Βίωσαν τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού
Για την παραγωγή του κρασιού από το σταφύλι μέχρι την παρασκευή του μούστου, τη φύλαξη και την εμφιάλωσή του, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Μακρισίων, τα οποία συνοδευόμενα από τους γονείς και το προσωπικό της υπηρεσίας, πήγαν περίπατο στο οινοποιείο του κ. Αντωνίου, που βρίσκεται στη γειτονιά τους.
Ο περίπατος έγινε στα πλαίσια του πεδίου καλλιέργειας «κοινωνική και πολιτιστική ζωή», ενώ ακολούθησε ξενάγηση από το προσωπικό του οινοποιείου με τα παιδιά να παρατηρούν με περιέργεια τα μηχανήματα και να μαθαίνουν τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, καθώς και των προϊόντων που παράγει το οινοποιείο.
Τα νήπια έκαναν ερωτήσεις και περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους ανακαλύπτοντας καινούργια πράγματα, κάποια εκ των οποίων γνώριζαν από τα βιβλία που είχαν διαβαστεί στο σχολείο ή έχουν οι γονείς στα σπίτια τους.
Στο τέλος της ξενάγησης ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά και τους συνοδούς τους, από την προσφορά από τον κ. Αντωνίου χυμού και μουστοκούλουρων για να φάνε και να πάρουν μαζί τους στο σχολείο.
Επίσης προσέφερε μπουκάλια με κρασί στο προσωπικό του Παιδικού Σταθμού.
«Μικροί και μεγάλοι ανακαλύψαμε το σύγχρονο οινοποιείο των Μακρισίων, απολαύσαμε την φιλοξενία του και φύγαμε με ευχάριστες εμπειρίες» ανέφερε η παιδαγωγός κ. Ιωάννα Χριστοπούλου, η οποία ευχαρίστησε εκ μέρους των παιδιών και των γονέων τους τον κ. Αντωνίου και το προσωπικό του, ευχόμενη να έχουν υγεία και να καταναλωθούν τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν.
(Δελτίο Τύπου)