Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 15:07

Δυο στάσεις στην πρόσφατη ιστορία και στις κοινωνικές σχέσεις στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Οι ταινίες που προβάλλει αυτή την εβδομάδα το Φεστιβάλ Ολυμπίας και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου: Την Τρίτη στην Αμαλιάδα ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ του Άδωνι Κύρου και την Τετάρτη στον Πύργο ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ του Παντελή Βούλγαρη

Με το Μπλόκο, μια ταινία του Άδωνι Κύρου που περιγράφει την αποτρόπαιη ναζιστική θηριωδία που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 1944 στην Κοκκινιά, και το Προξενιό της Άννας, την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Παντελή Βούλγαρη, που αναπαριστά τις σχέσεις ανάμεσα στα μικροαστικά στρώματα και στους εσωτερικούς μετανάστες που κατέκλυσαν την Αθήνα τις δεκαετίες του 1960 και 1970, συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα οι προβολές επιλεγμένων ταινιών από τον 20ο αιώνα του ελληνικού κινηματογράφου, που παρουσιάζει με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ το Φεστιβάλ Ολυμπίας από το πρόγραμμα «Χώρα, σε βλέπω» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα “Χώρα, σε βλέπω” οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Όλες οι ταινίες προβάλλονται από αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες υψηλής ποιότητας και διαθέτουν υπότιτλους στα ελληνικά́ για κωφούς και βαρήκοους. Η αποκατάσταση των ταινιών έγινε με την επιμέλεια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από́ την Ελληνική́ Επανάσταση υπό́ την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, με τη χορηγία του Εθνικού́ Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (κύριος χορηγός), του Ελληνικού́ Κέντρου Κινηματογράφου, του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και της Finos Film.

Τρίτη 3 Μαΐου, Αμαλιάδα, Cine Cinema, ώρα 21:30 - “Το μπλόκο” του Άδωνι Κύρου

Μια νύχτα του καλοκαιριού του 1944 στην Κοκκινιά, ο μαυραγορίτης Κοσμάς διασκεδάζει με τους φίλους του πριν τον συλλάβει μια Γερμανική περίπολος. Οι Γερμανοί τον πιέζουν να καταδώσει τους αντιστασιακούς, αλλιώς θα τον εκτελέσουν. Την επόμενη μέρα, ο Κοσμάς, φορώντας μαύρη κουκούλα, υποδεικνύει με το δάχτυλο τους αγωνιστές που έχουν συγκεντρωθεί δια της βίας στην κεντρική πλατεία της συνοικίας.

Το φιλμ του υπερρεαλιστή θεωρητικού του κινηματογράφου και συγγραφέα Άδωνι Κύρου αναδημιουργεί τις συνταρακτικές συνθήκες του μπλόκου της Κοκκινιάς, όταν κατά την ύστερη περίοδο της γερμανικής κατοχής, οι πολυπληθείς γειτονιές της Αθήνας αντιστέκονταν με κάθε τρόπο.

Ξεκινώντας από ένα ιστορικό γεγονός που σημάδεψε τη λαϊκή ιστορία του τόπου, η ταινία «προσπαθεί να αποτελέσει μια σύνθεση της κατοχικής Ελλάδας πέρα από τις επιμέρους πολιτικές διαφοροποιήσεις», σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του σκηνοθέτη, ή αλλιώς δείχνει την «αντικειμενική αδυναμία του σύγχρονου ανθρώπου να μένει αμέτοχος στα μεγάλα γεγονότα», όπως εκείνα που είχαν ξεσπάσει τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Με οδηγό την αλήθεια και σύμμαχο το ντοκουμέντο, ο Κύρου, που ως αυτοεξόριστος στο Παρίσι εκείνη την εποχή συνομιλούσε δημιουργικά με καλλιτέχνες όπως ο Μπουνιουέλ ή ο Μπρετόν, πραγματοποιεί μια από τις πρώτες ουσιαστικές απόπειρες απεικόνισης της Ελληνικής αντίστασης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ένα μπρεχτικών καταβολών δημιούργημα. Εύκολα κανείς κατανοεί γιατί το έργο δημιούργησε τόσο έντονες αντιδράσεις κατά την πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών, παρότι παραμένει μέχρι σήμερα ένα αληθινό κινηματογραφικό κειμήλιο της «χαμένης άνοιξης» της δεκαετίας του ’60.

o Σκηνοθεσία: Άδωνις Κύρου, Έτος: 1965, Διάρκεια: 82´, Σενάριο: Γεράσιμος Σταύρου, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Πανουσόπουλος, Γρηγόρης Δανάλης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, Παραγωγή: Grift Films.
o Παίζουν οι: Κώστας Καζάκος, Μάνος Κατράκης, Κώστας Μπάκας, Αλεξάνδρα Λαδικού, Γιάννης Φέρτης, Ξένια Καλογεροπούλου.
o Βραβεία / Διακρίσεις / Συμμετοχές σε Φεστιβάλ: Τιμητική διάκριση Σκηνοθεσίας στο 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1965. Συμμετοχή στην Εβδομάδα κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 1965.

Τετάρτη 4 Μαΐου, Πύργος, Ορφέας, ώρα 21:00 - “Το προξενιό της Άννας” του Παντελή Βούλγαρη

H Άννα, ένα φτωχό κορίτσι από χωριό, εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια σαν εσωτερική υπηρέτρια σε μια μικροαστική αθηναϊκή οικογένεια. Όταν τα αφεντικά διαπιστώνουν ότι η Άννα έφτασε σε ηλικία γάμου, διαλέγουν για λογαριασμό της έναν νέο και τον καλούν στο σπίτι μια Kυριακή. Tο ίδιο βράδυ επιτρέπουν στην Άννα να βγει έξω μόνη με τον υποψήφιο γαμπρό. Στη σύντομη αυτή έξοδο, η Άννα θα νιώσει για πρώτη φορά στη ζωή της συναισθήματα που ως τότε έπνιγε βαθιά μέσα της, κάτι που δεν μπορεί να δεχτεί η ηθικόλογη υποκρισία των αφεντικών. Έτσι, όταν επιστρέψει στο σπίτι, θα ανακαλύψει ότι οι διαθέσεις της οικογένειας έχουν αλλάξει. Με την ίδια ευκολία που αποφάσισαν να της φτιάξουν τη ζωή, εξίσου αυθαίρετα, σαρώνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του ο Παντελής Βούλγαρης συστήνεται ως ένας δημιουργός έτοιμος να σχολιάσει με υπόκωφα αιχμηρό τρόπο την αστική πραγματικότητα της Ελλάδας στις αρχές των ‘70s, με μια από τις καθοριστικές για τη γέννηση του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου ταινίες. Ο Βούλγαρης εξετάζει τις ταξικές δυναμικές, τις σχέσεις οικονομικής εξάρτησης αλλά και τη θέση της γυναίκας σε μια εποχή όπου η Αθήνα αρχίζει να αποτελεί μοναδική διέξοδο, εκεί όπου το νέο ελληνικό όνειρο γεννιέται και πεθαίνει, εκεί όπου μοίρες καθορίζονται με ένα νεύμα και ένα καπρίτσιο της άρχουσας τάξης.

Εμμένοντας στο αρχικό του προσωπικό όραμα και αρνούμενος να προχωρήσει σε αλλαγές που θα έκαναν το φιλμ πιο εμπορικό, ο Βούλγαρης ολοκληρώνει τελικά μια σκληρή, ειλικρινή ηθογραφία μιας άγριας εποχής.

o Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης, Έτος: 1972, Διάρκεια: 85´, Παραγωγός: Ντίνος Κατσουρίδης, Σενάριο: Παντελής Βούλγαρης, Μένης Κουμανταρέας, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Καβουκίδης, Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης, Σκηνικά - Κοστούμια: Κυριάκος Κατζουράκης, Ήχος: Πέτρος Πατέλης.
o Παίζουν οι: Άννα Βαγενά, Σμαρώ Βεάκη, Κώστας Ρηγόπουλος, Σταύρος Καλάρογλου, Αλίκη Ζωγράφου, Ειρήνη Εμιρζά, Αλέκος Ουδινότης, Μαρία Μαρτίκα, Μίκα Φλώρα, Νίκος Γαροφάλου, Λούλα Χρηστίδη, Γιώργος Μόρτον.
o Βραβεία / Διακρίσεις / Συμμετοχές σε Φεστιβάλ: Βραβείο Καλύτερης Καλλιτεχνικής Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Άννα Βαγενά), Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Σμαρώ Βεάκη), Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Κώστας Ρηγόπουλος) στο 13ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1972. Bραβείο FIPRESCI, Bραβείο Otto-Dibelius, Bραβείο OCIC στο Φεστιβάλ Bερολίνου 1972. Βραβείο Εξαιρετικής Ταινίας της χρονιάς στο Φεστιβάλ Λονδίνου 1974.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

O κύκλος των προβολών ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα ως εξής:

o Τρίτη 10 Μαΐου, Αμαλιάδα (cine Cinema, 21:30): ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΡΑΜΜΑ του Λάμπρου Λιαρόπουλου
o Τετάρτη 11 Μαΐου, Πύργος (Ορφέας, 20:30): ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΙΑΙΟΣ της Τώνιας Μαρκετάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 09:52

Σχετικά Άρθρα

  • 1o Γυμνάσιο Πύργου: Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους
    1o Γυμνάσιο Πύργου: Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους

    Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, κα. Χρύσα Λαδέα και κ. Σταύρος Ρομποτής, πραγματοποίησαν εκδήλωση ενημέρωσης για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πύργου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Τα εργαστήρια αυτά θα λάβουν χώρα την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, συγκεκριμένα από 30 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου καθημερινά σε κάποιους κεντρικούς χώρους της πόλης του Πύργου από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. Οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος έπειτα από τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής που βρίσκεται στο site https://olympiafestival.gr/.

    Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να εισαγάγει τον κινηματογράφο στην εκπαιδευτική διαδικασία και να προσφέρει στους μαθητές, κυρίως της επαρχίας που δεν εκτίθενται καθημερινά σε πολιτιστικά ερεθίσματα, την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, ανακαλύπτοντας παράλληλα τις κλίσεις τους μέσα από πολιτιστικά ερεθίσματα.

    Η διοργάνωση προσβλέπει στη συμμετοχή πολλών μαθητών και στη δημιουργική αλληλεπίδραση που θα προκύψει από τα εργαστήρια.

    1ο gumnasio ekp fest 2

    1ο gumnasio ekp fest 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην Αμαλιάδα
    Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην Αμαλιάδα

    Πεζόδρομος Σοχιάς (μεταξύ των οδών Αγ. Τρύφωνος και Γ. Παπανδρέου), Ώρα 20:00 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Διοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

    Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Αμαλιάδας & Περιφερείας

    Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    Η Ανδρος του 1930, γνωστή και ως Μικρά Αγγλία λόγω του πλούτου της, είναι ένα νησί ναυτικό: οι άντρες περιπλανώνται στις θάλασσες του κόσμου προσπαθώντας να γίνουν καπετάνιοι και να κάνουν ένα κομπόδεμα, αλλά συχνά χάνονται στα κύματα. Οι γυναίκες μένουν πίσω στο νησί και παλεύουν να φτιάξουν μια τύχη για κείνες και για τις οικογένειές τους. Μια τέτοια γυναίκα, η Μίνα, με στρατηγικό πολυμήχανο μυαλό, κανονίζει τα προξενιά των κοριτσιών της, της Ορσας και της Μόσχας, εξασφαλίζοντάς τους καλή ζωή, χωρίς να νοιάζεται για «αισθήματα» και ρομάντζα. Μόνο που οι δυο κόρες αγαπούν τον ίδιο άντρα και οι μηχανορραφίες της μάνας τους θα φέρουν μοιραίες συγκρούσεις στην οικογένειά τους.

    Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία έγραψε και το σενάριο της ταινίας, η «Μικρά Αγγλία» γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ελλάδα, απέσπασε έξι βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, αναδείχθηκε Καλύτερη Ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, όπου κέρδισε επίσης το Βραβείο Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ηθοποιού, ενώ αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας στα Βραβεία OSCAR.

    Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

    Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη

    Διεύθυνση φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής

    Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος

    Ήχος: Στέφανος Ευθυμίου

    Μουσική: Κατερίνα Πολέμη

    Ηθοποιοί: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, κ.ά.

    Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αντώνης Δαγκλίδης

    Κοστούμια: Γιούλα Ζωϊοπούλου

    Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρχ. Ολυμπία: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με Σινεμά στο Μουσείο
    Αρχ. Ολυμπία: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με Σινεμά στο Μουσείο

    Η “Ηλέκτρα” του Μιχάλη Κακογιάννη την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 και ώρα 20:30 στο αίθριο του Μουσείου Ολυμπίας

    Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους προσκαλούν τους κατοίκους της Ηλείας και τους Έλληνες και ξένους και επισκέπτες της Ολυμπίας σε μία σπάνια εμπειρία κινηματογραφικής απόλαυσης: Την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 και ώρα 20:30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για τη βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, προβάλουν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας την πολυβραβευμένη ταινία «Ηλέκτρα» (1962) του Μιχάλη Κακογιάννη.

    Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ειρήνη Παππά, Γιάννης Φέρτης, Αλέκα Κατσέλη, Μάνος Κατράκης, Νότης Περγιάλης, Τάκης Εμμανουήλ και η οποία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους, αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη και πρόκειται για μια από τις αρτιότερες μεταφορές αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στον κινηματογράφο, που σάρωσε τα βραβεία σε παγκόσμια φεστιβάλ κινηματογράφου.

    Η φυσιογνωμία της Ειρήνης Παππά μεταμορφώνει μία κουρελιασμένη πριγκίπισσα, που μοιάζει με αγόρι, σε ένα εκδικητικό πλάσμα ζωώδους ενέργειας και ο Μίκης Θεοδωράκης υπογράφει ένα μουσικό μοτίβο που αντιλαλεί την απεγνωσμένη κραυγή της πρωταγωνίστριας.

    Ο θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο αποθέωσε την ταινία γράφοντας στη «Le Figaro» πως είναι η ωραιότερη ταινία που έχει δει ποτέ, το Φεστιβάλ Καννών θέσπισε το βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μεταφοράς, για να την τιμήσει, ενώ τα 24 ακόμη Διεθνή Βραβεία και η υποψηφιότητα για Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας, σφραγίζουν αφοπλιστικά την ποιότητα μιας ταινίας που δεν αποτελεί το κινηματογραφικό ανέβασμα ενός θεατρικού έργου, αλλά μετουσιώνει την τραγωδία σε κινηματογραφική κάθαρση.

    Η Ηλέκτρα, παντρεμένη με το ζόρι με έναν ταπεινό χωρικό, περιμένει την ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, που δολοφονήθηκε από τη μητέρα της Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται όταν αναγνωρίζει τον αδερφό της Ορέστη πάνω από τον τάφο του πατέρα της. Και οι δυο μαζί σχεδιάζουν να σκοτώσουν τον Αίγισθο και την Κλυταιμνήστρα. Όμως οι τύψεις δεν θ’ αργήσουν να καταλάβουν το κέντρο της σκηνής, σε μια τραγωδία όπου ο Ευριπίδης αντιμετωπίζει τον κλασικό μύθο με πολύ πιο μοντέρνους όρους από τον Σοφοκλή ή και τον Αισχύλο: «Κι εγώ που ‘μαι θνητή, σας λέω τούτα: / Χαρείτε όπως χαίρονται / όσοι τη θλίψη δεν τη γνώρισαν ποτέ / και ζουν ευτυχισμένοι…».

    ilektra2

  • Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: "Πίσω από τις θημωνιές" - Προβολή στο Πάρκο ΣΠΚ παρουσία της σκηνοθέτριας
    Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας:

    Προβολή της ταινίας “Πίσω από τις Θημωνιές” της Ασημίνας Προέδρου, παρουσία της σκηνοθέτριας - Πύργος, πάρκο ΣΠΚ, Σάββατο 20 Ιουλίου, 21:00

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, δίνει για ακόμη μια χρονιά πρόσβαση στο κοινό της Ηλείας σε πολυβραβευμένες ταινίες, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τη νεοσυσταθείσα κινηματογραφική λέσχη “ΣΙΝΕΦΗΛΕΙΑ”.

    Το Σάββατο 20 Ιουλίου στο Πάρκο ΣΠΚ του Πύργου, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας “Πίσω από τις Θημωνιές” της Ασημίνας Προέδρου, με την ίδια παρούσα και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

    Η ελληνική υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ της περασμένης χρονιάς, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το σαρωτικό πέρασμα από τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ GOA στην Ινδία, οι φεστιβαλικές προβολές σε Ελλάδα και εξωτερικό με θετικές κριτικές, οδήγησαν σε μια εντυπωσιακή πορεία στις αίθουσες και έκαναν το κοινό να αγκαλιάσει την αριστουργηματική παραγωγή.

    Η ίδια η ταινία είναι ένα βαθιά ανθρώπινο δείγμα του ελληνικού κινηματογράφου με υπαρξιακή ματιά: Ένα τραγικό γεγονός στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει µια τριµελή ελληνική οικογένεια µπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα, µε τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

    Οι καταπληκτικές ερμηνείες της Λένας Ουζουνίδου, της Ευγενίας Λάβδα και του Στάθη Σταμουλακάτου αναδεικνύουν τις αντιφάσεις των ανθρώπων, τα όρια και τα ξεπεράσματά τους, ενώ πλαισιώνουν την καθηλωτική πολλές φορές φωτογραφία της ταινίας, η οποία, όντας γυρισμένη στη λίμνη Δοϊράνη, καθιστά τον τόπο έναν ξεχωριστό πρωταγωνιστή, ένα πεδίο στο οποίο ξεδιπλώνεται, αφήνοντας τα σημάδια της, η σκληρή κοινωνική πραγματικότητα.

    Όπως κάθε ταινία που ξεχωρίζει, έτσι και η ταινία της Ασημίνας Προέδρου, έχει προκύψει από πολλά διαφορετικά υλικά. Με τα λόγια της ίδιας “ενθουσιασμός, συγκίνηση, αγωνία και μαγεία” είναι τα συστατικά για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, από κοινού με την υποστήριξη όπως αναφέρει “των ίδιων των κατοίκων της Δοϊράνης, όπως βέβαια και του συνόλου της ομάδας που μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία, μπόρεσε να υπηρετήσει την ταινία ως συνολικό εγχείρημα”.

    Η προβολή-εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την Κινηματογραφική Λέσχη “ΣΙΝΕΦΗΛΕΙΑ” στο πλαίσιο των προβολών “Σινεμά στις Πλατείες”, με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

    H Κινηματογραφική Λέσχη “ΣΙΝΕΦΗΛΕΙΑ” δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν τον κινηματογράφο, όπως και το ίδιο το Φεστιβάλ Ολυμπίας μέσα από την συνύπαρξη χρόνων στον Πύργο. Ήδη από τα πρώτα της βήματα, η Λέσχη θέτει γερές βάσεις για την προώθηση της κινηματογραφικής κουλτούρας στην περιοχή, εκκινώντας με τις κοινές προβολές και στοχεύοντας να συνεχίσει με προβολές από όλα τα κινηματογραφικά είδη, αλλά και παράλληλες δημιουργικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Ο κινηματογράφος, ο πολιτισμός, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινωνικά ζητήματα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για την ομάδα της Λέσχης. Αρχές της “ΣΙΝΕΦΗΛΕΙΑ” είναι οι προσβάσιμες προβολές στο κοινό, ο σεβασμός στον κινηματογράφο ως τέχνη, εμπειρία, όπως και στην αίθουσα. Η Κινηματογραφική Λέσχη “ΣΙΝΕΦΗΛΕΙΑ” είναι ανοιχτή σε νέα μέλη.

    Πληροφορίες για την προβολή όπως και το πρόγραμμα του «Σινεμά στις Πλατείες», μπορείτε να δείτε στον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ολυμπίας: https://olympiafestival.gr

  • Σινεμά στις πλατείες: Ξεκινούν από τη Δευτέρα 8 /07 οι καθιερωμένες υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
    Σινεμά στις πλατείες: Ξεκινούν από τη Δευτέρα 8 /07 οι καθιερωμένες υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

    Έφτασε πάλι η εποχή εκείνη του καλοκαιριού που θα συναντηθούμε εκεί που συναντιόμαστε καθημερινά, στις πλατείες των τόπων μας, αυτή τη φορά για να μοιραστούμε την εμπειρία της παρακολούθησης μιας κινηματογραφικής ταινίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την καθοριστική συμβολή δραστήριων τοπικών φορέων για 11η συνεχή χρονιά σε πόλεις και χωριά της Ηλείας.

    Με το πρόγραμμα αυτό, το Φεστιβάλ Ολυμπίας και οι δεκάδες συνεργαζόμενοι φορείς συμβάλλουν στην καλλιέργεια και τη διατήρηση της κινηματογραφικής κουλτούρας στην Ηλεία, ενώ γεννούν μια ευκαιρία κοινωνικής συνεύρεσης στον δημόσιο χώρο, η οποία εδράζεται στην παράδοση των πλανόδιων κινηματογραφιστών των περασμένων δεκαετιών. Όχημα αυτών των συναντήσεων, τόσο αγαπημένες ελληνικές ταινίες, όσο και ξεχωριστές ταινίες για παιδικό και νεανικό κοινό, που αποτελεί, ως γνωστόν, την εξειδίκευση του Φεστιβάλ.

    Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται τρεις κλασικές ελληνικές ταινίες που παραχωρεί ευγενικά η Finos Film («Οι κυρίες της αυλής», «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας» και «Διακοπές στο Βιετνάμ»), μια ξεχωριστή ταινία του Σταύρου Τσιώλη («Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά»), δύο σύγχρονα ντοκιμαντέρ («Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», της Μαριάννας Οικονόμου και «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου), αλλά και η ελληνική υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ της περασμένης χρονιάς «Πίσω από τις θημωνιές», της Ασημίνας Προέδρου.

    Συνολικά στο πλαίσιο του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» θα πραγματοποιηθούν 44 προβολές που εκτείνονται σε όλη την Ηλεία από την Αρετή και τη Μέλισσα μέχρι τη Φιγαλία (Παύλιτσα) και τον Αστρά, καθώς και τρεις ειδικές προβολές που προγραμματίζονται στον Πύργο με τη νεοσυσταθείσα κινηματογραφική λέσχη “ΣΙΝΕΦΗΛΕΙΑ”, στο Μουσείο Ολυμπίας για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και στην Αμαλιάδα με τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων.

    Το πρόγραμμα «Σινεμά στις Πλατείες» διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους τοπικούς φορείς: Πολιτιστικός Σύλλογος “Σαλμωνέων Παράδοσις”, Πολιτιστικός Σύλλογος Καυκωνίας, Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα Λεχαινών, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος “Η Ωλένη”, Σύλλογος Γυναικών Γρανιτσεΐκων “Οι Φίλοι του Σχολείου”, Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κατσαρού “Η Ειρήνη”, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πλατιάνας, Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Χαβαρίου “Ο Διόνυσος”, Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ελαιώνα, Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλίας, Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα Κουζουλίου “Σταγόνα Ζωής”, Πολιτιστικός Σύλλογος Στρεφίου “Η Πνευματική Εστία”, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Ηλία Γιαννιτσοχωρίου, Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων, Φίλοι του Καϊάφα, Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναιίκων “Ο Άγιος Γεώργιος”, Εξωραϊστικός Σύλλογος Ξυλοκέρας “Η Πρόοδος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουζουλίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λασταιίκων “Η Νέα Λάστα”, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Σαβαλίων “Η Αναγέννηση”, Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπρασπιτιωτών “Η Πρόοδος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιώτισσας, Σύλλογος Διβριωτών Αθήνας, Σύλλογος Νέων Καταρραχίου, Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Σέκουλας”, Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αντρωναίων, Φιλοπρόοδος Σύλλογος των εν Αθήναις και Πειραιαί Αστραίων, Σύλλογος των απανταχού Φιγαλέων “Ο Φίγαλος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγανού “Κωστής Παλαμάς”, Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου “Επί της Αλός”, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρτέμιδας “Ο Κουμουθέκρας”, Ομάδα Πολιτών Πύργου (αλάνα), Ομάδα Γυναικών Μηλέας, Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας ΕρασιΤΕΧΝΕΣ, τα σχολεία Δημοτικό Μπορσίου και 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και τις Τοπικές Κοινότητες Διασέλλων, Μέλισσας, Μηλέας, Ξηροχωρίου, Πεύκης, Χειμαδιού και Χρυσοχωρίου.

    fest ol sinema 24 2

    Το Φεστιβάλ Ολυμπίας και οι συνεργαζόμενοι φορείς καλούν κατοίκους κι επισκέπτες να συναντηθούμε μπροστά στη μεγάλη οθόνη για να ξαναδούμε τους τόπους μας με άλλο μάτι και να μοιραστούμε τη χαρά της κινηματογραφικής εμπειρίας.

    Το πρόγραμμα των προβολών

    08/07: Σαλμώνη, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    15/07: Πύργος (αλάνα οδού Αλφειού), Coco farm

    16/07: Καυκανιά, Ο γιος του φύλακα

    19/07: Λεχαινά, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    20/07: Ώλενα, Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    21/07: Γρανιτσαίικα, Οι κυρίες της αυλής

    24/07: Σπιάντζα (πλατεία), Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    26/07: Κατσαρού, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    27/07: Πλατιάνα, Dolphin Man

    28/07: Αρχαία Πίσα (Μιράκα), Διακοπές στο Βιετνάμ

    29/07: Χάβαρι, Ο Ψύλλος

    31/07: Ελαιώνας, Οι κυρίες της αυλής

    31/07: Ξηροχώρι, Βιτούς

    01/08: Αμαλιάδα (3ο Γυμνάσιο), Σούπα Μόντο

    02/08: Νέα Φιγαλία, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    03/08: Μπόρσι, Οι κυρίες της αυλής

    03/08: Αμπελώνας, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    04/08: Στρέφι, Οι κυρίες της αυλής

    05/08: Άγιος Ηλίας Γιαννιτσοχωρίου, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    05/08: Σχίνοι, Οι κυρίες της αυλής

    06/08: Διάσελλα, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    07/08: Μέλισσα, Οι κυρίες της αυλής

    07/08: Ζαχάρω (Πολύκεντρο), Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    08/08: Αρετή, Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά

    08/08: Χειμαδιό, Οι κυρίες της αυλής

    09/08: Χρυσοχώρι, Οι κυρίες της αυλής

    09/08: Δουναίικα, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας

    10/08: Ξυλοκέρα, Οι κυρίες της αυλής

    10/08: Κουζούλι, Οι κυρίες της αυλής

    11/08: Λασταίικα, Οι κυρίες της αυλής

    12/08: Πεύκη, Διακοπές στο Βιετνάμ

    12/08: Σαβάλια, Οι κυρίες της αυλής

    13/08: Μηλέα, Διακοπές στο Βιετνάμ

    13/08: Άσπρα Σπίτια, Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    14/08: Δαφνιώτισσα, Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    16/08: Λαμπεία, Ο Ψύλλος

    20/08: Σπιάντζα (Αγ. Παρασκευή), Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    21/08: Σέκουλας, Οι κυρίες της αυλής

    22/08: Αντρώνι, Ο γιος του φύλακα

    23/08: Αστράς, Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά

    24/08: Φιγαλεία, Οι κυρίες της αυλής

    25/08: Τραγανό, Βιτούς

    26/08: Επιτάλιο, Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες

    26/08: Αρτέμιδα, Έχουμε ένα όνειρο

    Αναλυτικές πληροφορίες για τις ταινίες, μπορείτε να δείτε στον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ολυμπίας (https://olympiafestival.gr/news/sinema-stis-plateies-2024/).

    (Δελτίο Τύπου)

  • THE OLYMPIA EFFECT: Παρουσίαση του Εργαστηρίου Ανάπτυξης Σεναρίου Ταινιών για Παιδικό και Νεανικό Κοινό
    THE OLYMPIA EFFECT: Παρουσίαση του Εργαστηρίου Ανάπτυξης Σεναρίου Ταινιών για Παιδικό και Νεανικό Κοινό

    Κυριακή 28 Απριλίου, 19:00, INNOVATHENS | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

    To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με τη στήριξη της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του προγράμματος Creative Europe MEDIA, διοργανώνουν το OLYMPIA EFFECT, Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου Ταινιών για Παιδικό και Νεανικό Κοινό.

    Πρόκειται για ένα νέο εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου για επαγγελματίες, που στοχεύει στην καλλιέργεια καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων φωνών στην κινηματογραφική και οπτικοακουστική παραγωγή που απευθύνεται ειδικότερα σε παιδικό και νεανικό κοινό, παρέχοντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον ανάπτυξης των ιδεών σε σενάριο. Παράλληλα αποτελεί ένα βήμα στην ανάπτυξη των δράσεων του Φεστιβάλ σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής του κινηματογραφικού έργου, ως οργανική συνέχεια του Creative Ideas Pitching Lab, το οποίο ξεκίνησε πριν 6 χρόνια με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για παιδιά και νέους στην Ελλάδα, μέσα από την εκπαίδευση των κινηματογραφιστριών/στών, την ενδυνάμωση και την ενίσχυσή τους - τεχνικά και υλικά.

    Μέσα από μια πρωτότυπη και διαφορετική απ’ τα συνηθισμένα παρουσίαση, το κοινό και οι άμεσα ενδιαφερόμενες/οι, θα ενημερωθούν για την οπτική του προγράμματος, τη σύνδεση και το όραμά του σε σχέση με τη βιομηχανία, όπως και το νεανικό και παιδικό κοινό, τις εξελίξεις σχετικά με την συνεχόμενα ανοδική πορεία της παιδικής ταινίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ θα παρουσιαστεί αναλυτικά η δομή του εργαστηρίου, τα εργαλεία και οι μεθοδολογίες του.

    H εκδήλωση θα αποτελέσει ένα πρώτο πεδίο εξοικείωσης και γνωριμίας με το εγχείρημα για κάθε ενδιαφερόμενο άτομο (δημιουργούς, παραγωγούς, επαγγελματίες του κινηματογράφου αλλά και όσες/ους κάνουν τα πρώτα τους βήματα) και φορέα από κάθε πτυχή της παραγωγής του κινηματογραφικού έργου.

    Μετά την παρουσίαση και τη συζήτηση, θα ακολουθήσει ποτό στον χώρο της εκδήλωσης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας παρουσιάζει το Ψηφιακό Αποθετήριο Τοπικής Ιστορίας της Ηλείας
    Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας παρουσιάζει το Ψηφιακό Αποθετήριο Τοπικής Ιστορίας της Ηλείας

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους παρουσιάζει την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 στη Βιβλιοθήκη Πύργου το Ψηφιακό Αποθετήριο Τοπικής Ιστορίας σε μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί να ενισχύσει τις τοπικές ταυτότητες και να ενθαρρύνει την καταγραφή πτυχών της τοπικής ζωής, του παρελθόντος και του παρόντος της κοινωνίας μας, σε οπτικοακουστική ή κινηματογραφική μορφή.

    Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και συνδιοργανώνεται με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και το Νεανικό Πλάνο, θα παρουσιαστεί η αξία της δημιουργίας και χρήσης των ψηφιακών αποθετηρίων ιστορικού περιεχομένου για την κοινότητα αλλά και για την ιστορική έρευνα από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών Έλλη Λεμονίδου, η αξιοποίηση του αρχειακού υλικού της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου από την διευθύντριά της, Νίκη Κατσιάπη, ενώ θα προβληθεί ενδεικτικό αρχειακό και κινηματογραφικό υλικό. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ, Κώστας Κορρές.

    Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, αλλά και το Νεανικό Πλάνο (ιδρυτικός φορέας και οργανωτής του Φεστιβάλ ως το 2017) έχουν τα τελευταία χρόνια επιχειρήσει να προσεγγίσουν ζητήματα τοπικής και μάλιστα προφορικής ιστορίας στην Ηλεία, οργανώνοντας κινηματογραφικές εκπαιδευτικές δράσεις με άξονα τέτοια ζητήματα, όπως λχ «Έναν μύθο θα σας πω», «Η προφορική ιστορία και η κινηματογραφική καταγραφή της», «Η ιστορία του μαύρου χρυσού της Ηλείας», «Η εφημερίδα Πατρίς» κ.ά.

    Το οπτικοακουστικό και άλλο υλικό που προέκυψε από αυτές τις δραστηριότητες είναι το πρώτο υλικό που ήδη αναρτάται στο Ψηφιακό Αποθετήριο Τοπικής Ιστορίας και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό από τις 10 Απριλίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ομάδες παιδιών και εφήβων λειτούργησαν με την ευθύνη ειδικά επιμορφωμένων εκπαιδευτικών της περιοχής μας και κατέγραψαν με την κάμερα μαρτυρίες αλλά και υλικό τεκμηρίωσης.

    Ωστόσο το υλικό αυτό είναι μονάχα ένα κλάσμα των δυνατοτήτων που ανοίγονται αν αξιοποιήσουμε συλλογικά αυτό το εργαλείο. Έτσι, το Ψηφιακό Αποθετήριο Τοπικής Ιστορίας απευθύνεται στον κάθε πολίτη, που μπορεί και θέλει να καταγράψει σημαντικές μαρτυρίες των μεγαλύτερων γενεών ή το έχει ήδη κάνει και δυσκολεύεται να τις αξιοποιήσει, και βέβαια στην εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου, που με την υποστήριξη του Φεστιβάλ επιθυμεί να οργανώσει δράσεις για τη συλλογή μαρτυριών γύρω από διάφορα θέματα. Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, πέρα από τις δικές του δράσεις, θα σταθεί δίπλα από κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία και θα την υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ANIMAτρόπιο: To ευρωπαϊκό animation ταξιδεύει και προσγειώνεται στη σχολική αίθουσα
    ANIMAτρόπιο: To ευρωπαϊκό animation ταξιδεύει και προσγειώνεται στη σχολική αίθουσα

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους ως μέλος (με συντονιστικό, μάλιστα, ρόλο) του Δικτύου Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου (ECFFN) μαζί με έξι από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και πιο ποικιλόμορφα αναπτυγμένα φεστιβάλ του είδους, διάθέτει μια ποιοτική επιλογή σύγχρονων ταινιών μικρού μήκους animation για προβολές σε σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Έπειτα από την υλοποίηση του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος που με πλήθος ερευνητικών μεθόδων (ποσοτικών και ποιοτικών) που έθεσε τις βάσεις για τα επόμενα βήματα, η πλατφόρμα με προσεκτικά επιλεγμένες - από επαγγελματίες και νεανικό κοινό - ταινίες, ανοίγει και ετοιμάζεται να ταξιδέψει!

    Κάθε ταινία συνοδεύεται από ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο διαμορφώθηκε από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του νεανικού κοινού και των εκπαιδευτικών.

    Οι 12 ταινίες του προτεινόμενου καταλόγου αναδεικνύουν την ποικιλία των εκφραστικών προσεγγίσεων στον χώρο του σύγχρονου ευρωπαϊκού animation και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες σήμερα: κοινωνικός αποκλεισμός, ποικιλότητα, περιβάλλον, φιλία, αλληλεγγύη, αναπηρία, προσβασιμότητα, συμπερίληψη, σχολική ζωή, οικογένεια είναι μερικά μόνο από αυτά. Μεταγλωττισμένες είτε χωρίς διαλόγους, οι ταινίες δεν θέτουν ζήτημα γλωσσικού εμποδίου στην παρακολούθησή τους, και απευθύνονται σε ηλικές 4 έως 12 ετών - από παιδιά νηπιαγωγείου, μέχρι μαθήτριες/τές των μεγαλύτερων τάξεων του δημοτικού.

    Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή!

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch