Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 10:24

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το Σάββατο στις 8 μμ στο Σινέ Άστρον

Την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Φιλαρμονική Λεχαινών, θα δώσει και φέτος μέσα στις γιορτές. Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Σινέ Άστρον θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο φυσικά εμπλουτισμένο με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Πάνω στη σκηνή του Σινέ Άστρον θα εμφανιστούν 45 μουσικοί και τραγουδιστές. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ανδρέας Μίγκος και ο αντιπρόεδρος και ταμίας Γεράσιμος Μηχανός, μίλησαν για την εκδήλωση αυτή.

«Τα τελευταία χρόνια διανύουμε μια πολύ καλή περίοδο και έχουμε έναν πολύ καλό μαέστρο που έχει δώσει την ψυχή του στη Φιλαρμονική, τον Δημοσθένη Χατζηγιάννη. Είναι πολύ μεγάλο το έργο του που θα φανεί και σε αυτή τη συναυλία όπως και σε τόσες άλλες που έχει δώσει η Φιλαρμονική. Το κοινό θα δει στην σκηνή του «Άστρον» 45 μουσικούς μαζί με τραγουδιστές. Κάτι πρωτόγνωρο για τα δικά μας δεδομένα, καθώς και άλλες εκπλήξεις από τη Φιλαρμονική» σημείωσε ο κ. Μίγκος.

«Παραλάβαμε την φιλαρμονική με 25 παιδιά και έχουν φτάσει σε 60 της πρώτης μπάντας και το φυτώριό μας με 27 παιδιά. Είμαστε πολλοί που στηρίζουμε τις ανάγκες της Φιλαρμονικής, τα έξοδα της οποίας είναι μεγάλα, με τις στολές, τα όργανα κ.α. Πολλές φορές αδυνατούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες. Όπου πάμε λαμβάνουμε τα εύσημα εκπροσωπώντας την περιοχή μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μηχανός.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 14:56

Σχετικά Άρθρα

  • Νέος αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Λεχαινών ο Δημήτρης Κωνσταντάκης
    Νέος αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Λεχαινών ο Δημήτρης Κωνσταντάκης

    Ο Δημήτρης Κωνσταντάκης είναι μουσικός με ακαδημαική μόρφωση και πολύχρονη εμπειρία σε διάφορες φιλαρμονικές στην Ελλάδα και μουσικά σύνολα.

    Έχει διευθύνει ορχήστρες και έχει ασχοληθεί με την ενορχήστρωση και την σύνθεση.

    Είναι απόφοιτος του "MUSIC SCHOOL-BOSTON COLLEGE" με πτυχίο "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" με την ειδικότητα "ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ"

    Επίσης,διαθέτει πτυχίο Αρμονίας,Αντίστιξης,Φυγής.

    Κατέχει δίπλωμα τρομπονιού και έχει σπουδές Ανωτέρων Θεωρητικών και 2ο έτος Ανωτέρας στο πιάνο.

    Είναι υπεύθυνος διεύθυνσης και ενορχήστρωσης του μουσικού συνόλου Sol-Fa

    Για πρώτη φορά στην φιλαρμονική Λεχαινών θα λειτουργήσει τμήμα προσχολικής ηλικίας στο οποίο τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι θα μάθουν και θα αγαπήσουν τις νότες και την μουσική.

    Εγγραφές ξεκινούν την Παρασκευή 6/9/2024 18.00-20.00 και το Σάββατο 7/9/2024 10.00-13.00 στην αίθουσα της φιλαρμονικής.

    Τηλέφωνα επικοινωνίας:6945895107,6984994267

    Έναρξη μαθημάτων την Παρασκευή 13/9/2024

    Ευχόμαστε στον νέο μαέστρο καλή αρχή με πολλές επιτυχίες συνεχίζοντας το έργο του προηγούμενου μαέστρου μας κ.Σαλβάνου τον οποίο ευχαριστούμε πολυ για την συνεργασία του.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με επιτυχία η θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών
    Με επιτυχία η θερινή συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών

    Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη καλοκαιρινή Συναυλία της Φιλαρμονικης Λεχαινών που έγινε στο χώρο του Γυμνασίου Λεχαινών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 13ου φεστιβαλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης (ευχαριστούμε για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης)

    Η διεύθυνση της μπάντας έγινε από τον Αρχιμουσικό Χρήστο Σαλβανο και η ερμηνεία των τραγουδιών από την Ανθουλα Βυθουλκα και τον Άγγελο Μουσικα... Το πρώτο μέρος περιελάμβανε ορχηστρικά κομμάτια από τον ξένο κινηματογράφο που απέδωσαν με ακρίβεια όχι μόνο οι παλιοτεροι μουσικοί αλλά και τα, νεώτερα παιδιά που έχουν λίγες εμφανίσεις, αποτελούν όμως το μέλλον της Φιλαρμονικης Λεχαινών.

    Στο διάλειμμα Μεταξύ πρώτου και δεύτερου μέρους χόρεψε παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς το τμήμα ενηλικων του Εθιμοτοπικου Ομίλου Λεχαινών, το κάποιο καταχειροκροτηθηκε. Ευχαριστούμε τον όμιλο εθιμοτοποπικων εκδηλώσεων για την παρουσία τους.
    το δεύτερο μέρος αποτελείτο από γνωστά τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου που τα ερμήνευσαν η Ανθουλα Βυθουλκα και ο Άγγελος Μουσικας, οι οποίοι ενθουσίασαν το κοινό που είχε κατακλύσει το χώρο της συναυλίας.. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας βραβεύτηκε η Φιλαρμονική Βαρθολομιου για την επί σειρα ετών με την Φιλαρμονική Λεχαινων και δόθηκαν έπαινοι σε όλους τους μουσικούς συντελεστές της συναυλίας

    Η Φιλαρμονική Λεχαινων θα ξεκινήσει πάλι τις δραστηριότητες της στις αρχές Σεπτεμβρίου με στόχο το ολυμπιακό ρητό "citius", "altius", "fortius", Δηλαδή "καλύτερα, ψηλότερα, δυνατότερα" έτσι ώστε να εκπροσωπεί επάξια στον πολιτιστικό τομέα, όχι μόνο τα Λεχαινά αλλά ολόκληρο τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και την υπόλοιπη περιοχή του Νομού Ηλειας.

    {gallery}new_images/ilialive/2024/08_August/Filarmoniki_Lexainon{/gallery}

  • Η Φιλαρμονική Λεχαινων εντυπωσίασε στο Καρπενήσι
    Η Φιλαρμονική Λεχαινων εντυπωσίασε στο Καρπενήσι

    Η Φιλαρμονική Λεχαινων εντυπωσίασε στις εκδηλώσεις Μποτσάρεια 2024 ,που έγιναν στο Καρπενήσι προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μποτσαρη.

    Την πρώτη ημέρα ή Φιλαρμονικη Λεχαινων συμμετείχε στην παρέλαση μέσα στην πόλη του Καρπενησίου μαζί με τις Φιλαρμονικες Μεσολογγίου και Καρπενησίου.

    Την Δεύτερη ημέρα συμμετείχε στην πομπή στο Κεφαλοβρυσο, τον τόπο θυσίας του Μάρκου Μπότσαρη το 1823. Η εμφάνιση της Φιλαρμονικης Λεχαινών απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και ήδη ο Δήμος Καρπενησίου απέστειλε πρόσκληση για την συμμετοχή της Φιλαρμονικης στις αντίστοιχες εκδηλώσεις το 2025.

    Αξιζει αν σημειωθεί ότι η φιλοξενία από τον Δήμο Καρπενησίου ήταν υποδειγματικη αφού κάλυψαν τα έξοδα διαμονής και διατροφής των μουσικών, ενώ η μεταφορά έγινε με το λεωφορείο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και για τον σκοπό αυτό η Φιλαρμονική ευχαριστεί τον Δήμαρχο κ. Λεντζα και την Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Κακαλετρη.

  • Εκλογές στη Φιλαρμονική Λεχαινών
    Εκλογές στη Φιλαρμονική Λεχαινών

    Το Δ.Σ της Φιλαρμονικης Λεχαινων, καλει τα μέλη και τος φίλους της Φιλαρμονικής σε γενικη συνέλευση την Κυριακη 16 Ιουνιου και ωρα 11 πμ στην αιθουσα της φιλαρμονικης (Κτιριο ΑΣΟ στα Λεχαινα) με θεματα:

    1. Διοικητικος απολογισμός απερχομενου Δ.Σ.
    2. Οικονομικος απολογισμός ααπερχόμενου Δ.Σ.
    3. Εκλογες για την αναδειξη νεου Δ.Σ (Οποιος ενδιαφερεται να θεσει υποψηφιοτητα, μπορει να επικοινωνησει με καποιο από τα μελη του Δ.Σ στα τηλεφωνα 6945895107 , 6984363221, 6984994267 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ομορφαίνει το “σπίτι” της Φιλαρμονικής Λεχαινών - Έτοιμος ο συναυλιακό χώρος
    Ομορφαίνει το “σπίτι” της Φιλαρμονικής Λεχαινών - Έτοιμος ο συναυλιακό χώρος

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Πέρυσι η Φιλαρμονική Λεχαινών απέκτησε το νέο της “σπίτι” στις αποθήκες του ΑΣΟ, που με μέριμνα του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Φέτος έγινε και η διαμόρφωση του χώρου, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί συναυλίες η Φιλαρμονική και να υποδεχθεί το κοινό της.

    Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 200 άτομα και με τις παρεμβάσεις που έγιναν για την βελτίωση της ακουστικής να απολαύσουν την μαγεία που προσφέρει με τις μουσικές της η Φιλαρμονική Λεχαινών. Όμως επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο η διοίκηση της Φιλαρμονικής δεν σταματά τις παρεμβάσεις στο χώρο ώστε να ολοκληρωθεί και να αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα στο σύνολό του για τον πολιτισμό.

    Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ανδρέας Μίγκος, μιλώντας στο ilialive.gr χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα ως πολύ σημαντική για την κορυφαία φιλαρμονική του νομού και της Περιφέρειας “Μετά από 92 χρόνια λειτουργίας αποκτά μονιμη στέγη στο κτίριο του ΑΣΟ . Η αίθουσα παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης (ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη ΛΕΝΤΖΑ) πριν ένα χρόνο και στη συνέχεια η διαμόρφωση έγινε με εισφορές χορηγών και από το υστέρημα των κατοίκων των Λεχαινών και της περιοχής τους οποίους ευχαριστούμε για την ενίσχυση του Συλλόγου μας. Έχουμε διαμορφώσει μια αίθουσα συναυλιών για 200 περίπου θεατές και πλέον θα μπορούμε να κάνουμε συναυλίες στο χώρο μας που γίνεται μια ακόμα πηγή πολιτισμού για τα Λεχαινά και το Δήμο μας. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε στην αίθουσα, για θέρμανση, διαμόρφωση χώρων, γραφείων κλπ όμως η αρχή έγινε και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον” σημείωσε ο κ. Μίγκος.

    Filarmoniki Lexainon 2

    Filarmoniki Lexainon 3

    Filarmoniki Lexainon 4

  • Κάλαντα και μελωδίες με τη Φιλαρμονική Λεχαινών!
    Κάλαντα και μελωδίες με τη Φιλαρμονική Λεχαινών!

    Ν. Κοροβέσης: «Χαρίζουμε μία νότα χαράς και αισιοδοξίας στους ανθρώπους που μας προσέχουν και σε αυτούς που είναι μακριά από τις οικογένειές τους»

    Για μία ακόμη χρονιά, ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υλοποίησε την δράση «Κάλαντα και Μελωδίες».

    Σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Λεχαινών ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης, ευχήθηκε τα χρόνια πολλά σε προσωπικό και ασθενείς των νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, ενώ επίσης και στο προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

    Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε την τελευταία δράση πολιτισμού για το έτος, αποχαιρετώντας το 2023 με χαμόγελα και αισιοδοξία , αναμένοντας το 2024 να αποτελέσει μία νέα αρχή με υγεία και χαμόγελα σε όλο τον κόσμο.

    Μαζί με το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, παρακολούθησαν τη δράση και οι διοικητές, κ. Σπύρος Πολίτης, κ. Αριστέα Παπαδοπούλου και κ. Μαρία Μπαχού, τους οποίους συνδέει με τον Αντιπεριφερειάρχη ισχυρή σχέση φιλίας και συνεργασίας.

    kalanta 2

    kalanta 3

    kalanta 4

    kalanta 5

    kalanta 6

  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου
    Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου

    Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Χριστουγεννιάτικη γιορτή υπό την ευθύνη και τον συντονισμό του εκπαιδευτικού θεολόγου, π. Θεόδωρου Χαμάλη. Στη γιορτή παρουσιάστηκαν σχετικά ποιήματα Λογοτεχνών, έθιμα ευρωπαϊκών χωρών και προσεγγίστηκε με αισθητική ανάλυση ο πίνακας του Νικηφόρου Λύτρα με τίτλο «Τα κάλαντα», που αποτυπώνει με ευαισθησία το χριστουγεννιάτικο εορταστικό πνεύμα. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες δραματοποίησαν το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το σπίτι» σε διασκευή. Ακόμη παρουσιάστηκαν, απόσπασμα από την αντιπολεμική ταινία «Καλά Χριστούγεννα» και «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Άντερσεν. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μετέδωσαν τα μηνύματα των Χριστουγέννων για αγάπη, ελπίδα, αισιοδοξία και ειρήνη στον κόσμο! Την εορτή πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου με χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού μουσικής, κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση. Την τεχνική. επιμέλεια είχε ο εκπαιδευτικός πληροφορικής κ. Ιωάννης Πετρόπουλος. Στο τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Μάρθα Ιακωβίδου, προσέφερε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς χριστόψωμα.

    Κλείνοντας τη γιορτή η Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Δέσποινα Ηλιοπούλου ευχήθηκε στη σχολική κοινότητα Καλά Χριστούγεννα και ειρηνικό, ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο το νέο έτος 2024!

    2o gumasio xrist giorti 23 2

    2o gumasio xrist giorti 23 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ ντύθηκε στα γιορτινά του!
    Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ ντύθηκε στα γιορτινά του!

    Το ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ ντύθηκε στα γιορτινά του την προηγούμενη Τετάρτη 20/12, άνοιξε τις πύλες του στους φίλους του και πραγματοποίησε μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!

    Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ τραγούδησαν, χόρεψαν, διασκέδασαν με την ψυχή τους και υποδέχτηκαν τον Άγιο Βασίλη με πολύ πολύ αγάπη και χαρά καταλαβαίνοντας πως όλη την χρονιά που πέρασε ήταν καλά παιδιά και ανταμείφθηκαν για αυτό!

    Η ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες τους Νίκο Σαλβάνο για τους υπέροχους λουκουμάδες που έφτιαξε και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες , την Διασκεδαστική Ομάδα ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ για την πάντα ξεχωριστή προσφορά του στην διασκέδαση των παιδιών, την Σχολή Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού Εβίτα Κεραμιδά για τις μοναδικες χορογραφίες της, τον Petros Karonis για τις φωτεινές φωτογραφίες και τον κ. Δημήτρη Μιαούλη και την TAXI OIL που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ επίσης για την παρουσία τους στην γιορτή τους προς τον νεοκλεγέντα δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή, τον νυν αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πύργου κ. Γιάννη Πλεμμένο, τον κ. Ανάστο Αναστόπουλο σύμβουλο ειδικής αγωγής, το Σωματείο Παραπληγικων και τον πρόεδρό του κ. Παπανικολόπουλο Γιώργο, τον κ. Παντελή Παπαναγιώτου από την ΕΣαμεΑ Δυτ. Ελλάδας, τον εκπρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κατρίνη και την διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη.

    Ευχάριστη πινελιά στη γιορτή ήταν η παρουσία των παιδιών της Στ' Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καράτουλα- Μαγούλας τα οποία παρουσίασαν για πρώτη φορά και αφιέρωσαν ένα πανέμορφο τραγούδι που έγραψαν υπο την καθοδήγηση της δασκάλας τους Αντωνίας Μπρη και μουσικής της Μαρίας Ασημακοπούλου-Ζευκα για την αποδοχή της αναπηρίας.Τους ευχαριστούν θερμά τόσο αυτούς όσο και τους γονείς τους που τα συνοδεψαν.

    Η Ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους τους συμπολίτες μας, με υγεία και ευτυχία!

    Όλοι οι άνθρωποι να έχουνε χαρούμενες γιορτές και να θυμόμαστε πάντα να μοιράζουμε αγάπη και χαρά, αυτά είναι τα μόνα που μένουν και αξίζουν !

    kdap giorti ilianth 2

    kdap giorti ilianth 3

    kdap giorti ilianth 4

    kdap giorti ilianth 5

    kdap giorti ilianth 6

    kdap giorti ilianth 7

    kdap giorti ilianth 8

    Καλά Χριστούγεννα!

    Η ομάδα του ΚΔΑΠ μεΑ ΗΛΙΑΝΘΟΣ

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο