Τα δικά της μηνύματα, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο πέρασε η εικαστικός και ζωγράφος Γεωργία Καραχάλιου, χθες το βράδυ στην γκαλερί ORFHEE στην Αρχαία Ολυμπία, στην παρουσίαση της έκθεσης «Μαρμολύκεια». Στον χώρο της έκθεσης, τα βλέμματα τράβηξε, ο μπάρμπα Πάνος και η θειά Πάνενα, με την μάσκα τους, που στέκονταν σε μια άκρη με το εγγόνι τους σε απόσταση, προκειμένου να προστατευτούν από τον Κορονοϊό. Πρόκειται για δυο σκιάχτρα, δημιουργήματα της εικαστικού, στα οποία η κα Καραχάλιου έχει δώσει ονόματα και πιθανόν στο μέλλον να ασχοληθεί και με την ιστορία τους.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε όταν αποφάσισε να φτιάξει κάτι για τον κήπο της και αφού διεπίστωσε ότι έβγαινε κάτι πολύ ωραίο, αποφάσισε να ψάξει και να μάθει περισσότερα για τα σκιάχτρα ή αλλιώς «μαρμολύκεια» σύμφωνα με την ονομασία τους στην Αρχαία Ελλάδα. «...μου μπήκε η ιδέα και έψαξα λίγο, τι γίνονταν με τα σκιάχτρα παλιότερα. Και επειδή είναι και περίοδος φόβου, αποφάσισα να το κάνω ανάποδα εγώ. Όχι για να τρομάζουν εμάς τα σκιάχτρα, να τρομάζουν τα πουλιά, αλλά να τρομάζουν τους φόβους μας και να τους διώχνουν μακριά μας. Πάνω σε αυτό βασίστηκα και άρχισα να φτιάχνω πιο καλλιτεχνικά σκιάχτρα. Έφτιαξα περίπου 20 τέτοια και αποφάσισα να τα εκθέσω.
Έχω φτιάξει έναν παππού και μία γιαγιά τον μπάρμπα Πάνο και την θειά Πάνενα, γιατί όλα μου τα σκιάχτρα είναι χαρακτήρες και έχουν όνομα. Στο μέλλον ίσως να έγραφα και κάτι για αυτό, δηλαδή μία ολόκληρη ιστορία. Αλλά ο συγκεκριμένος παππούς και γιαγιά περνάνε το μήνυμα της εποχής, πως πρέπει δηλαδή να τους προσέχουμε. Μακριά, απέναντι τους κάθεται το εγγόνι τους, αυτοι φοράνε τις μάσκες τους, γιατί έτσι πρέπει να είμαστε πια και να προσέχουμε, με όλη αυτή την κατάσταση που συμβαίνει» ανέφερε η κα Καραχάλιου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Αυγούστου.