Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 19:14

Ν. Φιγαλεία: Ικανοποίηση για την ανάδειξη του Ι.Ν. Αγ. Νικολαου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας ''ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΓΑΛΗ'' και το Σωματείο «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ» εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακήρυξης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Φιγαλείας ως μνημείου σπουδαίας εκκλησιαστικής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα της Λαγκαδινής εκκλησιαστικής ναοδομίας του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα με πρωτομάστορα τον Ιωάννη Γαρδίκα (Γαρδικόγιαννη) από τα Λαγκάδια Αρκαδίας.

in ag nikol figaleia2

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τα ''ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ'' για την άψογη συνεργασία που είχαν, έχουν και θα έχουν με κοινό στόχο, την ανάδειξη και προβολή ιστορικών κτηρίων Λαγκαδινής τέχνης της πέτρας, της Επαρχίας Ολυμπίας.

Με την τελευταία απόφαση, του Υπουργείου Πολιτισμού και την εγγραφή στο ΦΕΚ, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος συνεργασίας των δυο φορέων, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη από το 2015 όταν ακόμα ο σύλλογος ήταν μια πρωτοβουλία πολιτών από την Ανδρίτσαινα και τη Νέα Φιγαλεία. Μετά την εξέλιξη αυτή, τοποθετούνται οι βάσεις συνεργασίας των δύο φορέων για το δεύτερο κύκλο με κοινό στόχο την ανάδειξη, προστασία και προβολή του συγκεκριμένου ναού.

fek fiagaleia

Η πόλη της Νέας Φιγαλείας αποκτά πλέον και δεύτερο προστατευόμενο εκκλησιαστικό μνημείο μετά το χαρακτηρισμό του πρώτου(ΦΕΚ 1999): του Μοναστηρίου της Ζούρτσας ή Ιερά Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου ή Ιερά Μονή Παναγίας Βόγαλης, ενώ ξεκινάνε οι εργασίες και η κατάρτιση νέου φακέλου για ακόμα ένα εκκλησιαστικό μνημείο της περιοχής

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 18:42

Σχετικά Άρθρα

  • Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024: Μια πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Νέα Φιγαλεία
    Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024: Μια πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Νέα Φιγαλεία
    Σε μια υπέροχη δράση προχώρησαν τη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλείας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας στο πλαίσιο της Πανελλήνιας/Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού 2024.
    Στο χώρο του σχολείου φιλοξενήθηκαν δύο αθλητές από δυο διαφορετικούς χώρους. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Παγκρατίου Αθλήματος Κωνσταντίνα Καζά από την Αρκαδία και ο Μαραθωνοδρόμος Χαράλαμπος Γιούλης από τη Μεσσηνία. Οι δυο αθλητές προσκλήθηκαν από το σύλλογο Νέων και το σύλλογο διδασκόντων της σχολικής μονάδας για να δώσουν το παρών και να αναφερθούν ο καθένας στο δικό του άθλημα.
    Την αρχή έκανε ο Χαράλαμπος Γιούλης, Μαραθωνοδρόμος και αθλητής αποστάσεων τα τελευταία χρόνια, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη του τρεξίματος για την υγεία ενός ανθρώπου, τις αξίας της φιλίας που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό, την ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου κατά την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις επιβραβεύσεις στους πρώτους νικητές αλλά και τις αξίες του ‘’Ευ Αγωνίζεσθε’’.
    Ακολούθησε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του Παγκράτιου Αθλήματος Κωνσταντίνα Καζά, αρχαίας πολεμικής τέχνης και μητέρας όλων των πολεμικών τεχνών. Μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του αθλήματος και την άμεση σχέση με την περιοχή της Αρχαίας Φιγαλείας και του Λεπρέου λόγω των Ολυμπιονικών στους αρχαίους αγώνες Αρραχίων και Αντίοχο. Αναφέρθηκε στο σήμερα και την εξέλιξη του αθλήματος καθώς και την αξία του σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, σε συνεργασία με τον Προπονητή της Δημήτρη Κανελλόπουλο έδειξε στους μαθητές μερικές εντυπωσιακές τεχνικές της πολεμικής τέχνης του Παγκρατίου.
    Παρών στην δράση έδωσαν εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο κος Φώτης Αλεξανδρόπουλος (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση), ο κος Νίκος Κουτσόπουλος (Εντεταλμένος Σύμβουλος Δ.Ε Φιγαλείας), η κα Έφη Γεωργακοπούλου (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου), εκ μέρους του Συλλόγου Νέων ο κος Θάνος Χουλιάρας (Αντιπρόεδρος και Αθλητής Αποστάσεων), η κα Χαρίκλεια Παπανδρέου (Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας) καθώς και οι δάσκαλοι του σχολείου ενώ επίσημη προσκεκλημένη ήταν η κα Μαρία Τσίτουρα (Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Γορτυνίας ‘’ΑΕΤΟΙ’’), σύλλογος στον οποίο ανήκει η αθλήτρια Κωνσταντίνα Καζά.
    Η δράση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών και δώρων μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων καθώς και κεράσματος από τοπικά προϊόντα προσφορά γονέων και των φορέων της δράσης.
    panel athlit figalia 2
    panel athlit figalia 3
    panel athlit figalia 5
    panel athlit figalia 4
    panel athlit figalia 8
    panel athlit figalia 6
    panel athlit figalia 7
    (Δελτίο Τύπου)
  • Νέα Φιγαλεία: Μάγεψε το κοινό η έκθεση ζωγραφικής των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
    Νέα Φιγαλεία: Μάγεψε το κοινό η έκθεση ζωγραφικής των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 η Εικαστική Έκθεση με τίτλο: ‘’Η ΤΕΧΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ’’ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας με τη συμμετοχή των νεαρών φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Βασιλείου Κορκολή και Γεωργίου Μπινιώρη οι οποίοι κατάγονται από τη περιοχή της Λυνίσταινας και Νέας Φιγαλείας αντίστοιχα.
    Κατά την 1η μέρα λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια αυτής σε μια λιτή εκδήλωση με αρκετό κόσμο δίπλα στον εκθεσιακό χώρο. Κεντρικός Ομιλητής ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κος Κωνσταντίνος Σμυρνής ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό των νεαρών καλλιτεχνών, με εισηγητή της εκδήλωσης τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κο Θάνο Χουλιάρα ο οποίος έκανε λόγω για τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων στη περιοχή. Τη κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κος Κωνσταντίνος Σμυρνής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φιγαλέων Αθηνών κα Παναγιώτα Παπαγιώργου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιγαλείας κα Άννα Πιτσινή μαζί με τους δυο καλλιτέχνες.
    Κατά την 2η μέρα υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά ενώ συνεχίστηκε η μεγάλη προσέλευση του κόσμου.
    Κατά την 3η μέρα υλοποιήθηκε και πάλι για δεύτερη φορά βιωματικό εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά μετά από απαίτηση γονέων και παιδιών ενώ η έκθεση ολοκληρώθηκε με εξίσου μεγάλη προσέλευση κόσμου.
    Στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν:
    - Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Νέας Φιγαλείας Παναγιώτης Πάλλας
    - Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δ.Ε Φιγαλείας Νίκος Κουτσόπουλος
    - Η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φιγαλέων Αθηνών Παναγιώτα Παπαγιώργου
    - Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Φιγαλείας Άννα Πιτσινή
    - Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων Θανάσης Θεοχάρης
    - Εκπρόσωποι των Δ.Σ του Αθλητικού Ομίλου Νέας Φιγαλείας ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ’’
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φασκομηλιας
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετραλώνων
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυνίσταινας
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Συλλόγου Απανταχού Φιγαλέων ‘’ΦΙΓΑΛΟΣ’’
    - Εκπρόσωποι του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας
    - Η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Φιγαλείας Μαρία Γιαννίκου
    - Ο υπεύθυνος της Αίθουσας Τέχνης Επικούριος Απόλλων Γιάννης Μπέσκος
    - Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Χριστίνα Παπαλάμπρου
    - Ο Εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Νικος Παπαγιώργος
    Την έκθεση στήριξαν και υποστήριξαν χορηγικά και αξίζουν αναφοράς και ευχαριστηρίων οι κάτωθι:
    - SUPER MARKET ΤΕΡΖΗΣ
    - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ
    - ΜΠΕΝΑΚΗΣ CAFE
    - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
    - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ILIALIVE.GR
    Θερμά ευχαριστούμε το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ιωάννη Τερζή για την αμεσότητα και υποστήριξη που επέδειξε στα προβλήματα που προέκυψαν καθώς και την παραχώρηση του δημοτικού κτηρίου επί της Κεντρικής Πλατείας.
    Επίσης θερμά ευχαριστούμε την κα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου για την εθελοντική εργασία και τον καθαρισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων κατά την έναρξη και ολοκλήρωση της έκθεσης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με μεγαλοπρέπεια η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Παλαιότερο Βυζαντινό Μνημείο της Ηλείας
    Με μεγαλοπρέπεια η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Παλαιότερο Βυζαντινό Μνημείο της Ηλείας

    Την Κοίμηση της Θεοτόκου γιόρτασαν χθες δεκάδες πιστοί που επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιγαλείας ή Μοναστήρι Παναγίας Βόγαλης Ζούρτσας όπως είναι ιστορικά καταγεγραμμένο.

    Πιστοί από πολλές περιπχές της νότιας Ηλείας, της Μεσσηνίας, μόνιμοι κάτοικοι καθώς και ετεροδημότες βρέθηκαν στην Ι.Μ αποδίδοντας σεβασμό στη μεγαλοπρέπεια του ιστορικού αυτού μνημείου.

    Πρόκειται για το παλαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ηλείας και ενός εκ των παλαιοτέρων της Ελλάδος με έτος κτήσης το 975μχ.

    Στον εσπερινό, επίσης παρουσία πολλών πιστών, πραγματοποιήθηκε και μεγάλη αρτοκλασία.

    Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

    Vogali2

    Vogali3

  • LET’S DO IT GREECE με δράση και στη Νέα Φιγαλεία
    LET’S DO IT GREECE με δράση και στη Νέα Φιγαλεία

    Το Let’s do it Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές - ως επί το πλείστoν νέα παιδιά.

    Ο Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλείας συμμετέχει ενεργά στη πανελλαδική εκστρατεία του LET’S DO IT GREECE και οργανώνει δράση τη Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στη Νέα Φιγαλεία.

    Η δράση περιλαμβάνει καθαρισμό και εξωραϊσμό της πέτρινης βρύσης του ‘’ΤΣΙΓΚΑ’’ πλησίον του Μοναστηριού της Ζούρτσας η οποία έχει μεγάλη ιστορία και σημασία για τη πόλη με έτος κτήσης της, το 1853!

    Έχει συμπληρώσει πάνω από 170 χρόνια ιστορίας και ζωής στη περιοχή, έχει ξεδιψάσει χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες και είναι πλέον η ώρα να δοθεί εκ νέου σε χρήση καθαρή και έτοιμη να ξεδιψάσει ακόμα περισσότερους.

    Η δράση έχει ήδη προστεθεί στο πανελλαδικό χάρτη αυτών ο οποίος μέχρι και σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 700 δράσεις από 700 και πλέον φορείς.

    Να θυμίσουμε εδώ ότι η περιοχή της Νέας Φιγαλείας έχει ιστορία στο θεσμό αυτό καθώς το έτος 2017 η οργανωτική επιτροπή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη πόλη μετά από πρόσκληση της πρώην Προέδρου της Κοινότητας κας Ολυμπίας Κατσάμπουλα ενώ ξεναγήθηκε επίσης στο Μοναστήρι της Ζούρτσας, το Λαογραφικό Μουσείο καθώς και το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

    letsdoit figal 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμο Ζαχάρως: Δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ στη Φιγαλεία
    Δήμο Ζαχάρως: Δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ στη Φιγαλεία

    Η Δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/04/2024 και ώρα 9.30-13.00 και γίνεται από τον Δήμο Ζαχάρως μέσω του Κέντρου Κοινότητας, της “Βοήθειας στο Σπίτι”, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας

    *Το Κέντρο Κοινότητας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”.

    pap zax figal 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ζαχάρως: Ενημέρωση για τον Καρκίνο του μαστού στη Νέα Φιγαλεία
    Δήμος Ζαχάρως: Ενημέρωση για τον Καρκίνο του μαστού στη Νέα Φιγαλεία

    Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως και την συμβολή του Κέντρου Κοινότητας, στο πλαίσιο των δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, εκδήλωση –ενημέρωση, με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ομιλητής ήταν ο καταξιωμένος Ιατρός Χειρουργός, Διευθυντή της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Μαστού «Ερρίκος Ντυνάν» HC, Δρ. Ιωάννης Φλέσσας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Νέα Φιγαλεία του Δήμου Ζαχάρως.

    Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Φλέσσας παρουσίασε τα νέα δεδομένα σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, τονίζοντας α) τη διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο με την ευρεία εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου και β) στην πρόοδο στη συστηματική θεραπεία.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Τερζής, Γιώργος Τριγάζης, Θοδωρής Λώλος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ & Αντιδήμαρχος Φιγαλείας Νίκος Κουτσόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρίνα Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Νέας Φιγαλείας Παναγιώτης Πάλλας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου από την Φιγαλεία και την ευρύτερη περιοχή.

    Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τόνισε :

    «Ο καρκίνος αποτελεί τη μάστιγα του αιώνα που διανύουμε. Αποτελεί έναν ακήρυχτο «πόλεμο». Έναν «πόλεμο» που δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στην ηλικία, ούτε στον ανθρώπινο πόνο. Σήμερα συζητάμε και ενημερωνόμαστε για τον καρκίνο του μαστού που δοκιμάζει την ψυχή και το σώμα των γυναικών. Οι νέες ανακαλύψεις της ιατρικής επιστήμης, και η πλήρης ενημέρωση πλέον αποτελούν ένα μεγάλο όπλο. Ένα όπλο που σταδιακά που θα νικήσει ο άνθρωπος. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Μαστού «Ερρίκος Ντυνάν» HC Δρ. Ιωάννη Φλέσσα, για την ανταπόκριση του, και την ενημέρωση που μας παρείχε στο τόσο σημαντικό αυτό θέμα, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας για την πρωτοβουλία αυτή. Τέλος θέλω να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας, σε όλους αυτούς, που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους. Ο άνθρωπος με ελπίδα είναι ανίκητος».

    figalia kark mastoy 2

    figalia kark mastoy 5

    figalia kark mastoy 3

    figalia kark mastoy 4

    figalia kark mastoy 6

    figalia kark mastoy 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Καρναβάλι Ζαχάρως 2024: Ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη καρναβαλική εμπειρία στη Ζαχάρω και στη Φιγαλεία
    Καρναβάλι Ζαχάρως 2024: Ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη καρναβαλική εμπειρία στη Ζαχάρω και στη Φιγαλεία
    Και φέτος το Καρναβάλι Ζαχάρως θα προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα με τις πολύχρωμες, καλαίσθητες και ευρηματικές στολές, τα όμορφα αρματά, με σάτιρα, κέφι, χορό και χαρίζοντας ταυτόχρονα ελπίδα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.
    karnavali zax 24 afisa 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Δήμος Ζαχάρως: Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στην Φιγαλεία
    Δήμος Ζαχάρως: Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στην Φιγαλεία

    Ο Δήμος Ζαχάρως μέσω του Κέντρου Κοινότητας και του Βοήθεια στο Σπίτι, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, μετά τη Ζαχάρω, πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) σε γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιγαλείας, την Πέμπτη 15/2/2024 με μεγάλη επιτυχία.

    Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και της Βοήθειας στο σπίτι, του Δήμου Ζαχάρως, και το κλιμάκιο του Δικτύου Μαιών Αμαλιάδος, υποδέχθηκαν γυναίκες που θέλησαν να κάνουν γυναικολογικό προληπτικό έλεγχο, από τη Φιγαλεία και την ευρύτερη περιοχή.

    Στη δράση αυτή έδωσαν το παρόν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης Γιώργος Τριγάζης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος για την Φιγαλεία Νίκος Κουτσόπουλος, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας Παναγιώτης Πάλλας.

    Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τριγάζης, μετά το πέρας της δράσης, ανέφερε:

    << Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του Δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, όλες εκείνες τις γυναίκες που ήρθαν και έκαναν προληπτικό έλεγχο. Είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς η συνεχής ενημέρωση και στήριξη των δημοτών μας, μέσα από στοχευμένες δράσεις. Πολύ περισσότερο όταν έχει να κάνει με θέματα που αφορούν την υγεία. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια στην ίδια κατεύθυνση και θα εμπλουτίσουμε τις παρεμβάσεις μας, με τα στελέχη των κοινωνικών δημοτικών υπηρεσιών σε όλο τον Δήμο Ζαχάρως. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδος, για την άψογη συνεργασία του>>.

    *Το Κέντρο Κοινότητας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”

    *Το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας με έδρα τη Ν.Μ.Αμαλιάδας ανήκει στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Ν.Ηλείας, που ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το 2016 με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και έκτοτε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες γυναίκες του νομού μας, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

    Οι δράσεις του Δικτύου Μαιών αφορούν τις λήψεις τεστ Παπανικολάου που διενεργούνται σε Δημόσιες Δομές Υγείας των συνεργαζόμενων Δήμων, με αποστολή των δειγμάτων στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Ν.Αλεξάνδρας, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες που ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την αξία της πρόληψης .

    Επίσης πραγματοποιούνται δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, ανώδυνου τοκετού, προαγωγής μητρικού θηλασμού και εκπαίδευσης στη φροντίδα του νεογνού ,με διαδικτυακές συναντήσεις ή δια ζώσης στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Ν.Μ.Αμαλιάδας και στη Ν.Μ.Κρεστένων.

    dimos zax test pap fig 2

    dimos zax test pap fig 3

    dimos zax test pap fig 4

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο