 η Εικαστική Έκθεση με τίτλο: ‘’Η ΤΕΧΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ’’ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας με τη συμμετοχή των νεαρών φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Βασιλείου Κορκολή και Γεωργίου Μπινιώρη οι οποίοι κατάγονται από τη περιοχή της Λυνίσταινας και Νέας Φιγαλείας αντίστοιχα.
    Κατά την 1η μέρα λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια αυτής σε μια λιτή εκδήλωση με αρκετό κόσμο δίπλα στον εκθεσιακό χώρο. Κεντρικός Ομιλητής ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κος Κωνσταντίνος Σμυρνής ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό των νεαρών καλλιτεχνών, με εισηγητή της εκδήλωσης τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κο Θάνο Χουλιάρα ο οποίος έκανε λόγω για τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων στη περιοχή. Τη κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κος Κωνσταντίνος Σμυρνής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φιγαλέων Αθηνών κα Παναγιώτα Παπαγιώργου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιγαλείας κα Άννα Πιτσινή μαζί με τους δυο καλλιτέχνες.
    Κατά την 2η μέρα υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά ενώ συνεχίστηκε η μεγάλη προσέλευση του κόσμου.
    Κατά την 3η μέρα υλοποιήθηκε και πάλι για δεύτερη φορά βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά μετά από απαίτηση γονέων και παιδιών ενώ η έκθεση ολοκληρώθηκε με εξίσου μεγάλη προσέλευση κόσμου.
    Στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν:
    - Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Νέας Φιγαλείας Παναγιώτης Πάλλας
    - Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δ.Ε Φιγαλείας Νίκος Κουτσόπουλος
    - Η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φιγαλέων Αθηνών Παναγιώτα Παπαγιώργου
    - Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιγαλείας Άννα Πιτσινή
    - Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων Θανάσης Θεοχάρης
    - Εκπρόσωποι των Δ.Σ του Αθλητικού Ομίλου Νέας Φιγαλείας ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ’’
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φασκομηλιας
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετραλώνων
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυνίσταινας
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Συλλόγου Απανταχού Φιγαλέων ‘’ΦΙΓΑΛΟΣ’’
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας
    - Η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Φιγαλείας Μαρία Γιαννίκου
    - Ο υπεύθυνος της Αίθουσας Τέχνης Επικούριος Απόλλων Γιάννης Μπέσκος
    - Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Χριστίνα Παπαλάμπρου
    - Ο Εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Νικος Παπαγιώργος
    Την έκθεση στήριξαν και υποστήριξαν χορηγικά και αξίζουν αναφοράς και ευχαριστηρίων οι κάτωθι:
    - SUPER MARKET ΤΕΡΖΗΣ
    - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ
    - ΜΠΕΝΑΚΗΣ CAFE
    - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
    - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ILIALIVE.GR
    Θερμά ευχαριστούμε το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ιωάννη Τερζή για την αμεσότητα και υποστήριξη που επέδειξε στα προβλήματα που προέκυψαν καθώς και την παραχώρηση του δημοτικού κτηρίου επί της Κεντρικής Πλατείας.
    Επίσης θερμά ευχαριστούμε την κα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου για την εθελοντική εργασία και τον καθαρισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων κατά την έναρξη και ολοκλήρωση της έκθεσης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συλλογική έκθεση ζωγραφικής με θέμα έργα του Τάκη Σινόπουλου, το Σάββατο 27/07 στο Επιτάλιο
    Συλλογική έκθεση ζωγραφικής με θέμα έργα του Τάκη Σινόπουλου, το Σάββατο 27/07 στο Επιτάλιο

    «Ας αφήσουμε τα λόγια»

    ΕΓΚΑΙΝΙΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.30

    ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΤΑΛΙΟ

    Ο πολιτιστικός σύλλογος Επιταλίου «Επί της αλός» σας καλεί στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης - αφιέρωμα στον Τάκη Σινόπουλο. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας το μέσο που τους εκφράζει, εμπνέονται από τα ποιήματα του Σινόπουλου για μια εικαστική απόδοση των έντονα φορτισμένων στίχων του ποιητή. Μια προσπάθεια οπτικοποίησης της βαριάς κληρονομίας του Σινόπουλου, όπως κάθε καλλιτέχνης τη μεταπλάθει μέσα από το προσωπικό του στίγμα.

    Ζωγραφική και χαρακτική επιστρατεύονται για να επικοινωνήσουν την ποίηση με τον θεατή. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία συνένωσης της ποιητικής και της εικαστικής τέχνης προκύπτουν νέα πεδία συνομιλιών και στοχασμών.

    Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν και τα έργα ζωγραφικής των μαθητών δημοτικών σχολείων του Δήμου Πύργου που συμμετείχαν τον Μάιο στον μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό «Τάκης Σινόπουλος»

    Υποστηρικτές και αρωγοί των δράσεων «2024 – Έτος Τάκη Σινόπουλου» :

    το Υπουργείο Πολιτισμού (οι δράσεις τελούν και υπό την αιγίδα του), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πύργου και το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης»

    ethesi thin 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εγκαινιάστηκε η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Ράιδου, που στην πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας
    Εγκαινιάστηκε η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Ράιδου, που στην πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας

    Εγκαινιάστηκε παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και πλήθους κόσμου στον Πολυχώρο Πολιτισμού, η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Στέλιου Ράιδου υπό τον τίτλο: «Η αισθητική των συμβάντων της λήθης», η οποία θα παραμείνει στους φιλόξενους χώρους της πινακοθήκης έως την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.

    Ο Στέλιος Ράιδος είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ έχει ανάλογες σπουδές εικαστικών και στο Εργαστήρι Ζωγραφικής των Τάσου Χριστάκη και Ζάφου Ξαγοράρη.

    Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (ROOMS 2018, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 2010-2017) και στην Ηλεία (ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 2023).

    Από το 2019 έως σήμερα ζει και εργάζεται ως εικαστικός εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηλείας, διδάσκοντας παράλληλα στο λαογραφικό σύλλογο «ΟΞΥΑΛΟΣ» ως υπεύθυνος του τμήματος ζωγραφικής, αλλά και ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική σε ενηλίκους και εφήβους.

    Η είσοδος στην έκθεση για το κοινό είναι ελεύθερη.

    ilida raidos zogr 2

    ilida raidos zogr 3

    ilida raidos zogr 4

    ilida raidos zogr 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Στέλιου Ράιδου φιλοξενείται από τις 24/06 στην πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας
    Η πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Στέλιου Ράιδου φιλοξενείται από τις 24/06 στην πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας

    Μία ακόμα εικαστική έκθεση θα φιλοξενήσει η πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, από την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 έως και την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.

    Πρόκειται για την ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Στέλιου Ράιδου, υπό τον τίτλο: «Η αισθητική των συμβάντων της λήθης».

    Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου 2024, ενώ οι ώρες προσέλευσης για τον κοινό είναι καθημερινά από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΑΪΔΟΥ:

    Ο Στέλιος Ράιδος φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, την περίοδο 2012 – 2017, πραγματοποιώντας παράλληλα σπουδές στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τάσου Χριστάκη και Ζάφου Ξαγοράρη.

    Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (ROOMS 2018, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 2010-2017) και στην Ηλεία (ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 2023).

    Από το 2019 έως σήμερα ζει και εργάζεται ως εικαστικός εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηλείας.

    Παράλληλα, συνεργάζεται με τον λαογραφικό σύλλογο «ΟΞΥΑΛΟΣ» ως υπεύθυνος του τμήματος ζωγραφικής, διδάσκοντας ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική σε ενηλίκους και εφήβους, οι οποίοι αποσκοπούν την ένταξη τους σε σχολές Καλών Τεχνών και σχεδίου.

    raidos ekth ilida 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εικαστική έκθεση 31 Ελλήνων καλλιτεχνών στη Βιέννη από την Κωνσταντίνα Φαρμάκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας
    Εικαστική έκθεση 31 Ελλήνων καλλιτεχνών στη Βιέννη από την Κωνσταντίνα Φαρμάκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας

    Υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 30 Μαΐου η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνεται στη Βιέννη η εικαστικός και ιστορικός τέχνης κας Κωνσταντίνα Φαρμάκη, η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Καρδαμά Αμαλιάδας.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε το αίτημα της κυρίας Φαρμάκη, μέσω του οποίου ο Δήμος Ήλιδας ταξιδεύει νοητά στο κέντρο της Ευρώπης.

    Όπως τόνισε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος στην Ελληνίδα εικαστικό, που έχει μοιράσει τη ζωή της ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, εξάγοντας το Ελληνική πολιτισμό στην κεντρική Ευρώπη:

    «Αγαπητή κυρία Φαρμάκη,

    Μέσω του εικαστικού ταξιδιού που επιμελείστε και διοργανώνετε στο κέντρο της Ευρώπης, την Βιέννη, ο Δήμος Ήλιδας «ταξιδεύει» μαζί σας, διανύοντας μια νοητή πολιτιστική διαδρομή που συμβάλει στην εξωστρέφειά του, αλλά και στην ανάγκη για ανάδειξη του ιστορικού ονόματος της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων που πρεσβεύει, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

    Στη μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί επί Αυστριακού εδάφους, 31 Έλληνες και 7 Ευρωπαίοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το έργο τους από τις 21 έως τις 30 Μαΐου, υπό την αιγίδα -μεταξύ άλλων- και του Δήμου μας.

    Του Δήμου Ήλιδας που θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας, αφού κι εσείς δεν ξεχνάτε τη γενέτειρά σας και βρίσκεστε πάντα δίπλα της, όποτε κι αν σας ζητήθηκε.

    Είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη έκθεση της Βιέννης θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, όπως συμβαίνει σε όλα τα εικαστικά γεγονότα που διοργανώνετε όλα αυτά τα χρόνια.

    Και πάλι σας εύχομαι κάθε επιτυχία από καρδιάς.»

    eikastiki vieni ilid 2

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ:

    Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος, πτυχιούχος ιστορικός και κριτικός τέχνης του Τμήματος Ιστορίας – Θεωρίας της Τέχνης, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

    Γεννήθηκε στον Καρδαμά Αμαλιάδας και μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής. Τα Χριστούγεννα του 2016 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο: «Με το μπλε τ’ ουρανού και της θάλασσας» στο Παλάτι του Οττενστάιν (schloss Ottenstein) στην Κάτω Αυστρία.

    Από 21 Οκτωβρίου του 2017 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018 παρουσίασε την δεύτερη ατομική της έκθεση με τίτλο «το άνθος της ψυχής μου» στο Public στην Βιέννη Αυστρίας, με έργα εμπνευσμένα από τα γραπτά της Αλκυόνης Παπαδάκη, η οποία συμμετείχε ως τιμώμενο πρόσωπο στην έκθεση, παρουσιάζοντας μαζί με την θεατρολόγο δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βίκυ Τσιανίκα τα έργα της ζωγράφου μέσα από την δική τους λογοτεχνική ματιά.

    Από 20 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι 20 Νοεμβρίου 2018 παρουσίασε την τρίτη ατομική της έκθεση στο Kinder Paradies Teichaueser στην Κάτω Αυστρία, ενώ παράλληλα συμμετείχε μ’ένα έργο της στην Α΄ Διεθνή Έκθεση με τίτλο “Mare Magnum” που διοργάνωσε ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας από 08 έως 12 Οκτωβρίου 2018.

    «Ταξιδεύοντας τον ανθό της ψυχής της» στην Ελλάδα μας φέρνει σε επαφή με τα έργα της, αρχής γενομένης από την γενέτειρά της Αμαλιάδα, όπου παρουσίασε την τέταρτη ατομική της έκθεση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας από 22 Δεκεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019, ενώ από 23 Ιανουαρίου μέχρι 6 Φεβρουαρίου συμμετείχε με τον «Φάρο» της στην Ομαδική Έκθεση που διοργάνωσε η Meg Art Gallery στην Αθήνα με τίτλο: «Ελλάδα χώρα του φωτός».

    Συνεχίζοντας το ταξίδι της η Έκθεση παρουσιάζεται στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης Ν. Λακωνίας από 23 Φεβρουαρίου 2019 έως 10 Μαρτίου 2019. Καθοδηγητής της αλλά και ο άνθρωπος που την ενθάρρυνε προκειμένου να εκθέσει τα έργα της ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Μάκης Βαρλάμης, ο μεγάλος Έλληνας εικαστικός, αρχιτέκτονας και διακοσμητής, Πρόεδρος της Kunst Museum Schrems.

    Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην ζωγραφική με λάδια, με τον καθηγητή της Kunst Akademie Zwettl, SR, Bluemel Karl. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε Αυστρία και Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αυστρία. Είναι μέλος του Ομίλου για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και του “Literatour House” Salzburg.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ήλιδας: Εικαστική Έκθεση με τίτλο «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό» - Εγκαίνια Σάββατο 18/03
    Δήμος Ήλιδας: Εικαστική Έκθεση με τίτλο «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό» - Εγκαίνια Σάββατο 18/03

    Εγκαίνια Έκθεσης Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

    και ώρα 20.00

    Εικαστική Έκθεση με έργα δύο σημαντικών δημιουργών, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 17 Μαρτίου έως και 24 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα Εκθέσεων του Δημοτικού Θεάτρου Αμαλιάδας. Πρόκειται για τους Οδυσσέα Άννινο και Κωνσταντίνα Καφύρα Βαρελά, δύο καλλιτέχνες με διαφορετική τεχνοτροπία, με διαφορετική προσέγγιση, σε ύφος χρώματα και φόρμες όπως και ο τίτλος της έκθεσης αναδεικνύει: «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό».

    Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 20.00, στα οποία θα είναι παρόντες και οι δύο καλλιτέχνες.

    dimos ilidas ekthesi zogr 3

    Οδυσσέας Άννινος

    Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών με τον καθηγητή Δημήτρη Χυτήρη.

    Το 1972 πήρε το πτυχίο του από τη σχολή Δοξιάδη αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

    Το 1980 δημιούργησε την (Anino design) διακοσμητικό και μελετητικό γραφείο το οποίο διατηρεί έως και σήμερα.

    Κατά την περίοδο 2000 -2004 διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωση αρχιτεκτόνων και διακοσμητών εσωτερικού χώρου, και την ίδια περίοδο ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την πιστοποίηση των πτυχίων δημοσίων ΙΕΚ.

    Παράλληλα έκανε ατομικές εκθέσεις σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

    Τον Ιούνιο του 2012 παρουσίασε στον Πολυχώρο Αθηναΐς στο Βοτανικό την τελευταία του εικαστική δημιουργία με τίτλο «Ο μελισσοκόμος των αγγέλων» έργα εμπνευσμένα από τις ταινίες του μεγάλου μας σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, έχοντας και την αποδοχή της οικογένειας του

    Τα έργα του παρουσιάζονται μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε επιλεγμένα σχολεία ανά την Ελλάδα. Η έκθεση των έργων του συνεχίζεται σε δήμους και πόλεις της χώρας καθώς και σε πόλεις της Ευρώπης!

    dimos ilidas ekthesi zogr 4

    Κωνσταντίνα Καφύρα- Βαρελά

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα και κατάγεται από καλλιτεχνική οικογένεια. Το χάρισμα και την αγάπη για την ζωγραφική η κ. Κωνσταντίνα Καφύρα - Βαρελά το κληρονόμησε από τον παππού της Θεοχάρη και τη Νονά και Θεία της Τζένη Κωστή, ζωγράφο αγιογράφο. Η ίδια δηλώνει: “Η αλήθεια είναι ότι μου μετέδωσαν την αγάπη για τη ζωγραφική από την ημέρα που γεννήθηκα. Από τα 12 μου χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με λάδι σε μεταξωτό καμβά. Κοντά στα 16 μου χρόνια πηγαίνοντας ακόμα σχολείο η ανάγκη μου να υλοποιήσω τα όνειρά μου επάνω στην τέχνη εργάστηκα για δυόμισι χρόνια στο εργαστήριο κεραμικών αρχαίων ελληνικών αγγείων που διατηρούσε τότε η εικαστικός τέχνης Έφη Γεωργοπούλου. Στα 18 μου χρόνια γνωρίζοντας τον σύζυγό μου έκανα την πρώτη μου ερωτική συμφωνία, πάντρεψα την εικαστική τέχνη με τα άνθη».

    Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις με τιμητικές διακρίσεις, επαίνους και βραβεία μαζί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Μερικές από αυτές είναι : Moυσείο θάλασσα Αγία Νάπα, Ουνέσκο, Π.Ε.Λ.Τ, Gallery Διώνη, Απελλής, Megart Gallery, Μορφωτικό κέντρο πρεσβείας Αιγύπτου, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Καλλιτεχνόραμα Γλυφάδας, κ.α.

    Έργα της έχουν μπει σε εικαστικά Ανθολογία, σε ημερολόγια Εικαστικών καλλιτεχνών και σε ειδικές εκδόσεις σύγχρονων δημιουργών.

    Η αξία της έγκειται στην ευαισθησία που εκπέμπει μέσα από την αμφισημία της προτίμησης, της επιλεκτικότητας, που διακρίνει τη μορφή του στησίματος, κάθε πίνακα που παρουσιάζει απόψεις πέρα από την προσέγγιση της πεζής διάστασης.

    Η ζωγραφική για την ίδια είναι η ίδια η ζωή, στοχεύοντας πάντα στην ανάδειξη ενός ζωογόνου συνδυασμού :της αγάπης με την ομορφιά.

    dimos ilidas ekthesi zogr 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Έκθεση Ζωγραφικής της σπουδαίας εικαστικού Γκόρντανα Ραντόγιεβιτς θα πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα στις 15/07
    Έκθεση Ζωγραφικής της σπουδαίας εικαστικού Γκόρντανα Ραντόγιεβιτς θα πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα στις 15/07

    Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Δημακόπουλο

    Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής της σπουδαίας ζωγράφου Γκόρντανα Ραντόγιεβιτς, στο Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αμαλιάδα και ώρα 21.00. Η Γκόρντανα Ραντόγιεβιτς γεννήθηκε στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας το 1965. Πήρε Δίπλωμα Ζωγράφου με Άριστα και Μάστερ από την Ανώτατη Σχολή καλών Τεχνών του Βελιγραδίου. Έχει βραβευθεί σε πολλούς διαγωνισμούς ζωγραφικής της Σερβίας. Με υποτροφία ειδικεύτηκε στις Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στην Ελλάδα διδάχτηκε και την βυζαντινή αγιογραφία. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στην Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αμαλιάδα.

    Την Παρασκευή, πρώτη μέρα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα, εκτός από το εικαστικό αφιέρωμα, και μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Δημακόπουλο. Στο μουσικό αφιέρωμα συμμετέχουν στο πιάνο: η Ασπασία Ζερλεντέ, η Τατιάνα Δημακοπούλου, ο Θεόδωρος Δημακόπουλος και η Τζίνα Θεοδωροπούλου. Η Διάρκεια έκθεσης είναι 15 Ιουλίου – 25 Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας 19.00-23.00 καθημερινά.

    ekthesi zogr amaliada 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αμαλιάδα: Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης των σπουδαστών του Kristo Hasa
    Αμαλιάδα: Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης των σπουδαστών του Kristo Hasa
    Η έκθεση των σπουδαστών του εικαστικού και δασκάλου ζωγραφικής Kristo Defrim Hasa εγκαινιάζεται απόψε το βράδυ στις 8.00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα.
    Η έκθεση θα περιλαμβάνει 33 έργα των σπουδαστών από τις ομάδες ζωγραφικής Αμαλιάδας και δήμου Πηνειού και θα έχει ως τίτλο “Χρόνια και Τέχνη”. Η ομάδα ζωγραφικής από το τμήμα ζωγραφικής Αμαλιάδας αλλά και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πύργου εδώ και 18 χρόνια έχουν διαγράψει σημαντική πορεία, όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε εκθέσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Την έκθεση την έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο ζωγράφος και απόψε θα την μοιραστεί με το κοινό. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση ανήκουν στους Θεώνη Δαγκρέ, Μαίρη Γκάτζου, Μαρία Μπίνιτσα, Σάσα Νικολόπουλου, Μυρσίνη Μπέκιου, Βλασσούλα Βεβέ, Αθανασία Ξένου, Χρυσάνθη Ξένου, Τούλα Ρηγοπούλου, Βάσω Ψιχάλη, Κική Ξένου, Μαρία Δευτεραίου, Φωτεινή Κωνσταντινίδου, Σοφία Ξουρή, Γεωργία Σπεντζάρη, Γαλάτεια Πέτα Καζάκου, Μαρία Νίκα, Γιώτα Καπώνη, Τασία Τσακοπιάκου, Βενετία Παπαδόπουλου, Ρούλα Μουζάκη, Αγνή Μπαχ, Σοφία Αρβανίτη, Γιάννη Κωνσταντόπουλου, Βάσω Δεδότση, Θεόδωρο Καραμέρο, Μίνα Πλέσσα, Θεοδώρα Μπούρα, Ευαγγελία Αργυρού, Θεώνη Χρυσανθακοπούλου, Σταύρο Μουζάκη, Μαργαρίτα Πιπίλα, και Κώστα Καλαμαρά.
    Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το βράδυ καθημερινά από τις 6 μέχρι και τις 12 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας.
    Φωτογραφία: Kristo Defrim Hasa
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch