Πολιτισμός

“Μαρματωμένες Τρωάδες” στο αρχαιολογικό μουσείο Ολυμπίας

“Μαρματωμένες Τρωάδες” στο αρχαιολογικό μουσείο Ολυμπίας

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού δημιουργεί ένα νέο θεσμό - παρουσιάζει 71 παραγωγές, σε 270 εκδηλώσεις, με 13 καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και σε 43 περιφερειακές ενότητες.

«..η Ελλάδα διαθέτει ένα μοναδικό πλεονέκτημα: Τη δυνατότητα ανάδειξης και αξιοποίησης του μνημειακού της πλούτου μέσα από τη σύζευξή του με τη σύγχρονη δημιουργία. Η σχέση αυτή εμπλουτίζει και διαφοροποιεί ποιοτικά και αισθητικά το τουριστικό προϊόν. Σύγχρονη τέχνη μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους». Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του νέου αυτού θεσμού το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ως εποπτευόμενος φορέας, παρουσιάζει τις Μαρμαρωμένες Τρωάδες σε σκηνοθεσία – μουσική Λουΐζας Κωστούλα σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους:

Σάββατο 18/7/2020 | Κάστρο της Πύλου – Νομός Μεσσηνίας
Δευτέρα 20/7/2020| Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας - Νομός Ηλείας. Αίθριο
Τετάρτη 22/7/2020 |Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης – Δήμος Πρέβεζας
Παρασκευή 24/7/2020 | Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών - Φωκίδα
Κυριακή 26/7/2020 | Αύλειος χώρο ς Αρχαιολογικού Μουσείου Ερέτριας.

Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 21.00

H παράσταση Μαρμαρωμένες Τρωάδες είναι μία σκηνική αφήγηση με αφορμή τις Τρωάδες του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη. Βασίζεται στη χρήση οπτικών και ηχητικών πολυμέσων καθώς και τρεις ηθοποιούς- performers.

Οι Τρωάδες αποτελούν ένα κείμενο που προσφέρεται από κάθε άποψη για τη δημιουργία μίας σύγχρονης μορφής αφήγησης. Ένα κείμενο διαχρονικό και τόσο επίκαιρο στις ιστορικές περιόδους που διανύουμε.

Το έργο, γραμμένο το 415 π.Χ. κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, αποτελεί ένα βαθύ κατηγορώ προς τους Αθηναίους για την επεκτατική πολιτική τους, οι οποίοι αφού πρώτα έσφαξαν τους Μηλίους, στη συνέχεια έκαναν προετοιμασίες για να εκστρατεύσουν εναντίον της Σικελίας. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην κατεστραμμένη από τους Έλληνες Τροία.

Οι γυναίκες της Τροίας, με εξέχουσα μορφή της βασίλισσα τους, την Εκάβη, ετοιμάζονται να οδηγηθούν με τα ελληνικά καράβια σκλάβες στην Ελλάδα. Η επόμενη μέρα είναι το ίδιο σκληρή και για τους νικητές και για τους ηττημένους. Η φρίκη του πολέμου αποτυπώνεται στον άνθρωπο, σε όποια πλευρά κι αν ανήκει.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, μουσική, σύνθεση ήχου: Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise)
Ηθοποιοί- Μουσικοί: Αγλαΐα Παππά, Χάρης Χαραλάμπους, Λουΐζα Κωστούλα
Οπτικός/ηχητικός σχεδιασμός : Studio 19 (Κώστας Μπόκος)
Kοστούμια: Λίλιαν Ξυδιά
Δημιουργική ομάδα στα οπτικά υλικά : Νίκος Λεβαντἠς, Λουΐζα Κωστούλα, Bασίλης Κουντούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Eλίνα Μαντίδη
Ηχογραφήσεις: Λουΐζα Κωστούλα, Studio 19

Ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, τα μέλη της οποίας συμμετέχουν και στηρίζουν αφιλοκερδώς τις εκδηλώσεις Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο κάθε αρχαιολογικού χώρου.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.
Προκρατήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup