Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 16:09

“Διαδικτυακά Party” στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Γράφτηκε από την

Γιορτάστε «διαδικτυακά» τα γενέθλια ή την ονομαστική γιορτή του παιδιού σας στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και δώστε την ευκαιρία στους λιλιπούτειους φίλους μας, να ζήσουν την πιο διασκεδαστική «digital» εμπειρία που θα ενθουσιάσει εκείνους αλλά και τους «εκλεκτούς» καλεσμένους τους!!!

Γέλια, μουσική, παιχνίδια, δημιουργίες, φωνές και στιγμές γεμάτες χαρά και ψυχαγωγία περιμένουν τους διαδικτυακούς καλεσμένους σας! Προσκαλέστε στη διαδικτυακή σας παρέα, άτομα όλων των ηλικιών, μεγάλους και μικρούς, οικογένειες, παιδιά, γιαγιάδες & παππούδες, γνωστούς ή φίλους και μοιραστείτε μαζί τους μία ξεχωριστή εμπειρία…!

Ένα διαφορετικό πάρτι με άρωμα αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, ειδικά σχεδιασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης από το έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του Μουσείου Κοτσανά για να προσφέρει γνώσεις, χαρά και ψυχαγωγία στους μικρούς του «εφευρέτες» και τους καλεσμένους τους. Απολαύστε ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα γεμάτο επιστήμη & μυστήριο και γνωρίστε από κοντά σπουδαίους εφευρέτες της αρχαιότητας όπως ο Ήρωνας, ο Φίλωνας, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και ο Ίππαρχος αλλά και τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του μεγαλοφυούς Νίκολα Τέσλα!

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ψυχαγωγικά εκπαιδευτικά εργαστήρια της αρεσκείας τους, να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό μονοπάτι στις μόνιμες ή τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου αλλά και να παίξουν και να διασκεδάσουν με τη ψυχή τους ανακαλύπτοντας τα μικρά αλλά και τα μεγάλα μυστικά των Αρχαίων Ελλήνων που ζωντανεύουν σε τρεις διαστάσεις μπροστά στις οθόνες τους!

Σας προσκαλούμε να βιώσουμε μαζί μια παραμυθένια εμπειρία που θα ενεργοποιήσει όλες σας τις αισθήσεις!

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα εορταστικά εργαστήρια:

  • «Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής»
  • «Υπολογιστικές µηχανές της Αρχαιότητας»
  • «Αήρ και ύδωρ»

Ή να πραγματοποιήσουν μία live streaming διαδικτυακή ξενάγηση στις εκθέσεις:

  • «Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών»
  • «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια»
  • «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον»

Το Μουσείο προσφέρει:

- Έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αποκλειστικά για τη διαδικτυακή γιορτή.
- Την εμψύχωση του προγράμματος από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του μουσείου.
- Τον σχεδιασμό των digital προσκλήσεων.
- Το Μουσείο έχει αναλάβει όλη την επιμέλεια της γιορτής για να συνάδει με τη γενικότερη φιλοσοφία του!

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις:

  • Για παιδιά από 5 έως 18 ετών.
  • Η διάρκεια κάθε προγράμματος είναι από 90 έως 120 λεπτά.
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 25 παιδιά.
  • Κόστος ανά συμμετέχοντα: 8 ευρώ.
  • Προσφέρεται ειδική έκπτωση 20% στο πωλητήριο του Μουσείου

Κοτσανά για τα αναμνηστικά δώρα των καλεσμένων σας.

  • Πληροφορίες και κρατήσεις καθημερινά 09.00 – 17.00 στα τηλέφωνα:

211 411 0044 & 690 72 92 002.

  • Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας

Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671,

Αθήνα.

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι,

10671, Αθήνα

T.: 211 411 0044

6907292002

Ε: [email protected]

kotsanas.com

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΩΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019» ΑΠΟ ΤΟ EUROPEAN MUSEUM FORUM (EMF).

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 18:14

Σχετικά Άρθρα

  • Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!
    Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!

    Το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο καλωσορίζουν τον Αύγουστο και ετοιμάζονται να γιορτάσουν μαζί σας την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο! (Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024)

    Το βράδυ της Δευτέρας 19 Αυγούστου, το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο, συνεχίζοντας την παράδοση γιορτάζουν και φέτος την Πανσέληνο και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, για να καλωσορίσουν τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού και τους επισκέπτες που επιθυμούν να μαγευτούν από τις μοναδικές συλλογές τους. Οι επισκέπτες υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μία ακόμα χρονιά τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να ανακαλύψουν γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.

    kotsanas pans aug 24 2

    Θα γνωρίσουν τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη, του Ήρωνα, του Κτησιβίου και άλλων σπουδαίων εφευρετών, θα παίξουν με τα παιχνίδια της αρχαιότητας και θα ακούσουν τους ήχους των αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων. Επίσης, θα ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων και θα λειτουργήσουν διαδραστικά εκθέματα από τις πιο εντυπωσιακές εφευρέσεις της αρχαιότητας!

    • Ημερομηνία: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 & ώρες: 20.00 – 12.00
    • Μουσείο Αρχιμήδη, Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία, τηλ. (+30) 6931-831530, Ε: [email protected]
    • Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κατάκολο Ηλείας, (στην πατρική οικία του Ιωάννη Λάτση), τηλ. (+30) 6931-831530, Ε: [email protected]

    ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΩΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019» ΑΠΟ ΤΟ EUROPEAN MUSEUM FORUM (EMF).

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατάκολο: Η νέα χερσαία ζώνη του λιμένα και το μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας αναβαθμίζει την περιοχή
    Κατάκολο: Η νέα χερσαία ζώνη του λιμένα και το μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας αναβαθμίζει την περιοχή

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι εργασίες της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων της ΠΔΕ, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το έργο ανάπλασης της Χερσαίας Ζώνης του Κατακόλου, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουνίου αλλά και η δημιουργία του μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας στο Μουσείο Κοτσανά.

    Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά την αναβάθμιση της Χερσαίας Ζώνης του λιμένα Κατακόλου, ανέρχεται στο ποσό των 5.200.465,35 ευρώ, ενώ προβλέπεται να κατασκευαστούν τα εξής:

    • κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, το οποίο θα φέρει ισόγειο και α΄ όροφο, με συνολική επιφάνεια 1310,07τμ
    • κτίριο Schengen με γραφεία ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών, το οποίο θα φέρει ισόγειο και α΄ όροφο, με συνολική επιφάνεια 774,25τμ
    • κτίριο εκθέσεων –πολιτισμού (αποτελεί μετατροπή και επανάχρηση κτιρίου πρώην αποθηκών σταφίδας με προσθήκη ενός όμοιου τρίτου όγκου) με συνολική επιφάνεια 785,99τμ
    • Ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιγράφονται στην επικαιροποίηση του Γενικού Π.Σ Λιμένα Κατακόλου (ΦΕΚ 278/29-8-2014). Περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας ,έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.

    Το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας, που θα υλοποιηθεί στο Κατάκολο, είναι έργο προϋπολογισμού 99.229,90 ευρώ με δικαιούχο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ.

    Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Αλέκος Γαλανόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου, Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η προϊσταμένη της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννα Φαναριώτου, και ο επικεφαλής της ομάδας Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG Regio) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάρστεν Ράσμουσεν.

    Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με το έργο αλλά και τα οφέλη που θα προσδώσει στο λιμάνι.

    ESPA Katakolo 2

    ESPA Katakolo 3

    ESPA Katakolo 4

    ESPA Katakolo 5

  • Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίαςστην Αρχ. Ολυμπία: Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία της διακεκριμένης ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου
    Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίαςστην Αρχ. Ολυμπία: Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία της διακεκριμένης ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου

    Στον κατάμεστο προαύλιο χώρο του Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου η ομιλία της διακεκριμένης ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου με τίτλο: "Η Ελλάδα και η Θάλασσα. Πτυχές μιάς πολύπλοκης σχέσης"!

    Οι εκατοντάδες τυχεροί παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν διά ζώσης τη Μαρία Ευθυμίου θαυμάζοντας το χάρισμα της μεταδοτικότητάς της και τις απέραντες γνώσεις της. Η παραστατικότητα, ο ρυθμός της καθώς και η διαρκής κίνησή της μπροστά στο κοινό ήταν μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που έκαναν όλους όσους παρευρέθηκαν στην ομιλία να την ακούν σχεδόν...υπνωτισμένοι!

    Μία αλησμόνητη βραδιά για όλους!

    Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους!

    kots xor 1

    kots xor 2

    kotsana euth omilia 2

    kotsana euth omilia 3

    kotsana euth omilia 4

    kotsana euth omilia 5

    kotsana euth omilia 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας στη Λέσχη Ρομποτικής του Παν. Πατρών και στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κοτσανά»
    Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας στη Λέσχη Ρομποτικής του Παν. Πατρών και στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κοτσανά»

    Η παιδική λέσχη ανάγνωσης της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας «Οι μικροί ταξιδευτές», πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία είναι μέρος του Εργαστηρίου Ρομποτικής των Μηχανολόγων Μηχανικών (Robotics Group), το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024. Η επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, με αφορμή το βιβλίο «Έιντα Τουίστ η επιστήμονας» του Ντέιβιντ Ρόμπερτς και έδωσε το έναυσμα για την έναρξη δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας. Η θεματική ενότητα «Επιστήμη και καινοτομία» προσεγγίζεται μέσα από ποικίλες δράσεις κατά τον Απρίλιο στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας. Το πρώτο αφιέρωμα αφορούσε σε δυο γυναίκες επιστήμονες, που άφησαν το αποτύπωμά τους μέχρι και σήμερα, την Μαρί Κιουρί με την ανακάλυψη της ραδιενέργειας και την Έιντα Λάβλεϊς, η οποία θεωρείται ως η πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών στον κόσμο.

    Οι γονείς και τα παιδιά της παιδικής λέσχης ανάγνωσης είχαν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σημαντικά επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτομίας (όπως διάφορα ρομπότ, τρισδιάστατους εκτυπωτές, drones, ψηφιακά ηλιακά ρολόγια κ.ά.) μέσα από την επιτυχημένη ξενάγηση, που πραγματοποίησαν τα μέλη της Λέσχης Ρομποτικής.

    Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, τον υπεύθυνο της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μιχαήλ Τερεζάκη, υποψήφιο διδάκτορα για την άρτια οργάνωση καθώς και τα μέλη της Λέσχης, κ. Ιωάννη Τσικέλη, κ. Αχιλλέα Γκάνη, κ. Αλέξανδρο Ντάγκα και κ. Κωνσταντίνο Πουρλιάκα για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση των δράσεων της Λέσχης, αλλά και των σύγχρονων εφαρμογών της ρομποτικής και της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην επιστήμη, με έμφαση στον τομέα της υγείας, τον τομέα της βιομηχανίας και τον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

    Τα πολλαπλά ερεθίσματα, που έλαβαν τα παιδιά, άνοιξαν νέους ορίζοντες και προοπτικές για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Η συνδρομή της Λέσχης ήταν καθοριστική για την ανάδειξη με τον καλύτερο τρόπο της θεματικής ενότητας «Επιστήμη και καινοτομία» και ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της να συνεχίσουν να έχουν υψηλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, προσθέτοντας βραβεία και επαίνους, δείγματα παγκόσμιας αναγνώρισης.

    Η εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κοτσανά» στο Κατάκολο, εκεί όπου ξαναζωντάνεψαν 300 περίπου εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος, καλύπτοντας την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Κατά την επίσκεψή μας εστιάσαμε στο πρώτο ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος, σε διάφορα ηλιακά και υδραυλικά ωρολόγια, ανάμεσα στα οποία ήταν και το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου.

    Ολοκληρώνοντας την εκπαιδευτική αυτή δράση της θεματικής ενότητας «Επιστήμη και καινοτομία» βάλαμε τα θεμέλια για να συνεχίσουμε με το περιπετειώδες ταξίδι του Άλμπερτ Αϊνστάιν στον χώρο και τον χρόνο.

    vivl andr rompot kots 2

    vivl andr rompot kots 3

    vivl andr rompot kots 4

    vivl andr rompot kots 5

    vivl andr rompot kots 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ομιλία: «Η Ελλάδα και η Θάλασσα» από την διακεκριμένη ιστορικό Μαρία Ευθυμίου στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας 
    Ομιλία: «Η Ελλάδα και η Θάλασσα» από την διακεκριμένη ιστορικό Μαρία Ευθυμίου στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας 

    Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην Αρχαία Ολυμπία την Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Μαρία Ευθυμίου.

    Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση του Μουσείου θα παρακολουθήσουν την ομιλία της μοναδικής καλεσμένης με θέμα: "Η Ελλάδα και η Θάλασσα. Πτυχές μιάς πολύπλοκης σχέσης"!

    Ακολουθεί το βιογραφικό της Ομότιμης Καθηγήτριας κας Μαρίας Δ. Ευθυμίου.

    Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα

    Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955.

    Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι. Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες.

    Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του ΕΚΠΑ όπου σήμερα υπηρετεί ως Τακτική Καθηγήτρια. Από τη θέση αυτή έχει διδάξει, επί 40 χρόνια, χιλιάδες φοιτητές και εποπτεύσει εκατοντάδες σεμιναριακές και μεταπτυχιακές εργασίες, καθώς και διδακτορικά.

    Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Επιτροπές Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ έχει μετάσχει, ως πανεπιστημιακός, σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με τη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Έχει μετάσχει στο εγχείρημα του Mathesis των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης με επτά ενότητες Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας (mathesis.cup.gr).

    Από το 2006 διδάσκει στο ευρύ κοινό δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση, σε ολόκληρη την Ελλάδα -και σε φυλακές και Κέντρα Απεξάρτησης- κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα.

    Την άνοιξη του 2016, στα πλαίσια συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίδαξε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έναν κύκλο 19 τρίωρων μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας (καταγεγραμμένα στην ηλεκτρονική θέση Blod.gr Mαρία Ευθυμίου).

    Έχει συγγράψει και επιμεληθεί έξι βιβλία Ιστορίας. Παραλλήλως έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από εβδομήντα άρθρα της (σε περιοδικά Ιστορίας, Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, ένθετα Ιστορίας) καθώς και παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της, περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά, στον ημερήσιο και περιοδικό ελληνικό Τύπο.

    Έχει αποδώσει στα ελληνικά ποιήματα της μεγάλης ποιήτριας Raquel Angel –Nagler, σε τέσσερα βιβλία ποίησης που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις ΣΜΙΛΗ.

    Κατά το έτος 2013 τιμήθηκε με το “Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην
    Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού”.

    Είναι μητέρα δύο ξεχωριστών ανδρών, του Γιωργή και του Ρήγα Χατζηλάκου, και γιαγιά της Μάγιας, της Έλενας, της Δανάης και της Δάφνης.

    Είχε την ευλογία να είναι θυγατέρα δύο ακέραιων ανθρώπων, της Χριστίνας και του Δημήτρη Ευθυμίου˙ αδελφή ενός αγαπημένου αδελφού, του Πέτρου˙ μαθήτρια ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και ιστορικού, του Βασ. Βλ. Σφυρόερα.

    • Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 20.00
    • Τόπος: Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, (Αρχιμήδη) Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία.
    • Η συμμετοχή στην ομιλία είναι ΔΩΡΕΑΝ. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων λόγω περιορισμένου αριθμού. Παρακαλώ καλέστε στο +30 6931831530

    Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Ε: infokotsanas@gmail.com, www.kotsanas.com

    kotsana euth omilia 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16,6% καταγράφηκε στους επισκέπτες στα μουσεία της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο 
    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16,6% καταγράφηκε στους επισκέπτες στα μουσεία της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο 

    Αύξηση 16,6% καταγράφηκε στους επισκέπτες στα μουσεία της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, καθώς και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 11,8% και των εισπράξεων κατά 53,7%.

    Το 11μηνο παρατηρείται αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, κατά 25,6% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 20,4% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 52,7% στις εισπράξεις.

    Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους τον Νοέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 36,7%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 49,3% και αύξηση των εισπράξεων κατά 34%.

    Το 11μηνο, υπήρξε αύξηση κατά 22,5% στους επισκέπτες, κατά 17,7% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 24,6% στις εισπράξεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • 1ο Γυμνασίου Πύργου: Διδακτική Επίσκεψη των Μαθητών του στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας
    1ο Γυμνασίου Πύργου: Διδακτική Επίσκεψη των Μαθητών του στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

    Στο πλαίσιο εμβάθυνσης της γνώσης τους στον πλούτο της ιστορίας, οι μαθητές της Γ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Πύργου πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει το σχολείο, με σκοπό την ενίσχυση της μάθησης μέσω της πρακτικής εμπειρίας.

    Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους,την κα. Αιμιλία Νικολακοπούλου, , την κα Φωτεινή Τσάμη, την κα. Γεωργία Δημητρουλοπούλου, την κα Μάγδα Αργυροπούλου και τον κ. Διονύσιο Μπακόπουλο είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενεί το μουσείο, από την αρχαιότητα έως και την εποχή του Βυζαντίου. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του μουσείου, οι μαθητές εξέτασαν αντικείμενα και εκθέματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή, την τέχνη, τη θρησκεία και την πολιτική των αρχαίων πολιτισμών που είχαν επικρατήσει στην περιοχή.

    Μέσα από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές ανέπτυξαν την ικανότητα να αναλύουν και να ερμηνεύουν ιστορικά φαινόμενα, ενώ ενίσχυσαν τη συνεργατική τους διάθεση και την ικανότητα να εκτιμούν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου τους.

    Η διδακτική επίσκεψη αυτή αποτέλεσε έναν πολύτιμο πόρο εκπαίδευσης για τους μαθητές, προσφέροντας τους μια ουσιαστική επαφή με το παρελθόν και ενισχύοντας την ενδιαφέρον τους για τη μελέτη της ιστορίας.

    1o gumnasio mous patra 2

    1o gumnasio mous patra 3

    1o gumnasio mous patra 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Μουσείο Κοτσανά στην Αρχ. Ολυμπία!
    Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Μουσείο Κοτσανά στην Αρχ. Ολυμπία!

    Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας διοργανώνει στο Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών στις πρώτες βοήθειες, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 10.00 - 13.00, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ, εκπαιδευτική παρουσίαση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

    • Παρουσίαση/ενημέρωση πολιτών στις πρώτες βοήθειες.
    • Εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ορθή χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ).
    • Αντιμετώπιση θύματος πνιγμονής (απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα).
    • Αντιμετώπιση θύματος απώλειας αισθήσεων, τοποθέτηση σε πλάγια θέση ασφαλείας.
    • Συζήτηση και οδηγίες για διάφορα άλλα θέματα που μπορούν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες οι πολίτες.
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ, ΒΑΡΟΥΧΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΕΚΑΒ ΗΛΕΙΑΣ

    Ημερομηνία διεξαγωγής δράσης: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 & ώρες: 10.00 – 13.00

    - Η συμμετοχή στην εκπαιδευτική ενημέρωση είναι ΔΩΡΕΑΝ, με προκράτηση θέσης.

    -Μουσείο Αρχιμήδη, Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία, τηλ. (+30) 6931-831530, Ε: [email protected], www.kotsanas.com

    Μουσείο Αρχιμήδη

    Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία

    T.: (+30) 6931 831 530

    Ε: [email protected]

    archimedesmuseum.gr

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ