Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 08:14

Εξαιρετικοί Τσέρτος - Τουμπάκη στο Πάρκο Ξυστρή

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στον ανοιχτό χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το καλοκαίρι στο δήμο Πύργου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ο Μπάμπης Τσέρτος με την Ειρήνη Τουμπάκη παρουσίασαν το εξαιρετικό πρόγραμμα που φιλοξενήθηκε το περασμένο φθινόπωρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο “Ο μήνας έχει 9”.

Ένα γοητευτικό αφιέρωμα στο λεγόμενο ελαφρύ τραγούδι, με τους δύο ερμηνευτές να παρουσιάζουν τα ομορφότερα τραγούδια των Αττίν, Σουγιούλ, Χαιρόπουλου, Γιαννίδη, Μωράκη, Μουζάκη κ.α. σε μια δουλειά του συνθέτη Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.
Ο Μπάμπης Τσέρτος με τη γνωστή ποιότητα του και η Ειρήνη Τουμπάκη με την φρεσκάδα της, έδωσαν μια όμορφη βραδιά που μεταξύ άλλων παρακολούθησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και οι συνεργάτες του.

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος που παρακολούθησε την συναυλία δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο χώρο διεξαγωγής - αναγκαστικά λόγω συνθηκών κορωνοϊού - από το Κατάκολο στον Πύργο, μπέρδεψε πολλούς. Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν στην μαρίνα Κατακόλου περιμένοντας και χάνοντας ουσιαστικά μια όμορφη μουσική βραδιά στον Πύργο.

tsertos 3

tsertos 4

tsertos 5

tsertos 6

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 02:17

Σχετικά Άρθρα

  • Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Ζαχάρως για το καλοκαίρι του 2024
    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Ζαχάρως για το καλοκαίρι του 2024

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Ζαχάρως για το καλοκαίρι του 2024. Πραγματοποιήθηκε μια συναρπαστική σειρά εκδηλώσεων που γέμισε την περιοχή με τέχνη και ψυχαγωγία.

    Ο Δήμος Ζαχάρως, οραματιζόμενος την ενίσχυση, την προαγωγή τής καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ανάδειξη του πολιτισμού, διοργάνωσε για όλους, κατοίκους και επισκέπτες, εκδηλώσεις με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης.

    Το πρόγραμμα περιλάμβανε την οργάνωση κινηματογραφικών, θεατρικών, μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, σε όλο το εύρος του Δήμου Ζαχάρως, και πιο συγκεκριμένα:

    Συναυλίες, Θεατρικές Παραστάσεις, Παιδικό Θέατρο, Θέατρο Σκιών, Μουσικοθεατρικές Εκδηλώσεις, Κινηματογράφο, Αθλητικές Εκδηλώσεις, Δράσεις Παραδοσιακού Χαρακτήρα, Χορούς, Εικαστικές Εκθέσεις καθώς και Φιλανθρωπικές Δράσεις.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε: «Το ‟Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” του Δήμου Ζαχάρως έριξε την αυλαία του με μεγάλη επιτυχία. Με πολλή έμπνευση, χρώμα, θέαμα και μουσική, οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες μας, μικροί και μεγάλοι, γέμισαν τους χώρους των εκδηλώσεων και συμμετείχαν ενεργά σε ένα πολιτιστικό ‟γαϊτανάκι”. Ο Δήμος Ζαχάρως εξασφάλισε τις απαιτούμενες πιστώσεις αλλά και τις κατάλληλες συμπράξεις με άλλους φορείς, ώστε να προσφέρει σε όλους ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, κυρίως δωρεάν, πράγμα που έγινε. Συνεργαστήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κο Παναγιώτη Μπράμο, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Καλαβρύτων, κο Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολυμπίας, κο Χρήστο Κωνσταντόπουλο, και άλλους Πολιτιστικούς Φορείς. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε ο Δήμος μας να προάγει τον πολιτισμό σ’ όλες τις εκφάνσεις του. Να δώσουμε τη δυνατότητα σ’ όλες κι όλους να μας πλημμυρίσουν συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας, ελπίδας κι έμπνευσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους εσάς που αγκαλιάσατε το καλοκαιρινό πολιτιστικό μας πρόγραμμα.»

    Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ιωάννης Τερζής, δήλωσε: «Το φετινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ζαχάρως ‟Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” μάς άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, στηρίζοντας την προσπάθειά μας. Στόχος μας ήταν η αναβάθμιση των εκδηλώσεων με επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις και νέους καλλιτέχνες. Επίσης, καλύψαμε το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου, ώστε όλοι κι όλες να έχουν πρόσβαση στις εκδηλώσεις, κάτοικοι και παραθεριστές. Προς την πραγμάτωση των δρώμενων, συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια, την ΠΕΔ, το Φεστιβάλ Ολυμπίας, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και σχετικούς Φορείς, καθώς, επίσης, καταβάλαμε και δικούς μας πόρους, ώστε να παρέχουμε τις εκδηλώσεις δωρεάν σ’ όλους.»

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 2

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 3

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 4

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 5

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 7

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 8

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 11

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 10

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 12

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 14

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 13

    dimos zaxaros pol kalokairi 24 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή το Σάββατο 31/08 στο Πάρκο Ξυστρή
    Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή το Σάββατο 31/08 στο Πάρκο Ξυστρή

    festival 50 kne 2

    festival 50 kne 4

    festival 50 kne 3

  • Ξυστρή: Δημοπρατείται η επισκευή της εμβληματικής καμινάδας
    Ξυστρή: Δημοπρατείται η επισκευή της εμβληματικής καμινάδας

    Βασίλης Παναγόπουλος «Το έργο σώθηκε στο παρά πέντε»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Μετά από καθυστέρηση αρκετών χρόνων, το έργο που θα εξασφαλίσει την εμβληματική εικόνα της υψικαμίνου στο παλιό εργοστάσιο Ξυστρή αλλά και τη συνολική ασφάλεια του χώρου είναι έτοιμο πλέον προς δημοπράτηση. Ήδη από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου έχει γίνει η έγκριση της δαπάνης και η δέσμευση πίστωσης του ποσού των 485.000 ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου (το οποίο κατανέμεται στους προϋπολογισμούς του ’24 και ’25), ενώ όπως δηλώνει στο ilialive.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, η δημοπρασία αναμένεται τον επόμενο μήνα, καθώς ο Αύγουστος δεν ενδείκνυται για τέτοιες διαδικασίες λόγω αδειών και υπολειτουργίας όλων των τμημάτων.

    «Είναι ένα ακόμη έργο που κινδύνευε να απενταχθεί, καθώς είχε τελματώσει η μελέτη. Το σώσαμε πραγματικά στο παρά πέντε… Συνεχίσαμε την ολοκλήρωσή της με συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών μας και εξωτερικών συνεργατών , την υποβάλλαμε στη Διαχειριστική Αρχή οπότε τώρα το έργο βαδίζει προς δημοπράτηση. Επειδή ο Αύγουστος είναι «νεκρός» μήνας, αναμένουμε οι διαδικασίες της δημοπράτησης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν προσφυγές ώστε μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας να μπει σύντομα ο ανάδοχος» δηλώνει στο ilialive.gr ο κ. Παναγόπουλος.

    Το έργο «Επισκευή ενίσχυση υψικαμίνου & συμπληρωματικές εργασίες προστασίας κτιριακών όγκων θεματικού πάρκου Ξυστρή-ΠΔΕ» διασφαλίζει την στατική επάρκεια της υψικαμίνου, και «απελευθερώνονται» οι χώροι του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή που μέχρι και σήμερα είναι περιφραγμένοι και απαγορευμένοι προς χρήση λόγω έλλειψης ασφαλών συνθηκών και κυρίως από το κέλυφος του παλιού εργοστασίου. « Με την ολοκλήρωση αυτής της κατασκευής, θα γίνει η παραλαβή όλου του κτηριακού συγκροτήματος του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή και θα αρχίσει να λειτουργεί ο χώρος με ασφάλεια, αφού βέβαια απομονώσουμε-όπως φαίνεται και στη μελέτη- το κέλυφος του παλιού εργοστασίου προς αποφυγή ατυχήματος. Θα αρθεί η επικινδυνότητα της καμινάδας για να δοθεί όλο το συγκρότημα προς χρήση με ασφάλεια» συνεχίζει ο κ. Παναγόπουλος.

    Επισκευάζεται και η παιδική χαρά

    Στην υπογραφή σύμβασης για την επισκευή και πιστοποίηση της παιδικής χαράς στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή, θα προχωρήσει άμεσα η Δημοτική Αρχή, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Θα επισκευαστούν ή θα αντικατασταθούν όργανα και παιχνίδια για να δοθεί σύντομα με ασφάλεια προς χρήση.

  • Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ζαχάρως 2024: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους
    Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ζαχάρως 2024: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους

    Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παιδικά θεάματα, βραδιές Κινηματογράφου...

    Αυτά κι άλλα πολλά περιλαμβάνει το πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 του Δήμου Ζαχάρως με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων είτε υπό τη διοργάνωση του Δήμου είτε μέσω συνεργασιών.
    Απευθύνονται σε όλα τα γούστα, σε μικρούς και μεγάλους και δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο καλοκαίρι μας.
    zaxaro pol kalokairi 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Τις τρεις συναυλίες του Αυγούστου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
    Τις τρεις συναυλίες του Αυγούστου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

    Πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν καταξιωθεί

    Στις σημαντικές δράσεις του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος

    Παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Γεωργίου Σγούρου «Ιφιγένεια εν Βραυρώνι» θα γίνει στις 17/8 στο ΚΠΕ Κρεστένων

    Ως ιδιαίτερα αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, χαρακτηρίστηκαν οι συναυλίες κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, στις έδρες των τριών Δ.Ε. του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, για τις οποίες δόθηκε το «πράσινο φως» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου.

    dimos andr politist egrisi 2

    Στη διάρκεια της εισήγησής της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ Αθανασία Κουσκουρή υπογράμμισε πως οι κεντρικές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κατά την περίοδο του Αυγούστου, έχουν καταξιωθεί και έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής, όχι μόνο στην κοινωνία του Δήμου αλλά και γενικότερα.

    Η κ. Κουσκουρή αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες επιτυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την ΠΕΔ, ενώ όπως τόνισε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου έχει τεθεί σε προτεραιότητα η καταγραφή των καλλιτεχνών που είτε δραστηριοποιούνται στην περιοχή είτε στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία δεξαμενής ανθρώπων της τέχνης.

    Οι τρεις συναυλίες

    Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού ανέφερε ότι οι συναυλίες ξεκινούν το Σάββατο 10 Αυγούστου και ώρα 21:30 στην Ανδρίτσαινα με τον αξιόλογο νεαρό τραγουδοποιό και μουσικό Θοδωρή Κοτονιά, ο οποίος αναμένεται να προσελκύσει τη νεολαία αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Τον συνοδεύει στο τραγούδι η Αναστασία Φεργαδιώτη.

    dimos andr politist egrisi 5

    -Στην Κρέστενα στις 13 Αυγούστου και ώρα επίσης 21:30 θα ακολουθήσει η συναυλία με τη καταξιωμένη και ποιοτική καλλιτέχνιδα Γιώτα Νέγκα, που θα αποτελέσει «πόλο έλξης» για το κοινό από τους όμορους δήμους αλλά και τον Πύργο, σε σημαντικό βαθμό.

    dimos andr politist egrisi 3

    - Το πρόγραμμα των συναυλιών θα κλείσει την Τετάρτη 14/8 και ώρα 21:30 στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, με τον Βασίλη Σαλέα τον οποίο η κ. Κουσκουρή χαρακτήρισε ως αρχιτέκτονα του τραγουδιού και της μουσικής ποίησης γενικότερα. Τον Β. Σαλέα θα πλαισιώνουν οι Σαράντης Σαλέας και Έφη Πάνου.

    dimos andr politist egrisi 4

    Και οι τρεις συναυλίες θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, προσφορά του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στο κοινό.

    Σημαντικές δράσεις πολιτισμού

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων έκανε λόγο για σημαντικές δράσεις του Δήμου στον τομέα των εκδηλώσεων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλιούκος αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ Δημιουργικής Έκφρασης των μαθητών της Ηλείας, το οποίο θεωρεί σαν το μεγαλύτερο κατάκτημα στον πολιτισμό, καθώς και στο RUN Ανδρίτσαινας που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία και θα επεκταθεί από Επικούριο- Αρχ. Ολυμπία.

    Ακόμα μίλησε για τις πρωτοβουλίες όσον αφορά τις ανασκαφές της Σαμίας, όπου δεν υπήρχε καθόλου πρόσβαση και την ανάδειξη του Αρχαίου Αίπυ στην Πλατιάνα, για το οποίο θα εξασφαλιστεί επιπλέον ποσό για τις αναστηλωτικές εργασίες.

    Όσον αφορά τον Επικούριο Απόλλωνα ο κ. Μπαλιούκος δήλωσε πως ο Δήμος τον δήλωσε ιδιοκτησία προκειμένου να γίνουν ζώνες πυρασφάλειας, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός της υδροδότησής του, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση!

    Επίσης για το ζήτημα της τέντας στον Επικούριο, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τόνισε πως είναι ειλημμένη απόφαση του Δήμου ότι αυτή θα φύγει και το μνημείο θα βγει ξανά στο φως, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των επισκεπτών.

    Παράλληλα ο κ. Μπαλιούκος αναφέρθηκε στις αξιόλογες θεατρικές ομάδες Καλλικώμου και Κρεστένων που έχουν στηριχτεί από το Δήμο, ενώ υπογράμμισε και τις δομικές παρεμβάσεις στις παραδοσιακές κατασκευές που υπάρχουν σε διάφορα σημεία, που απαιτούν φροντίδα όπως είπε και της τοπικής κοινωνίας.

    Τέλος εξέφρασε τη χαρά του που οι πολιτιστικοί σύλλογοι στο Δήμο διαρκώς ενεργοποιούνται και κάνουν σοβαρή δουλειά στον τομέα του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή.

    Παρουσίαση βιβλίου

    Δρ. Γιώργου Σγούρου

    Στο μεταξύ με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Δημάρχου και πρ. προέδρου της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας Δρ. Γεωργίου Σγούρου, με τίτλο «Ιφιγένεια εν Βραυρώνι» που θα γίνει το Σάββατο 17 Αυγούστου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.

    Πρόκειται για μυθικούς διαλόγους μετά την επιστροφή στη Βραυρώνα από την Αυλίδα και την Ταυρίδα, που αποτελεί πρώτη έκδοση Ολυμπία 2024 (700η Ολυμπιάδα).

    dimos andr politist egrisi 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Οι Χαΐνηδες έρχονται στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο την Παρασκευή 16/08 για μια μοναδική συναυλία!
    Οι Χαΐνηδες έρχονται στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο την Παρασκευή 16/08 για μια μοναδική συναυλία!
    Μια κολεκτίβα αληθινής τέχνης για πάνω από τρείς δεκαετίες. Μια διαδρομή αψεγάδιαστου ήθους και απόλυτης συνέπειας. Μια συλλογικότητα που τολμά να πεθαίνει και να ανασταίνεται. Μια ομάδα που εξελίσσεται διαρκώς, ρισκάρει και πειραματίζεται. Μια ανεξάρτητη φωνή, που δε φοβάται να μιλήσει όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν. Μια (άνευ προηγουμένου στα ελληνικά χρονικά) πολυσχιδής παρουσία: συναυλίες, πανηγύρια, θεατρικές-χορευτικές παραστάσεις, δίσκοι, βιβλία, κόμικς, αρθρογραφία.
    Παίζουν και τραγουδούν:
    Δημήτρης Αποστολάκης, Μιχάλης Γαλάνης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου.
    Ηχοληψία: Βασίλης Αλεξόπουλος
    Οργάνωση Παραγωγής: Cricos
    Διοργάνωση: ΠΑΣ Πύργος
    Τιμή εισόδου: 14€
    Προπώληση εισιτηρίων: 12€
    Early bird (έως 31/07): 10€
    Online διάθεση: cometogether.live
    Φυσικά σημεία προπώλησης:
    - Πύργος: Βιβλιοπωλείο Κορκολής (Ερμού 3)
    - Αμαλιάδα: Βιβλιοπωλείο Βιβλιοπανόραμα (Αθαν. Διάκου 4)
    - Κρέστενα: Bar - Restaurant Κλεψύδρα (Κεντρική Πλατεία Κρέστενας)
    xainides ksistri sun 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Κέρδισε το κοινό του Πύργου η παράσταση «Στους δύο τρίτος… χωρεί», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας
    Κέρδισε το κοινό του Πύργου η παράσταση «Στους δύο τρίτος… χωρεί», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

    Απολαυστική κωμωδία στο Πάρκο Ξυστρή!

    Μια εξαιρετική κωμωδία, που συνδύασε το άφθονο χιούμορ με τον κοινωνικό προβληματισμό για τις σχέσεις ανάμεσα στα φύλα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο θεματικό πάρκο Ξυστρή στον Πύργο, για να παρακολουθήσουν το διασκευασμένο θεατρικό έργο «Στους δύο τρίτος… χωρεί!».

    Την ελληνική εκδοχή της γαλλικής παράστασης γράφει και σκηνοθετεί ο Σταύρος Νικολαΐδης, στην οποία παίζει ο ίδιος μαζί με τη Θεοδώρα Σιάρκου, τον Βασίλη Κούκουρα και τον Πέτρο Γρύλλο, χαρίζοντάς μας μια θεότρελη κωμωδία η οποία καταπιάνεται με τον έρωτα στη μετα-covid εποχή και τις περίπλοκες σχέσεις ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες.

    Ο καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος, καθώς η ακραία θερμοκρασία των τελευταίων ημερών υποχώρησε, ενθαρρύνοντας τους πολίτες του Πύργου να παρακολουθήσουν την παράσταση σε ένα υπέροχο σκηνικό που είχε στηθεί κάτω από τον έναστρο ουρανό της Ηλείας. Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία της οποίας υλοποιήθηκε η παράσταση και με την υποστήριξη της ΔΕΠ-ΟΤΑ Πύργου, και «αποζημιώθηκαν» με άφθονο γέλιο από τους συντελεστές του καλλιτεχνικού εγχειρήματος τ

    Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος της ΔΕΠ-ΟΤΑ Πύργου, Έλενα Μπαγιώργου-Κλωνάρη, η οποία ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Παναγιώτη Μπράμο, για την επιλογή του θεματικού Πάρκου Ξυστρή ως χώρου διεξαγωγής της παράστασης και τον κόσμο για την ανταπόκρισή του.

    Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει διαμορφώσει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις όπως η συγκεκριμένη παράσταση, και επισήμανε ότι το πάρκο Ξυστρή είναι ένας χώρος ταυτισμένος με την οικονομική ιστορία του Πύργου, τον οποίο στοχεύει να αναδείξει ως σημείο αναφοράς πολιτιστικών πρωτοβουλιών.

    pde komodia ksistri 2

    pde komodia ksistri 3

    pde komodia ksistri 4

    pde komodia ksistri 5

    pde komodia ksistri 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ξυστρή η παιδική θεατρική παράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ξυστρή η παιδική θεατρική παράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Μάγεψε «το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» στον Πύργο!

    Με επιτυχία συνεχίστηκε στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο την Τετάρτη 3 Ιουλίου «το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» από το «Επίκεντρο+ 2023» υπό την οργάνωση της Ίλιας Ράγκου, μια εκδήλωση που υλοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαδρομών Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Γη, με την υποστήριξη της ΔΕΠ-ΟΤΑ Πύργου.

    Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια παιδική θεατρική παράσταση που συνδύασε πηγαίο χιούμορ, υψηλή αισθητική και κοινωνικά μηνύματα για την παιδική κι εφηβική ηλικία, μέσα από την όμορφη ιστορία του μικρού ψαριού που ζει στον βυθό, την οποία παρουσίασαν μοναδικά οι δύο πρωταγωνίστριες Φρατζέσκα Πολλάτου και Αλίκη Οικονομοπούλου.

    Οι μικροί θεατές μαγεύτηκαν και διδάχθηκαν από τη Ραλλού και τοΝ Ντούντου, τον «φύλακα άγγελό της», που ήταν δίπλα της στο μεγάλο ταξίδι προς το νησάκι και τη βοήθησε να ανακαλύψει τις πραγματικές δυνάμεις της και τι έχει τελικά σημασία για αυτήν.

    Η Φρατζέσκα Πολλάτου και Αλίκη Οικονομοπούλου μαζί με όλους τους συντελεστές της όμορφης παράστασης, Δήμητρα Λαρεντζάκη (κείμενο), Κατερίνα Τασσύ (σκηνοθεσία-κίνηση/χορογραφίες), Μαρία Βασιλάκη (σκηνικά /κοστούμια), Φώτης Στεργίου (κατασκευή σκηνικών), Διονύσης Μπάστας (μουσική επιμέλεια), Γιάννης Αναστασόπουλος (φωτισμοί) και Εύα Βλαχάκη (video-graphic design), καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος, στον σύντομο χαιρετισμό του, μαζί με την πρόεδρο της ΔΕΠ-ΟΤΑ Πύργου, Έλενα Μπαγιώργου-Κλωνάρη, τόνισε πως οι παιδικές παραστάσεις αποτελούν προτεραιότητα για την περιφέρεια, καθώς συνδυάζουν την ψυχαγωγική με την εκπαιδευτική διάσταση, και επισήμανε πως θα συνεχίσει μελλοντικά με ανάλογες πρωτοβουλίες που θα μυούν τον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό της Ηλείας στην τέχνη.

    pde ralou ksistri 2

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο