Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 08:53

Βραβείο Tourism Awards 2020 για το "Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου" και το Γιώργο Βούκανο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Βραβείο Tourism Awards 2020 μια μεγάλη διάκριση για τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο, το «Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» και για το αγαπημένο Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Άλλη μια μεγάλη διάκριση απέσπασε ο Γιώργος Βούκανος και το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης αφού βραβεύτηκε με τα βραβεία Tourism Awards 2020 στην κατηγορία Πολιτιστική Εκδήλωση για το έργο του «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2017 με εξαιρετική επιτυχία στο Κάστρο Χλεμούτσι. Διακρίθηκε ανάμεσα από εκατοντάδες κορυφαίες συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη δυναμική στην ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού στον τόπο που δεσπόζει το ονειρικό Κάστρο Χλεμούτσι.

Η Βράβευση αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή όχι μόνο για τον δημιουργό και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ που πραγματικά πέρσι πάλεψε χωρίς καμία βοήθεια από τον Δήμο για να μην χαθεί ο θεσμός, για τους συνεργάτες του που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθούν το όραμά του και είναι μαζί του σε αυτή την βράβευση, καθώς και για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη που έχει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και από την Προϊσταμένη κα Ερωφίλη Ίρις Κόλλια και την Προϊσταμένη του Κάστρου κα Νάνσυ Ράλλη που έχει και την επιστημονική εποπτεία της δράσης .

Παράλληλα είναι όμως και μια τιμητική βράβευση και για τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και τον νέο Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα που στηρίζει την προσπάθεια αυτή, αφού με το βραβείο αυτό ο Δήμος μπαίνει επίσημα στον χάρτη των επιτυχημένων προορισμών πολιτιστικού τουρισμού. Ένα ακόμα ευχάριστο γεγονός είναι ότι η βράβευση αυτή για τον Γιώργο Βούκανο και το πολυθεματικό έργο του, άνοιξε το δρόμο για την υποψηφιότητα στα European Tourism Awards.

Το Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που συντροφεύει χιλιάδες θεατές με τις καλλιτεχνικές επιλογές του Γιώργου Βούκανου, δημιουργώντας ένα πραγματικά επιτυχημένο καλοκαιρινό ταξίδι στον Πολιτισμό μετά από την περσινή του διάκριση να ανήκει στα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ EFFE, με την φετινή κορυφαία βράβευση του θεσμού «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου - Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου» από τα tourism Awards 2020, βάζει ένα ακόμα λιθαράκι επιτυχίας για την δύσκολη αυτή χρονιά και προβάλλει τον τόπο μας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Η σελίδα των βραβείων

Δείτε το video clip του τραγουδιού White Rose που δημιούργησε η Up & High Media and Productions, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Βούκανου στο μαγευτικό κάστρο Χλεμούτσι για τις ανάγκες του project.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Μουσική Γιώργος Βούκανος, Κείμενα – στίχοι Μαίρη Βούκανου, Σκηνικά Christo Defrim Hasa, Video Art Έφη Παναγοπούλου, Φωτισμοί Σάκης Μαράκας, Χορογραφία Δήμητρα Μπέρτσου, Γραφιστική Επεξεργασία Νίκος Διονυσόπουλος, Επιστημονική Επιμέλεια Νάνσυ Ράλλη και τον Τραγούδι Άντα Αθανασοπούλου, αφήγηση Χρύσα Ρόμα. Με την φιλική συμμετοχή του Συλλόγου αναβιώσεων Γκιόστρα της Ζακύνθου. Μαζί τους ο Σύλλογος Ανδραβίδας & Πεδινής Ηλείας η Εστία και ο Γιώργος Ανδριόπουλος, η Αθλητική Ένωση Λεχαινών – Τμήμα Τοξοβολίας. Μουσικοί Γιώργος Βούκανος Πιάνο - Synths, Σταύρος Παργινός Βιολοντσέλλο, Ιωάννης Κοψίνης Ντραμς, Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος Ηλεκτρική Κιθάρα, Κώστας Καούρης Ηλ. Κιθάρα - Ηλ. Μπάσο. Ομάδα Χορού Δήμητρα Μπέρτσου – Χάρης Διαμαντόπουλος, Διονυσία Μπινιώρη, Νατάσα Σταυροπούλου, Ηρώ Γρηγοροπούλου. Υπεύθυνος Εθελοντών Στάθης Αρβανίτης, Τεχνικός Σωτήρης Νικολουτσόπουλος, Εθελοντές Ευτυχία Σπυροπούλου, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνα & Γιώτα Βασιλακοπούλου, Κοσμοπούλου Καλλιόπη, Σταύρος Κυπριάδης, Μαρίτσα Παπαχατζή, βοηθός σκηνής Ελένη Αθανασοπούλου. Συνεργάστηκαν για την δημιουργία του έργου η Up & High Media and Productions με τους συντελεστές της Γιάννη Σπυρούνη και Γιάννη Τσούκα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Νίκο Εσπιαλίδη, η ΕΡΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα με τον Πανταζή Τσάρα και τον Μιχάλη Συγλέτο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 22:30

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Γιώργος Βούκανος μελοποιεί τον γνωστό Καταλανό Ποιητή και Ακαδημαϊκό Jaume Pont
    Ο Γιώργος Βούκανος μελοποιεί τον γνωστό Καταλανό Ποιητή και Ακαδημαϊκό Jaume Pont

    Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος μελοποιεί τον γνωστό Καταλανό Ποιητή και Ακαδημαϊκό Jaume Pont και τον ποιητικό του κύκλο ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ.

    Το έργο ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ - Vuelo De Cenizas θα παρουσιαστεί σε 1η παγκόσμια εκτέλεση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στα Προπύλαια, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών. θα ακουστούν 17 μελοποιημένων ποιημάτων του εξαιρετικού καταλανού ποιητή και ακαδημαϊκού Jaume Pont, που συνέθεσε ειδικά για την εκδήλωση ο βραβευμένος διεθνώς μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος. Στην εκδήλωση θα παρίσταται και ο ποιητής. Tα τραγούδια ερμηνεύει η Σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και στο πιάνο συνοδεύει ο Σταύρος Πετσαλάκης.

    Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο της έναρξης του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική με τίτλο: “Imaginarios his: «Imaginarios históricos, sociales, políticos, económicos y culturales del mundo ibero latinoamericano en la era global», που διοργανώνει το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της αλλοδαπής, υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής, της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

    Ώρα Έναρξης 18.30 με ελεύθερη είσοδο.

    voukanos Jaume Pont 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γ. Βούκανος: Ένα «λευκό τριαντάφυλλο» στην κορυφή των Intercontinental Music Awards στο Λος Άντζελες
    Γ. Βούκανος: Ένα «λευκό τριαντάφυλλο» στην κορυφή των Intercontinental Music Awards στο Λος Άντζελες

    Με την Αρχαία Ολυμπία σε πρώτη θέση

    "Καλησπέρα σας από την Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες...". Μ’ αυτόν τον σημειολογικό χαιρετισμό, ο Γιώργος Βούκανος κατάφερε μέσα σε λίγες μόλις φράσεις να εκφράσει τον ιερό συμβολισμό της Αρχαίας Ολυμπίας στο κοινό του Λος Άντζελες όπου θα τελεστούν και οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αφορμή δεν ήταν άλλο από το κορυφαίο βραβείο που απέσπασε στα Intercontinental Music Awards !

    O Γιώργος Βούκανος με φόντο το Κάστρο Χλεμούτσι παρέλαβε το βραβείο του στην κατηγορία καλύτερου τραγουδιού στην Ευρώπη με το White Rose σε ποίηση του Ιρλανδού Ποιητή John Boyle O' Reilly που ερμήνευσε μοναδικά η ταλαντούχα Άντα Αθανασοπούλου.

    ICMAwards 2024 George Voukanos

    Το τραγούδι είναι το εισαγωγικό θέμα από το πολυβραβευμένο Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου και ήταν υποψήφιο σε δύο κατηγορίες καλύτερης ερμηνείας (Performance Categories - Best Vocalist) και καλύτερου τραγουδιού (Europe - Best Celtic Song) όπου και απέσπασε και το βραβείο προβάλλοντας το πανέμορφο μνημείο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Με τον εισαγωγικό χαιρετισμό του και αφού ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή έστειλε το δικό του μήνυμα στο διεθνές κοινό και μετά τις εξελίξεις και στο κοινό μέτωπο όλων των Ηλείων ώστε η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή να αλλάξει την απόφασή της και τελικά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΔΟΕ να γίνει τελικά στην Αρχαία Ολυμπία.

    Ο βραβευμένος συνθέτης αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για το βραβείο αυτό προσκάλεσε όλους να επισκεφθούν το φιλόξενο τόπο της Ηλείας και να γνωρίσουν από κοντά την μοναδική ιστορία και τις φυσικές ομορφιές του τόπου που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    The White Rose2

  • Στην ΕΡΤ2 το μαγευτικό "Ταξίδι του Αλφειού" των Γιώργου Βούκανου - Έφης Παναγοπούλο
    Στην ΕΡΤ2 το μαγευτικό
    Στην ΕΡΤ2 την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 22:45 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά το ατμοσφαιρικό μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου και της Έφης Παναγοπούλου "Το Ταξίδι του Αλφειού" σε σκηνοθεσία Χρήστου Φασόη Μια σπουδαία παρακαταθήκη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου άφησε ο Δήμος Πύργου με τη Συναυλία αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου του 2022, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, στο Λιμάνι του Κατακόλου, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη καθώς και με μια πλειάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών.
    Στο γραφικό Λιμάνι του Κατακόλου, ζωντάνεψε ο μύθος του Αλφειού και της Αρέθουσας μέσα από το βραβευμένο έργο με Tourism Awards 2022. Τα κείμενα-στίχοι είναι της Έφης Παναγοπούλου, βασισμένα στο ομώνυμο βιβλίο της που διανέμεται δωρεάν από τον Δήμο Πύργου στα δημοτικά σχολεία της περιοχής
    Τα τραγούδια ερμηνεύουν η μαγευτική σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο εξαιρετικός τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.
    Ο αγαπημένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης αφηγήθηκε με αισθαντικό τρόπο το μύθο. Η μυθική προσωπικότητα του Αλφειού ζωντάνεψε από τον ηθοποιό Βασίλη Μίχα, και η ταλαντούχα Χρύσα Ρώμα έγινε η αέρινη Αρέθουσα. Στη συναυλία συμμετείχε ο Λύραυλος με αρχαία ελληνικά όργανα (Παναγιώτης Στέφος, Μιχάλης Στέφος, Όλγα Στέφου). Την χορογραφική επιμέλεια έχει η Νατάσσα Ζουμή και την τηλεσκηνοθεσία έκανε ο Χρήστος Φασόης. To 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου, τον ΔΟΠΠ, σε συνεργασία με την ΕΡΤ (χορηγός επικοινωνίας), υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
    Μουσική: Γιώργος Βούκανος Κείμενα - Στίχοι: Έφη Παναγοπούλου
    Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης Διεύθυνση Παραγωγής: Χρίστος Σταθακόπουλος Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης Μοντάζ: Θανάσης Παπακώστας
  • Λάμψη πολλών Καρατίων στη βράβευση του Γιώργου Βούκανου και της Έφης Παναγοπούλου
    Λάμψη πολλών Καρατίων στη βράβευση του Γιώργου Βούκανου και της Έφης Παναγοπούλου

    Στους Χρυσούς Πρωταγωνιστές του Ελληνικού Πολιτιστικού Τουρισμού για το 2024 με τα βραβεία Tourism Awards!

    Σε μια λαμπερή τελετή με προσέλευση σημαντικών προσωπικοτήτων, που ξεπέρασε τα 500 άτομα, γιορτάστηκαν στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τον ελληνικό τουρισμό για 11η συνεχή χρονιά. Τα βραβεία - θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και επιβράβευσαν τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.

    Ο διεθνώς βραβευμένος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος και η γνωστή συγγραφέας Έφη Παναγοπούλου με πολλά βραβεία για τα έργα της, κατέκτησαν το κορυφαίο Gold – Χρυσό βραβείο των Tourism Awards 2024 στην κατηγορία "Πολιτισμός, Αρχαιολογία, Ιστορία, Λαογραφία, Μουσική" για την δημιουργία και παρουσίαση των καινοτόμων έργων τους "Θεσμοφορίων Χορός - Ωδή στη Γη/ Physis Γαία Project - Μυθικές Μελωδίες Ποταμών" στο πλαίσιο του νεοσύστατου "Φεστιβάλ Γαίας - Νέα Θεσμοφόρια" που διοργανώνει η Νέα Μητροπολιτική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής με την αιγίδα του ΕΟΤ. Το έργο παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο και κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού με την πρωτοπορία και την καλλιτεχνική του αξία.

    Οι δύο δημιουργοί, η Έφη Παναγοπούλου και ο Γιώργος Βούκανος, με τα οπτικοακουστικά τους έργα εντυπωσίασαν το κοινό το οποίο ανταποκρίθηκε θερμά. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή καταξιωμένων και ταλαντούχων καλλιτεχνών, όπως του μεγάλου σολίστ Βασίλη Σαλέα, της αγαπημένης Ευρυδίκης, με τις εξαιρετικές ερμηνείες της Άντας Αθανασοπούλου, του Σταύρου Σαλαμπασόπουλου, της Έλλης Δαδήρα, της Χρύσας Ρώμα, του Δημήτρη Μαγγίνα, του Βασίλη Μίχα, της Αρτέμιδας Ιγνατίου στις Χορογραφίες, της Melody Chamber Orchestra υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, της Χορωδίας Αποφοίτων Αρσακείων - Τοσιτσείων GraduArti σε διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμης Κούκνη, της Camerata Junior Ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση της Αριστέας Τσιχλή, και του συγκροτήματος αρχαίων μουσικών οργάνων Λύραυλος, παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τα έργα αυτά που άφησαν ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα για την προώθηση θεσμών και εκδηλώσεων Πολιτιστικού Τουρισμού.

    Η Έφη Παναγοπούλου ευχαρίστησε τους διοργανωτές και την κριτική επιτροπή για την μεγάλη αυτή διάκριση καθώς και τους καλλιτέχνες και τις εταιρείες που συμμετείχαν στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως τo Melody Spirit Institute, την Anthos MCE - MultiCultural Events, το Terra Olympia Institute και τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος ευχαρίστησε την Νέα Μητροπολιτική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου και την κα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών που με την ιδέα τους να επαναφέρουν με ένα σύγχρονο Φεστιβάλ τον θεσμό των αρχαίων Θεσμοφορίων που συνδέεται με την καρποφορία της γης, έδωσαν την ευκαιρία στους δύο δημιουργούς να κάνουν ένα νέο έργο αφύπνισης για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου που θα μείνει ως παρακαταθήκη για το μέλλον και παράλληλα να προβάλλουν το ρόλο της γυναίκας σε σχέση με αυτό από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

    Παρουσιαστές της βραδιάς των Tourism Awards 2024 ήταν οι δημοσιογράφοι Σοφία Κωνσταντινίδου και Πέτρος Κουμπλής.

    Οι δύο βραβευμένοι δημιουργοί, Γιώργος Βούκανος και Έφη Παναγοπούλου συνεχίζουν τη δημιουργική τους πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καινούργια έργα και σημαντικές συνεργασίες που θα ανακοινωθούν σύντομα!

    voukanos Panag vraveusi 2

    voukanos Panag vraveusi 3

    voukanos Panag vraveusi 5

    voukanos Panag vraveusi 7

    voukanos Panag vraveusi 8

    voukanos Panag vraveusi 6

    voukanos Panag vraveusi 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μια ακόμα διεθνή διάκριση για τον Γιώργο Βούκανο και το Aria Passion
    Μια ακόμα διεθνή διάκριση για τον Γιώργο Βούκανο και το Aria Passion

    Μια ακόμα διεθνή διάκριση έλαβε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος για το εξαιρετικό τραγούδι του Aria Passion, στην τελετή απονομής των διεθνών βραβείων μουσικής Intercontinental Music Awards που συμμετέχουν διακεκριμένοι συνθέτες, ερμηνευτές και μουσικοί από όλες τις ηπείρους. Το Aria Passion το οποίο ερμήνευσαν οι ταλαντούχες Άντα Αθανασοπούλου στο τραγούδι και Χρύσα Ρώμα για τον εορτασμό των 25 Χρόνων του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου Fashion TV κάτω από την Ακρόπολη, ντύνοντας ως μουσικό soundtrack τις δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια, απέσπασε το βραβείο καλύτερου μουσικού θέματος στην Ευρώπη στην κατηγορία Fusion. Ο Γιώργος Βούκανος παρουσιάστηκε σε ζωντανή σύνδεση στην τελετή βράβευσης στο Los Angeles και αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους κριτές για την βράβευση αυτή, προσκάλεσε τους θεατές να επισκεφθούν την όμορφη Ελλάδα, να γευτούν την Ελληνική Κουζίνα και να νιώσουν την ελληνική φιλοξενία και τον πολιτισμό της.

    Με τα Intercontinental Music Awards tο Aria Passion βραβεύτηκε για δεύτερη φορά με διεθνές βραβείο (TIL TALENT Awards Platinum)
    voukanos Aria Passion 2
    voukanos Aria Passion 3
    voukanos Aria Passion 4
    Ο Γιώργος Βούκανος συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι στις 17 Σεπτεμβρίου με ένα μεγάλο καστ καλλιτεχνών παρουσιάζοντας το νέο του έργο "Θεσμοφορίων Χορός - Μια ωδή στην Γη" σε κείμενα Έφης Παναγοπούλου μαζί με τον μεγάλο Βασίλη Σαλέα και σε σκηνοθετική επιμέλεια Άντζελας Γκερέκου στο Αττικό Άλσος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαίας της Περιφέρειας Αττικής. Τα δύο αγαπημένα κορίτσια που θαυμάσαμε αρκετές φορές στην Ηλεία στα έργα του συνθέτη θα τις δούμε σύντομα σε μεγάλες παραγωγές. Την Άντα Αθανασοπουλου θα απολαύσει σε λίγες μέρες το Αθηναϊκό κοινό στο Ηρώδειο, ενώ η ηθοποιός Χρύσα Ρώμα θα κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη σειρά "Ναυάγιο" στο Mega Channel.
    https://www.intercontinentalmusicawards.com/winners/winners2023/
    Το Aria Passion από το Fashion TV Show
    (Δελτίο Τύπου)
  • Στο ERTFLIX ”Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου” του Γιώργου Βούκανου
    Στο ERTFLIX ”Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου” του Γιώργου Βούκανου
    ”Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου” έρχεται να μαγέψει και πάλι χιλιάδες θεατές ανά τον κόσμο αφού μέσω του ERTFLIX θα ξαναπαρουσιαστεί σε παγκόσμια προβολή.

    Το βραβευμένο έργο του Γιώργου Βούκανου, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 2018 στο κάστρο Χλεμούτσι, μέτρα μια σειρά από διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως τα Tourism Awards 2020 και τα International Travel Awards 2021.
    Από το 2019 ανήκει στο European Festivals Association EFFE , το 2020 παρουσιάστηκε στην συμφωνική του μορφή από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ ενώ τον Αύγουστο του 2021 προβλήθηκε σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό μέσω της ΕΡΤ.
    Πρωταγωνίστησε επίσης το διεθνές φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, στις Μεσαιωνικές Νύχτες του Κάστρου.

    Τα κείμενα και οι στίχοι είναι της Μαίρης Βούκανου, με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, οι εξαιρετικές ερμηνείες του Δώρου Δημοσθένους και της Άντας Αθανασοπούλου αλλά και οι αφηγήσεις του Αστέριου Πελτέκη και της Χρύσας Ρώμα που συνθέτουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αντάξιο της έως τώρα πορείας του βραβευμένου οπτικοακουστικού έργου.
  • Η συνάντηση του Γ. Βούκανου με τον μεγάλο Γιόν Βόιτ που έδειξε ενδιαφέρον για την Ηλεία
    Η συνάντηση του Γ. Βούκανου με τον μεγάλο Γιόν Βόιτ που έδειξε ενδιαφέρον για την Ηλεία

    Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μέρες ο οσκαρικός Γιόν Βόιτ και ήδη υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για την παρουσία του στη χώρα μας. Αν και δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της παραμονής του, ο γνωστός ηθοποιός και πατέρας της επίσης διάσημης Αντζελίνα Τζολί, δείχνει να απολαμβάνει τη ζωή στην Αθήνα.

    Το βράδυ του Σαββάτου, ένας δικός μας άνθρωπος, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος με την σύζυγό του Έφη Παναγοπούλου, συναντήθηκαν με τον μεγάλο Γιόν Βόιτ και φυσικά είχαν συζήτηση καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

    Και για την δουλειά του Γιώργου και της Έφης, έδειξε ενδιαφέρον και για την Ηλεία, όπου ζήτησε και είδε εικόνες της Αρχ. Ολυμπίας, του Αλφειού και του Κάστρου Χλεμούτσι.

    Στο τέλος της συνάντησης ο Γιώργος Βούκανος και η Έφη Παναγοπούλου, προσφέραν αναμνηστικά δώρα στον μεγάλο ηθοποιό, ο οποίος τους ευχαρίστησε και ανέφερε πως θα τα ξαναπούν σύντομα.

    Voit voukanos2

  • Tourism Awards 2023: Βράβευση για «Το Ταξίδι του Αλφειού»
    Tourism Awards 2023: Βράβευση για «Το Ταξίδι του Αλφειού»

    Άλλη μια σπουδαία διάκριση, για τους Ηλείους Γιώργο Βούκανο και Έφη Παναγοπούλου καθώς το πολυθεματικό project «Οι Μυθικές Μελωδίες των Ποταμών» της εταιρείας ANTHOS MCE, για το μουσικό έργο «Το Ταξίδι του Αλφειού» βραβεύτηκε με τα κορυφαία βραβεία Τουρισμού «Tourism Awards 2023, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων και κορυφαίων εταιρειών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον Ελληνικό Τουρισμό, σε μια λαμπρή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Hyatt στην Αθήνα.

    Ο θεσμός των Tourism Awards γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια του, ενώ οι βραβευθέντες, τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης.

    Το Ταξίδι του Αλφειού – Οι Μυθικές Μελωδίες των Ποταμών βραβεύτηκαν στην κατηγορία Πολιτιστική Εκδήλωση – Πολιτιστικές Διαδρομές

    «Το Ταξίδι του Αλφειού» της Έφης Παναγοπούλου, σε μουσική Γιώργου Βούκανου ακούστηκε στην έναρξη της εκδήλωσης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς στο Λιμάνι του Κατακόλου.

    Η Εταιρεία ANTHOS MCE - Multi Cultural Events ειδικεύεται σε διοργανώσεις και δράσεις Πολιτιστικού και εναλλακτικών μορφών Τουρισμού και πέρυσι πρωτοπαρουσίασε το καινοτόμο project Οι "Μυθικές Μελωδίες των Ποταμών".

    Eίναι ένα οργανωμένο Φεστιβάλ Πολιτιστικού Τουρισμού με μια σειρά καλλιτεχνικών και άλλων δράσεων που έχουν ως κυρίαρχο θέμα τα Ποτάμια και τις πηγές της Ελλάδας και πως ο μύθος και η ιστορία τους θα μπορούσε να δημιουργήσει οργανωμένες επισκέψεις, που θα αποτελέσουν ενδιαφέρον τουριστικής ανάπτυξης και προβολής για τον κάθε τόπο.

    Το project σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πιλοτικά με τεράστια επιτυχία το 2022 από την διαχειρίστριά την ANTHOS MCE και συγγραφέα Έφη Παναγοπούλου σε συνεργασία με τον συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ βραβευμένο με 3 φορές με Tourism Awards Γιώργο Βούκανο ( Tourism Awards 2020 - 2021 "Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου" & "Xenios Festival - The Host Festival", International Travel Awards 2021, Global Music Awards 2022).

    Διαβάστε περισσότερα για το project εδώ

    voukanos2

    voukanos3

    voukanos4

    Voukanos5

    Voukanos6

    Voukanos7

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο