Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 10:25

Βραβεύτηκαν οι Οραματισμοί Ιωάννης Καποδίστριας του Γιώργου Βούκανου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένα ιδιαίτερο βραβείο έλαβε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος για το Συμφωνικό του έργο με θέμα την ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια, από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του διαγωνισμού με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κα Μαίρης Βιδάλη που ήταν και ο εμπνευστής του θεσμού, βουλευτών και εκπροσωπων του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου δόθηκαν τα σημαντικά αυτά βραβεία που εγκαινιάζουν ένα νέο θεσμό στο ανοιχτό θέατρο Κατίνας Παξινού του Αττικού Άλσους.

vraveusi kapodistirias1

Μάλιστα η ονοματοδοσία και τα εγκαίνια του θεάτρου πραγματοποιήθηκαν σε αυτή την λαμπρή εκδήλωση. Αποσπάσματα του βραβευμένου έργου του συνθέτη στο τέλος της εκδήλωσης ερμήνευσαν ο Γεράσιμος Ανδρέατος, η Άντα Αθανασοπούλου και η Χρύσα Ρώμα. Άλλωστε οι Οραματισμοί του Ιωάννη Καποδίστρια, έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους με εξαιρετική επιτυχία από το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας πριν από μερικές ημέρες και θα ακολουθήσουν καλοκαιρινή περιοδεία, που θα καταλήξει τον Νοέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

vraveusi kapodistirias3

Ο Γιώργος Βούκανος μιλώντας στην εκδήλωση και ευχαριστώντας για το βραβείο του, ανάρτησε ένα απόσπασμα του λόγου του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social "Με μεγάλη χαρά απόψε βραβεύτηκα για το έργο μου «Οραματισμοί - Ιωάννης Καποδίστριας» από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του διαγωνισμού μουσικού έργου εμπνευσμένου από τα 200 χρόνια.

vraveusi kapodistirias2

Το έργο βρίσκει μέσα στο χρόνο την ευκαιρία να καταξιωθεί μετά από 20 χρόνια, με ένα σημαντικό βραβείο σε ένα ιστορικό θέατρο που απόψε πήρε το όνομα της μεγάλης ηθοποιού μας Κατίνας Παξινού σε ένα νεοσύστατο διαγωνιστικό Θεσμό! Ευχαριστώ την Μαίρη Βιδάλη για την αγάπη και την εμπιστοσύνη της στο έργο μου! Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής για αυτές τις όμορφες και συγκινητικές στιγμές που έζησα! Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή για την τιμή να συμπεριληφθώ στους βραβευθέντες! Το βραβείο αυτό δεν ανήκει μόνο σε εμένα, ανήκει στους συνεργάτες μου και πρώτιστα στο κοινό που αγκαλιάζει το έργο μου και το μεγαλώνει σαν παιδί του! Και το ταξίδι συνεχίζεται!!"

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 12:17

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Γιώργος Βούκανος μελοποιεί τον γνωστό Καταλανό Ποιητή και Ακαδημαϊκό Jaume Pont
    Ο Γιώργος Βούκανος μελοποιεί τον γνωστό Καταλανό Ποιητή και Ακαδημαϊκό Jaume Pont

    Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος μελοποιεί τον γνωστό Καταλανό Ποιητή και Ακαδημαϊκό Jaume Pont και τον ποιητικό του κύκλο ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ.

    Το έργο ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ - Vuelo De Cenizas θα παρουσιαστεί σε 1η παγκόσμια εκτέλεση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στα Προπύλαια, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών. θα ακουστούν 17 μελοποιημένων ποιημάτων του εξαιρετικού καταλανού ποιητή και ακαδημαϊκού Jaume Pont, που συνέθεσε ειδικά για την εκδήλωση ο βραβευμένος διεθνώς μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος. Στην εκδήλωση θα παρίσταται και ο ποιητής. Tα τραγούδια ερμηνεύει η Σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και στο πιάνο συνοδεύει ο Σταύρος Πετσαλάκης.

    Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο της έναρξης του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική με τίτλο: “Imaginarios his: «Imaginarios históricos, sociales, políticos, económicos y culturales del mundo ibero latinoamericano en la era global», που διοργανώνει το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της αλλοδαπής, υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής, της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

    Ώρα Έναρξης 18.30 με ελεύθερη είσοδο.

    voukanos Jaume Pont 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βραβεύτηκε ο Δήμος Πύργου για την κοινωνική προσφορά του ΚΕΠ Υγείας
    Βραβεύτηκε ο Δήμος Πύργου για την κοινωνική προσφορά του ΚΕΠ Υγείας

    Στο 19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας

    Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί η προαγωγή υγείας των Δημοτών, γεγονός που αναγνωρίστηκε και στο 19ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας από την Πέμπτη έως και το Σάββατο (10-12/10/2024).

    Η απονομή του επαίνου κοινωνικής προσφοράς για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας που είχε εκπληρώσει τους στόχους, τους οποίους είχε θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως κριτήρια, αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη. Επίσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο Δήμος είναι συνεπής στην δέσμευσή του για την προαγωγή της υγείας των Δημοτών.

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας κ. Δημήτρης Τζουανόπουλος μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παντελή Αθανασόπουλο, αναδείχθηκε ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο στην πρόληψη & την προαγωγή της Υγείας, όσο και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

    Ο κος Τζουανόπουλος στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Πρόεδρο του Ι.Σ.Α., κ. Γιώργο Πατούλη, για την έμπνευση του Δικτύου και την προσφορά του στην θεσμοθέτηση των ΚΕΠ Υγείας, «μιας καινοτόμου δομής και εργαλείου για την πρόληψη της υγείας των πολιτών», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

    Επίσης συνεχάρη τον Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, κ. Αρμόδιο Δρίκο, για τη φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση του εποικοδομητικού Συνεδρίου, ενώ τόνισε ότι: «ο Δήμος θα συνεχίσει να ενισχύει τις υπηρεσίες του με δωρεάν προγράμματα προληπτικής ιατρικής, ευαισθητοποίησης, καθώς και παραπομπές υγείας που έχουν ως σκοπό την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου, που είναι η υγεία» και κατέληξε:

    «Η πρόληψη σώζει ζωές . Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, σε όλους τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους και για το λόγο αυτό καλούμε τους δημότες Πύργου να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register μέσα από το site www.kepygeias.org, για να ενημερώνονται για τις δράσεις σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας».

    Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πύργου Αγ. Σπυρίδωνος 41– Πύργος, στο e-mail : [email protected].

    dimos vrav ugieis pol 2

    dimos vrav ugieis pol 3

    dimos vrav ugieis pol 4

    dimos vrav ugieis pol 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βράβευση του Γενικού Λυκείου Βουνάργου
    Βράβευση του Γενικού Λυκείου Βουνάργου

    Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 η ομάδα EPAS του Γενικού Λυκείου Βουνάργου μαζί με την αντίστοιχη του 3ου ΓΕΛ Πύργου παρέστησαν στην τελετή αναγόρευσής τους σε πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφού τα δύο σχολεία ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (European Parliament Ambassador School Programme/EPAS).

    Η τελετή απονομής του τίτλου πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών υπό την αιγίδα του Europe Direct της Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομίας 2024.

    Τους τίτλους απένειμαν ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ελβίρα Φόρτε και η επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Ελλάδος κ. Μαρία Βουτσινά.

    Στην τελετή συμμετείχε διαδικτυακά από την Κίνα όπου βρισκόταν και ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας και καινοτομία κ. Τάκης Παπαδόπουλος. Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών από την εκπρόσωπο του Μουσείου κ. Γεωργία Μανωλοπούλου και να αντιληφθούν την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Πάτρας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πύργου επιβράβευσε την εθελοντική προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
    Ο Δήμος Πύργου επιβράβευσε την εθελοντική προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

    Την εθελοντική προσφορά των καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου επιβράβευσε ο Δήμος Πύργου σε μία λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο την Τρίτη (24.09.24) το απόγευμα.

    Μία πρωτοβουλία που είχε ως στόχο την ανάδειξη του σημαντικού έργου που επιτελούν οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι έχουν αναλάβει ανιδιοτελώς να συνδράμουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν μαθητές των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων για να διεκδικήσουν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους καθηγητές του Κοινωνικού φροντιστηρίου, επισημαίνοντας το πόσο σπουδαίο είναι να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου να πετυχαίνει τους στόχους του μέσα από την εθελοντική προσφορά.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κ. Χρήστο Αθανάσουλα που ήταν ο εμπνευστής της δημιουργίας του θεσμού αυτού πριν από 13 χρόνια.

    Επίσης ο Δήμαρχος επεσήμανε πως θα συμβάλλει στην προσπάθεια για προσέλκυση και άλλων εθελοντών καθηγητών καθώς και στην αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την προμήθεια γραφικής ύλης.

    Ο κ. Αθανάσουλας αναφέρθηκε στα 13 χρόνια παρουσίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και στο έργο που έχει επιτελεστεί και κάλεσε τον Δήμο να το στηρίξει στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με την υλικοτεχνική υποδομή και τον εμπλουτισμό του ανθρώπινου δυναμικού.

    Συγκεκριμένα οι καθηγητές που βραβεύτηκαν είναι οι εξής: Χρήστος Αθανάσουλας, Χρυσαυγή Καλαμπόκα, Νινέτα Καρώκη, Χαρά Κουτσούνη, Διονυσία Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Μαντζαράπης, Νικολέττα Μονοκρούσου, Γιάννης Παλαιολόγος, Βασίλης Πετρούτσος, Γιάννης Πλαστουργός, Δώρα Σταυροπούλου, Βασίλης Τσεργαλής και Χρήστος Χριστόπουλος.

    dimos purg vrav koin 2

    dimos purg vrav koin 3

    dimos purg vrav koin 4

    dimos purg vrav koin 8

    dimos purg vrav koin 5

    dimos purg vrav koin 9

    dimos purg vrav koin 10

    dimos purg vrav koin 11

    dimos purg vrav koin 6

    dimos purg vrav koin 7

    dimos purg vrav koin 12

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γ. Βούκανος: Ένα «λευκό τριαντάφυλλο» στην κορυφή των Intercontinental Music Awards στο Λος Άντζελες
    Γ. Βούκανος: Ένα «λευκό τριαντάφυλλο» στην κορυφή των Intercontinental Music Awards στο Λος Άντζελες

    Με την Αρχαία Ολυμπία σε πρώτη θέση

    "Καλησπέρα σας από την Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες...". Μ’ αυτόν τον σημειολογικό χαιρετισμό, ο Γιώργος Βούκανος κατάφερε μέσα σε λίγες μόλις φράσεις να εκφράσει τον ιερό συμβολισμό της Αρχαίας Ολυμπίας στο κοινό του Λος Άντζελες όπου θα τελεστούν και οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αφορμή δεν ήταν άλλο από το κορυφαίο βραβείο που απέσπασε στα Intercontinental Music Awards !

    O Γιώργος Βούκανος με φόντο το Κάστρο Χλεμούτσι παρέλαβε το βραβείο του στην κατηγορία καλύτερου τραγουδιού στην Ευρώπη με το White Rose σε ποίηση του Ιρλανδού Ποιητή John Boyle O' Reilly που ερμήνευσε μοναδικά η ταλαντούχα Άντα Αθανασοπούλου.

    ICMAwards 2024 George Voukanos

    Το τραγούδι είναι το εισαγωγικό θέμα από το πολυβραβευμένο Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου και ήταν υποψήφιο σε δύο κατηγορίες καλύτερης ερμηνείας (Performance Categories - Best Vocalist) και καλύτερου τραγουδιού (Europe - Best Celtic Song) όπου και απέσπασε και το βραβείο προβάλλοντας το πανέμορφο μνημείο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Με τον εισαγωγικό χαιρετισμό του και αφού ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή έστειλε το δικό του μήνυμα στο διεθνές κοινό και μετά τις εξελίξεις και στο κοινό μέτωπο όλων των Ηλείων ώστε η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή να αλλάξει την απόφασή της και τελικά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΔΟΕ να γίνει τελικά στην Αρχαία Ολυμπία.

    Ο βραβευμένος συνθέτης αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για το βραβείο αυτό προσκάλεσε όλους να επισκεφθούν το φιλόξενο τόπο της Ηλείας και να γνωρίσουν από κοντά την μοναδική ιστορία και τις φυσικές ομορφιές του τόπου που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    The White Rose2

  • Στην ΕΡΤ2 το μαγευτικό "Ταξίδι του Αλφειού" των Γιώργου Βούκανου - Έφης Παναγοπούλο
    Στην ΕΡΤ2 το μαγευτικό
    Στην ΕΡΤ2 την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 22:45 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά το ατμοσφαιρικό μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου και της Έφης Παναγοπούλου "Το Ταξίδι του Αλφειού" σε σκηνοθεσία Χρήστου Φασόη Μια σπουδαία παρακαταθήκη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου άφησε ο Δήμος Πύργου με τη Συναυλία αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου του 2022, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, στο Λιμάνι του Κατακόλου, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη καθώς και με μια πλειάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών.
    Στο γραφικό Λιμάνι του Κατακόλου, ζωντάνεψε ο μύθος του Αλφειού και της Αρέθουσας μέσα από το βραβευμένο έργο με Tourism Awards 2022. Τα κείμενα-στίχοι είναι της Έφης Παναγοπούλου, βασισμένα στο ομώνυμο βιβλίο της που διανέμεται δωρεάν από τον Δήμο Πύργου στα δημοτικά σχολεία της περιοχής
    Τα τραγούδια ερμηνεύουν η μαγευτική σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο εξαιρετικός τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.
    Ο αγαπημένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης αφηγήθηκε με αισθαντικό τρόπο το μύθο. Η μυθική προσωπικότητα του Αλφειού ζωντάνεψε από τον ηθοποιό Βασίλη Μίχα, και η ταλαντούχα Χρύσα Ρώμα έγινε η αέρινη Αρέθουσα. Στη συναυλία συμμετείχε ο Λύραυλος με αρχαία ελληνικά όργανα (Παναγιώτης Στέφος, Μιχάλης Στέφος, Όλγα Στέφου). Την χορογραφική επιμέλεια έχει η Νατάσσα Ζουμή και την τηλεσκηνοθεσία έκανε ο Χρήστος Φασόης. To 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου, τον ΔΟΠΠ, σε συνεργασία με την ΕΡΤ (χορηγός επικοινωνίας), υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
    Μουσική: Γιώργος Βούκανος Κείμενα - Στίχοι: Έφη Παναγοπούλου
    Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης Διεύθυνση Παραγωγής: Χρίστος Σταθακόπουλος Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης Μοντάζ: Θανάσης Παπακώστας
  • Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα ανταμείψει οικονομικά όσους έφτασαν ως την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Έκτακτη οικονομική ενίσχυση με τη μορφή υποτροφίας θα λάβουν οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδας που κατετάγησαν από την 1η έως και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

    Αυτό ανακοίνωσε στην διάρκεια της πτήσης επιστροφής της AEGEAN από το Παρίσι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής για την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους ανακοίνωσε το μπόνους.

    «Eίχαμε 57 αθλητές και αθλήτριες μέσα στους οκτώ πρώτους και οι οποίοι θα πάρουν δίπλωμα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και σας συγχαίρω όλους. Σας περιμένουμε για να σας τιμήσουμε και εμείς και ολόκληρος ο ελληνικός λαός στις 19 Σεπτεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», είπε ο κ. Καπράλος και πρόσθεσε: «Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα λάβει 30.000 ευρώ, ο ασημένιος το ποσό των 20.000 ευρώ, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης θα πάρει 15.000 ευρώ και οι αθλητές και αθλήτριες που κατετάγησαν από την 4η έως την 8η θέση από 10.000 ευρώ. Επίσης όσοι είναι μέλη ομάδας θα πάρουν το μισό ποσό.»

    Ο Σπύρος Καπράλος δεσμεύτηκε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν μέσα στον Σεπτέμβριο. Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανταμείβει οικονομικά τους αθλητές της πρώτης οκτάδας των Ολυμπιακών Αγώνων. Eπίσης όλοι οι αθλητές έχουν πάρει από την ΕΟΕ 10.000 για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας συνεχάρη και ο Αρχηγός Αποστολής Πέτρος Συναδινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμαρχος Πύργου βράβευσε τον Ν. Μπερκουτάκη και την Μ. Δημητροπούλου που διακρίθηκαν σε μαθηματικά και φυσική
    Ο Δήμαρχος Πύργου βράβευσε τον Ν. Μπερκουτάκη και την Μ. Δημητροπούλου που διακρίθηκαν σε μαθηματικά και φυσική

    Ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής επιβράβευσε τις διεθνείς διακρίσεις στον στίβο της γνώσης ενός μαθητή και μίας μαθήτριας από τον Δήμο Πύργου κατά την διάρκεια μίας λιτής τελετής που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσία και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Θεόδωρου Κόρδα.

    Ο Νεκτάριος – Ραφαήλ Μπερκουτάκης που κατέκτησε στην «65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα» τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη και η Μυρσίνη Δημητροπούλου η οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην 6η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, είχαν μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δήμαρχο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι επιτυχίες τους.

    kannis vrav mathites diakr 2

    Ο κ. Καννής αφού τους απένειμε τα εύσημα για τις επιδόσεις τους σε μαθηματικά και φυσική τους έδωσε ένα αναμνηστικό με το σήμα του Δήμου καλώντας τους να συνεχίσουν την στοχευμένη προσπάθεια τους στον κόσμο της γνώσης.

    Από την πλευρά τους οι δύο μαθητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την τιμητική αυτή βράβευση από τον Δήμαρχο κ. Στάθη Καννή

    kannis vrav mathites diakr 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο